HWSW Informatikai Kerekasztal: BUTA KÉRDÉSEK - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BUTA KÉRDÉSEK Nagyokat fogtok nézni Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 03. 08:08

Idézet: auster - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 11:13

Sziasztok.
Látom, pörög a topic. Most én is tennék hozzá még: Az esata kimenethez csak speciális e-sata eszközök csatlakoztathatóak, vagy egy normál belső Sata Hdd is? Ha igen, akkor hogyan kap energiát?
Köszi

Különbözik a csatoló felület:

Kép

A bal oldali az eSATA, a jobb a hagyományos SATA.

Idézet

Meanwhile, eSATA and SATA connectors are not interchangeable, so you cannot plug a SATA drive to an external eSATA port.

eSATA vs SATA
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1322 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 22:13

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 9:08

Különbözik a csatoló felület:

Kép

A bal oldali az eSATA, a jobb a hagyományos SATA.

eSATA vs SATA

:respect: Köszi

#1323 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 02. 07. 09:30

Azt hiszem a külső s-ata csatlakozót a pirossal jelölik az alaplapokon és általában kettő vagy egy ilyen szokott lenni az alaplapokon ezekbe be dughatsz belső s-ata vinyót is .
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#1324 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 15:13

Helló!

Tudom, hogy ez a kérdés úgy cirka öt éve még érdekes és aktuális lett volna, de fogadjuk el, hogy én szeretem ezt a gépet és nekem EZ kell :)

Szóval van egy őskövület ABIT KR7A-1300 alaplapom, amihez a legutolsó bios frissítés is 2002-es.
A firmware frissítések után a 2100+-os procit is ismeri az alaplap.
Nekem jelenleg 2200+-os (kettőezer-kettőszáz!!!) van benne, ezt ugyan nem ismeri fel, de kézzel be tudom állítani a biosban a 13.5x-es szorzót és jó is, semmi fagyás, ilyesmi.

Namost így 2009-ben ez a proci már igencsak kevés sokmindenhez, ezért raknék bele gyorsabb procit (tudom, ez így kicsit mulatságos a core2duo-k idejében).

Itt vannak az Athlon és egyéb processzorok, nekem Socket A proci kell az alaplapba, és olyan, ami 266 FSB-s, vagyis ha jól nézem, akkor elmehetnék akár a 2800+-os Bartonig is, az is 1.65V-ot kér, mint a mostani, fsb ugyanaz, csak a szorzó.

Na és itt jön a kérdésem: ezt a szorzót mi "hordozza" magában, a proci, vagy az alaplap? Jelenleg 13.5-ös szorzónál többet nem tudok beállítani a biosban, de nem tudom hogy azért-e mert ennyiben korlátozza a proci a bios-t, vagy mert a bios firmware itt megállt (ugye 2100-ig kéne neki tudni elméletileg, ez is egy kis ráhagyás, hogy a 2200-as kijön egyáltalán).

5-8e Ft körül vesztegetik ezeket a régi procikat a neten, de ez már nem az a három gombóc fagyi ára, hogy csak úgy bepróbálkozzak, ráadásul postaköltség, egyebek, az eladót se akarnám fölöslegesen ugráltatni.

Vélemény? (azon kívül, hogy hajítsam ki az ablakon :) )
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1325 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 20:20

Szerintem nem éri meg. Mindössze +256KB cache-t nyernél vele, meg lenne egy alacsonyan járatott processzorod, ha egyáltalán elindul a szorzó lock miatt. Az ilyen konfigokat már inkább baromi alacsonyan szokták járatni, hogy minél halkabb legyen a gép és kevesebbet egyen :)
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#1326 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 20:43

Igen, azt is figyeltem, a hőleadás 0.5W-tal se nőne. :)

Viszont 1800 helyett 2133 MHz lenne...  az majdnem 20% javulás... persze ha a szorzót 16-ra be tudnám állítani. Nem akarok ilyen módon berhelni, tuningolni, ennyi a gyári szorzója a Barton 2800+-nak, csak vajon az alaplap tudná?

#1327 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 11:19

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. márc. 31., kedd - 21:43

Igen, azt is figyeltem, a hőleadás 0.5W-tal se nőne. :)

Viszont 1800 helyett 2133 MHz lenne...  az majdnem 20% javulás... persze ha a szorzót 16-ra be tudnám állítani. Nem akarok ilyen módon berhelni, tuningolni, ennyi a gyári szorzója a Barton 2800+-nak, csak vajon az alaplap tudná?

