HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   ÁdámJ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 07. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: solyomferi - Dátum: 2012. 05. 07. 10:47

Tudom hogy nagyon naiv kérdés, de melyik videokártyára dugtad a monitort véletlen nem az alaplapira?

Időközben megoldottam a problémát, mert visszaraktam egy előző BIOS frissítést amiben vanegy olyan beállítás hogy PCI/PCIe kezelése Syncron vagy Assyncron legyen, Assyncronra volt álítva és átállítottam Syncronra! Tökéletesen műkszik! Köszi a segítséget! Kép

#2442 Felhasználó inaktív   littlestinkykitty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 12:54

Sziasztok!

Lehet, hogy nem jó topikba írok, akkor elnézést.

Azt szeretném kérdezni, hogy Z77 Pro3-at vagy H77 pro4/mvp lapot vásároljak.
A két lap között csak 2e forint különbség van.
Hosszú távra venném, ezt a kevés különbséget megfizetném egy kis tuning lehetőségéért bár nem vagyok
tapasztalt tuningos de hátha egyszer mégis. Egyelőre egy G620 procit vennék bele később IvyBridge-re fejleszteném.

A Z77 chipset támogatja a K-sorozatú procikat a H77 nem, de a H77-el is lehet az a cpu alap frekvenciáját emelni (Bclk) 1Mhz-enként eme összehasonlítás alapján. Z77-el RAM ot is lehet tuningolni, H77-el nem.

Viszont a H77 pro4/mvp 4+2, a Z77 Pro3 megcsak 4+1 fázisú ellátású annak ellenére, hogy ezutóbbi támogatja a K-s procikat a pro4/mvp meg nem. Azt is olvastam tuningra alkalmasabb a 4+2 ellátás. Vagy megfelelő a 4+1 is?

Mi a véleményetek?

#2443 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 11. 13:44

Hello!
Szerintem a Z77-et vedd, ha tuningban is gondolkozol.
Bclk emelés csak minimális tuningot hoz, és nem is érdemes piszkálni http://www.techpower...ad.php?t=164927

Idézet

That means if you increase base clock you increase both memory and CPU frequencies, you also increase the iGPU’s frequency as well. However with Ivy Bridge you shouldn’t be increasing the Base Clock for Air/H2O overclocking as BCLK OC takes a toll on everything on the PCI-E bus including your GPUs and your SSD/HDDs, so it is pretty much reserved for benching with colder temperatures. Don’t worry about increasing BCLK for memory speeds as there are enough memory multipliers with Ivy bridge/Z77 so you can always find the speed you want unlike with Sandy Bridge. However you can increase the BCLK slightly for high memory OCes where certain multipliers are better than others.

Ha komolyabb tuningot nem tervezel akkor meg bőven elég lesz a kevesebb fázis is.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2444 Felhasználó inaktív   littlestinkykitty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 06. 11. 14:44

Hello!
Szerintem a Z77-et vedd, ha tuningban is gondolkozol.
Bclk emelés csak minimális tuningot hoz, és nem is érdemes piszkálni http://www.techpower...ad.php?t=164927

Ha komolyabb tuningot nem tervezel akkor meg bőven elég lesz a kevesebb fázis is.

Épp az a bajom, hogy a tuningos deszkára rakták a 4+1 fázist a nemtuningosra meg a 4+2-t :s. Persze értem miért, különben nem lehetne eladni 6k-val többért a 4+2-es Pro4 lapjukat.
Köszi a linket, érdekes, elrakom későbbre, most csak átfutottam. Nem tudom mi számít komolyabb tuningnak, pl. a cikkben szereplő IB-3770K-ra azt írja léghűtéssel 5GHz-re lehet emelni, az komoly? Nem tervezek se vízhűtést, se folyékony nitrogénhűtést, legfeljebb egy picit játszadoznék vele ha nagyon unatkoznék, de előbb még amúgy is egy jó darabig G620 lesz nem IB. Na kösz a biztatást én is inkább a Z77 Pro3 felé hajlok.

#2445 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 15:59

Léggel kb 4,5GHz ami meglehet egy jó hűtővel és nem túl nagy fesszel, ezt még tudod hűteni, feljebb már nagyon melegszik. Fázis nem számít annyira szerintem, pláne, hogy ez az új digi power elvileg pontosabb, mint az eddigiek.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2446 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 17:40

Tök felesleges tuningolni, pont most kotyogták ki hogy még 2-3 évig marad az xbox360 és szerintem a többi is. Játék téren igy egy 3-4 éves pc is simán vinni fogja az átiratokat, mint ahogy eddig is vitte.
"Az analitikusok véleményével ellentétben - miszerint jövőre már megjelennek az új generációs konzolok - a Microsoft Studios vezetője, Phil Spencer kitart amellett hogy az XBOX360-nak még legalább kettő, de inkább három éve van hátra, szerinte ugyanis a készülékük most van csak igazán ereje teljében."

