HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD+/-R(W) lemezekről, írókról Eszmecsere az alapanyagokról, írásról Értékeld a témát: -----

#3741 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 17. 22:23

Idézet: rszp - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:05

Hogy függ össze azzal amit írtam?

Ha használnád és a topicot is olvasnád - vissza is - akkor tudnád.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#3742 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 22:31

Idézet: SCupi - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:27

Ridisc -R 8x állítólag (tényleg?) MCC alapanyag... próbálta már valaki? Mert az ára igen kedvező 90-100Ft/db.

Tényleg ugyanaz a médiakódja mint a 8X -R Verbatimnak. Nálam a minősége még jobb is... :cool:
PS: Egyelőre Plextor 716-ban és BenQ 1620-ban teszteltem őket, de mindjárt írok egyet-eyget Pio 109-ben is.

#3743 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 22:41

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:31

Tényleg ugyanaz a médiakódja mint a 8X -R Verbatimnak. Nálam a minősége még jobb is... :cool:
PS: Egyelőre Plextor 716-ban és BenQ 1620-ban teszteltem őket, de mindjárt írok egyet-eyget Pio 109-ben is.

Igen. Ridisc MCC médiakód. Nem rossz, de én maradnék a Verbatimnál. Hoztak hozzám néhány ugyanazon LG íróval írt lemezt, és a Pioneer 108-asom, változó sebességgel másolta át a lemezeket winyóra. Volt ami 2MB/sec volt, volt ami átlagos. Egy biztos. A lemezeket ugyaúgy írták, azonos paraméterekkel, azonos íróval. Saját íróval vizsgálva, hasonló mint a Verbatim, de a legvége nálam ici-picit puklis volt a Ridiscnek a Nerospeddel, a Verbatim tökéletes. Lehet, a következő firmware frissítéssel (Pioneer 108) tökéletes lesz a Ridisc MCC is, minden tekintetben.

Szerkesztette: Macska 2005. 02. 17. 22:47 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#3744 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 22:45

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:31

Köszi az infot!  ;)  :respect:

#3745 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 22:48

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 23:23

Ha használnád és a topicot is olvasnád - vissza is - akkor tudnád.

Ami linket adtam azon egyes felhasználók véleménye van médiák + írók összeférhetőségéről asztali és konzol gépeken szerzett tapasztalatokról. Visszaolvasva úgy tünt van ilyenre igény.
DVD Identifier hogy kerül a képbe még mindig nem értem.
Aki akarja megnézi, aki nem akarja nem nézi.
Részemről itt vége ennek az eszmefuttatásnak..

#3746 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 22:52

Idézet: Macska - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:41

Igen. Ridisc MCC médiakód. Nem rossz, de én maradnék a Verbatimnál. Hoztak hozzám néhány ugyanazon LG íróval írt lemezt, és a Pioneer 108-asom, változó sebességgel másolta át a lemezeket winyóra. Volt ami 2MB/sec volt, volt ami átlagos. Egy biztos. A lemezeket ugyaúgy írták, azonos paraméterekkel, azonos íróval. Saját íróval vizsgálva, hasonló mint a Verbatim, de a legvége nálam ici-picit puklis volt a Ridiscnek, a Verbatim tökéletes. Lehet, a következő firmware frissítéssel tökéletes lesz a Ridisc MCC is, minden tekintetben.

Lehet, hogy ez nem 100%-ban ellenőrzött minőség, pár gyengéb darab benne van hiszen olcsóbb is, mint a Verbatim... az LG írókról idáig nem túl sok jót hallottam, lehet egy más íróban hibátlan a lemez - mint ahogy azt Ekoder is írta  ;) ha esetleg belinkelne egy visszaolvasási görbét...  :cool:  :respect:

#3747 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 22:57

Idézet: ttlacika - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:08

Sajna nem kimondottan ilyenre gondoltam. Jópofa kis program az Ulead, de nem tudja azt amire én gondoltam. Bemásolom, hogy miröl van szó:

"Sziasztok,

Valaki meg tudná mondani, hogy melyik szoftver(ekk)el lehet egy videósávra egy másikat rákódolni úgy, hogy mindenféle effektet ráteszek (pl. áttünést, hogyan - milyen módon - jelenjen meg). Mindig amikor látok egy gyári DVD lemezen egy nagyon szép menüt, akkor elhatározom, hogy kipróbálom hogyan lehet ilyet csinálni. Úgy érzem ennek most jött el az ideje.    Csak hogy érthetőbb legyen, hogy mit szeretnék: pl. a Harry Potter 3 DVD-knek van olyan menüje, hogy a háttér egy felhős égbolt és a felhőkben megjelennek különboző videórészletek, majd eltűnnek. Na, ettől teljesen készen vagyok. Tud valaki segíteni? Ha csak egy használható szoftvert javasoltok, már az is nagy segítség!

