HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 13. 10:06

Hali
zseniális volt a leírás, én csak annyit tennék hozzá, hogy a haverok, ismerősök, munkatársak stb. folyamatosan megkeresnek minket, állítsunk össze egy konfigot. Napokig nézi az ember az árlistákat, összeszedi azt, amit magának is megvenne, odaadja a célszemélynek, megmagyarázza mit miért kell, mire figyeljen a vásárlásnál - ezek után egy héttel később beállít az illető a havertól/ismerőstől/T**coól (tetszőleges bolt behelyettesíthető) olcsón megvásárolt géppel, amiben nyoma sincs annak, amit javasoltál, a fele elavult, és ha összaadod az alkatrészek árát, jó esetben csak 30 százalékkal drágább a kisker árnál. Persze hozzád viszi, hogy tegyél már fel egy Windowst. Más nem kell, csak még Office, lejátszóprogramok, Quark, Photoshop, Illustrator, Corel, könyvelő/számviteli programok, hang/videó szerkesztők, 3D tervező, meg az összes még meg nem jelent játék (főleg az X-box/PS2 exclusive-ok). Mindezt olyan valaki(k)nek, akiknek életük első gépe lesz, a bekapcsológombot a feliratról ismerik meg és a monitorkábelt a soros portra szeretnék bedugni. Ha végre elviszik és nyugodtan hátradőlsz, csörög a telefon és jönnek a problémák, amiket azonnal meg kell oldani, mellesleg hívd vissza, mert nincs egység a kártyáján. A gép hetente nálad lesz (ha nem vagy  :lama: kijárni hozzájuk), persze Te tudod használni, nincs vele semmi gond. A felhasználók betanításának mondjuk meglesz az a haszna, hogy olyan programokat is megtanulsz kezelni, amiket esetleg az életben nem ismertél volna meg.....
Live fast... Die Never!

#42 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 10:51

Mint nekem ma. Már emlitettem mennyire nem kedvelem a faxprogramokat, ugye....
Amugy kedvencem az, amit már nem is tudom milyen háztartásigép-javitó cég mottójaként láttam: mi megjavitjuk azt, amit a férje már megjavitott. Én az ún számitógépes ismerősökkel vagyok így. Programozó matematikus, aki oprendszerként egyedül az XPt ismeri, és hetykén fel is rakja egy 233as MMXre 32 mega ramnál, ráadásnak ez notebook....brrr....10 perce bootidő, javaslat: hybernate. Aha. Egy 4,3as Toshiba vinyón. A másik ami tetszett, egyszer kihivtak, hogy nem megy a gyereknek valami játéka, meg új a gép, nézzem meg hogy megérte e? Kimegyek, boot, és a játék nem-futásának oka elém is tárul: Suse Linux 8.1. Emberünk még a windowst is a csillagok háborúja részének tekinti, persze a játék, az játék, tehát linux le, win fel. Éééés megy. Még a Conexant softmodem is. Csak kábel nincs hozzá. Sebaj, majd vesznek, megmutatom hova dujga, mi a teendő ha nem megy mégsem, különben is hivjon fel ha gáz van. Persze megveszik a kábelt, otterem egy "értő" ismerős, aki be is nyomja az RJ-11es telefoncsatlakozót az alaplap integrált hálókártyájának TJ-45ös, szemre is 2x olyan széles aljzatába. Persze nem megy. Ilyenkot mit csinál a dolgozó? Habár a jólnevelt modem és oprendszer kiirja magyarul, hogy nincs tárcsahang, nade nosza b*szzuk szét az enumerator meg a modem driverét, majd a "nem volt jó amit mondtál" kedzetü mondattal hivjuk fel a barmot....
Nem kevesebb mint 2,5 órámba telt, amig eltávolitottam a kelet összes csodáját, amit modemként feltelepitett a segitő ismerős, majd végtre életre kel. Kimegyek, összerakom, megy. Mi volt a baj? Á semmi, valami apróság, nem volt jó bedugva, valamit elállitott. Mivel tartozik? Legyen 2 rongy, kösz. Mert ha megmondom neki hogy 2,5 óra+óradij+más f*szságát kijavitani, plusz elvitettem+visszavittem, és még meg is mondom hogy mit kell csinálni, ez mi pénz nem pofátlanul, csak reálisan, akkor a 2 gyerekét is eladhatja ukrán szervkereskedőknek.

#43 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 13. 11:54

Idézet

Azaz kiderült, hogy az okostóni gyerek összekeverte a billentyűt az egérrel.

