HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 27. 12:02

Az adatgyujtonek az a resze, amit csatlakoztattunk egy radio ado-vevo. Regebben mar hasznaltuk egy masik gepben. Egyebkent IRQ utkozes nem okozhat ilyen HW meghibasodast? Most neztem, hogy a VGA es a soros port is hasznalja a 11-est.

#562 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 12:16

Idézet: bazse - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 11:17

Udv!

Tonkremehet-e a gep attol, hogy bekapcsolt allapotban csatlakoztatunk valamit a soros portra? Adott egy Asus P4B533 alaplap, ezzel tortent meg. Rogton fagyas, utana mar kikapcs-bekapcs utan sem kapott jelet a monitor, ha be volt dugva ez a soros cucc (valami adatgyujto). Kihuztuk, 2-3 napig hibatlanul mukodott a gep, aztan megint nem volt kep. Volt, hogy POST kozben szallt el, monitor vissza standby-ba. Masik monitorral sem ment. VGA (MX400-as) masik gepben jo. Masik AGP-s kartyat nem probaltunk ki ebben a gepben, PCI-osak: ATI Rage 2C - ugyanaz a hibajelenseg, S3 Trio64+ - csak safe-modban, alap VGA uzemmodban ment, mondjuk XP ala nem talaltunk drivert. Meg egy Tseng ET6100 chipes kartya, amihez csak valami "hekkelt" driver volt, ezzel most megy, errol a geprol irok.
Szerintetek? AGP-nek annyi? Vagy masnak is?

Én először resetelném a CMOS-t, esetleg újrahúznám a biost.
És akármilyen hülyén hangzik, cserélj tápot.

A biosban a pci configban lehet állítani, hogy az elsődleges videókártya pci, vagy agp legyen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#563 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 12:32

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 13:16

Én először resetelném a CMOS-t, esetleg újrahúznám a biost.
És akármilyen hülyén hangzik, cserélj tápot.

A biosban a pci configban lehet állítani, hogy az elsődleges videókártya pci, vagy agp legyen.

Koszi, ezeket megnezem. Tapcsere mar volt.

#564 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 00:10

Én már nyírtam ki lapot úgy, hogy rádugtam menet közben a párhuzamos portra valamit...mégpedig egy nyomtatót, ami másik dugaljba volt dugva mint a gép (99% hogy másik fázis is), nagy szikra, és viszontlátás...asus tusl2C lap volt...

#565 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 02:32

Idézet: Hani - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 23:10

Én már nyírtam ki lapot úgy, hogy rádugtam menet közben a párhuzamos portra valamit...mégpedig egy nyomtatót, ami másik dugaljba volt dugva mint a gép (99% hogy másik fázis is), nagy szikra, és viszontlátás...asus tusl2C lap volt...

Kizárt hogy az miatt ment tönkre mert máshová volt dugva  a nyomtató a hálózatba mert az tökmindegy.
Az LPT kábelen már csak törpefeszültségű egyenáram folyik.
Attól mehetett tönkre hogy mikor dugtad be a portba, pillanatnyi zárlat volt az érintkezők között.
Bár a lényegen ez már nem változtat mert meghalt  a lapod. :)

Szerkesztette: Ádámbátyó 2005. 12. 29. 02:38 -kor

#566 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 15:38

Hát ez a "pillanatnyi zárlat" igen veszélyes tud lenni.
Én a videókarim TV-kimenetét küldtem el az örök vadászmezőkre.
:(
És igen, nálam is a két konnektor közötti feszültségkülönbség volt az indító ok: az egyik nem földelt...

#567 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 16:33

Idézet: mckay - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 14:38

Hát ez a "pillanatnyi zárlat" igen veszélyes tud lenni.
Én a videókarim TV-kimenetét küldtem el az örök vadászmezőkre.
:(
És igen, nálam is a két konnektor közötti feszültségkülönbség volt az indító ok: az egyik nem földelt...

A földelés hiánya okozta a bajt nálad. (A konnektorokban egyébként mindenütt 230V a feszültség egyformán  ez ilyen bajt nem tud okozni pláne hogy váltóáram már nem megy ki az eszközből csak  törpefeszültségű egyenáram). Viszont a földelés hiánya igen, ebből is látszik mennyire fontos a védőföld a számítástechnikai eszközöknek.

