HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:31

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 8:50

Köszi a tippeket!   :respect:
Már a lap megvásárlása előtt letöltöttem és áttanulmányoztam a manualt, tehát tudom, hogyan kellene állnia a jumpereknek. Pont az a bajom, hogy nem indul a rendszer, ha megpiszkálom az fsb/szorzó párost. Igazából nem a processzort akarom megrántani, hiszen kis plusz költséggel vehetnék egy gyorsabb  Palominot, így ennek nem sok értelme lenne. Mindössze azt szeretném, hogy a rendszer 200Mhz fsb-t használjon. Így a processzor 6,5 v. 7 x 200-on mehetne, v-link 400-on(533-on instabil) memória 400-on, mint jelenleg is, tehát optimalizálva, szinkronban ketyegne mindenki. Azonban a szorzót hiába jumperelem 6,5-re v. 7-re, nem indul, bárhova állítom is az fsb-t. Az lett volna a kérdésem, hogy valakinek sikerült-e lockmentes processzor mellett a szorzó állítása?

SzerK: Hogy valami hasznosat is írjak! A k7vt4a-Pro egy kellemes, stabilan működő lapnak bizonyult eddig, Prime95 + 3Dmark2001 egyszerre, több órán keresztül meg sem kottyant neki. Everest mem. írás/olvasás 1880/605, az fsb 133, v-link 266 (ha megduplázom 533-ra, nem terhelhető a rendszer, de hát ez már Intel quad-pumpa kategória  ;) ), memória 400. Érdekes, hogy az újabb (1.2) bios lassított a memóriakezelésen, így visszatettem az 1.1-t.

Tehát ha jól értem, ha a BIOS-ban beállítod az Advanced BIOS Setup menüben a CPU Host Frequencyt, meg a DRAM Frequencyt a kívánt értékekre, akkor sem műxik. :think: Ez már több mint érdekes.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#782 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 23:02

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:31

Tehát ha jól értem, ha a BIOS-ban beállítod az Advanced BIOS Setup menüben a CPU Host Frequencyt, meg a DRAM Frequencyt a kívánt értékekre, akkor sem műxik. :think: Ez már több mint érdekes.

Sajnos jól érted. Másik lockmentes proci nincs a közelemben, hogy azzal is kipróbáljam. Közben az jutott eszembe, hogy mivel a lap 1Ghz alatti processzorokat nem támogat, lehet, hogy pl. a 7-es szorzó csak mint elvi lehetőség szerepel a táblázatban, valójában nem működik. Utána fogok járni. 

#783 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 08:33

A manual 13. oldalán a Jumper Setting-nél ott van a 200 Mhz-es jumperelési lehetőség. Innentől kezdve passzolok.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#784 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 13. 19:17

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 9:33

A manual 13. oldalán a Jumper Setting-nél ott van a 200 Mhz-es jumperelési lehetőség. Innentől kezdve passzolok.

Hát cumi van, nem megy a szorzóállítás se fel,se le. Nem értem, de ez van. Mindegy, bedobozolom, és így marad. Kösz hogy foglalkoztatok a kérdéssel.  :respect:

#785 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 15. 12:26

Sziasztok!

Sajna nincs időm átolvasni az összes HSZ-t, de remélem válaszol valaki.

Van egy K7S8XE lapom (rev. 1) és a manualjában azt írják, hogy DDR400-as memóriákat csak egy slotban használhatok 1 GB-ig. Nekem már van egy 512-es modulom és nem szeretném kidobni, vagy beszámmíttatni(az szinte ugyanaz), hanem mellé tennék egy másik slotba szintén egy 512-es modult.

Működik valakinek ilyen lapban 2db 400MHz-es modul stabilan?

Ki hányas BIOS-t használja ehhez a laphoz?

#786 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 12:51

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 12:26

Sziasztok!

Sajna nincs időm átolvasni az összes HSZ-t, de remélem válaszol valaki.

Van egy K7S8XE lapom (rev. 1) és a manualjában azt írják, hogy DDR400-as memóriákat csak egy slotban használhatok 1 GB-ig. Nekem már van egy 512-es modulom és nem szeretném kidobni, vagy beszámmíttatni(az szinte ugyanaz), hanem mellé tennék egy másik slotba szintén egy 512-es modult.

Működik valakinek ilyen lapban 2db 400MHz-es modul stabilan?

Ki hányas BIOS-t használja ehhez a laphoz?

Akkor valszeg műcködni fog ha beteszel még egy 512-est, hiszen ha egy slotban MAX. 1 Gb-os modul lehet, akkor a fele akkora 512-es simán jónak kell lennie! Legalábbis nekem ez a logice. :)

link itt egy Counteres arcnak egy 512-es oson.

