HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 10. 13:47

idézet:
Ezt írta Pszihopapa:
dank.
még azt nem tudom, hogy "Create 1 PGC only", vagy "Create a PGC for each new VobID"?
Illetve, hogy " Create Chapter for each Cell", vagy "Create Chapter for 1st Cell only of each PGC" ?
de köszke.
[/quote]

- "Create a PGC for each new VobID" illetve
- "Create Chapter for each Cell"
így ha több különálló film (külön VobID-n) volt a vobjaidban azok külön-külön lejátszhatóak lesznek, illetve a filmed annyi fejezetből (Chapter) fog állni, ahány cella (Cell) volt a vob szettben.
PS: egyébként szerintem akár neked is (bárkinek) hasznos lehet ha a pár hozzászólással feljebbi Scenaristos linket megnyitod és elolvasod a leírást. Esetleg megvilágosodik valami elméleti oldalról.
Üdv!

[ 2004. február 10.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]

#282 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 14:07

OK, danke, megnézem.....
még ezt megfejtem....és read.
VIEL DANK!
:rolleyes:

#283 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:35

idézet:
Ezt írta ntOM:
Van egy lemezem, amin 5 kameraállás van. Ez igy 8 giga. Ha a fölös 4-et kivenném, akkor már cak 4 giga körül lenne. Mivel lehet ezt megoldani?[/quote]

No ilyet is lehet olvasni? :) Én még életemben nem találkoztam olyan dvd-vel, amin több kameraállás lett volna. Pedig egy pár megfordult már a kezem közt. (80-100 film)
Szóval elég fehér holló jelenség. ;)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#284 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 15:47

idézet:
Ezt írta Brett Shaw:

No ilyet is lehet olvasni? :) Én még életemben nem találkoztam olyan dvd-vel, amin több kameraállás lett volna. Pedig egy pár megfordult már a kezem közt. (80-100 film)
Szóval elég fehér holló jelenség. ;)
[/quote]

Valószínűleg egyetlen igényesen elkészített zenei dvd sem járt még nálad. :p
Mother always says, Sharing is Good

#285 Felhasználó inaktív   ttlacika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 16:50

Üdv Mindenkinek!

Azért írok, mert átolvastam mind a 6 fejezetet, de ilyennel még nem találkoztam. Szóval most próbálok egy filmet rávarázsolni egy DVD5-ös lemezre. Folyamat:
-DVD2AVI project,
-VFAPIConverterrel pszeudó .AVI készítése,
-CCE-vel tömörítés,
-Maestro-val összerakás.
A probléma a következő. A film hosszabb valami érdekes oknél fogva, mint az eredeti és ezáltal a hang el van csúszva.
Kicsit részletezem: Az eredeti film úgy indul, hogy van egy kb. 3-4 másodperces rész a film előtt (nem a filmhez tartozik, másik .VOB-ban van), ahol kiírja a film címét magyarul. Nekem a DVD2AVI projectben nincs ez benne, csak nagy 3-4 másodperces sötétség. Kb. ezzel a 3-4 másodperccel van a hang elcsúszva (siet a filmhez képest). Amúgy a hang DELAY értéke 0 ms. Egyszóval valamiért belerakja a projectbe azt a bizonyos "cím kiírást", de nem tudom miért. Kipróbáltam, hogy VobEdittel demuxolom a VOB-okból a filmet, és sajnos akkor is ugyanez a helyzet. A hang és a film nincsenek szinkronban.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy mi lehet a gond? Mit csinálok rosszul? Van valami progi, amiben a filmet és a hangot összhangba tudom hozni? Ha tudnám, hogy mennyit kellene levágnom a filmből, akkor levágnám, de pontosan kéne vágnom, mert mire eltelálom, addig lehet, hogy akár 10x CCE-vel újra kellene kódolnom, ami kicsit sok idő lenne, ha egyáltalán sikerül eltalálnom. Apropó! 1 másodperc hány ms? Már agyvérzést kapok lassan, úgyhogy légyszi segítsen valaki!!!

Köszi,
Lacika.
"R.F.M."

#286 Felhasználó inaktív   PiRanha 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 10. 17:32

RE

Egy gyors kérdés IfoEdittel kapcsolatban. v0.95-ös verzijo és Authoring módról kérdeznék. Nem lamma, csak eddig nem jött össze:
Ha chaptereket is szeretnék belerakni, azt frame avagy idő formájában tegyem bele. Egyikre sem hozta mega várva-várt hatást. Mi legyen a sor végén az elválasztó vagy akármi...
"640Kb-ba minden belefér... - Bill Gates, 1981" - minden?!

#287 Felhasználó inaktív   PiRanha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 17:37

idézet:
Ezt írta MamaSaid:

Valószínűleg egyetlen igényesen elkészített zenei dvd sem járt még nálad. :p
[/quote]

Példának okáért egyébiránt: Metallica - S&M duplalemezes változat. 4 kameraállás.

