HWSW Informatikai Kerekasztal: Debrecen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Debrecen "A legkeletibb nyugati város" Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 23:40

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 21:25

Tűz egy 22 szintes toronyházban Debrecenben
2005. június 10. 20:09

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Nagyállomás melletti 22 szintes toronyház egyik harmadik emeleti lakása gyulladt ki. A tűzoltók húsz perc alatt eloltották a tüzet, amelyet valószínűleg egy bekapcsolva hagyott mosógép okozott – tudatta a Magyar Rádió.

Igen, láttam én is, nem is tudott bemenni a 31-es busz az állomáshoz.
Szegény néni meg menekülés közben majdnem póruljárt! :(
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#122 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 20:53

Valaki volt a repülős napokon, vagyis a 14. FAI Hőlégballon Európabajnokság és MOL Kupa-án???  :think:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#123 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 22:04

Picit agybajt kaptam a hétvégén...

Volt ez a Debreceni Pulykanapok. Elhiszem, hogy hagyományteremtés, minden tiszteletem, stb...
Felszállok a Csonkatemplomnál a villamosra, hogy bejussak az Egyetemre... sok ember volt rajta, észre sem vettem, hogy hátrajön a vezető, valamit matat, majd elindulunk a Nagyállomás felé... :eek:    :omg:
Gyorsan következő megállóban lepattantam, átloholtam a Kossuth-téren, majd ott lehetett felszállni az Egyetem felé menő villamosra.
Ebben az az igazán bosszantó, hogy talán az időjárás miatt, de nem igazán volt mozgás a Kossuth-téren, szóval semmi sem indokolta igazán, hogy lezárják a villamosközlekedés elől. Máskor bezzeg, ha igazán nagy rendezvény van, senkit sem zavar, ha a villamos "behajt a tömegbe" (igaz, elég lassan, szinte lépésben megy olyankor át a téren a villamos), mert annyi ember van, hogy már a villamospályán is állnak...

Bár elismerem, láttam kis táblát a villamosmegállóban, biztos erről tájékoztatott, de én siettem, a villamos pedig éppen jött, a fene sem olvasgatott olyankor... igaz azt sem tudtam, hogy pulykanapok van.

Aki kint volt a rendezvényen, azért leírhatná, hogy sikerült, hogyan érezte magát, stb... szerintem az időjárás eléggé megtréfálta őket...

Viszont még mindig szép a Nagyerdő (szerencsére), a Békás-tavon szépek a tavirózsák, az egyetem botanikus-kertje gyönyörű, szóval, bár harmadik éve vagyok a városban, de még mindig tetszik, egyre jobban...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#124 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 14. 06:15

Jobb lett volna belekóstolnod.

#125 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 10:17

Basszus, lassan sikerül egy 200 ezres város közlekedését egy 2 milliós szintjére süllyeszteni. Ez azért már dúrva :reklamacio:  :mad:
A másik meg: mi az halálnak stadiont építeni a nagyerdőbe, ha tengelytörés nélkül nem lehet megközelíteni? Talán először a Nagyerdei körutat, Bartók Béla utat, Miklós utcát, Széchenyi utcát, Faraktár utcát stb kéne újraaszfaltozni.

Szerkesztette: Syner 2005. 06. 14. 10:20 -kor

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#126 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 23:49

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 9:17

Talán először a Nagyerdei körutat, Bartók Béla utat, Miklós utcát, Széchenyi utcát, Faraktár utcát stb kéne újraaszfaltozni.

Jogos. Tényleg kataszrofális állapotok vannak... :(
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#127 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 09:44

Idézet: bega - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 0:49

Jogos. Tényleg kataszrofális állapotok vannak... :(

Utánainformálódtam, folyamatban.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#128 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:28

Voltam a Halápi csárdában, jó kis nyugis hely az... ha itt leszek nyáron, és lesz bicajom, párszor kitekerek majd. Addig is tessék látogatni, mert hangulatos, és nem is drága... :)

Most ide szerettem volna valami bővebb információt az Internetről, de nem találtam...  na majd legközelebb mesélek rőla picit... :)

Idézet

[link]

#129 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:32

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A halápi csárda, 1924.

Kép

A halápi csárda, 1970

Kép

#130 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 19:54

khm... köszönöm...  :)

Idézet

[link]

#131 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 20:21

Bográcsoldal

Idézet

Slambuc
70 dkg burgonya, 25 dkg csuszatészta (lebbencstészta), 10 dkg füstölt húsos szalonna, 1 fej hagyma, só, 1 ek pirospaprika, 15 dkg füstölt kolbász, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom.
A szalonnát apró kockákra vágom és a bográcsban félig kiolvasztom. Szép sárgára pirítom rajta a tésztát, majd az apróra vágott hagymát is. Meghintem a paprikával, beledobom a felkockázott krumplit illetve a felkarikázott kolbászt. Felöntöm annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Belekarikázom a zöldpaprikát és a paradicsomot, sózom és kis lángon - ha lehet lefedve - puhára főzöm. A főzés végefelé többször megkeverem.

Slambuc, vagy kunsági lebbencs
10 dkg sós szalonnát kockára vágva üvegesre sütünk. A szalonnakockákat kiszedjük, a zsírjában megpirítunk 25 dkg lebbencset szép rózsaszínre. Lehet tepsibe téve a sütőben pirítani, egyenletesebben pirul. Pirospaprikával meghintjük, 1 liter melegvízzel felöntjük, és beleteszünk 4 db karikára vágott burgonyát. Borssal ízesítjük. Fedő alatt lassan kevergetve, puhára és egészen sűrűre főzzük. A szalonnakockákat akkor tesszük bele, amikor háromnegyed részig megfőtt.