Szerkesztette: akaido 2005. 04. 15. 13:14 -kor

#787 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 12:57

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 13:51

Akkor valszeg műcködni fog ha beteszel még egy 512-est, hiszen ha egy slotban MAX. 1 Gb-os modul lehet, akkor a fele akkora 512-es simán jónak kell lennie! Legalábbis nekem ez a logice. :)

A korlát nem csak arra vonatkozott, hogy max. 1GB 1 slotban, hanem arra hogy 400MHz-es memóriákat csak 1 slotban lehet használni (és az is csak max. 1GB lehet) Éppen ezért keresek most olyan tulajokat, akik ilyen lapban 400-on 2 vagy 3 slotban is használnak memóriákat.

#788 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 13:20

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 12:57

A korlát nem csak arra vonatkozott, hogy max. 1GB 1 slotban, hanem arra hogy 400MHz-es memóriákat csak 1 slotban lehet használni (és az is csak max. 1GB lehet) Éppen ezért keresek most olyan tulajokat, akik ilyen lapban 400-on 2 vagy 3 slotban is használnak memóriákat.

német link

Itt egy német user gépében elvileg műxik, csak nem tudok németül. :confused:

#789 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 13:27

According to SiS official document, SiS 748 chipset has  limitation DDR
supports:
CPU at FSB 200MHz mode, it will NOT support DDR400;
CPU at FSB 333MHz mode, it will NOT support DDR200;
CPU at FSB 400MHz mode, it will NOT support DDR200/DDR266;

Az Asrock oldalán viszont ez áll. :confused:

#790 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 13:30

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 14:20

német link

Itt egy német user gépében elvileg műxik, csak nem tudok németül. :confused:

Neki Rev. 3-as lapja van. A vége valszeg úgyis próba lesz, de nem bánnám, ha valaki beszólna, aki már hosszabb távon ilyen összeállítást használ.

#791 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 13:39

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 14:27

According to SiS official document, SiS 748 chipset has  limitation DDR
   supports:
   CPU at FSB 200MHz mode, it will NOT support DDR400;
   CPU at FSB 333MHz mode, it will NOT support DDR200;
   CPU at FSB 400MHz mode, it will NOT support DDR200/DDR266;

Az Asrock oldalán viszont ez áll. :confused:

Igen ez a másik korlátja, de ez nem olyan nagy gond. Nekem 2500+-os Barton procim van elvileg 333-as FSB-vel, de jelenleg 3200+-ként használom 400-as FSB-vel. Mindkét FSB esetén támogatva van a 400MHz-es memóriasebesség.

Ami nekem gondot okozhat az itt van:

Memory: 3 DDR DIMM slots: DDR1, DDR2, and DDR3
PC1600 / PC2100 for 3 DDR DIMM slots, Max. 3GB;
PC2700 for 2 DDR DIMM slots, Max. 2GB;
PC3200 for 1 DDR DIMM slot, Max. 1GB

Még az 1 giga se lenne gond, csak az hogy nekem két slotba kerülne (2x512), nem egybe.

#792 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 13:57

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 13:39

Igen ez a másik korlátja, de ez nem olyan nagy gond. Nekem 2500+-os Barton procim van elvileg 333-as FSB-vel, de jelenleg 3200+-ként használom 400-as FSB-vel. Mindkét FSB esetén támogatva van a 400MHz-es memóriasebesség.

Ami nekem gondot okozhat az itt van:

Memory: 3 DDR DIMM slots: DDR1, DDR2, and DDR3
PC1600 / PC2100 for 3 DDR DIMM slots, Max. 3GB;
PC2700 for 2 DDR DIMM slots, Max. 2GB;
PC3200 for 1 DDR DIMM slot, Max. 1GB

Még az 1 giga se lenne gond, csak az hogy nekem két slotba kerülne (2x512), nem egybe.

Tapasztalatom ezzel a deszkával nincs, tehát csak "beszóltam" ide, ezért bocs a kontárkodásért. Az viszont zavaró valóban, hogy úgy értlemezem már én is, hogy csak egy slot-ban műxene a ddr 400-as. Illetve az is lehet, hogy ha két 512-es ddr 400-ast tennél a slotba, menne csak nem 400-on. :reklamacio:

#793 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 14:13

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 14:57

Tapasztalatom ezzel a deszkával nincs, tehát csak "beszóltam" ide, ezért bocs a kontárkodásért. Az viszont zavaró valóban, hogy úgy értlemezem már én is, hogy csak egy slot-ban műxene a ddr 400-as. Illetve az is lehet, hogy ha két 512-es ddr 400-ast tennél a slotba, menne csak nem 400-on. :reklamacio:

Nincs semmi probléma, minden segítséget köszönök. Másik fórumon már mondtak olyat, hogy a haver haverjának a gépében megy rendesen, de valszeg az lesz a végeredmény, hogy kipróbálom.

#794 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 14:24

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 14:13

Nincs semmi probléma, minden segítséget köszönök. Másik fórumon már mondtak olyat, hogy a haver haverjának a gépében megy rendesen, de valszeg az lesz a végeredmény, hogy kipróbálom.