#288 Felhasználó inaktív   PiRanha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 18:30

idézet:
Ezt írta PiRanha:
RE

Egy gyors kérdés IfoEdittel kapcsolatban. v0.95-ös verzijo és Authoring módról kérdeznék. Nem lamma, csak eddig nem jött össze:
Ha chaptereket is szeretnék belerakni, azt frame avagy idő formájában tegyem bele. Egyikre sem hozta mega várva-várt hatást. Mi legyen a sor végén az elválasztó vagy akármi...
[/quote]

Közben megtaláltam. Köszi azért, aki utánanézett volna. De! aki esetleg nem tudná:
Szedj elő egy IfoEdit-et, majd nyisd mega film ifo-ját. Majd a felsö ablakban a fa-struktúrából keresd ki a VTS_PGCITI-t és nyisd le (+). Válaszd azt, amelyik a filmet tatalmazza (valszeg a VTS_PGC_1). És az uccsó lépés: Tools menüben válaszd a 'Save Celltimes to File' pontot és mentsd le akarmi.txt néven. Ezt már be lehet huzni a DVD-Author részben.
Egyébként frame szerint ment le. :) Noh.. de okos voltam :)

#289 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 21:49

idézet:
Ezt írta PiRanha:

Példának okáért egyébiránt: Metallica - S&M duplalemezes változat. 4 kameraállás.
[/quote]

Azt meg kell venni, kötelező darab!!! :D
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#290 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 23:27

idézet:
Ezt írta ttlacika:
Üdv Mindenkinek!

Azért írok, mert átolvastam mind a 6 fejezetet, de ilyennel még nem találkoztam. Szóval most próbálok egy filmet rávarázsolni egy DVD5-ös lemezre. Folyamat:
-DVD2AVI project,
-VFAPIConverterrel pszeudó .AVI készítése,
-CCE-vel tömörítés,
-Maestro-val összerakás.
A probléma a következő. A film hosszabb valami érdekes oknél fogva, mint az eredeti és ezáltal a hang el van csúszva.
Kicsit részletezem: Az eredeti film úgy indul, hogy van egy kb. 3-4 másodperces rész a film előtt (nem a filmhez tartozik, másik .VOB-ban van), ahol kiírja a film címét magyarul. Nekem a DVD2AVI projectben nincs ez benne, csak nagy 3-4 másodperces sötétség. Kb. ezzel a 3-4 másodperccel van a hang elcsúszva (siet a filmhez képest). Amúgy a hang DELAY értéke 0 ms. Egyszóval valamiért belerakja a projectbe azt a bizonyos "cím kiírást", de nem tudom miért. Kipróbáltam, hogy VobEdittel demuxolom a VOB-okból a filmet, és sajnos akkor is ugyanez a helyzet. A hang és a film nincsenek szinkronban.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy mi lehet a gond? Mit csinálok rosszul? Van valami progi, amiben a filmet és a hangot összhangba tudom hozni? Ha tudnám, hogy mennyit kellene levágnom a filmből, akkor levágnám, de pontosan kéne vágnom, mert mire eltelálom, addig lehet, hogy akár 10x CCE-vel újra kellene kódolnom, ami kicsit sok idő lenne, ha egyáltalán sikerül eltalálnom. Apropó! 1 másodperc hány ms? Már agyvérzést kapok lassan, úgyhogy légyszi segítsen valaki!!!

Köszi,
Lacika.
[/quote]

1 másodperc = 1000 ms (de ez naaaaagyon láma kérdés volt :D :D :D :D :D)

Egyébként:
A változat - Nem a Maestro és társaival kinlódsz hanem DVD2DVD-Rrel pikk-pakk az egész... :D
B változat - megnézed hogy az a kb. 3-4 másodperc pontosan mennyi és a Maestroban ennyi DELAYt állítasz be a hangnak. :D :D

#291 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 23:31

Leszedtem dvd descrypterrel egy filmet s mikor ki szeretném írni azt mondja a Nero hogy a fájlok újrakiosztása nem sikerült ezért lehet hogy nem lehetlesz asztali lejátszóval lejátszani...ezzel most mit tudok csinálni? Van valami program amivel ezt az "újrakiosztást" eltudom végezni? Segítsetek légyszi...

#292 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 23:33

idézet:
Ezt írta PiRanha:

[/quote]

idézet:
Ezt írta Vagany:

Azt meg kell venni, kötelező darab!!! :D
[/quote]

Javaslom hogy ebbe ne menjünk bele. Breccsón kívül bármelyikünk tudna fejből mondani féltucat példát :D - pedig még ráadásul nem is ugyanolyan zenéket szeretünk :) :)

[ 2004. február 10.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]

#293 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 08:20

idézet:
Ezt írta a Bunny:
Volna egy olyan problémám, hogy 1 DVD-re rápakoltam két DVD tartalmát (konkrétan a jóbarátok-ról van szó). Lemezenként 4-4 fejezet, DVDShrink-kel. Ugye áthúztam a title-ket simán, a többit rábíztam. A lemez elkészült, kiváló, lejátszható, viszont a chapter léptetés érdekesen alakul. Az eredeti lemezeken belül külön-külön a 4 chapter megy, de a title-k között nincs átjárás csak úgy, ha a lejátszás lépteti át. Nem tudom mennyire érthető. Tehát elindul a dvd, de a 8 fejezet helyett 4-4-et lát, a 5-8 fejezet csak akkor látható ha átlépett play módban a lejátszás a régi 2. lemet title-re. Természetesen film hossznak is 2*1.5 órát lát, nem egyben a 3 órát.
Hogyan lehetne ezt helyrerántani? Gondolom ifoedit-tel megoldható, de az a program még elég magas nekem, gőzöm nincs hová nyúljak benne...
[/quote]

