HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 16. 09:04

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 7:02

Na, ez az a pont, amikor rokonságtól barátságtól függetlenül mondanám azt, hogy: OK, akkor a dolog további részét intézd el nélkülem, végül is nem kellek én ide. Viszont utána ezt következetesen tartani kell. Rokonnak, havernak ugye pénzért nem dolgozunk, ingyen meg senkinek, szóval csók a család, üdvözlöm a kabalanyuszit, viszontlátásra.

Szvsz ez nem ilyen egyszerű.

Csak a tegnapi napom:
1. Garanciális ügy intézése, jó, azt a vinyót jó pénzért adtam el - 0,5 óra.
2. Régi osztálytársam sulinetben vett scannerének telepítése és használatának bemutatása (jpg vs. tif), szintén sex-es 5.1 hangfalak beüzemelése(!) - 2 óra.
3. "Sógorék" amúgy tényleg csoró gyerekénél a megörökölt számítógép (cel+via+lct) teljesítményskálázása, az mp3 grabbelés bűvkörébe avatás - 1 óra.
4. Ötödik szomszéd elbarmolt chellojának újra beállítása, átjáróházzá állított tűzfalának újrakonfigurálása, "De hát miért írnak spameket?" kérdés megválaszolása - 1,5 óra.
5. Ritkán látott unokatestvérem részére windowsgyorstalpaló tartása (meghajtó vs. mappa vs. fájl, cd - imidzs fájl - audio cd, program és az ő parancsikonja, drag&drop valamint helyi menü témakörökben) - 3,5 óra.
És a végén a barátnőm éjfélkor már nem akart velem találkozni. Ki érti ezt? :confused:  :D

Külön-külön mindegyik csak szívesség, és ráadásul a kapcsolatainkban benne is van ez a nagyságrendű szívesség, magyarul nem kérek érte pénzt. Csak ha összeadom, akkor fél óra kereső tevékenység + 8 óra szívesség...
Emberek meg nem akarnak tanulni, csak szívességet kérni: információs társadalom helyett informális társadalmat. És ezzel az a bökkenő, hogy ha szeretnék egy kocsit venni, azt formálisan adják. Pénzért, vazze.
Szóval ebből próbálok kitörni, és bevallom, nagy segítség ez a topic!
:)

Közben persze arra gondolok, hogy ebből tulképp meg lehetne élni. És csupán az indulás ilyen nehéz. De valljuk be, indulok én már egy ideje...

Zako,
nem úgy van, hogy te már megoldottad a magad oldalán a fenti dilemmát? Hogy-hogy így bevittek ebbe az utcába? Vagy csak együttérzésből, más helyett írod az újabb novelládat egyes szám első személyben?
:rolleyes:

Szerkesztette: mckay 2004. 07. 16. 09:10 -kor

#62 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 11:09

Én is ha hasonlo cipoben jartam mint ti.. oszinten szolva, elegge taplo modszerrel raztam le az ilyen dolgokat, kb 2-3-4 het nogatas utan foglalkoztam csak veluk. Aki kivarta, annak szerencseje volt, de egy ido utan kikoptak. Igy mara mar csak apamek, baratnom illetve az egyik legjobb baratom informatikai problamainak megoldasa maradt ram, ennyi meg kibirok...

#63 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 13:36

Idézet

Szvsz ez nem ilyen egyszerű.

Sajnos tényleg nem... Következő irományom ezért egy kis szociológiai elemzés lesz a tipikus gépvásárló gyermekes családokról. :)

Idézet

Közben persze arra gondolok, hogy ebből tulképp meg lehetne élni. És csupán az indulás ilyen nehéz. De valljuk be, indulok én már egy ideje...

Meg lehetne élni - de nem Magyarországon. Errefelé a szellemi munkának nem nagyon van becsülete, ha nem produkálsz a szó szoros értelmében kézzelfogható eredményt, a kutya nem fog neked fizetni. Amíg az emberek keze ügyében mindig akad egy szomszéd pistike, aki ingyen is hajlandó (jól vagy rosszul, mindegy) megoldani a felmerülő gondokat, addig lehetsz te akármilyen profi, nem veszik igénybe a szolgáltatásaidat. Ráadásul a legtöbb háztartásban a számítógép a gyerek "játékszere", erre pedig nem szívesen áldoz a szülő, hiszen "csak játszik vele a gyerek, pénzt nem hoz".

