HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyártól gyorsabb lehet az ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyártól gyorsabb lehet az ADSL (768/128) Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 11. 11:58

Lehet, hogy egyedül vagyok vele, de nekem nincs égető szükségem a 768 DL-re. Viszont UL-t nyomathatnának még.

A Chello sávszélesség-növelésénél már dörzsöltem a tenyerem, hogy ahogy a 384/64-ről 512/128-ra váltás után is, talán 0,5-1,5 éven belül már 768/256-on szakít majd az ADSL is. Talán változatlan áron, mint anno.
Első csalódás: 768/128as csomag. 128 up? Ez a nagyon sux.
Második: ingyenességről valszeg szó sem lesz :(

Harmadik: egyáltalán nem versenyképes ez az ár.

Miért éri meg egy 512-es vonalról 768-ra áttérni? Fél órával "előbb ér le a Star Wars új epizódja" ? :D (aki még emlékszik Mindenkinek visszavonásakor...)

Adjanak 256 upot. :matrix:

#82 Felhasználó inaktív   rz332 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 12. 23:45

Sziasztok
Én azt nem értem, hogy miért nem éri meg egyetlen szolgáltatónak sem, hogy a 386-os adsl árát levigye olyan szintre(, hogy mondjuk akik most modemmel szenvednek átváltsanak rá).
Ez a 10000 Ft szerintem elég drága.
A trükközéstől pedig már feláll a szőröm.
Nem az árakat csökkentik, hanem emelik a sávszélességet és azokat 2-3 ezerrel többért adják, mint a kisebb csomagot, hogy a 386, 512-sek váltsanak följebb.
Miért nem lehetne 5-6 ezerért adni a 386-ost...?
Szerintem rengeteg új előfizetőjük lenne.
Nekem böngészésre, meg 1-2 apróbb dolog letöltésére kellene az adsl, mert modemmel igencsak lassú.
Mikor lesz itthon olcsó, minőségi internetezés????
Szóltam
UFF
Zoli

#83 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 10:04

Idézet: rz332 - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 22:45

Sziasztok
Én azt nem értem, hogy miért nem éri meg egyetlen szolgáltatónak sem, hogy a 386-os adsl árát levigye olyan szintre(, hogy mondjuk akik most modemmel szenvednek átváltsanak rá).
Nem az árakat csökkentik, hanem emelik a sávszélességet és azokat 2-3 ezerrel többért adják, mint a kisebb csomagot, hogy a 386, 512-sek váltsanak följebb.
Nekem böngészésre, meg 1-2 apróbb dolog letöltésére kellene az adsl, mert modemmel igencsak lassú.
Szóltam
UFF
Zoli

Hello!
Az a csekk amit havonta befizetunk az adsl szolgaltatasert tukajdonkeppen ket dijat tartalmaz:
1: amit az internetszolgaltato ker az internetert.
2: amit a matav ker a szolgaltatotol az adsl vonal leteert.

A baj, mint szinte mindig az hogy a matav gyakorlatilag monopol helyzetben van, igy nagyon sokat ker a szolgaltatotol (lasd:2. pont), ha jol emlekszem ez pont ugy 5-6 ezer ft(javitsatok ki ha nem), erre jon meg ra az amit a szolgaltot ker toled, meg az afa. Ebbol lathatod, hogy a szolgaltotok nem kernek sokat, es hogy ok nem is kepesek csokkenteni az arakat a matav miatt.

A matavnal szerintem mint minden piacbol elo cegnel utanna szamoltak, hogy milyen strategia mellett tudjak maximalizalni a hasznukat, vsz valami olyasmi jott ki, hogy ha olcsobban adnak a 384-es adsl-t, akkor az igaz, hogy sok uj ugyfel jonne, de ehhez nekik is fejleszteni kellene, meg ha latvanyosabban olcsobb lenne a 384-es csomag, mint  a tobbi, akkor szerintem sokan visszavaltananak pl 512-rol, akik rajottek, hogy csak netzesre, es nem sok es hosszu letoltesekre hasznaljak az adsl-t. Na es ugye mindezt megteheti a matav mert egyedul van.....

