HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 17:00

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 11:56

Örülök hogy dolgoztok!  :p

Nagyon nehezen de leeesett! :OOO  Igen néha dolgozunk...a  Q3-mal is. :] 
:offtopic:  Épp UTP kábelt gyártottam, ezért sem kapcsováltam rögtön.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#742 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 17:04

Idézet: akaido - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 18:00

Nagyon nehezen de leeesett! :OOO  Igen néha dolgozunk...a  Q3-mal is. :] 
:offtopic:  Épp UTP kábelt gyártottam, ezért sem kapcsováltam rögtön.

Azért ha van felvétel szólhatnál az érdekemben.
Munkanélküli vagyok 6 hete  :banghead:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#743 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 17:12

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 17:04

Azért ha van felvétel szólhatnál az érdekemben.
Munkanélküli vagyok 6 hete  :banghead:

Sajnálom, komolyan.

Egy suliban tolom egyedül Gödöllőn. :lame:

De gondolom inkább Bp-en kellene...és gyerekmentes övezettel...
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#744 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 20:58

Idézet: akaido - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 18:12

Sajnálom, komolyan.

Egy suliban tolom egyedül Gödöllőn. :lame:

De gondolom inkább Bp-en kellene...és gyerekmentes övezettel...

lassan mind1, megyek csak fizessetek sokat :D
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#745 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 10:14

Sziasztok!

Nos, köszönöm a válaszokat!

Idézet

akaido!
Lehet, hogy meg leszek kövezve, de az a PIII-as prockós gép nem olyan janga azért. Gondolom inkább a DDRSDRAM jótékony hatása miatt gondoltál a továbblépésre. Mindesetre ha annyira fejlesztenék, akkor minimum 865G chipsetesre. De ez már az AMD vs. Intel területre visz és az itt nem cél, gondolom.

1: Nem leszel megkövezve! A "nem olyan janga" mit jelent pontosan? Direkt azért irtam le a jelenlegi konfogot, hátha valki megjegyzi, mennyi is  a különbség a tervezett, és a jelenlegi között..Vajon mennyi? Érdemes egyáltalám cserélni?

2: OK, legyen 865G chipset, én nyitott vagyok mindenre, de ugyanebben az árkategóriában (~7k+11k) milyen alaplap+proci kombinációt tutdsz ajánlani? Megvizsgálnám...

Idézet

Nigel:Azért én felhívnám a figyelmed az ECS KT600-A lapjára, amin VIA KT600 + VT8237 páros van, és csak 1000Ft-tal drágább az általad kinézett lapnál.

- Megnézem az a lapot is. Gondoltam letöltögetem a pdf-eket, és ha megéri a +1000-et, akkor szóba jöhet..1/2-ig lajikusként: mennyivel tud többet?

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#746 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 10:42

Akkor még egyértelműbben: A PIII-as lapodat és prockódat a helyedben nem cserélném le. Szerintem csak akkor lenne érdemes, ha Digizésre adnád a fejed, mert oda kell a nafta, az erőtartalék. Mivel a RAM mennyiségedet nem írtad, ezért javaslom az 512 SDRAM-ot, de gondolom ezt Te is tudod, és így sztem teljes megelégedéssel használhatnád. u.i: A VGA-d miféle?

Szerkesztette: akaido 2005. 02. 27. 10:42 -kor

#747 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 10:57

Az általam említett 865G kategóriában is van Asrock, az P4i65G, ami már Dual Channel módban kergeti a RAM-okat, csak két tök egyformát kell betenni. Na ez akármilyen akár P4 Cerkával már "ütős" darab lehet. Ha vársz kb. nyár elejéig kb. olyan árban lesz mint amennyit most szánnál rá.

#748 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 08:30

Idézet: akaido - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 11:42

Akkor még egyértelműbben: A PIII-as lapodat és prockódat a helyedben nem cserélném le. Szerintem csak akkor lenne érdemes, ha Digizésre adnád a fejed, mert oda kell a nafta, az erőtartalék. Mivel a RAM mennyiségedet nem írtad, ezért javaslom az 512 SDRAM-ot, de gondolom ezt Te is tudod, és így sztem teljes megelégedéssel használhatnád. u.i: A VGA-d miféle?

Hali!

