HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon 9550 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (120 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon 9550 Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 13. 09:34

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 9:54

OK, hogy jobb egy másik, de mi lesz a garival? Ha elromlik, és szétszedik látják, hogy nem az eredeti trutyi van a GPU-n és akkor ugrik a gari, nem? :eek:

Ez egy 20k-s kártya. Működik, igazán jól, viszont a gyári hűtés hangját (ami legalább 3x hangosabb, mint bármi más a gépemben) hagy ne kelljen elviselnem 1 évig a garancia miatt, ha egyszer ott egy zajtalan és sokkal jobb hűtésfokú cucc az asztalomon kihasználatlanul. A gyári hűtést vissza lehet tenni nyomtalanul, ragad elég trágya a cpu-ra abból a majdhogynem hőszigetelő cuccból, amit a bordara tettek, az általam felkent zalman féle szilikonzsírt pedig könnyedén le lehet törölni. De ha 2-3 napon belül nem lesz baja a kártyának, akkor nem valószínű, hogy 2-3 hónapon belül lenne. Azután meg már nem szenvedek a garanciával, ott már 99%, hogy én hajtottam szét.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#502 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 11:02

Bakker, lehet, hogy veszek egy ilyen újfajtát. Ezek +100 (50) Mhz-et nyomnak a 3,3 ns Rev 1.0hoz képest. :)

#503 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 11:48

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 12:02

Bakker, lehet, hogy veszek egy ilyen újfajtát. Ezek +100 (50) Mhz-et nyomnak a 3,3 ns Rev 1.0hoz képest. :)

Nem elszomorításként, de én nem sok difit vettem észre játékban az 500@690 mem sebesség miatt. Ami előtte szaggatott ugyanúgy szaggatott ezzel is... :confused:
A gari nálam 2 éves, az már elgondolkoztat. Írták, hogy a trutyi alatta elég speciális. Ha én lennék boltos figyelném milyen paszta van alatta (lehet az szépen/csúnyán/vastagon felvíve a felületre), és ha nem az eredeti, akkor arra hivatkozva (jogosan) elutasítanám a garanciaigényt... :think:
Persze remélem csak én gondolkodom így :D
AMD 2500@3200+, Abit NF7-S v2.0, Infineon 2*256MB/400MHz, Kingmax 512MB/400MHz, Dell 17", Gecube 9550 400/500

#504 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 07:49

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 12:48

A gari nálam 2 éves, az már elgondolkoztat. Írták, hogy a trutyi alatta elég speciális. Ha én lennék boltos figyelném milyen paszta van alatta (lehet az szépen/csúnyán/vastagon felvíve a felületre), és ha nem az eredeti, akkor arra hivatkozva (jogosan) elutasítanám a garanciaigényt... :think:
Persze remélem csak én gondolkodom így :D

Mi az? Senkinek semmi véleménye erről? Mindenki magába szállt, és mély traumába süllyedve bámulja üveges szemmel a monitort, miután rádöbbent tette súlyára?  :eek: Vagy esetleg mindenki gyári paszta után szaladgál a boltokba? :paci: Netalán jól telt a délután? :alcohol:
AMD 2500@3200+, Abit NF7-S v2.0, Infineon 2*256MB/400MHz, Kingmax 512MB/400MHz, Dell 17", Gecube 9550 400/500

#505 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 08:51

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 8:49

Mi az? Senkinek semmi véleménye erről? Mindenki magába szállt, és mély traumába süllyedve bámulja üveges szemmel a monitort, miután rádöbbent tette súlyára?  :eek: Vagy esetleg mindenki gyári paszta után szaladgál a boltokba? :paci: Netalán jól telt a délután? :alcohol:

Korábban én is úgy gondolkodtam, ahogy te. Volt egy Asus R9800XT Limited karim, amire 3 gari volt, nos én sem akartam hozzányúlni ugyanezen elvek/félelmek miatt. Most hogy X800-van és megnéztem tüzetesebben a hűtését, felfogatást ... stb nyilvánvalóvá vált, ad 1, hogy nem a legfrankóbbb (helyette felraktam egy ZM80D-t), ad 2 hogy semmiből nem tart leszedni a hűtést, mivel megfelelő körültekintéssel simán el lehet távolitani és ugyanúgy vissza is lehet szerelni.
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#506 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 09:48

ad3: Annál a "speciális" anyagnál, amit hővezető közegként használnak, még a legolcsóbb szilikonKép is jobb. Ráadásul az 1-2 mm vastag réteg minden, csak nem a legjobb megoldás. És sajnos nem a noname kártyákról van szó, hanem 1-2 ritka kivétellel mindről.
...