Köszi,
Lacika."

Várom a további javaslatokat és előre is köszi a segítséget!

Köszi,
Lacika.

adobe premierrel nem bonyolult... ha amúgy már tudod kezelni...

egyessávon van a háttér, a többin a videórészletek, átméretezed, és az átlátszóságukat állítgatva jelennek meg és tűnnek el
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3748 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:00

Idézet: rszp - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:48

Ami linket adtam azon egyes felhasználók véleménye van médiák + írók összeférhetőségéről asztali és konzol gépeken szerzett tapasztalatokról. Visszaolvasva úgy tünt van ilyenre igény.
DVD Identifier hogy kerül a képbe még mindig nem értem.
Aki akarja megnézi, aki nem akarja nem nézi.
Részemről itt vége ennek az eszmefuttatásnak..

Köszi a linket, ezt ismertem... igazából itteni felhasználók véleményére voltam kíváncsi.  :) A DVD Identifier hogy kerül a képbe azt én sem értem...  :think:  :confused:

#3749 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:07

Idézet: SCupi - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 0:00

Köszi a linket, ezt ismertem... igazából itteni felhasználók véleményére voltam kíváncsi.  :) A DVD Identifier hogy kerül a képbe azt én sem értem...  :think:  :confused:

Az a nagy titok, hogy ha már vettél valamilyen lemezt akkor online infoban az adott lemezre kiadja az adatokat a linken levő adatbázisból. De ehez már venned kellett valamilyen lemezt!
Szeretem megnézni a véleményeket mielőtt veszek valmit.

#3750 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 17. 23:07

Idézet: rszp - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:48

...
DVD Identifier hogy kerül a képbe még mindig nem értem. ...

Úgy, hogy ha azzal ellenőrzöl le egy lemezt, akkor a te általad linkelt oldalra visz el további infoért!  ... ennyi! De a nagy értetlenségedben már rég kipróbálhattad volna!
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#3751 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:19

Idézet: rszp - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:07

...Szeretem megnézni a véleményeket mielőtt veszek valmit.

Én is ezért dobtam fel a kérdést!

Okos ember nem a saját...  ;)

#3752 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:57

Idézet: SCupi - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:52

Lehet, hogy ez nem 100%-ban ellenőrzött minőség, pár gyengéb darab benne van hiszen olcsóbb is, mint a Verbatim... az LG írókról idáig nem túl sok jót hallottam, lehet egy más íróban hibátlan a lemez - mint ahogy azt Ekoder is írta  ;) ha esetleg belinkelne egy visszaolvasási görbét...  :cool:  :respect:

Egy szóval sem mondtam, hogy az LG által írt lemez "hibás" volt. Csupán azon lepődtem meg, hogy azonos író, azonos paraméterekkel írt Ridisc lemezeket  nagy mértékben különböző sebességgel, másolt a winyóra a Pioneer 108. A Ridisc lemezről írtam tapasztalatot, nem pedig az íróról, azaz az LG-ről. Ez az író egy 4X LG, azaz nem mai darab.
Ellentapasztalatként elmondhatom, hogy volt olyan lemez, amit az LG beolvasott, a Pioneer 108 nem. Igaz, az adott lemezek nem voltak tökéletesek (nem LG-vel írták őket), de az LG leszedte az adatot, a Pioneer 108 nem. Az így levett Video_TS-t a Pioneer 108 tökéletesen megírta winchesterről.

