HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   szoeke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 09. 21:55

Kezdőként megpróbálok egy DVD filmet átmásolni DVD-R-re. Ha 4GB-nál nem hosszabb és nincs rajta védelem, akkor a CloneDVD-vel simán megy a dolog. Most azonban egy olyan filmet szeretnék átmásolni - akár a menük nélkül is - ami több mint 5,6GB, és másolásvédett. E fórumot végigolvasva a DVD2DVD-R program tűnik erre a célra megfelelőnek. A következőképpen próbálkoztam:
Suorce: F:VIDEO_TS
Destenation:C:pcdvdrip
Input:VTS_01 ->PGC_1(01:31:02;09) - 38/38

Ha a fenti sorra rákattintok, megjelennek a felirati és az audio nyelvek. Ha csak a magyar hangot pipálom ki máris 4.758.066 Kbyte, azaz 4,27 Gbyte lesz a film, tehát éppen ráférne egy DVD-R-re.

Az MPEG Encoder belső, Beállításoknál az Ignore CCS kipipálva.

A zöld GO gombra kattintva a; "The choosen HDD does not support Files > 4GB" hibaüzenetet kapom.

Akkor ezt a filmet nem tudom átmásolni?

Próbaképpen a Capture 34-38 alól ha kiveszem a pipát 4GB alá megy a hossz, és így elindul a folyamat. Ebben az esetben azonban a második lépés elején a; "Too many freme drops!" hibaüzenet jelenik meg.

Kérlek segítsetek ha tudtok.

#262 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 09. 22:03

Milyen fájlrendszert használsz?FAT32,NTFS?

#263 Felhasználó inaktív   ntOM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 00:24

Van egy lemezem, amin 5 kameraállás van. Ez igy 8 giga. Ha a fölös 4-et kivenném, akkor már cak 4 giga körül lenne. Mivel lehet ezt megoldani?

#264 Felhasználó inaktív   rigo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 06:12

[QUOTE]Ezt írta szoeke:

Ha áttérsz NTFS fájlrendszerre az talán megoldja gondjaidat.

#265 Felhasználó inaktív   szoeke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 06:42

idézet:
Ezt írta karlos:
Milyen fájlrendszert használsz?FAT32,NTFS?[/quote]

XP Pro, FAT 32.

Az NTFS megoldaná a "Too many freme drops!" hibát is?

#266 Felhasználó inaktív   zigi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 02. 10. 07:25

Hali!

Sajnos a .pdi sincs már meg ahogy írtam, csak kizárólag az lállományok!

A PowerDvd lejátsza, az IC nem nyitja meg. (Az IC az általa átkókányolt filmek nem hajlandó mégegyszer megnyitni!)
Szeretném a menüt megtartani, ugyhogy a újraszétbont majd összerak menü nelkül nem igazán jó megoldás!
Probálja ki vki, hogy a már működő filmet amit az IC csinált behúzza a néróba DVD-videóként, majd megpróbálja kiírni!
Szerintem nála is ugyanez jön elő amit írtam!
Egy elegáns megoldást kellene erre keresni, előbb-utóbb másnál is előjöhet ez a probléma!

köszi.
zigi

#267 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 07:41

idézet:
Ezt írta szoeke:
Kezdőként megpróbálok egy DVD filmet átmásolni DVD-R-re. Ha 4GB-nál nem hosszabb és nincs rajta védelem, akkor a CloneDVD-vel simán megy a dolog. Most azonban egy olyan filmet szeretnék átmásolni - akár a menük nélkül is - ami több mint 5,6GB, és másolásvédett. E fórumot végigolvasva a DVD2DVD-R program tűnik erre a célra megfelelőnek. A következőképpen próbálkoztam:

Ha a fenti sorra rákattintok, megjelennek a felirati és az audio nyelvek. Ha csak a magyar hangot pipálom ki máris 4.758.066 Kbyte, azaz 4,27 Gbyte lesz a film, tehát éppen ráférne egy DVD-R-re.

A zöld GO gombra kattintva a; "The choosen HDD does not support Files > 4GB" hibaüzenetet kapom.

Próbaképpen a Capture 34-38 alól ha kiveszem a pipát 4GB alá megy a hossz, és így elindul a folyamat. Ebben az esetben azonban a második lépés elején a; "Too many freme drops!" hibaüzenet jelenik meg.

