HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 02. 12:05

Szeptember van, 2.-a, most már teljes fordulaton üzemel az őrültekháza. :pokeas:

Csörög a telefon. Felveszem.
- Halló. Te vagy az? Tudnál segíteni? - (Egy osztályvezető hölgy az.)
- Igen, mi történt, mi a probléma?
- Nem szól a hangszóró. Megnéznéd?
- Mindjárt megyek.

... Nem szól a hangszóró. Világrengető probléma. Ha valaki nem tudja a másolt CD-jét hallgatni - amit mellesleg velem másoltatott, mert olyan nagy az én áldott jó szívem - akkor megszűnik a világ körforgása, leáll a paksi erőmű, a kormányzat szabadságra megy, a hivatalok bezárnak, 100.000 közalkalmazott elveszti a munkáját, a Mol 500 Ft-ra emeli a benzinárat, Sztálin és Hruscsov feltámad, majd bosszúból kilövik az összes atomrakétát amerikára, mert Kennedy elnök megalázta a nagy Szovjetúniót a '62-es kubai rakétaválság idején. Tehát, ha nem szól a hangszóró, akkor az súlyosabb esemény, mint egy tíz gigatonnás atomcsapás Csernobillal kombinálva.

Átmegyek. Morfondírozás, kihúzták, azt is, letiltotta, lefagyott. Vagy Micimackó (képernyővédő) a közismert informatikai terrorista túszul ejtette az összes mp3-at a waw-okról nem is beszélve?  :D

Ééééééééés... Mit látok? A hangszóró (azaz a hangszórópár okosabbik fele, amin a bekapcsológomb + hangerőszabályzó is applikálva van) fejjel lefelé áll a számítógépállványon. Hoppá, megfordítom. Zörög. Megnézem akkor most már jobban is. Hát minden kezelőszerv bé van esve az műanyag dobozba.  :eek:

Leesett? Igen. (De azt már nem árulta el a drága, hogy utána még rá is lépett.)

Szétszedtem, bekapcsoltam, visszadobozoltam, most szól. A műanyag rögzítőfüleket természetesen nem ragasztottam vissza, Epokittom nincs, csak visszalapátoltam mindent nagyjából a helyére. Meg ahová fért.

A drága még megkérdezi, hogy nem tudnék-e neki adni egy másikat.  :omg:  ( Hóóóóógyispersze. Mit képzelsz te? Hogy majd azt is LYÓL szétbuzeráljad. Ha lenne, akkor sem adnék. Mocskos gépromboló.  :reklamacio: )
Ehelyett annyit mondok: Majd talán jövőre, februárban.
(Költségvetési intézmény, kötelező tartalékképzés, ha valaki még mindig nem érti, akkor érthetően. Nincs egy büdös megveszekedett elkölteni való buznyák sem. A rotring ceruzámba még tartalék hegyet sem szabad és lehet venni. És a drága még ezzel sem volt tisztában.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#522 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:17

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 13:05

Szeptember van, 2.-a, most már teljes fordulaton üzemel az őrültekháza. :pokeas:
...

:nevet2:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#523 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 15:46

Ahogy Zsivaagoo kollégáéknál, nálunk is teljes fordulatszámon üzemel a verkli. Két apró történetet osztanék meg veletek ezen apropóból, mindazonáltal, ha nem éppen. :)

A következő történet a digitális munkahelyek előnyeiről szól - hiszen közismert, hogy súlyos milliárdokat költött az állam a közoktatási intézmények informatikai fejlesztésére, ma már minden iskolában van számítógép, szélessávú internet, sulinet expressz, kánaán. Lássuk, hogyan működik ez a gyakorlatban:

A tanév elején el kell készítenie minden nevelőtanárnak a munkaidőbeosztását (aki esetleg nem tudná, egy középiskolai kollégiumban dolgozom). A dolog első pillantásra nem tűnik egetrengetően nehéz feladatnak, megvannak az óraszámok, megvan az időbeosztás, a kettőt kell összefésülni és vigyázni arra, hogy ne ütközzenek az ellátandó feladatok. Az egyszerűség kedvéért én csinálom meg az egész tantestületét, ezzel is megspórolunk néhány felesleges kört, mindenki happy, kinyomtatom, mehet a központba.
Pár nappal később a főnököm szól, hogy visszadobták, mert ez meg az, és persze floppyn kérik, de neki elküldték e-mailben, azt ő kinyomtatta és kézzel kijavította a hibákat, ez alapján javítsunk. Semmi akadálya, összeülünk, a főnököm emlékezetből és különböző cetlikre írt feljegyzések alapján próbálja felidézni az igazgatónő kifogásait, valahogyan sikerül összehozni a 2.0-ás verziót, rámásolom egy lemezre, átadom a főnökömnek, aki gépjármű segítségével másnap eljuttatja a központba.