:up:

Szerkesztette: lakisoft 2004. 07. 13. 11:56 -kor

Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#44 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 15:50

zako! Nagyon pro a hozzászólásod! Sokadszor is gratula, egy író veszett el benned. Jól össze tudod foglalni a dolgokat, rámutatni a lényegre  :respect:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#45 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 18:55

Idézet

...otterem egy "értő" ismerős, aki be is nyomja az RJ-11es telefoncsatlakozót az alaplap integrált hálókártyájának TJ-45ös, szemre is 2x olyan széles aljzatába

És ezt  a hálókártya túlélte ?  :eek:

#46 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 19:30

valszeg nem is érintkezett... :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#47 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 08:45

Az se rossz amikor egy okos titkárnőnek sikerült egy kihuzodott telefonkábelt a HUB-ba visszadugni, megbénítva vele a cég hálózatát... és végleg kinyírni a HUB egyik portját...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#48 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 09:30

Idézet: zako - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 19:51

Köszönöm, de a fentieket az élet írta, én csupán szavakba öntöttem... :)

Hát igen! Az volt fenomenáis ahogyan tetted!!!

#49 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 10:05

Na végigolvastam! Én korántsem vagyok olyan profi mint itt a többség, de annyi tapasztalatom már van, hogy egy gépet összerakjak és beállítsam ahogy kell (általában). (Persze akiknek csinálom, azoknak és vagyok a hozzáértés netovábbja, de ez korántsincs így) Többnyire mint egy kiscserkész (most még!) megyek az ismerőshöz a jól ismert hátizsákkal és boldogan telepítek, konfigurálok mert élvezem, hogy most már anélkül hozzá tudok nyúlni, hogy komolyabb anyagi vonzata lenne ténykedésemnek. Rossz tapasztalatom már nekem is van. Emberbaráti szeretetből ingyen!!! adott mp3akat csórikám pénzért írogatta ki másnak. Egyébként jó a topik! Oltári jó a dumátok!  :D  :D

#50 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 11:10

Ha valaki megkér, hogy rakjak neki össze egy konfigot, akkor közlöm vele, hogy ezt lehet, szívesen megmondom mit vegyen, van egy kérdőívem, megbeszéljük annak alapján mire akarja használni a gépét, én szívesen adok tanácsot, de én nem veszek neki semmit. Figyelmeztetem előre, hogy én "a mit kapok a pénzemért" értéket optimalizálom, szükségszerű tehát, hogy amit én tanácsolok az messze nem a legolcsóbb a piacon (igaz, legtöbbször nem is a legdrágább). Megfogadja, nekem úgyis jó, ha a közértben veszi a gépet, az is. Egyik esetben sem nyúlok senki :lama: gépéhez csak ha cég és fizet.

Megcsömörlöttem én már jó régen. A magam gépében is csak annyi a fejlesztés, hogy negyedévente cserélem a vinyót, a (talán már ismert) backup módszerem miatt.

Szerkesztette: bean 2004. 07. 14. 11:16 -kor

#51 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 13:34

Hali
cégnél kétdiplomás ex-kolléga ügyködött anno: mivel a céges net megszakadt, gondolta kipróbálja az ISDN vonalat. Simán bedugta a telefonzsinórt a hálókártyába, tönkre is tette a kártyát.
Live fast... Die Never!

#52 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 13:41

Pár hónapja otthonra lett net bekötve (mikrós). Fiatal srácok szereltek, állították be. Mesélték, hogy egyik ügyfélnél voltak kint, szerelés megvolt, ip cím beállít, minden tökéletes.
Pár nappal később telefon: nem megy a net, pedig vett egy valamilyen márkás kártyát 7-8ezerért, de mégsem megy. Aztán mint kiderült ip címet nem állított be neki, pedig nagyon szakértett :)

Ismerősnek eddig egy gépet állítottam össze csak: egy papírra kinyomtattam, hogy mit vegyenek meg, mit cserélhetnek másra (ha esetleg nem tudják beszerezni). Amikor mentem win-t telepíteni 1-2 hét múlva a friss gépre, akkor majdnem az volt benne amit összeírtam (abit via-as lap helyett asus nforce-os, ennyi volt a különbség) :cool:
Szépen is muzsikál a gép azóta is :cool:

#53 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 21:15

Ezeket a sorokat egy csendes, nyugodt szobában kopogom egy leharcolt 486-os német kiosztású billentyűzetén (klaviatúráján, szúrná közbe, úgyis mint Ctrl+V, túlművelt barátom), a főorvos úr ugyanis megengedte, hogy a szanatórium régi gépparkját néha a saját céljaimra is használjam, persze csak abban az esetben, ha néha maszekban megbütykölöm a laptopját, amit a kisfia játékokkal és vírusokkal szétbarmolt.