[/quote]

Ha a film-et 100%-osan meg lehet tartani , akkor miért kell a DVD2DVD-vel 4-5 órát kínlódni.
Rakd fel az AnyDVD progit. Ez 'online' leszedi a másolásvédelmet. A többit már a CloneDVD -is megcsinálja.
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#268 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 08:36

idézet:
Ezt írta ntOM:
Van egy lemezem, amin 5 kameraállás van. Ez igy 8 giga. Ha a fölös 4-et kivenném, akkor már cak 4 giga körül lenne. Mivel lehet ezt megoldani?[/quote]

DVD2DVD-R biztosan megcsinálja - és nem is áll neki átkódolni (hacsak rá nem szorítod /force encoding/) (gyakorlati tapasztalatból beszéltem)

#269 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 08:41

idézet:
Ezt írta szoeke:

[/quote]

Ácsi-ácsi-ácsi!
4.758.066 Kbyte az 4,54 GByte ami jóval több mint 4,37.
Úgyhogy nem csoda ha a cucc "csak úgy magától" nem fér rá egy írható lemezre.
(kb. 4.589.844 KByte fér fel egy lemezre)

#270 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 10:09

idézet:
Ezt írta karlos:

Ifoedit/Create IFOs
Ezekhez a fájlokhoz gyártasz ifot.
VTS_13_1.vob
VTS_13_2.vob
VTS_13_3.vob
VTS_13_4.vob
[/quote]

szóval min a 4hez külön "Create IFOs"? De mind a négyhez u.olyan nevű filet hoz létre, bizti így kell? Vagy hogy kéne? A "First VOB of TILTE-SET" nem csak a VTS_13_1.vob ot jelentené?
:mad: :mad:

#271 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 11:12

idézet:
Ezt írta Pszihopapa:

A "First VOB of TILTE-SET" nem csak a VTS_13_1.vob ot jelentené?
:mad: :mad:
[/quote]

De igen. Csak egyszer kell lefuttatni, max. utána egy GET VTS Sectors...

[ 2004. február 10.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]

#272 Felhasználó inaktív   PCsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 11:44

idézet:
Ezt írta szoeke:
A következőképpen próbálkoztam:

[/quote]

Ahogy valaki már mondta, ácsi! :eek:
FAT32: oda nemigen fog menni... ugyanis nem támogatja a 4GB-nál nagyobb fileokat! :rolleyes:
Ahhoz NTFS kellene! :)

[ 2004. február 10.: PCsaba szerkesztette a hozzászólást ]
The only thing that can stop hair falling is the floor ...

#273 Felhasználó inaktív   a Bunny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 11:44

Volna egy olyan problémám, hogy 1 DVD-re rápakoltam két DVD tartalmát (konkrétan a jóbarátok-ról van szó). Lemezenként 4-4 fejezet, DVDShrink-kel. Ugye áthúztam a title-ket simán, a többit rábíztam. A lemez elkészült, kiváló, lejátszható, viszont a chapter léptetés érdekesen alakul. Az eredeti lemezeken belül külön-külön a 4 chapter megy, de a title-k között nincs átjárás csak úgy, ha a lejátszás lépteti át. Nem tudom mennyire érthető. Tehát elindul a dvd, de a 8 fejezet helyett 4-4-et lát, a 5-8 fejezet csak akkor látható ha átlépett play módban a lejátszás a régi 2. lemet title-re. Természetesen film hossznak is 2*1.5 órát lát, nem egyben a 3 órát.
Hogyan lehetne ezt helyrerántani? Gondolom ifoedit-tel megoldható, de az a program még elég magas nekem, gőzöm nincs hová nyúljak benne...
TEAC w50D +/- DVD író, AMD 2.4 + Abit nf7-s Nforce2 alaplap, panasonic S35 DVD player, Denon 1403 erősítő.

#274 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 11:45

Aki úgy érzi, hogy otthon van a scenarist authoringban, az kérem nézzen át egy percre [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=003600"]ide[/url]!
Mother always says, Sharing is Good

#275 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 12:11

idézet:
Ezt írta mackosajt111:

De igen. Csak egyszer kell lefuttatni, max. utána egy GET VTS Sectors...