Jövő hét elején gyanús papírhalmaz az asztalomon, rossz sejtésemet főnököm borús arckifejezése támasztja alá, ezt is visszadobták, futhatunk még egy kört. Főnököm már semmit nem bíz a véletlenre, személyesen veszi kezébe a dolgokat, papíron oszt-szoroz, áthúz és radíroz. Kb. két órás megfeszített munka után elkészül a nagy mű, a 3.0-ás verzió, már csak be kell pötyögnöm a gépbe, kinyomtatni, floppyra másolni és gépjárművel elvinni a központba. Jelen pillanatban csak reménykedhetünk benne, hogy nem dobják vissza és nem kell eljátszanunk újra ezt az egész kutyakomédiát.

A tanulságok:

1. Van abban valami, hogy a közszférában végzett munka hatékonysága fényévekre van a magánszférától. Csak erre az egy "projektre" elhasználtunk kb. 20-25 A/4-es lapot, ennek megfelelő festéket, kb. másfél napi munkaidőt (amit hasznosabban is tölthettünk volna), több liter benzint - amikor minden résztvevőnek van aktív e-mailcíme, internethozzáférése! Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy ez a verzió meg fog felelni az igazgatóságnak, tehát a fenti költségek tovább is növekedhetnek.

2. A hab a tortán, hogy ez a munkaidőbeosztás teljesen hipotetikus, a gyakorlati munka nem ennek megfelelően zajlik és ezt mindenki tudja és épp ezért nem is ellenőrzik a betartását - vagyis pusztán újabb dokumentumokat gyártottunk az asztalfióknak.

3. A történet közben nyilván mindenkiben felmerült, hogy mennyivel egyszerűbben és hatékonyabban lehetett volna ezt az egészet lezavarni, teljesen elektronikus úton (pl. e-mailben) - és csak a végeredmény jelent volna meg papíron.

A másik történet főszereplője a jól ismert L. tanár úr. A sztori megértéséhez szükséges tudni, hogy a kollégiumunkban laknak egészségügyi főiskolás lányok is, külön emeleten, gyakorlatilag albérletben.

Történt egy átlagos hétköznap este, hogy három főiskolás leányzó kopogtat a tanári ajtaján, és a "számteches tanár urat" keresik. Kaján mosollyal mutatok L. tanár úrra, aki némi gyanúperrel élve kérdezi, miben segíthet. Kiderült, hogy a lányok CD-n kapták meg a főiskolai jegyzeteiket, tételeiket és azt szerették volna lemásoltatni három példányban, hoztak teszkó gazdaságos írható CD-t is. L. tanár úr kért néhány óra gondolkodási időt, hogy elemezhesse a problémát. A CD-t elkérte, hogy analizálhassa azt is.

Miután alaposan végiggondolta a várható nehézségeket, a felmerülő problémákat, a megoldandó feladatokat és szerintem titokban egy folyamatábrát is felvázolt papíron. Végül úgy döntött, lesz ami lesz, belevág. Beloggol a szerverre (a kollégiumban egyedül a szerverben található CD-író), beteszi a forrás CD-t, Windows Intézőben akkurátusan végignézi a mappákat, file-okat, kiszámolja a méretet (kb. 100 MB lehet az egész), előveszi a célmédiát (Tesco Gazdaságos CD) - és ezen a ponton porszem kerül a gépezetbe, a kiváló minőségű nyersanyagon ugyanis egy árva bötű, írás nem található, mindkét felület tök egyforma. No, projekt leállítva, CD identifikációs alprojekt elindítva, kb. negyed óra és néhány szakvélemény (köztük szerény személyemé) kikérése után megszületik a döntés, az írható felülettel lefelé bekerül a média a meghajtóba, indítható a szoftveres alrendszer egy irányt jelölő angol szó nevét viselő cég egy ókori római császárról elnevezett programja segítségével. A féltve őrzött Plextor CD-író halkan felsurrog, én közben kimegyek, intézem a dolgaimat, kb. fél óra múlva visszanézek, a folyamatjelző sáv gyanúsan lassan vánszorog - kérdésemre L. tanár úr elmondja, hogy a biztonság kedvéért négyszeresen ír (52-szeres írásra optimalizált lemezre!), szimulációval (emlékszik még erre a fícsörre valaki? tudtommal csak bizonyos írók támogatták, nem is nagyon használta senki) és utólagos adatellenőrzéssel. Fejben kiszámolta, hogy a három CD megírása pont befejeződik addigra, mire lejár a munkaideje (azaz kb. 2 órát szánt 3 lemez megírására...). Közben persze a lányok jönnek érdeklődni, készen van-e a másolatuk - szegények nem is sejtik, hogy itt nem holmi hűbelebalázs kapkodás, meg türelmetlen rohanás, hanem egy komoly tudományos projekt zajlik. L. tanár úr kis türelmet kér, addig természetesen senki nem kaphatja meg a példányát, amíg mind a három másolat el nem készült. Lehet, hogy a végén áfás számlát is adni fog?  :think: Végül elkészül a három CD, L. tanár úr egyesével ellenőrzi őket egy másik számítógép CD-olvasójában, bár TÜV-pecsétet nem üt rájuk és minőségellenőrzési bizonylatot sem állít ki, a lányok kissé megilletődötten veszik át a még langyos példányukat, mintha kissé meg is hajolnának, bár ez lehet az én érzékcsalódásom is, nehéz ezt a visszafojtott nevetés könnyein keresztül megítélni...