Más lenne a helyzet, ha többen dolgoznának távmunkában vagy egyszerűen a céges munka egy részét hazavinnék az emberek - de ez nálunk nem divat. Ebben az esetben bizony hajlandó lenne a zsebébe nyúlni a kedves ügyfél, hiszen munkától és jövedelemtől esik el, ha nem működik a gépe. Nyilván ezt a piaci rést egy komplex szolgáltatást nyújtó, több főt alkalmazó, extrém módon mobil csapat lenne képes betölteni, akik folyamatos kapcsolatban vannak a központtal és egymással, komoly eszközparkkal rendelkeznek, hogy a kisebb hardverhibákat a helyszínen el tudják látni, gyors és időjárástól független közlekedési eszközökkel vannak felszerelve, hétvégén, ünnepnapon, esetleg a nap 24 órájában riaszthatók, stb. Mondanom se kell, hogy mekkora beruházást igényelne egy ilyen team felállítása, arról nem is beszélve, hogy a potenciális szakembergárda, aki e cseppet sem könnyű feladatkör ellátására alkalmas lenne (széleskörű hardver- és szoftverismeret, gyakorlati tapasztalatok, folyamatos önképzés, pedagógiai ismeretek, jó kapcsolatteremtő és kommunikációs képességek, stb.) már régen a versenyszférában dolgozik és a többszörösét keresi annak, amit egy ilyen melóval keresni lehet. Azonkívül csak a nagyobb városokban, esetleg a fővárosban tudnám elképzelni egy ilyen csapat rentábilis működtetését, hiszen a számítógéppenetráció Magyarországon olyan alacsony, hogy kisebb településeken egyszerűen nem éri meg ilyesmivel foglalkozni. A cégalapítás egyéb költség- és humánerőforrásigényeiről, az adminisztrációról még szót sem ejtettünk.

Idézet

Zako,  nem úgy van, hogy te már megoldottad a magad oldalán a fenti dilemmát? Hogy-hogy így bevittek ebbe az utcába? Vagy csak együttérzésből, más helyett írod az újabb novelládat egyes szám első személyben? :rolleyes:

Dehogynem, egyrészt az "aktív ügyfélszám-csökkentés" :) módszerével, másrészt egyszerűen olyan korúak lettek az ügyfelek gyerekei, hogy a kisebb problémákat képesek saját maguk orvosolni, illetve - többek között a sulinetnek köszönhetően - lecserélték a gépparkjukat "gondozásmentes" új gépekre, amelyekbe ha akarnak sem nyúlhatnak bele, mert ugrik a gari. De egy "szépirodalmi műben" nem kell feltétlenül önéletrajzi elemeket keresni... :) No és persze rengeteg ismerősöm van, a lövészárok mind a két oldalán.  :pokeas:
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#64 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 14:52

Idézet: pitya - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 2:18

A gond az, hogy ilyet barát/rokon/havernak nincs képe mondani az embernek. A jópofa az, amikor elmész hozzá, és mikor végeznél nála megkér hogy ugorj át a szomszédba az ő ismerőséhez, akinek már egy csomó szívességgel tartozik és nézz rá a gépére. A kis megtekintés jóesetben két nap, és szerencsés esetben rá lehet beszélni az illetőt, hogy mondjuk p1 -es gépben ne akarjon USB 2.0 bővítőkártyával szkennert használni....

Szerencsére kicsi a család azon része, akikkel tartjuk a kapcsolatot és számítógép sincs nagyon :) de régi osztálytársak azért meg-meg találnak.