[ 2004. február 10.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Úgy láccik messzemenőleg lámább vagyok mint gondotam.... :cool:

Tehát,:
Felmásolom a fileokat egy könyvtárba
Elindítom az IFOEditet
Ráklikkelek a CREATE IFOs -ra
Kijeleölöm az első (VTS_13_1.vob) filet
save as source (nem tökölök) és ok.
Csinálja...csinája...csinálja, majd ha végzett, ráklikkelek a VIDEO_TS.ifo-ra és GET VTS Sectors.
EXIT
(Semmi save, ilyesmi....ugye? Csa mert rámentem hogy save, s mekérdezte, hogy save a .BUP aswell? Existed file will be overwritten. és okét nyomtam. Ugye nem kell save? persze nem lett jó...) :rolleyes:

:confused:

#276 Felhasználó inaktív   jaja 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 12:35

Halli
Ma vetem meg Asus DRW-0402P/D
vettem hozzá új ide kábelt.
Próbaként lefotatam a Nero CD Speed tesztet
ez a végeredmény
[url="http://"http://www.mkill.atw.hu/dvd01.jpg"]kep1[/url]

[url="http://"http://www.mkill.atw.hu/dvd02.jpg"]kep2[/url]

Hogyan kell firmware frísiteni?
letöltöttem a 0402PD_107.zip ezeket találtam bene
R6123106.107
UPGDVD.exe
A HDD NTFS-re vannak formázva XP-alt

[ 2004. február 10.: jaja szerkesztette a hozzászólást ]
Abit KN8-SLI | A64 3700+ San Diego @2900MHz 1.5V | Sapphire X800 GTO PCIe | Arctic Freezer 64 | 2×512Mb F1-3200DSU2-1GBFX DDR400 1T 2-2-2-5 | Enermax Liberty 400W

Valami nincs rendben abban a világban, ahol a legjobb rapper fehér, a legjobb golfozó néger, és a németek nem akarnak háborúzni.

#277 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 12:42

idézet:
Ezt írta Pszihopapa:

Tehát,:
Elindítom az IFOEditet
Csinálja...csinája...csinálja, majd ha végzett, ráklikkelek a VIDEO_TS.ifo-ra és GET VTS Sectors.
EXIT
(Semmi save, ilyesmi....ugye? Csa mert rámentem hogy save, s mekérdezte, hogy save a .BUP aswell? Existed file will be overwritten. és okét nyomtam. Ugye nem kell save? persze nem lett jó...) :rolleyes:

[/quote]

Jól csináltál mindent.
Mi nem lett jó?Kicsit pontosithatnál.

#278 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 13:01

idézet:
Ezt írta Pszihopapa:

Tehát,:
Elindítom az IFOEditet
EXIT

[/quote]

beszarock!!! NEM JÓ!!!!
így csináltam ahogy fent leírtam és nem jó!!! Megnéztem a getvts sector előtt is és akkor sem volt jó. Be szeretném loadolni a filmet a DVDShrinkbe, az úgyis megézi, jó e a film, de nem tudja betölteni, hibát ír ki.
:mad:
Mégis mivel próbálkozzam még?
UTCALÁNYÉLETBE!!!!!
(ja még kitöröltem a könyvtárból a 2 txt filet, gondolom az nem kell...)
nem csináltam save-et, úgy csináltam ahogy felsoroltam. (A zárójeles dolgok nélkül)iso-t szeretnék írni belőle, de nem tudok.
Az imgtools, 1 msp alatt kiírja, hogy kész, megnézem, az egész 320kb, felmountotlm, megnézem, és tök üres, csak a chapterlista van benne.

[ 2004. február 10.: Pszihopapa szerkesztette a hozzászólást ]

#279 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 13:29

idézet:
Ezt írta Pszihopapa:

Tehát,:
Elindítom az IFOEditet
EXIT

[/quote]

1. Az én tapasztalatom az, hogy ilyenkor (amikor végzett a Create IFOs) ki kell lépni az IFOeditből, vissza és utána kell a VIDEO_TS.IFO megnyitását követően a GET VTS_Sectors-ot lefuttatni.
2. Megadtál új könyvtárat a Destination directory for IFO files-nak? Adj meg. (Át fogja ide másolni a cuccodat.)
3. Az így átmásolt könyvtárban VTS_13*.vob-okat találsz? Ha igen, akkor a kiinduló VTS_13*.vob-jaidat nevezd át VTS_01*.vob-okra.
4. A Save biztosan nem árt, elhagyása viszont gondot okozhat...

#280 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 13:40

dank.
még azt nem tudom, hogy "Create 1 PGC only", vagy "Create a PGC for each new VobID"?
Illetve, hogy " Create Chapter for each Cell", vagy "Create Chapter for 1st Cell only of each PGC" ?
de köszke.

Téma megosztása:

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.