L. tanár úr a jól végzett munka örömével hazaindul, mindenki boldog. Egészen másnapig, amikor talál egy kupac írható CD-t és egy kis cetlit az asztalán: "Tisztelt tanár úr! Szeretnénk megkérni, hogy nekünk is másolja le ezt a CD-t. Aláírás: főiskolás lányok." Szegény tanár úr az igazgató úrhoz fordul segítségért, az ajtó csukódása előtt még hallom, ahogy azt mondja: "erre nem vagyunk felkészülve..."  :p
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#524 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 16:59

:lol:
Zakó Mester, hiányoltuk egész nyáron, remélhetőleg csuklott is, mikor Magára terelődött egy-két szó jól megérdemelt sereink fogyasztáa közben :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#525 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:23

Yáááyyy... :omg: :nevet2: :nevet2: :nevet2: :nevet2:

Egészen vidám lett az estém... :nevet2: :nevet2:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#526 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:01

Ez jóóóóóó !  :respect:
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#527 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 10:43

Tiszteletem Zakó Mester!

:respect:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#528 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 09:38

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:05

... Nem szól a hangszóró. Világrengető probléma. Ha valaki nem tudja a másolt CD-jét hallgatni - amit mellesleg velem másoltatott, mert olyan nagy az én áldott jó szívem - akkor megszűnik a világ körforgása, leáll a paksi erőmű, a kormányzat szabadságra megy, a hivatalok bezárnak, 100.000 közalkalmazott elveszti a munkáját, a Mol 500 Ft-ra emeli a benzinárat, Sztálin és Hruscsov feltámad, majd bosszúból kilövik az összes atomrakétát amerikára, mert Kennedy elnök megalázta a nagy Szovjetúniót a '62-es kubai rakétaválság idején. Tehát, ha nem szól a hangszóró, akkor az súlyosabb esemény, mint egy tíz gigatonnás atomcsapás Csernobillal kombinálva.

hm, nem lehetsz egy audiofil, ha ennyire érzékenyen érintett a dolog...  :)

de a zene, az fontos. legalábbis van, akinek igen. tudták ezt már a régiek is, munkadalok meg minden.
engem spec igenis érzékenyen érint, hogy nem tudok zenét hallgatni. leszedtem az Everestet, hogy megtudjam, mi ennek a kis ideiglenes igen egyéni fagyékony aprópicicerkás gépnek az alaplapja. leszedtem a drivert (jó nagy, de a sávszél is megvolt, lejött), felrakta, közben nemtom minek neki win98se cd, elhajtottam a búsba az igényeivel. most már elvileg lenne hang, a winamp és tsai szépen játszanak vmit, de szólni nem szól. de ezt már hagyom békén, majd a rendes gépemmel szórakozom el.
hogy nincs zene, az egy dolog. de ha a nap sem süt, az ember találkozik egy teljesen invalid viselkedésű flashsel (amit az kreál, azt más meg nem eszi), ami ráadásul hetes, amit utál, nincs asztala, széke, ideje és különbenis, akkor az élet egyik alapvető elemének, a zenének a hiánya igencsak fájó tud lenni. számítógépezés vagy sima otthoni ellevés zene nélkül az nekem elképzelhetetlen.
szóval, van ilyen  ;)

aranyos topik, kicsit morci voltam reggel a fent említettek s tsaik miatt.
de már nem annyira  :D