Ram: 384SD

Ja Igen, és nem írtam arról, amit nem akarok, tudok cserélni:

Video: 128bites Ati 9100,

amit nem tud kihajtani a PIII 750-es :( (ez onnan jön, hogy kb 10-12k pontot kéne teljesítenie, ehelyett 5-5.5k a maximum. persze 3dmark2001) Nem a teszteredmény érdekel nagyon, de a játékokban is látszódik, ami már zavaró.

Gondolom, hogy a 2200+ plusz 512DDR (2*256) azé' má' elég lenne. (video upgrade nem várható egy darabig... :( )

éshát az a nyár eleje sincs olyan messze.  :think:

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#749 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 13:49

Sajna az Asrock 865 chipes alaplapok még nem esnek bele abba az árkategóriába amire pályázol, de nem sok hiányzik:

http://aruhaz.hardwerem.hu/termek.php?cikk...=Alaplap&page=1 itt 15 áfástól, szal sok. Plusz akkor számítsunk hozzá pl.: egy 1.8-as Cerka procit: az is ugyanennyi. akkor jönne még a két 256-os RAM...
Lehet, hogy mégiscsak AMD fronton kellene épp ezért tapogatózni:

ASRock K7 Upgrade-880 SocketA DDR ATX
SocketA, VIAKT880, 4 DDR, Dual Channel, 3PCI, 1AGP 8x, SATA, Raid, USB 2.0, integrált 6 csatornás audio és LAN, ATX
SocketA AMD Duron 1800MHz-ig, Athlon 1,4GHz-ig, XP 3,2GHz-ig, AMD K8 S754-re bővíthetőség !!!
VIAKT880 Chipset, 200/266/333/400MHz FSB, 4 Dual channel. DDR(PC2100/PC2700/PC3200)
1 ASRock K8 Bridge Port, 3PCI2.2, 1AGP(8x/4x/1.5V), 2xATA133/100/66/33, 2xSATA RAID, 6USB 2.0,
1P/1S, PS/2 bill/egér, ATX, AC 97(5.1Ch) audio, Integrált LAN(10/100)

Ez a deszka attól függ hol veszed olyan 12 körül van bruttó.
Plusz az általad említett 2200+ -as Sempron ami szintén 13-14 körül lebeg. A memóriát is megúsznád kb. 15-ből.

#750 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 14:09

Idézet: akaido - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 14:49

Sajna az Asrock 865 chipes alaplapok még nem esnek bele abba az árkategóriába amire pályázol, de nem sok hiányzik:

Lehet, hogy mégiscsak AMD fronton kellene épp ezért tapogatózni:

ASRock K7 Upgrade-880 SocketA DDR ATX
SocketA, VIAKT880, 4 DDR, Dual Channel, 3PCI, 1AGP 8x, SATA, Raid, USB 2.0, integrált 6 csatornás audio és LAN, ATX
SocketA AMD Duron 1800MHz-ig, Athlon 1,4GHz-ig, XP 3,2GHz-ig, AMD K8 S754-re bővíthetőség !!!
VIAKT880 Chipset, 200/266/333/400MHz FSB, 4 Dual channel. DDR(PC2100/PC2700/PC3200)
1 ASRock K8 Bridge Port, 3PCI2.2, 1AGP(8x/4x/1.5V), 2xATA133/100/66/33, 2xSATA RAID, 6USB 2.0,
1P/1S, PS/2 bill/egér, ATX, AC 97(5.1Ch) audio, Integrált LAN(10/100)

Ez a deszka attól függ hol veszed olyan 12 körül van bruttó.
Plusz az általad említett 2200+ -as Sempron ami szintén 13-14 körül lebeg. A memóriát is megúsznád kb. 15-ből.

Köszi a részletes infókat! Én is valószínűnek tartom az AMD frontot ;)

g.

#751 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 22:32

Idézet: gsc73 - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 10:14

- Megnézem az a lapot is. Gondoltam letöltögetem a pdf-eket, és ha megéri a +1000-et, akkor szóba jöhet..1/2-ig lajikusként: mennyivel tud többet?

Támogatja az FSB400-at és a SATA winyókat.

A csere akkor érheti meg, ha sokat játszol, videót kódolsz vagy egyéb processzor igényes alkalmazásokat futtatsz.

