HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#2461 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 04. 16. 12:18

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 12:45

Valahol kontakthibás, pillanatra megszakad az áram. Én csak akkor tudom ezt elérni az enyémnél, ha a töltőbe bemenő csatlakozónál (ami a tápból jön ki) megmozgatom, magától még sose csinálta. Tényleg az a legjobb, ha visszaviszed, és kicserélik.

Fogadjunk kínai gyártású. Most már tele van a tököm a kínaiak gyenge minőségű szemetével.

#2462 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 16. 13:21

Nehezen hiszem el,hogy mondjuk egy Motorola gyártmányu,(de bármilyen nagy nevű gyártot ide írhatnék).7805-ös stab.IC-je lehet 4.5 vagy 5.5 V kimenetű feszülségű is.Azt meg végképp nem,hogy üzemi körülmények között mászkálna ennyit a kimeneti feszültség.A kimenet és a közös láb között van az ellenállás.Így van megvalósítva az áramgenerátor, javaslom építsd meg és teszteld.A kimeneti áram a pontos(mért kimenő feszültség értékből és a az ellenállás értékéből számítható).

#2463 Felhasználó inaktív   szabnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 14:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 12:18

Fogadjunk kínai gyártású. Most már tele van a tököm a kínaiak gyenge minőségű szemetével.

az.

#2464 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 16. 17:33

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 13:18

Mintha bárhol máshol jobb cuccokat csinálnának. Hibás termék mindenhol és mindenből van.  :rolleyes:
42

#2465 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 16. 17:51

Idézet: BigBear - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 18:33

Mintha bárhol máshol jobb cuccokat csinálnának. Hibás termék mindenhol és mindenből van.  :rolleyes:

A kínai áruknál túl sok a szemét és túl sok a csalás. Volt fényképezőgépem nekem kínai az unokaöcsémnek ugyanaz japán már megfogásra jobb minőségű volt működésre nem is beszélve.

#2466 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 19:08

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 15:54

Külön rúgó van mindkét mérethez, vegyesen is lehet tölteni mert a csatornák külön állíthatók. az L 700 mA-el tud tölteni nincs az 1800mA es hídtöltés és akku nuku. Az akkuknál a belsejének nem szabad túlforrósodni. Nincs 2A nél nagyobb Eneloop.

Köszi!
Bár, nem írtad, de amennyire nézegettem a Conradnál, az ICP1L-nél nincs szivargyujtó csatlakozó. Az pedig nekem kell. Viszont a hozzá adott akkuk meg nem kellenek, hiszen éppen az Eneloop miatt veszek ilyen töltőt.
Mennyiért lehetne elpasszolni valakinek a 4db Conrad akkut?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2467 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 16. 21:32

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 13:21

Nehezen hiszem el,hogy mondjuk egy Motorola gyártmányu,(de bármilyen nagy nevű gyártot ide írhatnék).7805-ös stab.IC-je lehet 4.5 vagy 5.5 V kimenetű feszülségű is.Azt meg végképp nem,hogy üzemi körülmények között mászkálna ennyit a kimeneti feszültség.A kimenet és a közös láb között van az ellenállás.Így van megvalósítva az áramgenerátor, javaslom építsd meg és teszteld.A kimeneti áram a pontos(mért kimenő feszültség értékből és a az ellenállás értékéből számítható).

Ja, 5%-os, oké. Egyébként ez nem a gyártótól függ, hanem a katalógustól, ami gyártófüggetlenül az uA78xx-hez tartozik. És a katalógusban lévő adat azért kerül oda, mert azt garantálják. Lovagolj rajta nyugodtan :) .
Nem fogom megépíteni és tesztelni, mert nincs rá szükségem és ezekhez a ceruzaakkukhoz alkalmatlan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2468 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 23:21

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 7:02

-1,5V sok.
-250mA egy általános műveleti erősítőből nem jön ki (max. 20-50mA), ide célszerű egyszerű áramgenerátort rakni és azt vezérelni róla
-1,5-3V-os stabIC nem nagyon van kereskedelemben, 3,3V a divat, ami meg nagyon sok.
-Ha műveleti erősítős logika van, akkor felesleges az időzítés.