#529 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 09:58

Idézet: shr - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 10:38

hm, nem lehetsz egy audiofil, ha ennyire érzékenyen érintett a dolog...  :)

de a zene, az fontos. legalábbis van, akinek igen. tudták ezt már a régiek is, munkadalok meg minden.
engem spec igenis érzékenyen érint, hogy nem tudok zenét hallgatni. leszedtem az Everestet, hogy megtudjam, mi ennek a kis ideiglenes igen egyéni fagyékony aprópicicerkás gépnek az alaplapja. leszedtem a drivert (jó nagy, de a sávszél is megvolt, lejött), felrakta, közben nemtom minek neki win98se cd, elhajtottam a búsba az igényeivel. most már elvileg lenne hang, a winamp és tsai szépen játszanak vmit, de szólni nem szól. de ezt már hagyom békén, majd a rendes gépemmel szórakozom el.
hogy nincs zene, az egy dolog. de ha a nap sem süt, az ember találkozik egy teljesen invalid viselkedésű flashsel (amit az kreál, azt más meg nem eszi), ami ráadásul hetes, amit utál, nincs asztala, széke, ideje és különbenis, akkor az élet egyik alapvető elemének, a zenének a hiánya igencsak fájó tud lenni. számítógépezés vagy sima otthoni ellevés zene nélkül az nekem elképzelhetetlen.
szóval, van ilyen  ;)

aranyos topik, kicsit morci voltam reggel a fent említettek s tsaik miatt.
de már nem annyira  :D

Egyébként eléggé audiofil vagyok. kilenc évig játszottam a "szárazfán", a régi sörözőmben levizsgáztattam a cigányprímásokat, szóval van énnékem filhállásom.  :D

Az a hangszaró meg a leggagyibb  Sokolrádióhelyettesítő  Genius volt.  :boa:

A többi írásodat meg nem egészen értem.  :think:

#530 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:29

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 8:58

Egyébként eléggé audiofil vagyok. kilenc évig játszottam a "szárazfán", a régi sörözőmben levizsgáztattam a cigányprímásokat, szóval van énnékem filhállásom.  :D

Az a hangszaró meg a leggagyibb  Sokolrádióhelyettesítő  Genius volt.  :boa:

A többi írásodat meg nem egészen értem.  :think:

mi nem volt világos? :) eh, mindegy.
hm, én csak lenyomtam 10 évet zenesuliban, de nem számít.
amúgy nem vettem tutira, hogy nem vagy audiofil, csak oly intoleráns voltál, amit nem értettem. mert lehet lefáradni, ezen vagy azon, de pont a zenei igényeken?

a 2ezer forintos csodahangfalakat én sem tudom szeretni  :(

viszont visszaolvastam eme topikban, feribá s a perszonálkompjúter. jaj, jaj. nem. tudom, hogy a világban vannak olyan víziók, amik arra utalnak, hogy vannak ennyire ilyen emberek. tudom. de képtelen vagyok elhinni, hogy ez a valóság lenne. inkább érzékcsalódás, a világ meghackelése, mátrix vagy tudomisén.
van, hogy az ember nem ért valamihez.
egyesek itt megállnak, s próbálnak valami utat találni, mások pofátlanul csinálják.
de hogy egy csipetnyi józan esze se legyen valakinek... a gyesznyókhoz is kell valamicske iq, nem?  :cool:

hajajj.
arra emlékezem, amikor a coder-l levlistára beesett egy ficek és kijelentette:
"az assamblyben nincs random! csak a pascalban van, ott kiíratom fileba és azt használom assamblyban"
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
de láttam már végzős informatikus beadandó proggyját is. úgy kezdődött, hogy program diary;
és szótáracska lett volna, ha az lett volna. én inkább a fejemet fogtam tőle.
de volt már infós, talán nem is elsőéves csaj is, aki megkérdezte a gépteremben, hol kapcsolja be a gépet (AZ a gép spec elől kapcsolódott, bazinagy power feliratú gombbal, igaz, fehér alapon fehérrel. volt, amelyiken nagy piros kallantyú volt, de oldalt! azt már csak a jobbak találták meg, én speciel érdekes módon igen). vagy a monitort.

#531 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 12:09

Az intézményesített ostobaság ismételten hatalmas diadalt aratott az egyszerű mezei ügyéntézők felett. Ráadásul az én életemet is sikerült ideiglenesen megkeserítenie.  :reklamacio:

Hogy mi is történt valójában? Mondom rögvest.

Van olyan, hogy OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár). No most ide kell jelentenie a munkáltatóknak a munkavállalóik adataiban beállt változásokat. (Pl. be-/kilépés, GYES, GYED, egyéb retyerutya.)
Ez év szeptember elsejei hatállyal változás állt be a régi rendben. Tehát szept. 1.-től az új rend szerint kell jelentéseket küldeni. Természetesen szép, csicsás, vindózos, RDBE vagy DBE vagy BDE Administrator nevezetű adatbáziskezelő motoros izébizével.  :omg:

A felhasználói kézikönyv elkészítési dátuma szept. 10.-e. Postázás két héttel később történt. Internyétről kellik letölteni a progit, és utána telepíteni.
Letöltöttem, telepítettem, felvettem ügyintézőt is, beállítottam magamat is rendszergazdának, és dologhoz láttunk.