#65 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 15:56

Engem csak 2 ember talál meg a hülyeségével, boldog és boldogtalan. Igaz van amit mint nemszeretem dolgot elhúzom jóideig, vagy mondok rá valami határozaltan, ködbe vesző dolgot, mert sajnos nemet mondani egyszerüen nem tudok.
Amugy, erre a házi PC javitásra, a házi PC baráton röhögtam a minap, az öregem javaslatára, hogy miért nem megyek oda dolgozni. Elég nekem a magam gépparkja, amivel sz*pok, nem kell nekem még az is hogy másik 5 ember által megjaviani nem tudott sz*rokkal oblákoljak. Amugy meg, igen, ha igazán profi szinten akarja az ember csinálni, akkor: kocsi, csomagtartóban +hangkártya, VGA, RAM, HDD, CD, ez-az, kábelek, szerszám, szoftver, istenf*sza, ja szoftver legális ugye, vagy demo-freeware, továbbá számlaképesség, és akkor ki is jön, hogy 5e a kiszállási dij mondjuk városon belül, városhatártól már kilóméterdij, és minyimum 2-3e/óra óradij, mindent megkezdett óra és bla bla. Ugyebár ha józsika nem tudta a kvék3bana  crack.exe-t bemásolni, az alsó hangon 8 rongyot kóstál, ennyiért már anyuka megveheti eredetiben is a stuffot, tehát ennyit nem lehet kérni. Csak ugye a verdát etetni kell, a táskakészletet venni, fejleszteni, számla, ÁFA, BFA, KÖFA-MUFA, stbstb, és akkor még TBt se fizettem meg nem vettem magamnak egy savanyúcukrot, tehát marad a számla nélkül, gumival, féláfa+nagykeres haver, ja és no gari vagy én adok-én bukok, továbbá illegális prg, mert a demo nero meg az openoffice nem az igazi, és akkor ott vagyok, hogy a BSA feketelistáján elit helyen állok, és ha egyszer valami köcsög bemószerol mert nem adtam számlát a 286osába való DIP ramról, akkor meg az életben rendes munkát nem fogok találni, mert minden informatikával foglalatoskodó  cég értesülhet róla 2 perc alatt, hogy ez a tag csal, lop, hazudik, másol, és ezekkel kereskedni sem rest. És igy relative nehét mondjuk rendszergazdai munkakört betölteni, ahol inkább ismerőst alkalmaznak ha lehet, mert nem biznak senkiben...

#66 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 16:47

Sztori1:

Falun lakom, van TeleHáz. Ismerősöm csinálja, elég jól boldogul vele 50+ éves hölgy. Nemrég mesélte, hogy lehalt a szerverük és becsukták egy napra az ajtót amíg helyrehozták. Kiírták poénból, hogy "A TeleHáz zárva format c: miatt!" Jön egy ismerőse (40+ éves hölgy): Mi az a format c:? Válasz: ezzel a paranccsal lehet letakarítani a szemetet (értsd elcsesződött winf_s és egyebek) a gépről.
Másnap jön az ismerős, hogy a format c: hülyeség mert hazament és ő is le akarta takarítani a szemetet (a gépnek az égvilágon semmi baja nem volt) és kipróbálta a format c:-t és nem csinált semmit.
- Nyomtál utánna entert?
- Ne nézzél hülyének, persze, hogy nyomtam. Értek hozzá b_meg!
- Jól van de aztán mit csináltál?
- Be akartam zárni.
- Mit?
- Hát a programot!
- ??? és mit írt ki?
- Hát azt, hogy "Menti a dokumentumot?"

Sztori2:

