[quote name='charlie' date='2004. jún. 13., vasárnap - 11:20'] Hello!
Az a csekk amit havonta befizetunk az adsl szolgaltatasert tukajdonkeppen ket dijat tartalmaz:
1: amit az internetszolgaltato ker az internetert.
2: amit a matav ker a szolgaltatotol az adsl vonal leteert.
A baj, mint szinte mindig az hogy a matav gyakorlatilag monopol helyzetben van, igy nagyon sokat ker a szolgaltatotol (lasd:2. pont), ha jol emlekszem ez pont ugy 5-6 ezer ft(javitsatok ki ha nem), erre jon meg ra az amit a szolgaltot ker toled, meg az afa. Ebbol lathatod, hogy a szolgaltotok nem kernek sokat, es hogy ok nem is kepesek csokkenteni az arakat a matav miatt.
A matavnal szerintem mint minden piacbol elo cegnel utanna szamoltak, hogy milyen strategia mellett tudjak maximalizalni a hasznukat, vsz valami olyasmi jott ki, hogy ha olcsobban adnak a 384-es adsl-t, akkor az igaz, hogy sok uj ugyfel jonne, de ehhez nekik is fejleszteni kellene, meg ha latvanyosabban olcsobb lenne a 384-es csomag, mint a tobbi, akkor szerintem sokan visszavaltananak pl 512-rol, akik rajottek, hogy csak netzesre, es nem sok es hosszu letoltesekre hasznaljak az adsl-t. Na es ugye mindezt megteheti a matav mert egyedul van.....
Mar sokszor leirtam ide: Meg kell teremteni a gyilkos kapitalista verseny felteteleit a tavkozlesi szektorban, csak igy lesznek valtozasok.[/QUOTE]
nomeg amit a telefonszolgáltatónak fizetsz előfizetési díjat a telefonért... [/quote]
Teljesen igaz

, ill nem is az elofizetesi dij, hanem amit elmodemezel, ugye azon is kaszal a kaszas, akarom mondani a matav