Nem egészen érthető, minek szenvedsz a Friends-szel, amikor azt DVD10-re nyomták, tehát egy lemezét simán át lehet kopizni 2 db DVD-re ... Ennyi ....
Isti

#294 Felhasználó inaktív   a Bunny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 08:39

idézet:
Ezt írta isti1968:

Nem egészen érthető, minek szenvedsz a Friends-szel, amikor azt DVD10-re nyomták, tehát egy lemezét simán át lehet kopizni 2 db DVD-re ... Ennyi ....
[/quote]

Mondjuk azért, mert nem szeretnék 60db lemezt erre áldozni, és sem a kép sem a hangminőség nem kívánja meg a 6megás kódolást.
De a problémám bárkinél előfordulhat, aki több lemezből szeretne összerakni egyet, amit a shrinker amúgy tök jól támogat.

Szóval senkinek semmi ötlete, hogyan lehet helyrerakni a chapter listát meg a lejátszás hosszt egyszerű ifo buzulással ?
TEAC w50D +/- DVD író, AMD 2.4 + Abit nf7-s Nforce2 alaplap, panasonic S35 DVD player, Denon 1403 erősítő.

#295 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 09:44

idézet:
Ezt írta a Bunny:

Mondjuk azért, mert nem szeretnék 60db lemezt erre áldozni, és sem a kép sem a hangminőség nem kívánja meg a 6megás kódolást.
De a problémám bárkinél előfordulhat, aki több lemezből szeretne összerakni egyet, amit a shrinker amúgy tök jól támogat.

Szóval senkinek semmi ötlete, hogyan lehet helyrerakni a chapter listát meg a lejátszás hosszt egyszerű ifo buzulással ?
[/quote]

[url="http://"http://ifoedit.wh.fr0zen.com/joinclip.html#joindbl"]Joining double sided DVDs[/url] (az mpucoderen már ezt is fizetőssé tették de ez képtelenség sajnos Magyarországról a Paypalon keresztül.. :( :()

Egyébként létezik olyan hogy írható 2 oldalas DVD. Nekem van egy rakás, Ritek G03-alapú, de itthon nem tudom hogy lehet-e ilyesmit kapni (én USA-ból kaptam). Ha valaki tud, nyugodtan keressen meg priviben.
(Vannak 2 lemezes slim CD tokjaim, úgyhogy a teljes J*m*s B*nd sorozat mindössze 2,5 CDnyi helyet foglal a polcon :D :D)

[ 2004. február 11.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]

#296 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 11:16

mackosajt111!

Küldtem egy privit.

#297 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 11:49

idézet:
Ezt írta Szolti:
Leszedtem dvd descrypterrel egy filmet s mikor ki szeretném írni azt mondja a Nero hogy a fájlok újrakiosztása nem sikerült ezért lehet hogy nem lehetlesz asztali lejátszóval lejátszani...ezzel most mit tudok csinálni? Van valami program amivel ezt az "újrakiosztást" eltudom végezni? Segítsetek légyszi...[/quote]

Miért nem Descrypterel égeted? Szerinztem messze jobb a neronál...

#298 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 12:46

idézet:
Ezt írta Pszihopapa:

Miért nem Descrypterel égeted? Szerinztem messze jobb a neronál...
[/quote]

Fijjug!

Az a "Descrypter" nem Decrypter véletlenül? Csak hogy pontosak legyünk és nehogy valaki elkezdje feltúrni a netet egy descrypter miatt. :p
Mother always says, Sharing is Good

#299 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 14:23

idézet:
Ezt írta a Bunny:

?
[/quote]

De ha 2 lemezt irsz ki egyben akkor viszont a bitrate megengedhetetlen szintűre esik le, és fos lesz a kép .... De Te tudod .. :confused:
Isti

#300 Felhasználó inaktív   a Bunny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 15:34

idézet:
Ezt írta isti1968:

De ha 2 lemezt irsz ki egyben akkor viszont a bitrate megengedhetetlen szintűre esik le, és fos lesz a kép .... De Te tudod .. :confused:
[/quote]

Az a helyzet, hogy az eredeti annyira vacak, hogy nem venni észre a bitrátaesést :) Lehet a későbbiek jobb minőséűek lesznek, de ez az első évad nem egy nagy durranás - minőségben legalábbis.

Egyébként most eljutottam odáig, hogy a film már egyben van, de 0 fejezet. Kéne valami, amivel title-khez tudnék fejezetet rendelni ... mert 8 title van benne, 1-1 részhez.
TEAC w50D +/- DVD író, AMD 2.4 + Abit nf7-s Nforce2 alaplap, panasonic S35 DVD player, Denon 1403 erősítő.

Téma megosztása:

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.