És ha cserélsz, akkor a jövőre való tekintettel ne 2x256, hanem 1x512 DDR-t vegyél.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#752 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 09:25

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 23:32

Támogatja az FSB400-at és a SATA winyókat.

A csere akkor érheti meg, ha sokat játszol, videót kódolsz vagy egyéb processzor igényes alkalmazásokat futtatsz.

És ha cserélsz, akkor a jövőre való tekintettel ne 2x256, hanem 1x512 DDR-t vegyél.

Igen láttam, hogy jobb az ECS KT600A, valszeg megéri a +1000-t.
Az a helyzet, hogy néha játszom is :cool: , azért gondoltam a cserére.

MEM: miért 1*512-t?

Merthogy nemsokára úgyis kell venni mellé még 512-t: :D. úgy gondoltam praktikusabb (esetleg pár százalákkal gyorsabb???) a 2*256. De lehet, hogy ez nem így van...

g.

#753 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:15

Idézet: gsc73 - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 9:25

MEM: miért 1*512-t?

Merthogy nemsokára úgyis kell venni mellé még 512-t: :D.

Ez így van. :D

Idézet: gsc73 - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 9:25

úgy gondoltam praktikusabb (esetleg pár százalákkal gyorsabb???) a 2*256. De lehet, hogy ez nem így van...

Nem is gyorsabb és nem is praktikusabb. És ha a jövőben lesz igényed és forrásod Athlon64-re, akkor csak hozzádobsz egy másik 512MB-os modult és mehet a cucc kétcsatornás üzemmódban.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#754 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 14:00

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 12:15

Ez így van. :D

Nem is gyorsabb és nem is praktikusabb. És ha a jövőben lesz igényed és forrásod Athlon64-re, akkor csak hozzádobsz egy másik 512MB-os modult és mehet a cucc kétcsatornás üzemmódban.

meg lettem győzve!

Köszi!

g.

#755 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 17:38

Én most vásároltam egy Asrock P4I45-E lapot, eddig meg vagyok vele elégedve.
Az mondjuk érdekes volt, hogy az üzletben  (A*ua) váltig állitották, hogy ebben a lapban nem mennek a Prescott magos procik, a dobozon meg hatalmas matrica hirdeti hogy: Prescott ready
Kicsit paráztam is, míg összeraktam, de szerencsére a doboz nem hazudott :)
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#756 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 12:21

Idézet: phan_tom - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 17:38

Én most vásároltam egy Asrock P4I45-E lapot, eddig meg vagyok vele elégedve.
Az mondjuk érdekes volt, hogy az üzletben  (A*ua) váltig állitották, hogy ebben a lapban nem mennek a Prescott magos procik, a dobozon meg hatalmas matrica hirdeti hogy: Prescott ready
Kicsit paráztam is, míg összeraktam, de szerencsére a doboz nem hazudott :)

Először is gratula phan_tom a jól műcködő lapodhoz. Másodszor: Az egyik álalam felügyelt gépteremben a tiedhez hasonló type 8db Asrock P4i45G deszka lakik, amelyek 2004 november óta hiba nélkül üzemelnek. Ok-ok, még fiatalok a halálra :lefety: azonban az eddigi tapasztalatok elég jók. Igaz Prescott cpu-ról még nem álmodhatunk...

#757 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 17:37

Hi!

K7V88 nál nálatok a speedfan állítja a procventi sebességét??
Nekem sajna vmiért nem.
A 8KHA+-nál bezzeg szó nélkül tette.
1.4 BIOS van rajta. XP SP2vel

#758 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:22

Idézet: carr - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 17:37

Hi!

Nekem sajna vmiért nem.

cikk link

Ebben a cikkben a kulcsszó: néhány alaplapnál lehet ezt állítani...Az Arock honlapján a Manualban kotorásztál már?

Asrock K7V88 Manual link

#759 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:26

Hi!

Nekem sajna vmiért nem.

SpeedFan Asrock support link

Itt EGY! db deszka van csak! :look: Az is SIS chipsetes...

#760 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:30

Hi!

Nekem sajna vmiért nem.

A VIA 8237 chipsetet nem támogatja a speedfan, csak a VT8231-est...elvileg.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.