Szóval az egész ott kezdődött, hogy fölhívott egy „viszonylag” közeli rokon (a rokonsági fokokat illetően az anyám az illetékes, csak azt tudom, hogy valami bérmakeresztanyaságot is emlegettek), azzal az örömteli hírrel, hogy kompjútert  szeretne venni a gyereknek, de „nem kell semmi komoly, csak játszani köllene”. Itt még nem sejtettem semmit, a naiv és lelkes kezdők gyanútlanságával akkorát bólintottam a telefonba, hogy majd’ lefejeltem a monitort. Miután találtunk egy értelmes kompromisszumot az időpontot illetően („Nem sürgős ám, holnap reggel hétkor jó neked?”) nekiálltam föltúrni a netet, hogy valami értelmesebb konfigot sikerüljön összeállítani. Azt még tudni kell, hogy a helyszín egy vidéki kisváros, ahol egyetlen komolyabb számtechbolt van (és rengeteg garázsbolt). Riadóztattam a fórumos ismerősöket, ki mit ajánl, mit kerüljek nagy ívben, mi kompatibilis, mi nem, stb. Kb. éjjel kettőre összeállt három konfig (1. Ultra-Low Cost, 2. Home Machine és 3. Gamer Powa”). Mindezt egy ízléses, színes excel-táblázatba foglaltam, nettó-bruttó árak, ahogy kell, sőt, csinos kis clipartokat is beszúrtam, hogy egyből rá lehessen ismerni a HDD-re (zárójelben vincseszter). Azzal a jóleső tudattal zuhantam ágyba, hogy nagy meglepetés már nem érhet, föl vagyok készülve, mint paliklaci a dakarra.

Hát a fészkes fenét. Mint a kedves rokon hajnali hétkor közölte velem, miközben a kilenc órai boltnyitásra várva a bolt előtt toporogtunk („Ha én így dolgoznák, már rég tönkrementem volna, vazzeg”), neki tegnap a kőműves ismerőse mondott egy fasza gépet és azt fogjuk megvenni. Könnyedén átsiklottam azon a jelentéktelen kérdésen, hogy akkor ugyan már mi a fenének kellek én, és finoman megérdeklődtem, hogy mégis, milyen szuper masina is lenne az. Némi kotorászás után előhúzott egy olyan állapotban lévő cetlit, amit még egy biológus is csak csipesszel fogna meg, és a kezembe nyomta. Ez állt rajta:

Akorp alaplap VIJA chipsszel – ez fontos! Ha nem az van rajta, akkor cseréltesd ki arra (vagy Tomátó lapra, ha nincsen Akorp)
Intel Szeleron – minél több giga legyen benne.
Legalább 64 mega memória, de lehet 72 is
S3 trió videókártya – nekem is ilyen van, baró
Eldzsí cédéíró, legalább 60-szoros
6,4 vagy akár 10 gigás vinyó, most már elég olcsó
A monitor tökmindegy milyen, ha a 600x800-ban tudja a 60 hercet, az már jó.

Képzeletben összegyűrtem a gondosan összeválogatott, színes árlistámat és mély sóhajjal betértünk a város legrosszabb hírű garázsboltjába, amelyet egy öregedő rocker kinézetű maffiózó vezetett – azért, mert itt majdnem nagyker áron tud vásárolni, negyedáfával. A bolt tulaja persze megérezte a balekszagot és kaján vigyorral hordta elő a javított és már évek óta a polcon porosodó cuccait. Valahogy kivonszoltam a rokont és becéloztuk a megbízható spanomat, akinél már évek óta vásárolok, extra kéréseket is teljesít, egyszóval törzsvevője vagyok.