Szerkesztette: djculture 2012. 06. 11. 17:42 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2447 Felhasználó inaktív   littlestinkykitty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 06. 11. 16:59

Léggel kb 4,5GHz ami meglehet egy jó hűtővel és nem túl nagy fesszel, ezt még tudod hűteni, feljebb már nagyon melegszik. Fázis nem számít annyira szerintem, pláne, hogy ez az új digi power elvileg pontosabb, mint az eddigiek.

Ok, nem izgulok a fázis miatt. A Xigmatek Gaia SD1283 procihűtőt néztem ki magamnak.

#2448 Felhasználó inaktív   littlestinkykitty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 11. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 06. 11. 18:40

Tök felesleges tuningolni, pont most kotyogták ki hogy még 2-3 évig marad az xbox360 és szerintem a többi is. Játék téren igy egy 3-4 éves pc is simán vinni fogja az átiratokat, mint ahogy eddig is vitte.
"Az analitikusok véleményével ellentétben - miszerint jövőre már megjelennek az új generációs konzolok - a Microsoft Studios vezetője, Phil Spencer kitart amellett hogy az XBOX360-nak még legalább kettő, de inkább három éve van hátra, szerinte ugyanis a készülékük most van csak igazán ereje teljében."

Oké, én játszásiból, kiváncsiságból tuningolnám. Amúgy is kocajátékos vagyok. Egyébként, ha kibírják az alkatrészek, hosszabb távra tervezem megtartani mint 3-4 év, inkább 5-10 évre gondoltam. A mostani gépem is lassan 10 éves lesz, igaz közben apránként szinte mindent cserélni kellett (kivéve egy 80 GB-os Seagate merevlemezt kopp-kopp) de az architektúra változatlan maradt.

#2449 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 00:01

Érdekes problémával találkoztam. Van egy Asrock 970 Extreme3 alaplapom és nem tudok belépni a BIOS-ba, hiába nyomkodom a POST-nál az F2 vagy a DEL gombot. Kb 2 hónapja még be tudtam lépni. De most simán be bootol az op.rendszer mintha nem is nyomtam volna meg. :omg:

Idézet

Please press
<F2> or <Del> during the Power-On-Self-Test (POST) to enter the UEFI SETUP
UTILITY, otherwise, POST will continue with its test routines.

http://europe.asrock...%20Extreme3.pdf

Az F11-re reagál (boot menü)

Próbáljam a CMOS Clear-t ? :Đ
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#2450 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 07:22

Ilyenem még nem volt, úgyhogy csak tipp. Húzz le mindent a billentyűzeten kívül, lehet valamelyik usb-s cucc kavar be neki.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2451 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 07:23

CMOS Clear után már múkodik az F2 és a DEL is ha be akarok lépni. :]

A 6 évvel ez elötti MSI alaplapomon is volt gomb, hogy ne kelljen a jumperral baszakadoni a CMOS Clear-nél. :up: Már majdnem kivettem a hangkártyát mert pont rálógott, de szerencsére csipesszel megoldottam. :lama:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#2452 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 07:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2012. 06. 18. 08:22

Ilyenem még nem volt, úgyhogy csak tipp. Húzz le mindent a billentyűzeten kívül, lehet valamelyik usb-s cucc kavar be neki.

Nem volt a billentyűzeten és az egéren kívül más USB-s cucc rajta.

#2453 Felhasználó inaktív   Niki25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 19. 22:20

Sziasztok !
segitségre lenne szükségem ,van egy p4i65g alaplapom ,a gond nem ismeri fel a vinyot ,mást mindent igen , ide csatlakozással menne ,már probáltam uj kábel ,uj elem ,jampert is ami csak létezik ,kábel jó az alaplapon a csatoló is jó dvd iró mükszik ,de vinyot egyszerüen semelyiket nem ismeri fel a biosz ,volt rajta xp rendszer meg is van másik gép látja igaz formázni nem engedi ,vettem uj vinyot 160 gb segate ,de ezt se hajlandó felimerni ,valakinek ötlet? alaplap vagy táp hiba lehet még? köszönöm a válaszokat elöre is ,.

#2454 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 07:28

Hello!
Próbáld úgy, hogy csak a hdd legyen rádugva, semmi más, ha úgy jó akkor valami jumper gond lehet. Ha nem akkor esetleg a biosban le lehet tiltva az csatlakozó, cmos clear sem ártana.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2455 Felhasználó inaktív   Niki25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 12:59

Pietrosz szia ,probáltam ,hogy csak a vinyo van rákötve de semmi ,a másik gépem rendesen felismeri ,cmos clear is megvolt ,alaplapi elem cserélve ,bios rendben .Szóval egyszerüen már csak a tápra tudok gondolni ,de ha minden igaz pár nap és lesz uj táp.Csak attól félek nehogy alaplapi hiba legyen :(

#2456 Felhasználó inaktív   Niki25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 13:15

Még egy gyors kérdésem lenne erre az alaplapra p4i65g rá e lehet tenni egy sapphire HD3650 es videokártyát ? Szoval hogy el e birja ,mert kaptam az egyik ismimtöl és jó lenne ha meg lehetne oldalni ,de addig amig a vinyot nem ismeri el nem tudom megnézni megy e vele ,

#2457 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 14:08

Ugye 80 eres kábellel próbálod?
Hogyan van jumperelve a winchester?