Anyámék cége szépen prosperált, egyik nap felhívott anyám és mondja, hogy menjek be, mert az üv. gépet akar venni és intézzem el nekik. Jó. Bementem, megbeszéltük mire kell (szövegszerkeztés, számlázás, net, bank, fax), de a programok legyenek legálisak,mert őt ne büntessék meg. Elmondtam, hogy az legalább annyiba fog kerülni mint a gép. Jó, nem baj!
Elmentem, megvettem egy Árban és teljesítményben középkategóriás, de megbízható és márkás alkatrészekből álló konfigot, ill. Windows98-at, Office Prof.-ot, vírusirtót, a számlázóprogit máshonnan rendelték.
Bevittem a cégbe, beüzemeltem, mindent elintéztem, beállítottam (fax, net, bank, stb) levonultam.
Két nap múlva. Jön haza anyám és prüszköl, hogy miért vertem át a céget, hogy lehetek ekkora szemét dupla áron vettem gépet és volt pofám a fent leírtakért 5000 azaz ötezer forintot - nem kérni, elfogadni! Teljesen lehidaltam, mentem be az üv.-hez és kérdeztem, hogy mi van? Leordítja a hajamat, hogy régóta ismer, de nem gondolta volna, hogy ekkora tuskó vagyok, hogy megbízik bennem, még 5000-et(!) is ad én meg átverem, azonnal mondjam meg, hogy mi került 405.000 Ft-ba a gépen, mert az egyik dolgozó mondta, hogy ő a fiának vett 220.000 Ft-rt gépet, amit csúcsmodell és mindettud és magothasít és tv-t is lehet vele nézni, amivel meg oda mertem állítani az bevallottan egy középkategóriás gép. Ő bekérette a számlát a dolgozótól, hogy igaz-e és igaz és most magyarázzam meg, mert ebből nagyon nagy baj lesz, feljelent hűtlen kezelésért és sikkasztásért (Nem is vagyok az alkalmazottja), de anyámat biztos kirúgja. Mire megértette, hogy a dolgozója progikat nem vett csak vasat, meg se scannert se nyomtatót és hogy ő 210.000 Ft-ot fizetett csak a jogtiszta progikért, 50e volt a scanner és a nyomtató, akkor vajon sok-e az a 145.000 Ft a számítógépért, amitben hemzsegnek a minőségi alkatrészek, az kb 2,5 óra volt. Ekkor nagy fölényesen közölte, hogy most már elmehetek, mert így rendben van.
A történet utóélete: az a bizonyos dolgozó vette a következő gépet  a cégnek imígyen: 89.999 Ft T_sco, most a kávéfőzőt tartják rajta az iroda sarkában, hogy ne kelljen olyan mélyre hajolni, ha kávét akar csináni valaki. Egyetlen kábel sem csatlakozik bele. Tudom mert én tettem oda. Miután megkértek, hogy vegyek helyette egy másikat, mert többet van a gép úton gariországba, mint az irodában, ahol dolgozni kellene vele. És miután beüzemeltem az üv. a kezembenyomott 10.000 Ft-ot

Karriert csináltam :(
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#67 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 20:46

notaricon: ez nagyon gáz..
lehet hogy szemenköptem volna az illetöt ha velem így viselkedik... :(
God is dead. Meet the kids.

#68 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 04:27

Idézet: mckay - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 10:04

Szóval ebből próbálok kitörni, és bevallom, nagy segítség ez a topic!
:)

A topik próbál segíteni abban, hogy közöld az aktuális delikvenssel ezek valamelyikét?
például :::
-"Figyelj, nem érdekel most a scannered, mert: Tényleg nem és sohasem fog"
-"Megyek a barátnőmhöz most, majd holnap"
-"Aludni akarok, majd holnap"
-"A tesód jobban ráér beállítani, sőt nem is dolgozik most"
-"Vegyél pár sört, és átmegyek <dátum,óra,perc>-kor" (van anyagias vonzata is így már, és talán érzi hogy nem robot vagy akinek füttyent, és ugrik, megcsinálja azonnal)
-"Sajnos túl sok dolgom van, majd 0,1-1-2-3 hét múlva visszatérünk rá"

Már bocs, de ez elég nevetséges, mennyi idős vagy, hogy ezt fórumból kelljen tanulnod? :D

Én is voltam hasonló helyzetben gyakran, sőt jelenleg is is abban vagyok, ugyanis gyakran költözöm, mostanában gyakran felhívnak hogy segítsek, de nem egyszerű kivitelezni, mivel nem is járok arra, nincs is időm, másrészt értelmes érvekkel "le tudok pattintani" mindenkit akit akarok. De ha ezek mégis megoldható akadályok lennének (de már ezek SEM azok, mivel arra áldozok időt aminek magasabb a prioritása általában), akkor jön a következő kérdés:
Van normális munkám, lakásom, ilyenek, ki a franc lennék én mégis hogy ugrabugráljak mindenki kénye kedvére napi sok órában a semmiért? :D :D :D
Aki megérti ezt, az megérti, aki nem az meg bek@phatja... nagyon egyszerű, csak Te csinálsz belőle gondot, na meg majmot saját magadból... :(
Az megint egy alapvető lépés hogy, hagyod "magadra szabadulni" az ilyen jellegű eseményeket, és erről maximálisan csak TE tehetsz.

Bocsi az offért...

#69 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 04:32

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 12:09

Én is ha hasonlo cipoben jartam mint ti.. oszinten szolva, elegge taplo modszerrel raztam le az ilyen dolgokat, kb 2-3-4 het nogatas utan foglalkoztam csak veluk. Aki kivarta, annak szerencseje volt, de egy ido utan kikoptak. Igy mara mar csak apamek, baratnom illetve az egyik legjobb baratom informatikai problamainak megoldasa maradt ram, ennyi meg kibirok...

