HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen villanyborotvát? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen villanyborotvát? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 30. 23:02

Sziasztok!

Nekem sokáig egy Braunom volt, típusát meg nem mondom, a reklámja tetszett, mert úgy hirdette hogy hosszabb szőrrel is megbírkózik, mert a két szita között van plusszban egy nyíró. És tényleg. Sajnos azonban akkus volt, és egy idő után beadta a kulcsot, elektronikát kihajítottam belőle, és rádugtam egy tápegységre, na aztán nehezen fojtódott le. Aztán szép lassan meghalt.

Kb fél éve egy Philipsem van, ki akartam próbálni a körkésest is. 8445-ös típus, tehát követi az arcvonalat és mosható. Beváltotta amit saccoltam, sokkal erősebb a tengely forgási elvű borotva mint a Braun rezgőkésese, a Philips szinte sose fullad le. Csak ugye, körözni kell vele, mert ezzel így kell borotválkozni.

Na egy lényeges adalék : a szőröm erős, és a pofám érzékeny, emiatt nivea ultrasensitive micsodát kentem rá utána, na ezzel csak az a baj, hogy az ember pofája fáj tőle borotválkozástól (mire rájöttem hogy attól!) mióta nem ultra sensitive micsodával kenem utána ami szintén nivea, nem fáj, csak mikor bekenem.

Előre, a lézeres borotva felé :)

#42 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 23:14

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. jún. 30., szerda - 19:34

Viszont, amit nem értek, miért mondjátok azt, hogy a villanyossal gyorsabban lehet beretválkozni? Alighanem ez nem igaz, ( gép tisztogatása?), nem inkább A-FÜRDÖSZOBÁBÓL-IDŐ-ELŐTT-KIZAVARTAK szindrómája ez? :)

szerintem gyorsabb villanyossal végignyomni, és kényelmesebb, mint bekenegetni, utána lehúzni, utána arcot mosni, közbe borotvát öblíteni folyamatosan....

elektromosat én 2-3 hetente kiürítem, kimosom, és ennyi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#43 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 09:35

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 0:14

elektromosat én 2-3 hetente kiürítem, kimosom, és ennyi.

de jó neked! nekem minden borotválkozás után ki kell, kicsit gyorsan nő a borostám:)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#44 Felhasználó inaktív   qmz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 29. 18:48

HI!
Főleg villanyborotvát szertenék venni.

Bajszom meg az államon levő szakáll viszonylag még gyenge,arcom többi részén meg még csak pihék vannak.

Szóval valami olyan borotva kéne amivel könnyen,korrektül le tudom borotválni ezeket(a pihékkel eggyüt).Meg azért jó lenne ha a későbbiekben egy normális arcszőrzettel is el tudna bánni.

Szerkesztette: qmz 2005. 12. 29. 19:02 -kor

#45 Felhasználó inaktív   qmz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:03

Mielőtt valaki megkérdezné:

Leginkább azért akarok villanyt venni,mert nem szeretnék szarakodni a borotvahabbal,stb.vel állandóan.Meg egyébként is allergiás vagyok egy csomó mindenre.
Így ha a villany nekem be vállna akkor azt használnám.

Szerkesztette: qmz 2005. 12. 29. 19:15 -kor

#46 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:20

Milyen csodálatos a világ, minden évben valaki elkezd borotválkozni, menstruálni, autót vezetni, de egyre kevesebben kezdenek el elolvasni egy topikot a kezdetektől. Esetleg előkeresni egy elsüllyedt témát....áhh, bocs ez erős volt.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#47 Felhasználó inaktív   qmz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:41

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:20

Milyen csodálatos a világ, minden évben valaki elkezd borotválkozni, menstruálni, autót vezetni, de egyre kevesebben kezdenek el elolvasni egy topikot a kezdetektől. Esetleg előkeresni egy elsüllyedt témát....áhh, bocs ez erős volt.

Jelen pillanatban is búvom a korábbi topikokat.De eddig nem találtam olyan hozzászólást ahol írtak volna arról hogy az xyz borotva levágja-e  rendesen a pihéket is(+bajuszt +szakált).
Amúgymeg állandóan fejlődik a technika...

Ja és max úgy kb. 20k-t áldoznék rá.

#48 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:59

Amíg van időd szuttyogni, addig játsz nyugodtan villlanyossal. 3/4 pengéssel két perc, pedig nagy arcom van :cool:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#49 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:29

Idézet: qmz - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:41

Jelen pillanatban is búvom a korábbi topikokat.De eddig nem találtam olyan hozzászólást ahol írtak volna arról hogy az xyz borotva levágja-e  rendesen a pihéket is(+bajuszt +szakált).
Amúgymeg állandóan fejlődik a technika...

Ja és max úgy kb. 20k-t áldoznék rá.

20k-t a pihékre? :omg: :bolond: Vegyél egy tisztességes pengés borotvát, tanuld meg azt használni, a villanyborotvával csak az arcod nyüstölnéd.

