Elküldve: 2005. 07. 04. 09:30
Sziasztok !
Vettem egy asrockBV88 alaplapot, hozzá egy Celeron D 2.88-as processzort. A videókártya Nvidia Ti 4200. AZ első gondom az volt, hogy nem akart elindulni, legalábbis nem volt kép, viedeókártyára gyanakodtam már akkor is. Éjszaka 4 - ig kínlódtunk, amikor nagy nehezen elindult. Ment egy napig, nem volt szerencsém, megállt a proc hűtő, és a gép is. Ki lett cserélve, +400-as márkásabb tápra cseréltem a 250 W-os Mercury-t. Ment a gép 5 napig. Az 5. napon egyszer csak megint nem indul. Már mindent megpróbáltam, a proc. úgy néz ki megy mert melegszik, szerintem a videókártyát nem tudja meghajtani. A BIOSZ verzió a címke szerint 1.6, már találtam 1.7-est, de nem indul a gép, hogy lecserélhessem.(Erre gondoltam). Ez egyébként ennyi változást ír az 1.6 -hoz képest:
1.70
1. Fine tuned some P4 3.0 GHz CPU.
2. Press Ctrl+Home should not cause system reset during POST.
Valakinek van valamilyen ötlete, tapasztalata, gondolata? A fiam bele van betegedve ! Még garanciális, de nem akarom addig hurcolászni, amíg ki nem derül, biztos az alaplap a hibás. Azt írja az utasítás nem használja 3.3 V-os Video kártyával. De a Ti 4200-on két bevágás van, tehát 1.5 V-on kellene hogy menjen. Meg ment is 5 napig. De az is jelent valamit, hogy 8 órába telt az első elindulása :confused:
Előre is köszönöm ,
István
Mennyit kell még tanulnom, hogy hallgatni tudjak?