Kitöltöttük a munkáltató adatait. A "Szám:" mezőbe kb. huszadszorra sikerült kitalálni, hogy a cég melyik numerikus adatát írjuk be az 5-6 létező közül. Sikerült. Hurrá!  :respect:

Ezután nézegelődtem. Van olyan menüpont, hogy munkavállalók lekérdezése. Hurrá, hurrá. Hasznos. Oszt van olyan, hogy jeletéskészítés. Logikus dolog, lévén ez a program célja, mármint hogy jelentéseket készítsen. No itt a jelentéskészítésben a DOLGOZÓKAT név szerint és TAJ szám szerint is ki lehet választani, hogy jelentés készüljön róluk.

De !!!!!!!!

A munkavállalói adatbázis ÜRES! Ergo fel kéne vinni a dolgozókat. Legalábbis azokat, akikről szept. 1.-i hatállyal jelentést kellett volna már küldeni.

De hol Drága Édes Egyetlenegy Bélám, hol, bázsmeg ?  :think:

Csak a munkavállalói adatbázisból lehetne dolgozni, de az üres, adatfelvitel menüpont meg nincs!

Na drága kedves "Programozó Bt-s" barátaim, most adtatok a syarnak egy pofont, vagy adtatok a syarnak egy pofont?  :box2:

Tisztára olyan az egész, amikor erőnek erejével bevezettek a TÁH alá tartozó költségvetési intézményekben az IMI nevezetű csoda bérszámfejtő programot. Az elején még abban sem volt a megfelelő helyen ADATBEVITEL menüpont.

Ford Farlaine örökbecsű mondásával élve (magyarhangja Nagy Feró) : "Eszem f...om megáll."  :eek:

#532 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 14:19

:nevet2:
Üdvözlettel:
Gabi

#533 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 14:59

:omg:  :omg:
és még mindig  :omg:

én sem szeretek adminszerűségeket írni, de néha kell és mindenféle kis szirszarra próbálok figyelni. ezek meg...
:down:

#534 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 19:21

Az azért érdekelne, hogy mit akasztott a programozó havifixben...
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#535 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 21:59

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 18:21

Az azért érdekelne, hogy mit akasztott a programozó havifixben...

de azért aki elfogadta a specifikációt, majd a programot, az se volt semmi...  :down:

NEM a programozó védelmében írtam... :reklamacio:
ilyen idióták kaptak pénzt, míg én a munkanélküliség keserű kenyerét ettem :omg:

mondjuk ez nem új.
egyszer át kellett írnom egy programot. illetve újraírnom. ó, hát már megvan, csak rakjam át.
Móricka...
php volt az is, azt hiszem, de más adatbázis, az adatok sérültek, a netről leszedték, a forrást pedig nem adták ide... aztán igen, de minek :omg: eldobtam és újraírtam. adatbázis konverzió, szerkezet logikussá tétele, ami a meglévő adatok miatt rémálom volt, sebzett adatok miatt reklamáltak, de hát mit tegyek?
meg már nem emlékszem, csak a managerre, aki az a mosolygok és a semmiről órákig beszélek s mindenkit megnyugtatok, legalábbis a rossz emberismerő főnököket, a végpontok (adminisztrátor és programozó) nem számít, s hogy a drága idejű megrendelővel való bájcsevely miatt a programozó a szükséges infót nem tudta megkérdezni, az sem fontos (eh, pici voltam és nem üvöltöttem és löktem el a menedzsert. lelépett aztán, de akkor telefont kapott a megrendelő, hosszút... hagytam. email is van a világon).

ez az élmény volt az egyik, ami miatt mások dolgait márpedig át nem írom.
de EGY tapasztalati pontnak jó volt. mennyire pici voltam, Istenem :)

#536 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 16:42

"Számítógépszervizeket teszteltünk egyszerű hardverhibával, véletlenszerűen választottunk ki nyolc szolgáltatást. Négy szervizt hívtunk házhoz, és négyhez elvittük a hibás pc-t. A teszthez két könnyen rekonstruálható hibával tettük működésképtelenné a számítógépet: a powergomb vezetékét átkötöttük az alaplap egy másik pontjára, és kilazítottuk a memóriát. Ezután tárcsáztuk a szervizt, majd szomorúan közöltük, most értünk haza a nyaralásból, próbáljuk bekapcsolni a gépet, de a tünet: se kép, se hang."

http://index.hu/tech...r/szervizteszt/

Mit szóltak volna akkor, ha az egyik szervizes egyből helyre teszi a powermadzagot, elegáns mosollyal bekapcsolja a gépet, a kilazított ram meg elfüstöl és viszi magával a lapot is.  :D  :D  :D

Mákjuk volt a kis balfaszoknak.