Abban igazad lehet, hogy a Ridisc MCC-s lemezek esetén nagyobb esély van esetleges minőségi különbségre, de ettől függetlenül nem tartom rossz lemeznek a tapasztalataim alapján. Nálam a Verbatim a nyerő. :)

Szerkesztette: Macska 2005. 02. 18. 00:09 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#3753 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 07:53

Idézet: ttlacika - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:08

Sajna nem kimondottan ilyenre gondoltam. Jópofa kis program az Ulead, de nem tudja azt amire én gondoltam. Bemásolom, hogy miröl van szó:

"Sziasztok,

Valaki meg tudná mondani, hogy melyik szoftver(ekk)el lehet egy videósávra egy másikat rákódolni úgy, hogy mindenféle effektet ráteszek (pl. áttünést, hogyan - milyen módon - jelenjen meg). Mindig amikor látok egy gyári DVD lemezen egy nagyon szép menüt, akkor elhatározom, hogy kipróbálom hogyan lehet ilyet csinálni. Úgy érzem ennek most jött el az ideje.    Csak hogy érthetőbb legyen, hogy mit szeretnék: pl. a Harry Potter 3 DVD-knek van olyan menüje, hogy a háttér egy felhős égbolt és a felhőkben megjelennek különboző videórészletek, majd eltűnnek. Na, ettől teljesen készen vagyok. Tud valaki segíteni? Ha csak egy használható szoftvert javasoltok, már az is nagy segítség!

Köszi,
Lacika."

Várom a további javaslatokat és előre is köszi a segítséget!

Köszi,
Lacika.

Ezt bármelyik komolyabb NL rendszerű videó szerkesztő programmal el lehet készíteni (Adobe Premiere, Canopus Edius, stb.). Viszont ahhoz, hogy ilyet meg tudj csinálni előbb el kell mélyedni ezeknek a programoknak a használatába azaz meg kell tanulni szerkesztési fortélyokat.
Olyan program nincs ami eleve azt csinálja amit Te szeretnél. Azok a programok melyek az átlagfelhasználóknak készültek csak sima menüket (esetleg videomenüket) képesek gyártani.

#3754 Felhasználó inaktív   ttlacika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 09:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 6:53

Ezt bármelyik komolyabb NL rendszerű videó szerkesztő programmal el lehet készíteni (Adobe Premiere, Canopus Edius, stb.). Viszont ahhoz, hogy ilyet meg tudj csinálni előbb el kell mélyedni ezeknek a programoknak a használatába azaz meg kell tanulni szerkesztési fortélyokat.
Olyan program nincs ami eleve azt csinálja amit Te szeretnél. Azok a programok melyek az átlagfelhasználóknak készültek csak sima menüket (esetleg videomenüket) képesek gyártani.

Köszi,

A Premiere-t ismerem már valamennyire. Akkor kicsit belemélyedek jobban. Nem tudnátok még annyiban segíteni, hogy van e erre valamilyen fórum, vagy hol találok egy jó kis guide-ot, vagy valami hasonló?

Köszi,
Lacika.
"R.F.M."

#3755 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 09:49

Idézet: ttlacika - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 9:23

Köszi,

A Premiere-t ismerem már valamennyire. Akkor kicsit belemélyedek jobban. Nem tudnátok még annyiban segíteni, hogy van e erre valamilyen fórum, vagy hol találok egy jó kis guide-ot, vagy valami hasonló?

Köszi,
Lacika.

A Premiere-hez szerkesztéssel kapcsolatban? Arra ott van a User Guide. Ez több mint 200 oldal és kivesézi a programot teljesen  :) .

Ha pedig menükészítéssel kapcsolatban szeretnél infót azt, így ebben a formában nem hinném, hogy találsz mivel a menükészítés grafikai munka és semmi köze a videó készítéshez.

Szerk:
Videó menü esetén is csak az effektek és a videó készül a szerkesztő programmal a feliratok és a háttér (álló háttér esetén) grafikai programmal készül majd ezeket a rétegeket (háttér, felirat, maszk) kell megadni a DVD authoring programnak melyben már csak a menü elemek kiválasztásához a linkeket kell elkészíteni.