Bár lehet, hogy ezentúl már nem leszek az… Belépéskor a kedves rokon azzal nyitott, hogy őt ne akarják átverni, mer’ ő ért hozzá, és minden vállalkozó csaló, stb. Nagy nehezen sikerült összecsiholni egy használhatónak tűnő konfigot, rengeteg türelemmel („Ez a joysting?”, „1800 megaherces processzort nem veszek, mert zavarhatja a mobiltelómat”, „Ötpontegyes hangfal? Már a 3+2-t se szerettem…”, stb.) Mikor az angyali türelmű boltos emelné a kagylót, hogy akkor megrendeli a konfigot a nagykerből, rokon benyögi: „Akkor ez most sulinetes, igaz?”. Boltos haverral összenézünk, kiesik a kagyló a kezéből, egy másodpercre megfordul az agyamban, hogy fölkapom a kagylót és szétverem a kedves rokon fejét, de valahogy sikerül lecsillapodnom, új konfigot rakunk össze, csúcsidőben modemmel böngésszük a sulinetes online árlistát, háromszáz forinttal túllépjük a 120 rugót, ügyfél közli, hogy egy fillérrel se fizet többet, Live 5.1 kihúz, CMedia SoundWonder berak, vevő örül, hogy milyen jól megfejte az államot. Aztán eszébe jut, hogy még nem is alkudozott ("Mer' én egy ilyen tökös gyerek vagyok, a merci árát is úgy lealkudtam, hogy a Gazsi csak pislogott") - majd miután közöljük vele, hogy a sulinetes árak többé-kevésbé kötöttek, bepróbálkozik mással ("ÁFA nélkül? Féláfával? SZJA-előlegként nem lehetne elszámolni, ha vécépapírt írunk a számlára?"), végül belenyugszik, hogy nem keres semmit a bolton, csak ingyen megkapja a 120ezres konfigot az államtól és egy grátisz playboyos egéralátétet.

Rokon lelkére köti a boltosnak, hogy nehogy össze merje rakni a gépet, mert „úgyis kilopna belőle valamit”, majd ő otthon a konyhaasztalon összeszereli. Ámen. Másfél hónap pihenő, amíg az alkatrészek megérkeznek, közben a kedves vevő tizenhétszer módosítja a konfigot, persze egyesével, mert a szomszéd parkettázó azt mondta, hogy szerinte az nem jó, amit eredetileg kinéztünk. Végül azért megérkezik a cucc, rokon kifizeti, hazaviszi és nekiáll. Illetve nekiállna, ha értene hozzá – így hát előkapja a mobilját és tárcsázza a számomat…

FOLYT. KÖV. (vagy FOJT. KÖV.?)
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#54 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 21:45

:help:

Hihetetlen. Nekem az ilyenekhez mar nem lenne turelmem. :)

Ahogy kedves ismerosom szokta csinalni, ajanlom figyelmedbe.
Hozza is rendszeresen jonnek pont ilyen keresek. Ugyan rakjon mar ossze a gyereknek egy gepet, ami jo is, de ne legyen tul draga, mer' csak jatekra kell a koloknek. Szegeny ember osszetol egy normalis aru, hasznalhato gepre arat, odateszi az emberallat ele, az meg utana elohuzza az akcios, hetvenezerpluszafas "konfigrol" a papirt, hogy hisz ennyiert is van gep, miazhogy ketszer annyiert mer neki osszeirni egyet.
No ilyenkor, miutan egy par perces eloadas utan, miszerint felsorolja az "apro" tudasbeli kulonbseget es meg mindig okoskodik az illeto, azt mondja neki, hogy hat akkor azt a gepet kell megvenni.

Par nap mulva persze jon a telefon, hogy a gyerek nem tud az uj geppel jatszani, biztos hibas, jojjon at, nezze mar meg mi a gond. :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#55 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 23:51

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 22:45

azt mondja neki, hogy hat akkor azt a gepet kell megvenni.

Par nap mulva persze jon a telefon, hogy a gyerek nem tud az uj geppel jatszani, biztos hibas, jojjon at, nezze mar meg mi a gond. :D

"Az a gond aranyapám, hogy olcsó gépet vettél és olcsó húsnak híg a leve. Ebben nem tudok segíteni.  Hallgattál volna az én szavamra. Másegyéb?? Nincs? Kitűnő, a soha viszont nem hallásra." Ezt egy lélegzetre bedarálja az ember a telefonba, lecsapja, egy :lama: kipipál.

Szerkesztette: bean 2004. 07. 14. 23:52 -kor

#56 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 01:02

Idézet: bean - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 0:51

"Az a gond aranyapám, hogy olcsó gépet vettél és olcsó húsnak híg a leve. Ebben nem tudok segíteni.  Hallgattál volna az én szavamra. Másegyéb?? Nincs? Kitűnő, a soha viszont nem hallásra." Ezt egy lélegzetre bedarálja az ember a telefonba, lecsapja, egy :lama: kipipál.

