Idézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 06. 20. 18:56
Meddig vártál vele? Némelyik ROM-mal akár fél percet is várhat a diszkek felismerésére, ha nincs az egyik csatornára dugva semmilyen eszköz. Plusz a RAID menübe lépéshez is várnak egy ideig valamilyen gombnyomásra. De ezeket ki szokták írni.
Egyszer volt két ilyesmi kártyám, egyik RAID-es, másik nem. Azok rögtön kiíráka ROM-juk verzióját, meg hogy éppen mi történik (diszkeket ismerik fel, vagy a RAID-esnél gombnyomásra vár 5 vagy 10 másodpercet).
Szóval ilyenkor mindig kiírás szokott lenni.
Esetleg nem lehet, hogy rosszul dugtad rá a diszket (fordítva), és ettől várakozott a ROM-juk sokáig? (Elvileg ennek is le kell állnia 30 mp után, de ha a programot nem tökéletesre írták, és a ready állapotra várnak, akkor végtelenségig várnak)
Esetleg próbáld ki diszkek nélkül, és a képernyőn meg kell jelennie a kártya nevének, verziójának.
Köszi, nem tudom meddig vártam de egy percnél biztos kevesebbet. Akkor is fekete képernyő fogad a villogó kurzorral ha csak a kártyát rakom be és nem dugok rá egy kábelt se. Ilyenkor nincs semmiféle BIOS-menü, nem lehet F3-al vagy más gombbal RAID-menübe jutni. Ezt csinálja akkor is ha rátolom csak a primary-ra vagy a primary-ra és a secondary-ra is a két merevlemezem ill. a dvd-íróm kábeleit.
Ezeket az IDE-kábeleket már nem lehet 180 fokkal elfordítva csatlakoztatni, csak egyféleképpen mert egy tüske megakadályozná ha úgy próbálnám.
Megírtam a SpeedDragon ügyfélszolgálatának is a bánatomat, talán lesz nekik is ötletük. Amikor pedig újból összerakom akkor kipróbálom azt is, hogy hosszabb ideig várok, hátha életre kel.