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 18. 10:10 -kor

#3756 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 02. 18. 09:54

Idézet: SCupi - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 23:52

én már linkeltem lg-vel írt olvasási görbéket ridisc lemezről (lehet nem pont ebbe a topikba, de ide a fórumra)... óccsóért vettem 25 db-ot, mindent hibátlanul írta és szálkamentesen olvasta vissza... ettől függetlenül nem tértem át rá... zárójelben tenném hozzá, h 300 felett járok a 4160b lg-vel, majdnem mind ritek g05-ös volt, egy aritán volt crc hiábs a legutolsó fájl... igaz, h ez dobozos cucc nem oem fosch... azokról nem sok jót hallottam...
+ érdekességként volt itt egy gyári  kétrétegű lemez amire a pio író/ toshiba olvasó crc hibát nyomott minden asztalin szaggatott... a jó öreg 3 éves lg dvd-rom simán beolvasta... igaz 1-2X-es sebességgel, de elboldogult vele... valmiért engem szeretnek az lg holmik... másik meg szívnak vele...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#3757 Felhasználó inaktív   ttlacika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 11:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 8:49

A Premiere-hez szerkesztéssel kapcsolatban? Arra ott van a User Guide. Ez több mint 200 oldal és kivesézi a programot teljesen  :) .

Ha pedig menükészítéssel kapcsolatban szeretnél infót azt, így ebben a formában nem hinném, hogy találsz mivel a menükészítés grafikai munka és semmi köze a videó készítéshez.

Szerk:
Videó menü esetén is csak az effektek és a videó készül a szerkesztő programmal a feliratok és a háttér (álló háttér esetén) grafikai programmal készül majd ezeket a rétegeket (háttér, felirat, maszk) kell megadni a DVD authoring programnak melyben már csak a menü elemek kiválasztásához a linkeket kell elkészíteni.

Hali,

Csak a szerkesztésre gondoltam. Szóval a User Guide-ban benne van minden. Tudom, hogy a menüt arra alkalmas programban kell megszerkeszteni. Azt már csináltam néhányszor. Csak nagyon megtetszettek a gyári DVD-ken lévő mozgó menük és elhatároztam, hogy megtanulom, hogy hogyan kell olyasmit csinálni. Szóval Premiere-ben tudok olyat csinálni, ha kellően beleméllyedek a szoftver rejtelmeibe? Akkor már tudom, hogy mit fogok csinálni a hétvégén!  :D  Köszi a válaszokat!

Üdv,
Lacika.
"R.F.M."

#3758 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:36

Sziasztok! Tudna valaki segíteni?
Itt ez a script, a forrás 29,97-es NTSC film és csak a felbontást javítja 720x576-ra, az fps-t nem (az marad 29,97):

LoadPlugin("C:\MPEG2DEC\Mpeg2Dec3.dll")
Mpeg2Source("C:\film\Video.d2v")
LoadPlugin("C:\Program Files\new.avs\kerneldeint.dll")
LanczosResize(720,576)
AssumeFPS(25)

ConvertToYUY2()
AddAudio()

A Video.d2v file-ban van egy ilyen sor:
Frame_Rate=29970

Help me, please! :)

#3759 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:02

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 12:36

Sziasztok! Tudna valaki segíteni?
Itt ez a script, a forrás 29,97-es NTSC film és csak a felbontást javítja 720x576-ra, az fps-t nem (az marad 29,97):

LoadPlugin("C:\MPEG2DEC\Mpeg2Dec3.dll")
Mpeg2Source("C:\film\Video.d2v")
LoadPlugin("C:\Program Files\new.avs\kerneldeint.dll")
LanczosResize(720,576)
AssumeFPS(25)

ConvertToYUY2()
AddAudio()

A Video.d2v file-ban van egy ilyen sor:
Frame_Rate=29970

Help me, please! :)

TV-film vagy mozifilm? Ha az utóbbi, akkor mentsd el a D2V állományt a DVD2AVI-ból úgy, hogy Forced film opció be van kapcsolva, ezáltal egy 24 fps D2V állományt kapsz, azt kell majd az AssumeFPS(25) paranccsal felgyorsítanod 25 fps-re, deinterlace nem kell.

#3760 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 15:49

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 14:02

TV-film vagy mozifilm? Ha az utóbbi, akkor mentsd el a D2V állományt a DVD2AVI-ból úgy, hogy Forced film opció be van kapcsolva, ezáltal egy 24 fps D2V állományt kapsz, azt kell majd az AssumeFPS(25) paranccsal felgyorsítanod 25 fps-re, deinterlace nem kell.

Hát sajna így meg 23,976 lesz.
Ha meg patch-elni próbálnám akkor marad ugyanannyi a hossza időben - frame-ekben viszont gyarapodik.

Téma megosztása:

• (190 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.