U.i.: én egy LYÓ kis EDO ramos P1-gyel izzasztottam volna a szervizt az ő helyükben. Ramhibás S3Trio-val megspékelve.  :D

Szerkesztette: Zsivaagoo 2005. 10. 05. 16:44 -kor

#537 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 08:04

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:42

"Számítógépszervizeket teszteltünk egyszerű hardverhibával, véletlenszerűen választottunk ki nyolc szolgáltatást. Négy szervizt hívtunk házhoz, és négyhez elvittük a hibás pc-t. A teszthez két könnyen rekonstruálható hibával tettük működésképtelenné a számítógépet: a powergomb vezetékét átkötöttük az alaplap egy másik pontjára, és kilazítottuk a memóriát. Ezután tárcsáztuk a szervizt, majd szomorúan közöltük, most értünk haza a nyaralásból, próbáljuk bekapcsolni a gépet, de a tünet: se kép, se hang."

http://index.hu/tech...r/szervizteszt/

Mit szóltak volna akkor, ha az egyik szervizes egyből helyre teszi a powermadzagot, elegáns mosollyal bekapcsolja a gépet, a kilazított ram meg elfüstöl és viszi magával a lapot is.  :D  :D  :D

Mákjuk volt a kis balfaszoknak.

U.i.: én egy LYÓ kis EDO ramos P1-gyel izzasztottam volna a szervizt az ő helyükben. Ramhibás S3Trio-val megspékelve.  :D

Azert a PW atdugasa nagy trukk volt, vszinuleg az alap mese utan nem nagyon jutott volna eszembe.. a memo az tiszta dolog..(persze a zarlat lehetoseget leveve)
Azert a kekhal szepen beegett :-)

#538 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 16:22

No, ez a totyik is megérdemel egy kis UPpot.  ;)

Még mindig ugyanabban a bányában b...om a rezet, még mindig költségvetési intézmény, még mindig nincs egy büdös vas se arra, hogy a syarból épített várat syarral megtapaszthassam. [zokogós szmájli]

És ebben a frenetikus helyzetben kell megtapasztalni azt az élményt, amikor szépen sorban egymás után minden cucc egyesével beadja a kulcsot.

Ecsetelem:
Főbejárat, pult, 2 db számítógép(?), egy kártyanyomtató, egy lajzernyomtató, egy 10 éves videokamera - ami egy Pinnacle TV-tuner kártyába nyomná a képet - fényképes belépőkártya gyártáshoz, plusz az egyik gép vezérli még a beléptető rendszer forgóvilláit is. W2k oprencer, a monyítók keresztbe-kasul megosztva egymás közt.
A lajzernyomtatóra speciális "majdnem A6" méretű papírra nyomtatnak. Irodaszer költség csökkentés. 

Éééééés... Most kezdődik a tánc.  :respect: [Azaz térdre, imához!]
Az egyik gép elkezd egyre sűrűbben agonizálni. {Aska alaplap i815 csipszettel, King Star táp (230W), P3 1GHz, 2x128 mega RAM, Ati Rage 128 VGA kártya (e három utóbbit egy évvel ezelőtt én loptam a gépbe, hogy egyáltalán működjön), stb.} Bizonyos service pocess-ek nem indulnak automatikusan, de a hölgyek már tudják, hogy hol és hogyan kell "Őket" indítani. Diagnózis: Csere!
Igen ám, de mire? A fijjug tudnak adni egy Compaqot i815-ös lappal {Ghost szempontjából nem mindegy!!!} ram, proci, procihűtő és vinyó nélkül. Fasza tanítónéni!  A probléma hömpölyög tovább, a főmuftihelyettes Vatikáni Valuta fedezettel megrendeltet egy új Hp Compaq gépet.

Közben fokozódik a nemzetközi helyzet, a lájzermonyító is elkezd szarakodni. Haloványan nyomtat, nem nyomtat, koszos a nyomítvány, TONERCSERE. Csere után a dög (HP LJ 1300) azt mondja, hogy nincs festékkazetta. Anyád! Kinyitom a dögöt, hát csurom kosz/trutyi/toner az egész, az összes érzékelőt vastagon fedi a fekete por. Mondom a hölgyeknek - drága aranyos angyalbögyörőim [tudatzavaros szmájli] - , hogy ki kell hívni az X céget karbantartásra, mert velük általánydíjas szerződésben vagyunk és a pénzügyi helyzetre tekintet nélkül meg fogják csinálni. A cég nevét, címét, telefonszámát lediktálom. Péntek van, készülök a hétfőn kezdődő Linux tanfolyásra.

Tanfolyás vége, prénteken zúdulok be a bányába, az ügyben áll minden. A hölgyek írtak igénylést, azt átadták a műszaki osztálynak, akik meg nem tudtak intézkedni, mert nem tudták miről van szó. Így hát felvilágosítottam a műszaki osztályt, telefonáltam tőlük a szervízcégnek, akik megigérték, hogy hétfőn jönnek. A hétfő egy kiváló nap, sem bányászat, sem aknamélyítés, sem tárnabejárás nem zajlik olyankor. Csak az adminisztratív teendők, a mezei informatikus peniglen reszelgeti a sorjás munkadarabokat.