#507 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 10:45

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 9:51

Most hogy X800-van és megnéztem tüzetesebben a hűtését, felfogatást ... stb nyilvánvalóvá vált, ad 1, hogy nem a legfrankóbbb (helyette felraktam egy ZM80D-t), ad 2 hogy semmiből nem tart leszedni a hűtést, mivel megfelelő körültekintéssel simán el lehet távolitani és ugyanúgy vissza is lehet szerelni.
ad3: Annál a "speciális" anyagnál, amit hővezető közegként használnak, még a legolcsóbb szilikon is jobb. Ráadásul az 1-2 mm vastag réteg minden, csak nem a legjobb megoldás. És sajnos nem a noname kártyákról van szó, hanem 1-2 ritka kivétellel mindről.

Nos én is látom ,hogy a karimon a hűtés el van mozdulva, de:
-Sajna egy Zalmant nem engedhetek meg magamnak, nincs rá lé, ezért vettem 9550-et is. Ha lenne valami nem túl drága módszer élnék vele.
-Látom én is, hogy csak a csavart kell lecsavarni, ami nyomot sem hagy maga után.
-Azt is tudom, hogy az a szutyok inkább kitolás, mint segítség a hűtésnek, de: ha nem az eredeti trutyi van rajta, akkor el is vesztheted a garit! Mondjuk valamiért tönkremegy a kari és beviszem, az első, h leszedik a bordát. Ha látják, hogy nem az a "beton" van rajta, hanem normális paszta, azt mondják megbontottad a kártyát és tuti emiatt ment el, még ha nyilvánvaló az is, hogy ez kamu...
Én csak ettől félek. De ha tud valaki ugyanilyen trutyit beszerezni én is szívesen átvizsgálom a hűtésem :D

#508 Felhasználó inaktív   JohnnyX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 10:57

Nos, mi van akkor, ha bemegyek a boltba es megkerem hogy rakjak fel teszem azt a Zalmant, vagy hogy kenjek at normalis pasztaval? Nem tudom hogy elvallaljak-e, de sztem megoldhato. Megha 1-2 ezer Ft-ot is elkernenek azert az 5 percert, nem izgulsz a gari hatralevo reszeben...utana meg azt csinalsz vele amit akarsz. Erdekukben all, hogy tobbszor menjel vissza hozzajuk.  :think:
Epox 8RDA+ rev1.1, AMD Athlon XP (Tb) 1800+@2100Mhz (10.5*200), 2x512Mb Samsung 400Mhz, Spire WhisperRock IV, Inno 6600Gt Agp 128Mb, Seagate 80Gb, Nec 2500A, Teac DVD-ROM, 19" C996F, Chieftec 360W dual fan

#509 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 11:05

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 11:45

-Azt is tudom, hogy az a szutyok inkább kitolás, mint segítség a hűtésnek, de: ha nem az eredeti trutyi van rajta, akkor el is vesztheted a garit! Mondjuk valamiért tönkremegy a kari és beviszem, az első, h leszedik a bordát. Ha látják, hogy nem az a "beton" van rajta, hanem normális paszta, azt mondják megbontottad a kártyát és tuti emiatt ment el, még ha nyilvánvaló az is, hogy ez kamu...

A beton helyes kifejezés, ugyanis tényleg kemény, ragacsos dologról van szó. Körömmel kapartam a gpu-ról a rajtamaradt réteget. Ha még egyszer visszateszem az eredeti bordát, esetleg kicsit járatom a kártyát, hogy rámelegedjen (hőre keményedő anyagnak tűnt elsőre), vagy a bordát fűtöm fel, ugyanúgy ráköt a magra, ahogy eredetileg. Egy tizedmilliméteres jófajta szilikonzsírréteget meg nyomtalanul letörölsz papírzsepivel is, emiatt nem kell aggódni. Nem balátval kell nekiesni, akiben van egy kis műszaki érzék, az újra össze is tudja rakni, amit szétszedett.
...