Hortobágyi slambuc
A Hortobágyon bográcsban ugyanígy készül a slambuc azzal a szerény különbséggel, hogy a bográcsban több szalonnát használnak, a tésztát nem pirítják meg és addig forgatják, amíg nem csak, hogy besűrűsödik, hanem egydarabba forog a bográcsban és ekkor pirul meg !

Kép

Idézet

[link]

#132 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 20:35

Ja, finom is a gyamé! Csak nem hinném, hogy itt a fórumon sokan ismerik.
Mondjuk én annyira nem hiszek az ilyen 75 deka ez, 2 deka az, 1 ek amaz. Az úgy finom, ahogy az öregapáink saját fejből csinálják.
Hehe:

Idézet

és addig forgatják, amíg nem csak, hogy besűrűsödik, hanem egydarabba forog a bográcsban és ekkor pirul meg

33-szor!!!

#133 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 20:44

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 21:35

33-szor!!!

Pont ma mondták véletlenül, hogy 36 -szor keverik meg, csak nem írtam bele. Bár a történelmet és a magyar jelképvilágot valamelyest ismerve, a 33 nekem is reaálisabbnak tűnik... mert az ugye a magyar őstörténelemben kissé mágikus szám.

Idézet

[link]

#134 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 20:51

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 21:35

Mondjuk én annyira nem hiszek az ilyen 75 deka ez, 2 deka az, 1 ek amaz. Az úgy finom, ahogy az öregapáink saját fejből csinálják.

Hát igen. Ezt a méregetést lehet, hogy meg lehet csinálni egy négy fős kisadagnál, de egy 20 -as bográcsban már nem nagyon. Erre mondják azt, hogy "érzéssel"...

Idézet

[link]

#135 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 20:58

És miután kész, a bográcsot letenni a földre, körbeűlni, mindenki kezében ott egy evőeszköz, és megenni az "öhöm"-öt.
És miután jól laktunk, a tűz alá ásott gödörből kivesszük az enyhén hűs üveg söröket, és egisszuk!!! :reszeg:

Sztem fejezzük be, mert mindjárt kirohanok a udvarra, sütni egy kis slambucot... :hungry:  

Szerkesztette: Csücsök 2005. 06. 17. 20:58 -kor

#136 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:02

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 21:58

És miután kész, a bográcsot letenni a földre, körbeűlni, mindenki kezében ott egy evőeszköz, és megenni az "öhöm"-öt.
És miután jól laktunk, a tűz alá ásott gödörből kivesszük az enyhén hűs üveg söröket, és egisszuk!!! :reszeg:

Sztem fejezzük be, mert mindjárt kirohanok a udvarra, sütni egy kis slambucot... :hungry: 

a tűz alá tenni a sörösüveget...?  :eek:
Amúgy szerintem ehhez egy testes vörösbor passzolna inkább, de ki mit szeret...  :)

Idézet

[link]

#137 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:26

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 22:02

a tűz alá tenni a sörösüveget...?  :eek:

Nem halottál még róla??? Én is nagyot néztem, de egy fizika tanár elmagyarázta nekem, hogy ez kb. úgy működik, mint a hűtő, hogy a meleget "kiszívja" a ...
már pontosan nem emléxem, hogy mit mondot, és nem akarock hülyeséget írni.

Nekem jobban csúszik a sör!!! :up:

#138 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:33

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 22:26

Nem halottál még róla??? Én is nagyot néztem, de egy fizika tanár elmagyarázta nekem, hogy ez kb. úgy működik, mint a hűtő, hogy a meleget "kiszívja" a ...
már pontosan nem emléxem, hogy mit mondot, és nem akarock hülyeséget írni.

Nekem jobban csúszik a sör!!! :up:

Na ennek alaposan utána fogok nézni, mert lehet bent valami... mondjuk a talaj is csak 10-20 centit forrósodhat át igazán. De hogy még hűtene is...  :)
Amúgy én is "sörös" vagyok inkább, de az ilyen tájjellegű ételekhez szeretem megadni azt, ami (szerintem) igazán passzol hozzá...  :)

Idézet

[link]

#139 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 06:09

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 20:28

Voltam a Halápi csárdában, jó kis nyugis hely az... ha itt leszek nyáron, és lesz bicajom, párszor kitekerek majd. Addig is tessék látogatni, mert hangulatos, és nem is drága... :)

Most ide szerettem volna valami bővebb információt az Internetről, de nem találtam...  na majd legközelebb mesélek rőla picit... :)

Hát az a hely is leócskult :( , régen kétnaponta ment a bökőzés, mostmeg... :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#140 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 08:00

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 7:09

Hát az a hely is leócskult :( , régen kétnaponta ment a bökőzés, mostmeg... :D

Remélem egy hely szinvonalát nem (csak) a bökőzések számával lehet mérni...  :think: :)
Egy munkatársam rokona dolgozik most ott, így volt alkalmam picit beszélgetni a jövőbeni tervekről... úgy néz ki, támogatásból sikerül rá visszatenni a klasszikus nádtetőt, és még pár dologgal szeretnék visszaadni jobban a hely ódon hangulatát...  :)

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.