Sajnos ezt én is kénytelen voltam alkalmazni, és lelkileg elég gáz, ráadásul megsértődik a másik fél, elveszti a bizalmát, azért nem jó a "majd holnap, holnap pedig majd azt fogom mondani hogy a jövő héten" stílus .. :(
Egyértelműen meg kell mondani hogy ráérsz, és mikor, vagy nem érdekel a téma, és miért nem.

Ennyi az egész csupán.

notaricon: gratz! megható történet! tipikus példája a mentalitásnak, ami uralkodik az országban :)

Szerkesztette: deuce 2004. 07. 20. 04:37 -kor

#70 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 06:07

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 17:47

Ő bekérette a számlát a dolgozótól, hogy igaz-e és igaz és most magyarázzam meg, mert ebből nagyon nagy baj lesz, feljelent hűtlen kezelésért és sikkasztásért (Nem is vagyok az alkalmazottja), de anyámat biztos kirúgja. Mire megértette, hogy a dolgozója progikat nem vett csak vasat, meg se scannert se nyomtatót és hogy ő 210.000 Ft-ot fizetett csak a jogtiszta progikért, 50e volt a scanner és a nyomtató, akkor vajon sok-e az a 145.000 Ft a számítógépért, amitben hemzsegnek a minőségi alkatrészek, az kb 2,5 óra volt. Ekkor nagy fölényesen közölte, hogy most már elmehetek, mert így rendben van.

Részvétem!

OFF

De mit várjon az ember egy ügyvédtől... Az ügyvédség (=szemétség) csúcsa, hogy még Édesanyád is belekeverte!!! Még örülhetsz, hogy nem perelt be - a bíró haverjai tuti elitéltek volna Téged 3-4 évre! Itt, a balkáni ügyvédországban kellő kenőpénz nélkül csak veszíthetsz-abból meg több van nekik, mint Neked... :( 

ON

A magam részéről a hasonló incidenseket előzetes árajánlat adásával próbálom (több-kevesebb sikerrel) kikerülni. (Benne pluszban a szokásos szövegek, pl. "Az árak a beszerzés függvényében változhatnak, x napig érvényesek, stb...) Anyázni még így is anyáznak (általában azok, akiknél még a budi fala is húszezresekkel van kitapétázva, hiába: nagy pénz=nagy bunkóság  :D  ), de legalább a pereskedést még elkerültem...
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#71 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 09:10

Szerintem az üv. = ügyvezető, de bocs ha tévedtem.

Egyébként nem olyan könnyű szemenköpni az embernek az anyukája főnökét. De ha normális lenne, az minimum, hogy azok előtt az emberek előtt kér bocsánatot, pl. miközben kikísér, akik előtt a botrányt csinálta.

Szerk: hejesírási hiba  :)

Szerkesztette: JonesC 2004. 07. 20. 09:10 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#72 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 11:22

Idézet: deuce - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 3:27

csak Te csinálsz belőle gondot, na meg majmot saját magadból... :(
Az megint egy alapvető lépés hogy, hagyod "magadra szabadulni" az ilyen jellegű eseményeket, és erről maximálisan csak TE tehetsz.

Azt elismerve, hogy alapvetően helyes a bőgés, azért tisztázzunk valamit:
nekem ez a "másodállásom", és ebből egészítem ki a fizetésem. És a lóvé is rendben van, már ha fizetős kuncsaftról van szó. És asszem élvezetesebb is, mint ha porszívókat szeretnék eladni üzleti vacsorának hívott agymosó mítingeken. :)
De az ügynökösködés és a PC házidoktorság között valóban van annyi hasonlóság, hogy mindkét esetben a saját ismerősein keresztül indul el az ember. A telefonregiszter a vállalkozás egyik apportja. :) És az ismerősöknél való ügyeskedés igenis jó beruházás tud lenni, mert hozzák a kuncsaftot. Tapasztalatból mondom. Egy probléma van: amikor az ember fejére nőnek... és akkor ott a probléma: Elküldenéd, de
1. további kuncsaftokat vársz tőle,
2. továbbra is a jó ismerősöd.