Szorzólockosak a procik, ezért nem tudsz feljebb menni most 13,5-nél----sztem egy nagyobb szorzójú procival többet engedne. De tudtommal a Bartonok 333fsb-vel (2x166) mennek és ezt szorozzák fel...ha nálad csak 266 (2x133) lehetséges, akkor nem fog rendes órajelen menni (Nekem volt egy 2800+ Bartonom, sőt az egyik tesóm a mai napig használja...az 2083MHz (12,5x166), 333fsb és 512KB L2 és 1.75V-ra emléxem...tehát 266-os fsb mellett csak 1,66GHz-en futna)...Másrész 20% nem a világ, nem táltosodik meg tőle a rendszer...Én anno még egy AXP 2000+ helyére cuppantottam a 2800+-t és a teljesítménynövekménytől nem ugrott ki a szemem, de a hőtermelés viszont +10C lett. Azért nem volt rossz cucc :) Figyelni kell sztem azt is, hogy a barton proci többet kajál és ezt bírja-e az alaplap adagolni neki...főleg ha 2100+-ig hiteles (mint ahogy ma is van max 95, 125 vagy 140W TDP-ig hitelesített deszka). Ami a legbiztosabb lenne az egy 2400+-os tbred-b magos cucc lenne (asszem 2GHz, 266fsb és 256KB L2), de sok pénzt erre sem áldoznék egy 2200+ után. Voltak később Sempronra átnevezett Athlon XP-k (még mielött a K8 beköszöntött volna)...ezekben is 256KB L2 volt (csak a 3000+ volt barton magos), de az fsb-t 333-ra növelték és a PR besorolás alapja immár a celeron-D volt, így egy socket-A Sempron 2400+ nagyjából ugyanaz mint egy 2000+ Athlon XP...
Napjainkban egy egyszerű integrált videós (+PCIe foglalat) alaplap egy 4400+ procival és 2GB DDR2-800 RAM-al alig több 30k-nál, amire sztem sokkal inkább érdemes lenne gyűjtögetni (esetlég még egy táp is hozzá és 40k...vagy a bolhán egy alig használt, hasonló rendszer olcsóbban)...ez lenne a legésszerűbb upgrade így 5-6 év után :Đ

Szerkesztette: Nurba 2009. 04. 01. 11:25 -kor

#1328 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 11:44

ja minden barton 333 vagy 400 fsb-s  és a via kt266 lapkakészlet eleve nem kezeli a bartonokat  tönkre megy ha beleteszel ilyet mert nem tudja elegendő energiával ellátni a procit.

Szerkesztette: djculture 2009. 04. 01. 11:48 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1329 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 12:42

Akkor ez a gép így marad...

Azt én is hallottam még anno, hogy a Sempron procik mintha már a celeronnal versenyeznének inkább, de ebbe a "bírja e az alaplap energiával" elméletbe nem is gondoltam bele.

Végülis van egy c2d procis notebookom, csakhát ez az asztali gép most a filmnézős és netezős gép, és ha már csere, akkor sajnos minden cserés, mert ez a mostani még csak IDE-t tud, ezért két vinyó és a dvd-rw is ilyen benne, meg a vidkari is agp-s... stb stb

Köszi az elmélkedést mindenkinek!

#1330 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 13:07

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 12:42

Akkor ez a gép így marad...

Azt én is hallottam még anno, hogy a Sempron procik mintha már a celeronnal versenyeznének inkább, de ebbe a "bírja e az alaplap energiával" elméletbe nem is gondoltam bele.

Végülis van egy c2d procis notebookom, csakhát ez az asztali gép most a filmnézős és netezős gép, és ha már csere, akkor sajnos minden cserés, mert ez a mostani még csak IDE-t tud, ezért két vinyó és a dvd-rw is ilyen benne, meg a vidkari is agp-s... stb stb

Köszi az elmélkedést mindenkinek!

a sata sebbességelőnye amugy is 0 ha sima vinycsi van rajta.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1331 Felhasználó inaktív   levice 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 06. 12:18

Hali!
Egy valószínűleg láma kérdeésem lenne: Szerver ram ot asztaliba tehetek? A kit modulok hp ddr2 2x1gb 667mhz esek, és az alaplapom támogatja a ddr2 667 mhz es ramokat. Hp g5 ös szerver ramokról van szó. Az asztali egy hp dc7600sff gép amibe szeretném rakni. köszi, üdv!!!

#1332 Felhasználó inaktív   levice 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 12:21

És ha bele is megy, jó választás lenne? vagy másra van kitalálva?... köszi, üdv!