;) Ha még egy dolgot javasolhatok, akkor a gépedet vidd el a boltba, ahol a memcsit szeretnéd megvenni, ha meg tudod oldani, és ott az eladóval próbáltasd ki, hogy műxik-e a gépedben így a RAM, ha erre a boltban hajlandóak. :up:

#795 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 15:06

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 13:30

Neki Rev. 3-as lapja van. A vége valszeg úgyis próba lesz, de nem bánnám, ha valaki beszólna, aki már hosszabb távon ilyen összeállítást használ.

Én K7S8XE+ lapban használok 2 db DDR400-as modult és semmi gond nincs vele. (Ráadásul a Performance Mode is be van kapcsolva.) A te lapodtól ez csak a southbridgeben tér el.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#796 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 16:02

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 16:06

Én K7S8XE+ lapban használok 2 db DDR400-as modult és semmi gond nincs vele. (Ráadásul a Performance Mode is be van kapcsolva.) A te lapodtól ez csak a southbridgeben tér el.

Azért a te lapod még formában is eltér az enyémtől, de a kíváncsiság kedvéért megnéztem minhárom lap manualját. (K7S8XE rev1, rev3, +) Érdekes módon mindhárom kezelésiben ugyanazt írják. Ez így már megnyugtató. Holnap veszek is egy 512-es modult aztán kipróbálom.

#797 Felhasználó inaktív   tomcat2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 17:45

Sziasztok!

k7upgrade880 deszkát néztem ki magamnak. Ha van valami infótok róla akkor írjatok lécci. A lenti konfigomban az ASUS600-as lapot szeretném kicserélni és nyomnék mellé még egy 512-es RAM-ot (Dual ch).

Tudom, hogy nem minőségi csere és a 462-es Bartont fogom használni (kicsit húzva) de a déli hidamat nem szeretném nforce-osra áldozni a dual ch mem miatt. Csak ennyi.

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok!!!!  :D

Tomcat(2)
ASUS A7N8X-E, AMD2600+(3200), Thermaltake Volcano 12, Kingston 1GbRAM 400MHz, Samsung 1614C, Sapphire RRADEON 9200, PIONEER DVR-112D, Acer1721ms

#798 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 19:04

Idézet: tomcat2 - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 18:45

Sziasztok!

k7upgrade880 deszkát néztem ki magamnak. Ha van valami infótok róla akkor írjatok lécci. A lenti konfigomban az ASUS600-as lapot szeretném kicserélni és nyomnék mellé még egy 512-es RAM-ot (Dual ch).

Tudom, hogy nem minőségi csere és a 462-es Bartont fogom használni (kicsit húzva) de a déli hidamat nem szeretném nforce-osra áldozni a dual ch mem miatt. Csak ennyi.

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok!!!!  :D

Tomcat(2)

Egyelőre amit észrevettem az az, hogy a K7-es procira komolyabb hűtőt nem rakhatsz mert nincsenek a lapon rögzítőfuratok. Szóval a K7-re egy Zalman, vagy hasonló termetes nehéz hűtő nem használható, csak a régi rugós rögzítésű coolerek.

A K8 oldal szintén nem sétagalopp, mivel ott a northbridge magas hűtőbordája van útban, egy méretesebb hűtőnek, amellett hogy a hűtő súlya az interface kártyát nyomja (bár ez utóbbi megoldható az egyik rögzítőfurat madzagos felkötésével).

Az OCWORKBENCH tesztjeiben gyengén-közepesen szerepelt, de hát senki nem mondta, hogy ez egy ultratuning alaplap. Az ára valszeg jóval barátságosabb, mint a konkurens lapoké.

#799 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 20:22

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 19:04

Egyelőre amit észrevettem az az, hogy a K7-es procira komolyabb hűtőt nem rakhatsz mert nincsenek a lapon rögzítőfuratok. Szóval a K7-re egy Zalman, vagy hasonló termetes nehéz hűtő nem használható, csak a régi rugós rögzítésű coolerek.

A K8 oldal szintén nem sétagalopp, mivel ott a northbridge magas hűtőbordája van útban, egy méretesebb hűtőnek, amellett hogy a hűtő súlya az interface kártyát nyomja (bár ez utóbbi megoldható az egyik rögzítőfurat madzagos felkötésével).

Az OCWORKBENCH tesztjeiben gyengén-közepesen szerepelt, de hát senki nem mondta, hogy ez egy ultratuning alaplap. Az ára valszeg jóval barátságosabb, mint a konkurens lapoké.

Kaptam egy tippet a lapoddal kapcsolatban: zártad az L1 hidakat?

#800 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 07:17

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 19:17

Hát cumi van, nem megy a szorzóállítás se fel,se le. Nem értem, de ez van. Mindegy, bedobozolom, és így marad. Kösz hogy foglalkoztatok a kérdéssel.  :respect:

Kaptam egy tippet a lapoddal kapcsolatban: zártad az L1 hidakat?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.