És eljött a Hétfő. Tűzoltóteendőimet végezvén elkerült engemet az szervízcég szakembere. Majd dolgavézetlenül távozott. Két perccel ezután a vén kolléganő nekiállt nekem áradozni, hogy:
- Jaj, jaj Drága Béla! Hát most jöttek valami nyomtatót javítani, de elmentek, mert nem találtuk magát.
- Kezicsókolom. Pedig ott voltam a ......... osztályon [kb. 5 méterre a kolláganőtől a folyosón] ahol mondtam, csak jobbra is be kellett volna nézni a másik szobába.
Mindegy. Telefon a szervízcégnek - eddigre már olyan hosszú, kacskaringós, cifrákat káromkodtam, hogyha kovácsoltvasból lett volna, akkor Fazola Henrik is megirigyelhetné -, hogy küldjék vissza az embert. Az ember visszajött, másfél órán keresztül fújta, törölte, takarította a tonerport a monyítóból, elhasznált 100 oldal A4-es lapot, és közölte hogy ezt be kéne vinni a szervizbe. Mondtam, hogy jövő hét hétfő az jó. Ebben maradtunk. Kedden a drága aranyos angyalbögyörőimnek még a lapbehúzó görgőt is sikerült kitörniük a szerencsétlen lézerdzsetből. Csodálkoztam is rendesen, hogy ezt meg hogy a büdös rossebbe tudták megcsinálni.

Közben megjött a Celeron D 2,66-os csoda HP Compaq gép, és ismét eljött a hétfő.Ideje tehát reszelgetni a sorjás munkadarabokat.

A kényelmes informatikus - azaz én - ilyen esetben fogja magát, biztos ami ziher alapon gyárt egy-két ghost image-t, letőtti a drájvereket az internyétrű, oszt megpróbálja mindezekkel megetetni az új vasat. Ja, meg előzetesen mindent felír a halódó gépről ami kellhet (IP cím, gépnév, ingyom-bingyom, stb.).
No, szépen rákényszerítettem a gosztimidzset az új gép vinnyogójára, oszt ribút. A vindóz szépen tápászkodik kb. 10 másodpercig, oszt  :lame: Csökött üzemmódban is dettó.
Közben megjön az ember elvinni a nyomítót, és hoz helyette cseredarabot.
Ezután folytatnám az imidzs felkényszerítését az új gépre, mert türelmes is vagyok, meg erőszakos is. De továbbra sem akarja az új csoda az igazságot az Isten semmi pénzéért sem.

Banyek itt gondok lesznek. Ennek a gépnek kedd reggel kilenckor működnie kell, mert ez vezérli a beléptetőkapukat, hát hogy a rossebbe fog az a 2-3 ezer delikvens kártyával bejönni a bányába tárnabejárásra meg aknamélyítésre, ha nem lesz ami beereszti őket?

Vindózt kell telepíteni. Rendben. Rálapátolni a drájvereket. Meg IP címet, meg munkacsoportot, meg gépnevet beállítani, meg víruskergetőt, meg egyéb kutyatökét telepíteni. No meg telepíteni a beléptető progit, és kitalálni azt, hogy akik eredetileg telepítették a cuccost, milyen tréfás beállításokat felejtettek el elmondani. Este 9-kor zár a bánya, van hat órám mindezekre, plusz a gépet visszadugdosni a helyére, lepróbálni a cuccost, hogy műxik-e, oszt eltakarodni valami vidámabb helyre, ahol sört is mérnek.

Sikerült. Csak néhány dolog veszett el megismételhetetlenül. Pl. a vindóz alatt megosztott hálózati nyomtatók turpisságai. Ebből majd később lesz  :lollypop: .

És eljöve az kedd. Azaz a tegnapi nap.

Elvileg működik a cuccos. A delikvensek le tudnak menni a bányába tárnabejárásra meg aknamélyítésre, lehet arcképpel ékesített belépőkártyát gyártani, lehet fényképet is készíteni a friss csillésekről és vájártanoncokról, csak papírra nem lehet még nyomtatni. Ezt majd jövő hétfőn megreszelgetem. Jól van. Gondoltam én, kis naív.

09:30. Csörömp, csörömp. Értesítenek, hogy nem megy a kártyanyomtató. Odabattyogok. Gépleállítás, ujraindítás, végigvárom míg az Avast frissíti magát, befonom a szemöldököm.
A cucc nagy nehezen életre kel, a kártya végre kibújik a nyomtatóból, a delikvens pedig, akinek a kártya készült már rég eltűnt a balfenéken. Mindegy, a cucc működik.