Idézet

A topik próbál segíteni abban, hogy közöld az aktuális delikvenssel ezek valamelyikét?

Egyszóval igen.
Mert:
1. Végiggondolom a dolgot, amíg leírom.
2. Mások megoldásaiból sokat lehet tanulni (ügyesen-ügyetlenül, taplón-"taplótlanul" oldotta-e fel a feszültséget).
3. Jól kinevetem magam. És nem feltétlenül magamat. :D

Szóval jó ez a sztorizgatós topic (bár tulképp mindannyian offok vagyunk a címhez képest), de szvsz nem feltétlenül így jó:

Idézet

-"Figyelj, nem érdekel most a scannered, mert: Tényleg nem és sohasem fog"

Ezt mondanád egy olyan barátodnak, akivel együtt nőttél fel a grundon?

Idézet

-"Megyek a barátnőmhöz most, majd holnap"
-"Aludni akarok, majd holnap"
-"Sajnos túl sok dolgom van, majd 0,1-1-2-3 hét múlva visszatérünk rá"

Hatástalan, mert azt mondja, hogy jó, legyen holnap/egy hét múlva.
És mindig húzogatni meg taplóság.

Idézet

-"A tesód jobban ráér beállítani, sőt nem is dolgozik most"

De ha egyszer nincs...

Idézet

-"Vegyél pár sört, és átmegyek <dátum,óra,perc>-kor" (van anyagias vonzata is így már, és talán érzi hogy nem robot vagy akinek füttyent, és ugrik, megcsinálja azonnal)

Lásd Zako vitaindító/dagasztó novellája az 1. oldalon. Sörért meg rántottáért nem akarunk már dolgozni.

A segítőkészségedet  persze respektálom.
;)

#73 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 11:26

Idézet: zako - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 12:36

Sajnos tényleg nem... Következő irományom ezért egy kis szociológiai elemzés lesz a tipikus gépvásárló gyermekes családokról. :)

Hogy volt, hogy volt!

Vagy csak hol van?
:p

#74 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 12:50

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 10:10

Szerintem az üv. = ügyvezető, de bocs ha tévedtem.

Egyébként nem olyan könnyű szemenköpni az embernek az anyukája főnökét. De ha normális lenne, az minimum, hogy azok előtt az emberek előtt kér bocsánatot, pl. miközben kikísér, akik előtt a botrányt csinálta.

Szerk: hejesírási hiba  :)

üv=ügyvezető
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#75 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 16:00

Idézet: zako - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 14:42

...
A szépirodalmi szekció nem is rossz ötlet, de jobb lenne valami "bulvárosabb" cím neki, pl. "Pistike esete a tomátó alaplappal és a milliomos szülőkkel", vagy "Unokatestvérem, a flex és a moddolás", esetleg "Tízéves vagyok és tuningolni akarok"... Azt hiszem mindenkinek lenne egy-két jó története.
...

zako! Írj még novellát! Ez a második is nagyon tetszett. :respect:  Folytathatnád a "Tízéves vagyok és tuningolni akarok"-kal, de a többi témalehetőség is jó. Ezzel felülmúlhatnád ezt a kettőt is  :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#76 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 06:59

Sorry, megígértem és meg is fogom írni, de mostanában alig van időm ilyesmire.

De hogy azért ne csak ilyen sötét színben lássuk a világot, mondok egy pozitív végkicsengésű sztorit is. Régről ismert hölgyismerősöm (még az egyetemről) megkért, hogy ugyan már, állítsak össze neki egy konfigot, megmondta, mennyi legyen a sulinetes, mennyi a kápé, és kb. mire fogja használni. Én ezt meg is tettem, egy-két tétel esetében egyeztettem vele, nem rohant el másik boltba, nem kérdezte meg orvosát-gyógyszerészét, a konfig megérkezett, belőttem neki (kb. fél óra) és azóta is boldogan használja. Ha minden ügyfél ilyen lenne, se ez a topik, se tíz másik társa nem jöhetett volna létre.

Másik kuncsaftom vállalkozó, géphez felhasználói szinten ért, de nem akar telepítéssel meg effélékkel vacakolni. Megkért, hogy telepítsek neki Wint, Office, netet, egyebet. Kifizette a benzint, a korrekt órabért és még őszilevet is kaptam. Kb. 1,5-2 óra volt az egész, nem szólt bele, hogy miért így, miért úgy, szóval valahogy így nézne ki egy korrekt meló.