Teljesen felesleges ilyet mondani. Szépen, udvariasan közölni kell az árakat. Kiszállás: 5ezer és minden megkezdett óradíj további 5ezer.

#57 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 01:18

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 2:02

Teljesen felesleges ilyet mondani. Szépen, udvariasan közölni kell az árakat. Kiszállás: 5ezer és minden megkezdett óradíj további 5ezer.

A gond az, hogy ilyet barát/rokon/havernak nincs képe mondani az embernek. A jópofa az, amikor elmész hozzá, és mikor végeznél nála megkér hogy ugorj át a szomszédba az ő ismerőséhez, akinek már egy csomó szívességgel tartozik és nézz rá a gépére. A kis megtekintés jóesetben két nap, és szerencsés esetben rá lehet beszélni az illetőt, hogy mondjuk p1 -es gépben ne akarjon USB 2.0 bővítőkártyával szkennert használni....
Live fast... Die Never!

#58 Felhasználó inaktív   James Sunderland 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 07:47

Idézet: zako - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 22:15

FOLYT. KÖV. (vagy FOJT. KÖV.?)

:taps:

#59 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 08:02

Idézet: zako - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 22:15

Hát a fészkes fenét. Mint a kedves rokon hajnali hétkor közölte velem, miközben a kilenc órai boltnyitásra várva a bolt előtt toporogtunk („Ha én így dolgoznák, már rég tönkrementem volna, vazzeg”), neki tegnap a kőműves ismerőse mondott egy fasza gépet és azt fogjuk megvenni. Könnyedén átsiklottam azon a jelentéktelen kérdésen, hogy akkor ugyan már mi a fenének kellek én, és finoman megérdeklődtem, hogy mégis, milyen szuper masina is lenne az. Némi kotorászás után előhúzott egy olyan állapotban lévő cetlit, amit még egy biológus is csak csipesszel fogna meg, és a kezembe nyomta. Ez állt rajta:

Na, ez az a pont, amikor rokonságtól barátságtól függetlenül mondanám azt, hogy: OK, akkor a dolog további részét intézd el nélkülem, végül is nem kellek én ide. Viszont utána ezt következetesen tartani kell. Rokonnak, havernak ugye pénzért nem dolgozunk, ingyen meg senkinek, szóval csók a család, üdvözlöm a kabalanyuszit, viszontlátásra.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#60 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 12:47

Az itt olvasott tortenetek, az eletbol meritett valós esemenyeken alapulnak, nekem is sok hasonlo "elmenyben" volt mar reszem. 1 evvel ezelottig dolgoztam egy kis szamtech uzlet, kicsi boltjaban. A hozzank betevedo erdeklodok, lehetseges ugyfelek 90%-a olcso gepet keresett, mindenkinel az ar volt az elsoszamu tenyezo.  A legkulonbozobb celokra kellett alkalmassa tenni ezeket a gepeket. Volt, akinek csak bongeszesre kellett a gep, de legtobb embernek "jatszani" kellett. Persze az új jatekok is szepen menjenek rajta, es nem gond ha multimedias feledatokra is kepes a gep.  Mindezt br. 100 alatt, monitorral egyutt.
Es mindig peldaloztak a Tesco-s gepekkel, hogy ott milyen olcso... Akkor en mindig elkezdtem magyarazni nekik, hogy az mitol annyira olcso, de sokra nem mentem vele.  Volt, aki P4-es gepet szeretett volna 40-50e Ft-bol.!  Csak az volt a szempont, hogy P4 legyen, mert azt hallotta, hogy azok jok. Azt persze biztosan nem hallotta, hogy egy normalis P4 (nem celeronP4) 40 rugo korul indul. Vert izzadva kihoztam neki egy konfigot 65e Ft-bol /p4 celeronccsal/, es akkor utana meg megkertdezte hogy nem-e lehetne ezt megolcsobban valahogy? Hogy minel elobb szabaduljak tole, eleve nagykeraron szamoltam neki mindent, de meg igy is csovalta a fejet.  Ezekutan jottek az egyebb kivansagok.... Lehetne-e, hogy telepitunk ra op rendszert? Tudnank-e valami uj jatekot is telepiteni, mert hogy a kisfia is hasznalna a gepet. 
Hiaba magyaraztam az embereknek, hogy hosszutavon nem biztos hogy olcsobb az olcsobb gep, de suket fulekre talaltam.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.