Mar sokszor leirtam ide: Meg kell teremteni a gyilkos kapitalista verseny felteteleit a tavkozlesi szektorban, csak igy lesznek valtozasok.

#84 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 12:20

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 11:04

Idézet: rz332 - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 22:45

Sziasztok
Szóltam
UFF
Zoli

Hello!
Az a csekk amit havonta befizetunk az adsl szolgaltatasert tukajdonkeppen ket dijat tartalmaz:

A baj, mint szinte mindig az hogy a matav gyakorlatilag monopol helyzetben van, igy nagyon sokat ker a szolgaltatotol (lasd:2. pont), ha jol emlekszem ez pont ugy 5-6 ezer ft(javitsatok ki ha nem), erre jon meg ra az amit a szolgaltot ker toled, meg az afa. Ebbol lathatod, hogy a szolgaltotok nem kernek sokat, es hogy ok nem is kepesek csokkenteni az arakat a matav miatt.

A matavnal szerintem mint minden piacbol elo cegnel utanna szamoltak, hogy milyen strategia mellett tudjak maximalizalni a hasznukat, vsz valami olyasmi jott ki, hogy ha olcsobban adnak a 384-es adsl-t, akkor az igaz, hogy sok uj ugyfel jonne, de ehhez nekik is fejleszteni kellene, meg ha latvanyosabban olcsobb lenne a 384-es csomag, mint  a tobbi, akkor szerintem sokan visszavaltananak pl 512-rol, akik rajottek, hogy csak netzesre, es nem sok es hosszu letoltesekre hasznaljak az adsl-t. Na es ugye mindezt megteheti a matav mert egyedul van.....

Mar sokszor leirtam ide: Meg kell teremteni a gyilkos kapitalista verseny felteteleit a tavkozlesi szektorban, csak igy lesznek valtozasok.

nomeg amit a telefonszolgáltatónak fizetsz előfizetési díjat a telefonért...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#85 Felhasználó inaktív   rholas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 12:57

Hi

Most neztem hogy az Axelero 768 valami 15900 lesz.
Kerdes, melyik masik szolgaltatot ajanljatok ami
-Jo a ping
-Jo a letoltes is

Interware? Elender? Vagy mi?

Koszi

#86 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 13:04

Idézet: rholas - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 13:57

Hi

Most neztem hogy az Axelero 768 valami 15900 lesz.
Kerdes, melyik masik szolgaltatot ajanljatok ami
-Jo a ping
-Jo a letoltes is

Interware? Elender? Vagy mi?

Koszi

Datanet

Mellesleg nincsenek óriási különbségek az ISP-k között ebből a szempontból.
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#87 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 13:12

ez meg simán elfért volna az HWSW Informatikai Kerekasztal - Távközlés, internet - Telefon- és internetszolgáltatók, -szolgáltatások - Nyártól gyorsabb lehet az ADSL (768/128) topikban.
amúgy tök mindegy, mert kb mindegyik ugyanazt tudja...

Szerkesztette: charlie 2004. 06. 13. 13:12 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#88 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 17:24

www.beltav.hu
Mondjuk ez este 6-11ig elég gyengus pingeket produkál, de azon kívül 8-12 ms az átlag.

Persze ez csak akkor, ha a ping nagyon-nagyon fontos, nem a sávszél.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 06. 13. 17:25 -kor

#89 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 17:39

[quote name='charlie' date='2004. jún. 13., vasárnap - 11:20'] Hello!

Mar sokszor leirtam ide: Meg kell teremteni a gyilkos kapitalista verseny felteteleit a tavkozlesi szektorban, csak igy lesznek valtozasok.[/QUOTE]

nomeg amit a telefonszolgáltatónak fizetsz előfizetési díjat a telefonért... [/quote]
Teljesen igaz :( , ill nem is az elofizetesi dij, hanem amit elmodemezel, ugye azon is kaszal a kaszas, akarom mondani a matav :D

#90 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 18:27

Önnek nem ajánlom: invitel, mindkettőben gyenge, sőt nagyon rossz,
ping 300-1000 ms sőt van lost is,
DSL 512 valójában jó ha 300, néha 350 (nagy ritkán)