#510 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 11:13

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 12:05

A beton helyes kifejezés, ugyanis tényleg kemény, ragacsos dologról van szó. Körömmel kapartam a gpu-ról a rajtamaradt réteget. Ha még egyszer visszateszem az eredeti bordát, esetleg kicsit járatom a kártyát, hogy rámelegedjen (hőre keményedő anyagnak tűnt elsőre), vagy a bordát fűtöm fel, ugyanúgy ráköt a magra, ahogy eredetileg. Egy tizedmilliméteres jófajta szilikonzsírréteget meg nyomtalanul letörölsz papírzsepivel is, emiatt nem kell aggódni. Nem balátval kell nekiesni, akiben van egy kis műszaki érzék, az újra össze is tudja rakni, amit szétszedett.

Azt hittem, ha már lekapartad már használhatatlan a trutyi. Ezek szerint visszakenhető (lapítható) lesz még az állapota. Akkor lehet 1* csak én is nekiesek a karinak.

Johnny: megcsinálják tuti, de én zalmannra meg szervízdíjra nem szeretnék költeni. Inkább othon megigazítom a gyári hűtőt. Ahogy hallom ez is bőségesen elég, ha nem húzod túlzottan. Na meg nem kerül pénzbe :D

ui.: Nem is tudtam, hogy egy mezei audio RCA kábel tökéletesen elég a videojel átviteléhez (stereo RCA kábel video/mono audio felhasználásban lehetővé teszi a PC-TV kapcsolatot egy kábel áráért [video setet 4-5 e körül találtam csak MediaM-ban...])

#511 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 11:18

Idézet: Lanchadan - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 12:13

ui.: Nem is tudtam, hogy egy mezei audio RCA kábel tökéletesen elég a videojel átviteléhez (stereo RCA kábel video/mono audio felhasználásban lehetővé teszi a PC-TV kapcsolatot egy kábel áráért [video setet 4-5 e körül találtam csak MediaM-ban...])

... csak nem mindegy hogy milyen minőségben és jel zaj viszony mellett ...   :p
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#512 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 11:23

Nem nevezném trutyinak, inkább valami hővezető ragasztóféleség, közepes hőátvezető képességgel. A gond az, hogy nagyon vastagon használják. Egyben levált a kártyáról, a gpu-n csak egy nagyon vékony koszréteg maradt belőle. Ha kell, este csinálok róla pár képet, hogy érthető legyen.

Gyári hűtést utoljára a Gf3-amon használtam annyi moddal, hogy kihúztam a ventillátort, és horgászdamillal alá lógattam egy 6 centis ventit 5v-ról járatva. Annak elég volt bőven, cserébe csöndben maradt.  Gugát idézve: "csöndfétised van?". Általában zenét hallgatok gépről, nem ventillátorzúgást.
...

#513 Felhasználó inaktív   JohnnyX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 11:31

Hogy is van ez a damilos dolog? Otthon van par tekercsem  :D
Epox 8RDA+ rev1.1, AMD Athlon XP (Tb) 1800+@2100Mhz (10.5*200), 2x512Mb Samsung 400Mhz, Spire WhisperRock IV, Inno 6600Gt Agp 128Mb, Seagate 80Gb, Nec 2500A, Teac DVD-ROM, 19" C996F, Chieftec 360W dual fan

#514 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 13:00

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 12:23

Nem nevezném trutyinak, inkább valami hővezető ragasztóféleség, közepes hőátvezető képességgel. A gond az, hogy nagyon vastagon használják. Egyben levált a kártyáról, a gpu-n csak egy nagyon vékony koszréteg maradt belőle. Ha kell, este csinálok róla pár képet, hogy érthető legyen.

Gyári hűtést utoljára a Gf3-amon használtam annyi moddal, hogy kihúztam a ventillátort, és horgászdamillal alá lógattam egy 6 centis ventit 5v-ról járatva. Annak elég volt bőven, cserébe csöndben maradt.  Gugát idézve: "csöndfétised van?". Általában zenét hallgatok gépről, nem ventillátorzúgást.