#50 Felhasználó inaktív   qmz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:47

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:29

20k-t a pihékre? :omg: :bolond: Vegyél egy tisztességes pengés borotvát, tanuld meg azt használni, a villanyborotvával csak az arcod nyüstölnéd.

De nem csak pihéim vannak...

Valamikor ígyis-úgyis villanyborotvával akarok borotválkozni.

Szerkesztette: qmz 2005. 12. 29. 21:02 -kor

#51 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 23:20

Idézet: qmz - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:47

De nem csak pihéim vannak...

Valamikor ígyis-úgyis villanyborotvával akarok borotválkozni.

A rendszeresen még nem borotvált arcszőrzet az csak pihe. :D Akkor érdemes már villanyborotvát használni szerintem, mikor megerősödött az arcszőrzeted. Addig pengével egyszerűbb a borotválkozás, és nem árt megtanulni azt is tisztességesen használni. Én ajánlom a Gilette termékeit, a Wilkinsonokban én csalódtam.

Ha mindenképp villanyborotvát akarsz, akkor a Philips mindenfelé mozgó fejes, három körkéses borotvái, és a Braun termékei a legelterjedtebbek, és talán a leghasználhatóbbak.

#52 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 29. 23:52

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:29

Nem tartana sokáig, amíg bejönne az ára. Ha bírja a bőre, miért ne? :)

#53 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 00:24

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 23:20

Ha mindenképp villanyborotvát akarsz, akkor a Philips mindenfelé mozgó fejes, három körkéses borotvái, és a Braun termékei a legelterjedtebbek, és talán a leghasználhatóbbak.

A Braun csak kicsi borostára jó, pár milliméteres szőrt már nem tud levágni.

#54 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 08:45

Én 'vegyes módszert' használok: bajusz+áll környékén, ahol erősebb, sörtés a szőr, Braun villanyborotva (vmi olcsó típus, 6k-ra volt leértékelve.) Utána hab és hagyományos kézi borotva a többi részen. Ez így elég jó eredményt ad. Bár kétségtelen, hogy időigényes.

Azért csinálom így, mert a Braun - ahogy egy páran már leírták - nem hatékony a gyengébb, pihe-szerű szőrök ellen (és nekem ez van a nyakamon), hagyományossal pedig kínszenvedés az erős sörtéket leszedni. (A Mach3 és társai valszeg jobbak, de én drágállom őket.)
Multimédiás számítógép

#55 Felhasználó inaktív   qmz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 14:26

Erről mi a vélemény?:

Philishave Quadra Action HQ 7820

#56 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 15:19

braun dugóban állva kocsiba :Đ nincs kiesett idő :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#57 Felhasználó inaktív   qmz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 16:49

Vagy esetleg erről?:
Philishave Super Reflex HQ 6842

#58 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 06. 17:09

Nekem a Quadra Action sorozat egy korábbi modellje van, név szerint a HQ 6890-es.

Kép

Vízálló, könnyen tisztítható, van kijelzője, mi mutatja, mikor kell tisztítani, feltölteni, emellett egy kis szakáll-pajeszvágó is van a hátoldalán, ha valakinek éppen arra lenne szüksége. A kiképzése ideális; tényleg az egész arcon illeszkedik az arc vonalához.
Amikor új a penge benne, akkor szint tökéletesen simára borotválja az arcomat, ami nagy szó.

Azt tudni kell, hogy nekem nem sűrű, de rendkívül vastag szálú arcszőrzetem van. Tökéletesen simára az állam alatti részt még soha semmilyen borotvával nem sikerült borotválnom. Ott oldalra nő a szőr, és mint írtam, nagyon erős.

Meg vagyok elégedve ezzel a villanyborotvával, bár nem rendszeresen használom.

Más típusról nem tudok nyilatkozni, de abban biztos vagyok, hogy ennél a körkéses megoldásnál nincsen ideálisabb, jobb.

Azt is tudni kell, hogy hatékonyan a száraz arcbőrt lehet villanyborotvával borotválni, és megvan a technikája ennek a készüléknek is. Nem szabad túl erősen rányomni, "érzésből kell csinálni", és körkörös mozdulattal kell vezetni a bőrön. Így borotvál a leghatékonyabban.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#59 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:24

Philips körkéses villanyberetvákban ti milyen gyakran cseréltek kést?
mennyire érezni a cserét?

szerintem lassan 4 éve a gyári kés van az enyimben, és nem tudom hogy nekem nem tűnik fel hogy már nem az igazi, mert szépen hozzászoktam, vagy...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#60 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:24

Philips körkéses villanyberetvákban ti milyen gyakran cseréltek kést?
mennyire érezni a cserét?

szerintem lassan 4 éve a gyári kés van az enyimben, és nem tudom hogy nekem nem tűnik fel hogy már nem az igazi, mert szépen hozzászoktam, vagy...

Az enyém is olyan öreg, már akartam cserélni benne a pengét, de mikor megláttam a MM polcán, akkor mondtam, hogy hüjje azért nem vagyok. :eek: :(

Hol lehet a pengéket emberi áron beszerezni? :think:

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.