Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. okt. 14., csütörtök - 9:51
Most hogy X800-van és megnéztem tüzetesebben a hűtését, felfogatást ... stb nyilvánvalóvá vált, ad 1, hogy nem a legfrankóbbb (helyette felraktam egy ZM80D-t), ad 2 hogy semmiből nem tart leszedni a hűtést, mivel megfelelő körültekintéssel simán el lehet távolitani és ugyanúgy vissza is lehet szerelni.
ad3: Annál a "speciális" anyagnál, amit hővezető közegként használnak, még a legolcsóbb szilikon is jobb. Ráadásul az 1-2 mm vastag réteg minden, csak nem a legjobb megoldás. És sajnos nem a noname kártyákról van szó, hanem 1-2 ritka kivétellel mindről.
Nos én is látom ,hogy a karimon a hűtés el van mozdulva, de:
-Sajna egy Zalmant nem engedhetek meg magamnak, nincs rá lé, ezért vettem 9550-et is. Ha lenne valami nem túl drága módszer élnék vele.
-Látom én is, hogy csak a csavart kell lecsavarni, ami nyomot sem hagy maga után.
-Azt is tudom, hogy az a szutyok inkább kitolás, mint segítség a hűtésnek, de: ha nem az eredeti trutyi van rajta, akkor el is vesztheted a garit! Mondjuk valamiért tönkremegy a kari és beviszem, az első, h leszedik a bordát. Ha látják, hogy nem az a "beton" van rajta, hanem normális paszta, azt mondják megbontottad a kártyát és tuti emiatt ment el, még ha nyilvánvaló az is, hogy ez kamu...
Én csak ettől félek. De ha tud valaki ugyanilyen trutyit beszerezni én is szívesen átvizsgálom a hűtésem
AMD 2500@3200+, Abit NF7-S v2.0, Infineon 2*256MB/400MHz, Kingmax 512MB/400MHz, Dell 17", Gecube 9550 400/500