Egész jó volt a kép a TV-n, legalább olyan jó, mint a gyári kábellel (csak az 1m) :D
A képek tényleg jók lennének, el nem tudom képzelni ezt a "valamit". Olyan kezd lenni a dolog, mint egy B kat. horrorfilm:) A "Valami" visszavág :D

#515 Felhasználó inaktív   tomm3e 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 14. 16:37

Hali Mindenkinek.
Tegnap jött meg 9550-esem (256MB RAM-os).
Azelőtt 8500 LE-m volt,aminél Riva Tunerrel gond nélkül tudtam állítani a RAMok és a mag órajelét.
Most,hogy a 9550-es bekerült a gépbe, a Riva Tuner nem adja be az órajelek állításának lehetőségét,csak az AGP-vel kapcsolatos dolgokat lehet állítani.Azt sem lehet megnézni,hány bites a kártya és hány pipeline-t használ.(Elvineg mostmár 8-at).Tapasztalta ezt más is? Mivel lehetne megnézni a kérdéses paramétereket és mivel lehetne változtatni az órajeleket szerintetek? :confused:
Ha Edison nem lett volna, gyertyafénynél néznénk a tévét.

#516 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 16:39

Idézet: tomm3e - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 17:37

Hali Mindenkinek.
Tegnap jött meg 9550-esem (256MB RAM-os).
Azelőtt 8500 LE-m volt,aminél Riva Tunerrel gond nélkül tudtam állítani a RAMok és a mag órajelét.
Most,hogy a 9550-es bekerült a gépbe, a Riva Tuner nem adja be az órajelek állításának lehetőségét,csak az AGP-vel kapcsolatos dolgokat lehet állítani.Azt sem lehet megnézni,hány bites a kártya és hány pipeline-t használ.(Elvineg mostmár 8-at).Tapasztalta ezt más is? Mivel lehetne megnézni a kérdéses paramétereket és mivel lehetne változtatni az órajeleket szerintetek? :confused:

Legújabb RivaTuner van fent?
JóSebesség

#517 Felhasználó inaktív   athila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 17:03

Érdekes ez a trutyis dolog...  :think:
Megnéztem, az Asuson normális fehér szilikonzsír volt gyárilag, azt nemigen kell lecserélnem... :)
De így, ha (neadja a bitek istene) valami gond van vele, visszaviszem garban, akkor mi lesz?
Ugrik a gari, mert nem trutymák van rajta...? :D
Kizárt dolog, mert nem tudom!

#518 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 07:03

Üdvözlet!

Próbálta már valaki 4x AGP-jű lapban a kártyát? A gyári spec. szerint mennie kell, de azért jobb tudni, hogy van valaki, akinek megy. A kártyát egy Epox 8KHA-ba szeretném betenni.

Üdv,

Uridium

Szerkesztette: uridium 2004. 10. 15. 07:04 -kor

#519 Felhasználó inaktív   Lanchadan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 07:35

Idézet: tomm3e - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 17:37

Azt sem lehet megnézni,hány bites a kártya és hány pipeline-t használ.(Elvineg mostmár 8-at).

Lehet tévedek, de én úgy tudom 4 pipeline és 128 bit. A 9800 és a 9700 asnál van 8pipeline, nem? Egyébként Everest meg ATITool ezeket megoldja (Everesttel a kari adatait olvashatod el, Atitool meg órajelet állít).
Ezt a trutyit élőben kellene látnom mostmár...
Ja: 15m síma audio RCA kábel és a képpel minden rendben. Videózásnál akár 5*rosszabb is lehetne a kép, mivel a tömörítésnél sokkal több elszáll a minőségből, mint amit a jel/zaj viszonyból vesztek :D

#520 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 10:21

Idézet: uridium - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 8:03

Üdvözlet!

Próbálta már valaki 4x AGP-jű lapban a kártyát? A gyári spec. szerint mennie kell, de azért jobb tudni, hogy van valaki, akinek megy. A kártyát egy Epox 8KHA-ba szeretném betenni.

Üdv,

Uridium

Szia!

Én egy ECS K7S5A Pro lapban használom a karit. (az alaplap max 4X AGP-t tud) Semmi gond nem jelentkezett. Tomm3e- nak mondanám, hogy a RivaTuner_v2.0rc15.2  gond nélkül felismeri a kártyát vagy használd a 0.0.22-es AtiTool-t.

Szerkesztette: janmano 2004. 10. 15. 10:24 -kor

A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

Téma megosztása:

• (120 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.