Hiszek neked. :respect:

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 20:11

Minden töltőben van processzor csak a tudásuk funkcióik különbözőek.

ottokar remélem látod, hogy mennyiféleképpen lehet töltőt csinálni, és még processzor sem kell hozzá.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#2469 Felhasználó inaktív   szabnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:29

Idézet: BigBear - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 17:33

Sajnos a masodik gep meg hibasabb volt, kontakthibasak ezek most mar biztos. kb fel-egy ora utan ki-bekapcs magatol mindenfele uzemmodban, szoval sima toltesnel is. ezt produkalt a csere IPC-1.
Kar. Megdolni latszik a mitosz, pedig nagyon kellene, de nem szeretnem az osszes darabot letesztelni. Azt hiszem megprobalkozom egy L-essel, kevesebbet tud, de most mar azt mondom csak mukodjon. A szivargyujtorol le tudok mondani de a 700mA feletti toltes hianyozni fog.

#2470 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:55

Szia! Nekem "L" -em van kutya baja.Ne sajnáld 1 az 1.5 és 1.8A-es töltést.Kegyetlenül megrövidíti az akkuk élettartamát,ha rendszeresen így töltöd őket.Egyszer-kétszer ha siet az ember lehet,de amúgy felesleges. :)

#2471 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 08:12

Idézet: szabnet - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 7:29

Sajnos a masodik gep meg hibasabb volt, kontakthibasak ezek most mar biztos. kb fel-egy ora utan ki-bekapcs magatol mindenfele uzemmodban, szoval sima toltesnel is. ezt produkalt a csere IPC-1.
Kar. Megdolni latszik a mitosz, pedig nagyon kellene, de nem szeretnem az osszes darabot letesztelni. Azt hiszem megprobalkozom egy L-essel, kevesebbet tud, de most mar azt mondom csak mukodjon. A szivargyujtorol le tudok mondani de a 700mA feletti toltes hianyozni fog.

Bosszantó hiba. Elszúrni egy töltőt ilyen filléres ponton...
Mondjuk ez sokszor akkufüggő is tud lenni, egyes akkuknak már-már híresen ócska érintkezőik vannak, nem azért lesz alkalmatlan pl. vakut meghajtani, mert nem elegendő a kapacitása és a belső impedanciája, hanem mert képtelenség olyan minőségű kontaktussal rácsatlakozni, ahol 1-1,5A áramerősség kivételekor ne esne le 100-200mV...
Ezért célszerű karbantartás címszó alatt megkínálni wd40-nel az akkuk érintkezőit olykor, vagy felpolírozni, ez csodát tud tenni néha.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2472 Felhasználó inaktív   szabnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 08:34

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 8:12

Bosszantó hiba. Elszúrni egy töltőt ilyen filléres ponton...
Mondjuk ez sokszor akkufüggő is tud lenni, egyes akkuknak már-már híresen ócska érintkezőik vannak, nem azért lesz alkalmatlan pl. vakut meghajtani, mert nem elegendő a kapacitása és a belső impedanciája, hanem mert képtelenség olyan minőségű kontaktussal rácsatlakozni, ahol 1-1,5A áramerősség kivételekor ne esne le 100-200mV...
Ezért célszerű karbantartás címszó alatt megkínálni wd40-nel az akkuk érintkezőit olykor, vagy felpolírozni, ez csodát tud tenni néha.

GP akkukkal hasznaltam (2000 2500 2700) valamint a sajat 2500 conrad-dal. minden esetben hibas volt, ebbol levontam hogy nem akkufuggo a hiba. Masik konnektorban is probaltam hatha, de nem. tobb otletem nincs sajnos mint lemondani rola.

#2473 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 17. 09:40

"Megdolni latszik a mitosz"

Milyen mítosz? A tudása tervezése kiváló, nem a kínaiakkal kell mindent gyártatni mert a kínai munkakultúra a béka segge alatt van, Én már nagyon únom a gyenge minőséget.A Pentaxom burkolata mozog, ropog, rohadjon meg aki ilyen munkát végez. ne azon dicsekedjenek hülye kínaiak hogy dömpinget csinálnak hanem elfogadható minőséget,

Szerkesztette: ottokar 2007. 04. 17. 09:54 -kor

#2474 Felhasználó inaktív   szabnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 09:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 9:40

"Megdolni latszik a mitosz"

Milyen mítosz? A tudása tervezése kiváló, nem a kínaiakkal kell mindent gyártatni mert a kínai munkakultúra a béka segge alatt van, Én már nagyon únom a gyenge minőséget.