Persze tudom, hogy ők a kivételek, de azért vannak. És talán egyre többen lesznek...
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#77 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 09:46

Idézet: zako - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 7:59

Persze tudom, hogy ők a kivételek, de azért vannak. És talán egyre többen lesznek...

Sajnos a legutolsó mondatoddal nem tudok egyetérteni. Én úgy veszem észre, hogy igenis az egységsugarú user egyre inkább bele akar szólni - ő az, aki ismer egy embert, aki már látott egy olyat, aki egyszer már beszélt egy rendszergazdával - és egyébként is: tudja, hogy melyik ikonra kell kattintani, hogy elinduljon a passziánsz és a házon melyik gombot kell megnyomni, ha jön a főnök... - ergo ő már profi szoftveres és hardveres; na ezek adják aztán a legjobb tippeket/tanácsokat - és sajnos ezekből mintha egyre több lenne (vagy csak én vagyok olyan peches, hogy egyre több ilyet fogok ki? :D )
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#78 Felhasználó inaktív   N_Gabber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 11:48

nagyon jó topic előjön belőle a fogyasztói élet sz@rszaga. :boa: mert mindenki mindent ingyér akar, és követelőzik,:fuck2: de azt sem tudja miért van az úgy ,stb.stb...:lame:

zako : tiszteletem mester :respect: :up:

#79 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 12:02

Bocs, kicsit off leszek, mert nem szerkesztem át a mondanivalót erre a topicra, de szerintem meglátjátok a párhuzamot.
Szóval most idéznék a PÁF Tesco topicjából, 2003. 03 12-i önmagamtól. :) Viva narcizmus! :D

Idézet

És a véleményem még mindig nem változott:
Nem kellene a vásárlókat lenézni!
1. A vásárlók nagy része tudatában van a tescozás (értsd: hipermarketezés) veszélyeinek, hátrányainak. De az előnyeinek is. És dönt.
2. Nem dönt. Mert nem érdekli és egyszerűen csak besétál a reklámra hallgatva. De ettől még számítógépet nem feltétlenül vesz ott, ugyanis úton-útfélen azt hallhatja, hogy az ilyesmit nem ott. Szóval szerintem komolyan csökkenő számban vannak azok, akik nem hallgatnak az okos szóra.

Magánvéleményként még azt is hozzátenném, hogy az információs társ. úgy is éreztetheti hatását, ha mindenki szomszédságában van valaki, aki a konyhaasztalán berhelgeti az ismerősök PC-it. Vagyis tud tanácsot adni, sőt, ki is kérik a véleményét.
:confused: SFIJ! Egyébként épp ez az:
1. Miért baj az, ha valaki nem érdeklődik elvakultan a vertekszek, séderek, herzek, magfeszültségek és soros ata iránt? Attól még hasznos tagja lehet az inf. társnak, ha kattintgat és képzi magát, csak mondjuk a szakmájában.
2. Miért jó az, hogy afelé tendálunk, hogy PC-t épít mindenki, az is, aki csak egy darabot akar? Autót is lehet a garázsban titokban, de mennyivel egyszerűbb egy megbízható kereskedőhöz fordulni! Ha 500e-s cuccot raksz össze, az a Te hobbid, attól még másnak pont megfelelő lehet a 150e-s is.

Az utóbbi két pont már kicsit a MACintosh vs. PC irányába húz, vagyis off. Ezért bocs. De a vásárlási szokásokhoz kapcsolódik: ha 15 évvel ezelőtt műanyag füzetborítót vettél, akkor otthon forrasztgathattad a szabvány füzetek méreteihez. Ma viszont megveszed és jó eséllyel passzol. Ha most PC-t raksz a bevásárlókocsidba, akkor... 2013-ra talán letisztul a piac, vagyis hazaviszed, bedugod, és játszol, klikkelsz, nyomtatsz.

És mégegyszer bocs az offért, de tényleg csak remélni tudom, hogy a sok keserű, ámde mulattató sztorit mindenki azért írja ide be, mert azért látja, látni akarja a változás szelét. :p

#80 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 21. 16:45

A topic tovabbra is No1. Koszonet Zakonak!  :respect:

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3