Próbáld úgy, hogy a kábel kék csatlakozója van az alaplapra dugva, a winchester masternek jumperelve, és a kábel végén lévő csatlakozót dugd bele
WoT nick: Atti77

#2458 Felhasználó inaktív   Niki25 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 14:21

Atti kábel jó mert a másik gépbe tökéletesen mükszik ,masterre van jumperolva és a kék van a alaplapon a kábel másik vége a vinyon de semmi :( és már ötletem se ...

#2459 Felhasználó inaktív   littlestinkykitty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 15:53

Sziasztok!

Megvásároltam 1 Z77 Pro3 alaplapot amiről pár poszttal előbb kérdeztem. Félig-meddig új gépet rakok össze de a régi PATA eszközeim szerettem volna megtartani, hogy ne kelljen szenvedni új rendszer installálásával, és SATA eszköz is pluszköltség, főleg a merevlemez. Ezért vettem egy ITE chipsetes SpeedDragon PCI ATA RAID bővítőkártyát PATA interfész céljára.

A gond az, hogy amikor bármelyik PCI szlotba is berakom a kártyát - akár úgy, hogy még egy darab IDE kábel sincs rá csatlakoztatva - akkor a bekapcsolás után fekete képernyő fogad a bal felső sarokban 1 villogó kurzorral. Ha kiveszem a kártyát, akkor minden rendben zajlik, tudom állítgatni a BIOS-t, de hiába néztem alaposan végig az összes beállítást és a felhasználói leírást, nincs semmiféle PCI-os beállítási lehetőség. Az ATA kártyán is csak a párhuzamos csatlakozók vannak meg még rá lehet toldani a HDD-led kábelét.

Arról olvastam, hogy létezik közvetlen PATA-SATA átalakító, de azt is olvastam, hogy nem megbízhatóak ezért vettem a RAID kártyát inkább.

Van valami ötletetek, azonkívül, hogy gyűjtsek még pénzt és vegyek SATA-s eszközöket?

#2460 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: littlestinkykitty - Dátum: 2012. 06. 20. 16:53

Sziasztok!

Megvásároltam 1 Z77 Pro3 alaplapot amiről pár poszttal előbb kérdeztem. Félig-meddig új gépet rakok össze de a régi PATA eszközeim szerettem volna megtartani, hogy ne kelljen szenvedni új rendszer installálásával, és SATA eszköz is pluszköltség, főleg a merevlemez. Ezért vettem egy ITE chipsetes SpeedDragon PCI ATA RAID bővítőkártyát PATA interfész céljára.

A gond az, hogy amikor bármelyik PCI szlotba is berakom a kártyát - akár úgy, hogy még egy darab IDE kábel sincs rá csatlakoztatva - akkor a bekapcsolás után fekete képernyő fogad a bal felső sarokban 1 villogó kurzorral. Ha kiveszem a kártyát, akkor minden rendben zajlik, tudom állítgatni a BIOS-t, de hiába néztem alaposan végig az összes beállítást és a felhasználói leírást, nincs semmiféle PCI-os beállítási lehetőség. Az ATA kártyán is csak a párhuzamos csatlakozók vannak meg még rá lehet toldani a HDD-led kábelét.

Arról olvastam, hogy létezik közvetlen PATA-SATA átalakító, de azt is olvastam, hogy nem megbízhatóak ezért vettem a RAID kártyát inkább.

Van valami ötletetek, azonkívül, hogy gyűjtsek még pénzt és vegyek SATA-s eszközöket?

Tán a ROM-jával lehet valami (bár, ha hibás azt jelzi a BIOS, mert checksum van rajta)
Meddig vártál vele? Némelyik ROM-mal akár fél percet is várhat a diszkek felismerésére, ha nincs az egyik csatornára dugva semmilyen eszköz. Plusz a RAID menübe lépéshez is várnak egy ideig valamilyen gombnyomásra. De ezeket ki szokták írni.
Egyszer volt két ilyesmi kártyám, egyik RAID-es, másik nem. Azok rögtön kiíráka ROM-juk verzióját, meg hogy éppen mi történik (diszkeket ismerik fel, vagy a RAID-esnél gombnyomásra vár 5 vagy 10 másodpercet).
Szóval ilyenkor mindig kiírás szokott lenni.

Esetleg nem lehet, hogy rosszul dugtad rá a diszket (fordítva), és ettől várakozott a ROM-juk sokáig? (Elvileg ennek is le kell állnia 30 mp után, de ha a programot nem tökéletesre írták, és a ready állapotra várnak, akkor végtelenségig várnak)
Esetleg próbáld ki diszkek nélkül, és a képernyőn meg kell jelennie a kártya nevének, verziójának.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.