Hat egyelore en csak annyit lattam belole, hogy nem mukodott, ket peldany is, szoval hiaba a jo tervezes, en a kesz termeket hasznalom. A szarmazasi helyre meg Unio van megadva (de belul china). na szoval visszakertem a penzt es vettem belole egy L verziot. Mar ra is raktam 2 GP 2000-est refreshre.
Az elso kulonbseg hogy ez bekapcsolaskor mind a 4 kijelzo jelzett egy szamot (valami verzio szamrol irt az IPC-1 utmutatoja (bar nekem nem ugyanazokat mutatta minden bekapcsolaskor), es az IPC-1 az csak az 1-2-4 csatornakon mutatta ezt a szamot az L meg mind a 4-en ) Nem tudom ez jo e vagy nem mindenesetre gyanus volt. Megnezne nekem egy IPC boldog tulajdonos neki mit mutat? koszi.

#2475 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 12:06

Nyugodj meg a verzió számot mutatja.Javaslom teszteld folyamatosan 24 órában.Csinálj akku frissítést.Tölts,süss ki,szóval mindent.Én max.árammal(350mA)sütüttem ki 4 akkut majd jött a 700 mAes töltés.Szóval adtam neki az ívet.Ha baja van az elején jöjjön ki.Az aljára 4 darab csúszásgátló fílcet ragasztottam.Használat közben lehetőleg ne mozgasd az egységet.6x6 cm-es feketére eloxált Pentium 1 hűtőborda kíváló ötlet.Az akkukra kell fektetni.Nem árt kímérni,hogy a borda felületén az eloxálás rendesen szigetel-e.(dig.műszer 2 Megaohmos méréshatárban).A hűtést egy másik 4 csatornás töltönél alkalmazom,az IPC-1L-nél nem tapasztaltam jelentős akku melegedést. :up:

#2476 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 12:09

Bocs a h.borda mérete 52x52 mm.(Remélem jól emlékszem.)

#2477 Felhasználó inaktív   qvas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 12:28

Nekem aksis boltban azt mondták, hogy ideális a töltés, ha a kapacitás tizedével töltünk. Netmanus még írta, hogy a kapacitás harmadával/negyedével érdemes tölteni, hogy a töltő tuti lássa, mikor van tele az akku. A kettőt egybevetve akkor nem is érdemes 700mA felett tölteni, szóval elég az ipc-1L. Eladó szerint kb. max. 1100 mA erősségű töltésig lineárisan csökken az akku élettartama, 1100mA fölött viszont már "nem lineárisan". Egy 15 perces töltő esetén max. 150 újratöltést jósolnak, természetesen közben folyamatosan gyengül a kapacitás.

#2478 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 13:37

Idézet: qvas - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 12:28

Nekem aksis boltban azt mondták, hogy ideális a töltés, ha a kapacitás tizedével töltünk. Netmanus még írta, hogy a kapacitás harmadával/negyedével érdemes tölteni, hogy a töltő tuti lássa, mikor van tele az akku. A kettőt egybevetve akkor nem is érdemes 700mA felett tölteni, szóval elég az ipc-1L. Eladó szerint kb. max. 1100 mA erősségű töltésig lineárisan csökken az akku élettartama, 1100mA fölött viszont már "nem lineárisan". Egy 15 perces töltő esetén max. 150 újratöltést jósolnak, természetesen közben folyamatosan gyengül a kapacitás.

A kapacitás tizedével való töltés élettartamban jó az akkunak, de nagyáramú alkalmazásoknál az akkumulátor belső impedanciájának alacsony szinten tartásához mindenképpen szükséges a nagy töltőáram, a gyorstöltés (1/3C körül)-ez tapasztalat. A max. 1100mA így ebben a formában nem értelmes adat, mert a forgalomban csak AA-s akkuból létezik 700-2700mAh-ig elég sokféle.

#2479 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 04. 17. 14:32

Idézet: wwg - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 13:09

Bocs a h.borda mérete 52x52 mm.(Remélem jól emlékszem.)

De ha nem melegszik számottevően akkor minek a hűtőborda? Nekem 50 fok fölé sose ment a hőfok. Van hőfokérzékelő fémszalag az akkufészkekben. Ha egy akku nagyon melegszik akkor a belseje károsodik úgyis.

#2480 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 14:33

http://www.anico.hu/...e/toltok_magyar                              Az akku töltés alapfogalmai itt jól le vannak írva. ;)

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.