10:13. Csörömp, csörömp. Értesítenek, hogy valamit kiír a gép fényképkészítés közben. Vizsgálódok jó félórát, törlök,telepítek. Installálok, uninstallálok.
Diagnózis: Pinnacle PCTV Pro több évi problémamentes együttműködés után váratlan hirtelenséggel búcsúzott tőlünk. :burr:

Hát akkor most mi a lópikula van elvtársak?  Sto gyélátty? Mondaná Lenin elvtárs.
1. Vegyünk Vatikáni Valuta fedezetre egy új Pinnacle PCTV Pro-t ? Elfogaggya aztatat a bánya udvari számítógépszállítója, akinek már régóta lógunk X millával?
2. Vagy pedig kerítsünk (/vegyünk szintén Vatikáni fedezetre) egy digitális fényképezőgépet és USB kábelen nyomjuk át a kész képet az gépre? De ha beüt a krach, hogy az öreg csótány Compaq gép nem ismeri az USB 2.0-t, a fényképezőgép pedig csak ezen keresztül hajlndó megszólalni, akkor vegyünk megint Vatikáni fedezetre egy új HP Compaq gépet?
És mit fog szólni a Bánya Tröszt elnök-vezérigazgatója, aki a múlt hónapban is megfedett minket, mert a bánya nem teljesítette a szénértékesítésre tervezett bevételi előirányzatot?
3. Vagy nézzük meg, hogy van-e valami a házban, amin van olyan hogy Video input, RCA, S-video meg hasonló bizbasz? Oszt vagy működik, vagy nem.

A 3. megoldás lett. Kaptam egy video capture kártyát.  :omg:  Belegyömöszöltem a koszlott P3-as Compaqba, memóriát is bővítettem volna, de nem akarta. Mindegy. Installálok bőszen, minden szépen felmegy a helyére elsőre.
Indítom a beléptető progit, hogy hajlandó-e fényképet készíteni/enni a videokameráról. Próbálkozok így, próbálkozok úgy. Egy óra küzdés után sikerült fentről lassan lefelé ereszkedő fehér zajra emlékeztető fehéres szürkés csíkokat produkálni. Ekkor érkezett oda hozzám az áltanános főmuftihelyettes  :respect2: , és megkérdezte, hogy hogyan állok. Vázoltam a szituációt, hogy ez megdöglött, az az meg nem ez. Megkérdezte még, hogy mi eddig az eredmény, ekkor a képernyőre mutattam.
- És van remény arra, hogy működni fog?
- Nem bízom benne.

18:30-kor otthagytam az egész istenverte szakramentumot, és vidámabb helyre távoztam.

Ma, 2005.11.23.-án szerdán de. 09:30-kor telefonáltam az informatikus kollégának - aki a video capture kártyával tudott csak megörvendeztetni - , hogy a cucc nem akarja az igazságot. Mégiscsak kéne venni egy Pinnacle PCTV Pro-t. :(

#539 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:04

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 17:22

No, ez a totyik is megérdemel egy kis UPpot.  ;)

Még mindig ugyanabban a bányában b...om a rezet, még mindig költségvetési intézmény, még mindig nincs egy büdös vas se arra, hogy a syarból épített várat syarral megtapaszthassam. [zokogós szmájli]

[...]

Ma, 2005.11.23.-án szerdán de. 09:30-kor telefonáltam az informatikus kollégának - aki a video capture kártyával tudott csak megörvendeztetni - , hogy a cucc nem akarja az igazságot. Mégiscsak kéne venni egy Pinnacle PCTV Pro-t. :(

:nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

Zsivaagoo mester, nem győzöm kergetni postjait, ez mindig felvidítja a napomat...  :D
Ne értsd félre, nem kiröhöglek, de majdnem lezuhantam a székről.
:respect:  :respect:
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#540 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 17:29

Idézet: Bogyosz - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 18:04

Zsivaagoo mester, nem győzöm kergetni postjait, ez mindig felvidítja a napomat...  :D
Ne értsd félre, nem kiröhöglek, de majdnem lezuhantam a székről.

Értem én kérem szépen tökéletesen. Nem hülye itt senki sem... Vagy mégis ?  :D

A sztoriból meg kifelejtettem egy fontos momentumot:
"Igen ám, de mire? A fijjug tudnak adni egy Compaqot i815-ös lappal {Ghost szempontjából nem mindegy!!!} ram, proci, procihűtő és vinyó nélkül."

Azt, hogy CDROM sem volt benne, és tegnap délután még az is kiderült egy kiváló  :D  230W-os Acorp táp segítségével, hogy a tápja is szar. Keine 12V.

(Most elképzelem, hogy az Acorp táp olvastán Dydiman és 2-more kollégák rémülten a szívükhöz kapnak.  :D )

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.