#91 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 20:26

Sajni csak magyarországon ilyen a helyzet......pl: Amerikában jelenleg az átlagos dsl az 1500/xx és kábelen pedig a roadrunner (_www.rr.com) szolgáltatás mondjuk kb havi 40USD-ért ami most éppen akciósan havi 29,95USD a sebessége pedig 3000/384 !!!! Otthonra.... na ezek már ott tartanak....mi meg még csak itt, no és persze ők azért jobban is keresnek. (GYK: Ez az ár kb 6000HUF/hó)

Szerkesztette: KSzasza 2004. 06. 13. 20:28 -kor

Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

#92 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 15:38

Na valaki gyorsult mar 768-ra??? Ha igen mik a tapasztalatok? En penteken adtam le a kervenyt, es mar turelmetelen vagyok :D

#93 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 17:14

Itt egz kis remeny, amibe nem tudom miert, de nehezen hiszek..., de hatha :)

https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=25702

#94 Felhasználó inaktív   matlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 18:33

Sziasztok!

Azért ezt nevetségesnek tartom, hogy vidéken kívűl a gyorsabba internet kevesebbe kerül, mint Pesten a lassabb!
Szegeden például  T3-mas net, havi 4000 ft-ba kerül, és azért az mégis 3 MB/sec.  De a legendás Pesten az 512 kbit/s-os net havi 10 ezerbe kerül 1 éves hűségnyilatkozattal!
Mért nem tudnak terjednek a vidéki noname hálózatok? simán odavágnák a chellot, vagy éppen az axelerot...
Tényleg, 1ébként nekem 384es van és mégis 60 k-val tölt az axeleronál!

Hello!

#95 Felhasználó inaktív   matlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 18:40

Hello!
Most olvastam csak a Június 15től olcsóbb lesz a telefonálás c. cikket!
ez egész jó, már lassan úgylesz mint a németeknél, ott ugyanis majdnem hogy nincs is vezetékes telefon, a mobilt meg utánaddobják a boltokba, mert a mobil is fillérekért van (az itthoni ár kb ötödrészéért) a mobil percdíjak meg egyenesen nevetségesen kevés..
na igen, de ez csak a telefon, inkább olcsóbb lehetne a benzin, a gyógszer, a gáz stb...

#96 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 19:29

Idézet: matlo - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 19:33

Sziasztok!

Azért ezt nevetségesnek tartom, hogy vidéken kívűl a gyorsabba internet kevesebbe kerül, mint Pesten a lassabb!
Szegeden például  T3-mas net, havi 4000 ft-ba kerül, és azért az mégis 3 MB/sec.  De a legendás Pesten az 512 kbit/s-os net havi 10 ezerbe kerül 1 éves hűségnyilatkozattal!
Mért nem tudnak terjednek a vidéki noname hálózatok? simán odavágnák a chellot, vagy éppen az axelerot...
Tényleg, 1ébként nekem 384es van és mégis 60 k-val tölt az axeleronál!

Hello!

Pár dolgot kifelejtettél. Amennyiben a TvNetwork csomagjára gondolsz ott 1GB-os forgalmi korláttal kapod 4 rongyért a netet. Azért ez a limit a TvNetWork sebesség korlát nélküli kapcsolatán(ami nem minden területén van így) ekkora sebesség mellett pár perc alatt kimeríthető. Egyébként TvNetWork LANNet van Bp-en is, még a szegedinél is jobb infrastruktúrán az Újhegyi lakótelepen. Viszont ez ugyanúgy egy kis szolgáltatási terület ahogy Szegeden is csak egy adott területen elérhető a szolgáltatásuk.

Kis szolgáltatási területen ahol nagy a penetráció és így arányaiban gazdaságosabban lehet netet szolgáltatni lehet olcsóbb árakat kihozni, de nagy területen nagy népességnek netet szolgáltatva már fel kell vállani a gazdaságtalanabb területek plusz költségeit és a kevésbé költéséges területekre kell terhelni. Pl. Újhegyen anno LAN bekábelezték a ltp. 3000ezer lakását és csináltak egy közvetlen BIX beállást és ez valami 200 misibe került és azóta összeszedtek talán 300 netezőt, ami arányaiban így is magasabb az országos átlagnál.