#1333 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 08:36

A specifikációk szerint, ATX és mATX lapokat lehet bele tenni. Akkor miniITX-es lapot nem is tud kezelni?  :think:
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#1334 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 22:14

Üdv!
Mivel eléggé meleg a ház, ezért azon agyaltam, hogy bekötnék egy ventit. Már alapból a ház hátulján belül fel van rakva egy egyszerű gyári kis venti, de nincs bekötve. Mindegy, hogy melyik kábelre dugom rá? Mert van még pár szabad kábel...

Most csinálnék ilyet először!!

#1335 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 10:20

A számítástechnikában általában elmondható, hogy a csatlakozók akkor dughatóak össze, hogyha összedughatóak.
Csupasz kábelvég nem nagyon van, tehát ha nem látsz olyan dugaszt, aminek a formája az ellentétje a ventillátorból kijövőnek, akkor ne erőltesd!

Nem kell nagy műszaki érzék sem hozzá, igazából én ezen tanultam meg az ilyen dolgokat:
:D

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1242811577.jpg

Szerkesztette: Gyulavitéz 2009. 05. 20. 10:26 -kor

#1336 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 10:49

Ok köszi :Đ
Csak azért kérdeztem, mert látok a tápon mindenféle 5V 12V meg hasonló adatokat. Akkor csak összedugom az egyik szabad csatival és menni fog :)  :up:

#1337 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 15:23

Idézet: tom007 - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 11:49

Ok köszi :Đ
Csak azért kérdeztem, mert látok a tápon mindenféle 5V 12V meg hasonló adatokat. Akkor csak összedugom az egyik szabad csatival és menni fog :)  :up:

A kis házventiket soxor az alaplapra lehet rádugni (3 tűs csatik, hasonlóak, mint amire a cpu kúlert dugod)...;)

#1338 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 19:18

Már összedugtam a táppal :)
Amúgy ennek olyan szabvány vége van, mint ami megy a vinyóba, meg az optikai cuccokba. Vmi molex vagy minek hívják.  :D Eddig amúgy bevált. :up:

#1339 Felhasználó inaktív   Arrakis91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 22:39

Sziasztok!
Nem tudom,hogy hová írhatnám a kérdésem ezért idebiggyesztem hátha tud valaki segíteni,vagy magyarázatot adni.Nos van nékem egy Gainward 8800 GS videókártyám és szeretném tudni a folyamatos hőfokát a GPU-nak,de sajnos sem a Furmark sem a Gpu-Z és még az Everest sem mutatja,kicsit aggódom :confused:  .Mi lehet ennek az oka?Esetleg az,hogy 2007-es gyártású a kártya és nincsen benne valamiféle szenzor vagy mi?!?!?!Elég fontos lenne ráadásul ,hogy tudjam ezt az információt mivel a hűtésével babráltam is egy picit.

Előre is köszi a válaszokat! :respect:

#1340 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 00:00

Idézet: Arrakis91 - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 23:39

Sziasztok!
Nem tudom,hogy hová írhatnám a kérdésem ezért idebiggyesztem hátha tud valaki segíteni,vagy magyarázatot adni.Nos van nékem egy Gainward 8800 GS videókártyám és szeretném tudni a folyamatos hőfokát a GPU-nak,de sajnos sem a Furmark sem a Gpu-Z és még az Everest sem mutatja,kicsit aggódom :confused:  .Mi lehet ennek az oka?Esetleg az,hogy 2007-es gyártású a kártya és nincsen benne valamiféle szenzor vagy mi?!?!?!Elég fontos lenne ráadásul ,hogy tudjam ezt az információt mivel a hűtésével babráltam is egy picit.

Előre is köszi a válaszokat! :respect:

Találtam egy másik fórumon egy hasonló problémájú kommentet, arra nem írtak megoldást. Elképzelhető, hogy a gyártó nem kötötte be a szenzort, ezért nem olvasható ki (jóval régebbi kártyáknál is volt hőfokmérés, így nem a 2007-es dátumban van a hiba). Esetleg megnézheted rivatuner-el, mert egy másik oldalon egy gainward 8800 tesztnél azzal mértek...

Idézet

Lastly, we monitored the GPU temperature as reported by RivaTuner, when running a 3D Mark 05 score. Even when overclocking, the temperature didn't exceed 74°C, while at idle it was at 61°C. Without overclocking, the Gainward 8800GTS GS reaches 59°C.

Téma megosztása:

• (69 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.