Pl. nálunk is LAN-net van egy ltp.-en így br.7500-8500 az 512/512-es net, anno 2 éve nem kellett több éves hűségszerződést kötni és a beugró is csak 5 rongy+fa volt. Ez a szolgáltató is úgy tud ilyen olcsó árat összehozni hogy 3000 lakásból van durván 500 előfizetője, de elég amatőrök és rosszul csinálják ha lenne eszük már rég bekábelezték volna a ltp. mind a 4200 lakását és megfelelő reklámmal ezer előfizetőt lazán összeszedhettek volna. Forgalmi korlát sincs ellentétben TvNetwork 10 rongy 15GB-os maximumához képest.

Anno 2 éve egyébként próbáltam idecsalogatni TvNetWorköt de nem vállaltak két projectet 1xre, az Újhegyit pedig csak akkor kezdték kiépíteni. Azóta már ők is megjelentek a ltp.-en de egyenlőre semmi szolgáltatásuk nincs csak egy lerobbant irodahelységük. Kicsit tartok tőle hogy a pénzügyi hátterül révén felvásárolják azt a szolgáltatót ahol jelenleg vagyok és nem örülnék a 15GB-os korlátnak.

#97 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 19:40

ANTImatavFan:

Természetesen jól emléxem rád, bocs hogy anno elmaradt a HSZ, de valami elvonta a figyem utána meg csak a legfrissebb HSZ-ekre koncentráltam. Ennyire rácuppantál 768-ra, nem elég a nafta? :) Jó mundjuk egyetemi háló után semmi sem elég. :D

#98 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 20:27

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 18:14

Itt egz kis remeny, amibe nem tudom miert, de nehezen hiszek..., de hatha :)

https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=25702

Szerintem 'kenytelenek lesznek' engedni, bar abban kulonosebben nem bizok, hogy a DSL arakra is hatasa lesz.

Idézet: matlo

Szegeden például  T3-mas net, havi 4000 ft-ba kerül, és azért az mégis 3 MB/sec.

Par apro eszrevetelem lenne.
Legeloszor az, hogy a T3 az nem 3MB/sec, hanem inkabb 4-5 (45.xx Mbps), masreszt amit mar parszor irtam: Europaban SEHOL nincs T3, max. Japanban es az USA-ban talalkozhatsz ilyesmivel (nem tudom, hogy honnan szeditek mindig elo ezt a T3 baromsagot...). Europaban E3 (vagy inkabb E3-as VCTS) van, ami ~3.5-4MB/s (34368 kbps), de ezt sem szokas sehol fillerekert osztogatni (max. hasonlo sebessegu kapcsolatot tok mas technologiaval, pl. CATV vagy akarmi)

A tobbi aprosagot mar shabba helyretette:)

#99 Felhasználó inaktív   2XP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 21:34

Idézet: charlie - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 13:20

nomeg amit a telefonszolgáltatónak fizetsz előfizetési díjat a telefonért...

Hát igen, nem elhanyagolható költség a havi 3210 ft, s épp ez az oka, h nem váltottam adsl-re (ugyanis jelenleg nincs vonalas telefonunk, s így még a bekötés díja, na meg a hűségnyilatkozat is terhelne). Így tovább élvezhetem a 10 GB-ra lekorlátozott rádiónetemet, aminek a sebessége 0 és 90 kbyte/s között bármennyi lehet (bár mostanában már 70%-ban megy 30-40-nel). És a havidíj? 12500 Ft :mad:

Az indexen annó volt egy cikk, amiben erről a csomagkapcsolásról volt szó. Akkor még a versenyhivatal elutasította az ezt bíráló beadványokat, ám az uniós csatlakozás után ennek meg kellene változnia. Nézegetem a lapjukat, de nem találok ilyen határozatot, bár a lapozás nem is megy közöttük... Ti hallottatok már vmi reményt adó hírt?
[ 10100000 10110000 11001000 ]

#100 Felhasználó inaktív   warze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 22:12

3000 kb/s? Micsoda szép álom :-(

Én már annak is örülnék, ha az 512 kb/s ADSL-em 56,33 kB/s fölé menne, mert sajna az Invitelnél (minálunk) ez a maximum!

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.