:offtopic:

Sajnálatos módon Magyarországon csak 1986 óta kötelező a védőföld melegpadlós helységekben ami azt jelenti hogy a lakások jelentős részében máig nincs védőföld a szobákban ami ezeknek az eszközöknek néha végzetes...

Szerkesztette: Ádámbátyó 2005. 12. 29. 16:47 -kor

#568 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 30. 00:13

Nem is a földelés hiánya maga a probléma, hanem inkább az, hogy földeletlen aljzatba csatlakozva a készülék fém burkolatán a fél hálózat jelenik meg a manapság szabványos tápegység-felépítések miatt (egy abszolút nem életveszélyes áramot engedő impedanciával, szóval csak csíp :) ). Ez addig nem gond, amíg a többi csatlakozó eszköznél is így van és nem fog akkora áram csorogni a két földelés között, ami kellő feszültségkülönbség esetén az erre kényes fokozatokat, alkatrészeket megválogatja. Mivel kapacitásokon mocorog ez a fesz, a készülékek előzetes összeföldelésével ez a kockázat minimális lesz (be tud állni egy egyensúly), de ez nem pótolja a földelés életvédelmi jellegét!
Aztán a koax kábelek világa egy külön mámor, ott is, főleg olyan helyen, ahol hosszú vezetékek vannak, jobb, ha az ember leválasztóval (izolátor) áll neki a TV-kártya bekötésének.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#569 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 02:30

didyman: kicsit off, de mennyibe kerül egy ilyen izolator? Ugyanis amikor be van dugva a kábeltv a videó bemenetére (a videó rá van kötve az erősítő egyik bemenetére, a másikon a gép van), a gép által adott hangban mély zúgás hallatszik...gondolom ez megoldaná...

#570 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 03:54

Igen, igen, most aztán felcsigáztatok!
:)
Eddig el voltam azzal, hogy több jelentőséget kellett volna tulajdonítanom a csípéseknek, és pont.
De most, hogy - már talán a második tv-kimenetet is elcsippantottam  :confused: és - ti is előhoztátok részletesebben a témát, megint érdekel!

A szobámban szinte bármit dugok össze bármivel, az csíp. Van rá kulturált megoldás? Ami nem kerül egy vagyonba, mert ez egy albérlet.

Tudok kölcsönbe szerezni szünetmentes tápegységet. Az segít, ha a cuccok elé kötöm be? Vagy elég csak egy tulfeszvédelmes elosztó néhány ezer forintért? Vagy ezek nem jók, izolátor kell nekünk?

Köszi a választ előre is!
:respect:

#571 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 07:34

Állítólag a teherportán leégett a számítógép.

Majd referálok ^^
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#572 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 08:46

kiderült, hogy félremakogtak...

Nem gép, hanem monitor zakkant meg.

Viszont a fúvó hóesésben öröm volt odáig elvinni:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Ez olyan 80-100m...
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#573 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 18:05

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 23:13

Nem is a földelés hiánya maga a probléma, hanem inkább az, hogy földeletlen aljzatba csatlakozva a készülék fém burkolatán a fél hálózat jelenik meg a manapság szabványos tápegység-felépítések miatt (egy abszolút nem életveszélyes áramot engedő impedanciával, szóval csak csíp :) ). Ez addig nem gond, amíg a többi csatlakozó eszköznél is így van és nem fog akkora áram csorogni a két földelés között, ami kellő feszültségkülönbség esetén az erre kényes fokozatokat, alkatrészeket megválogatja. Mivel kapacitásokon mocorog ez a fesz, a készülékek előzetes összeföldelésével ez a kockázat minimális lesz (be tud állni egy egyensúly), de ez nem pótolja a földelés életvédelmi jellegét!
Aztán a koax kábelek világa egy külön mámor, ott is, főleg olyan helyen, ahol hosszú vezetékek vannak, jobb, ha az ember leválasztóval (izolátor) áll neki a TV-kártya bekötésének.

:up:

#574 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 18:08

Tapasztalatom szerint bizonyos tápegységeknél a villásdugó megfordítása megoldja a problémát. Ha nem földelt dugaljba van dugva az eszköz érdemes ezzel kisérletezni ha csíp valakinek. :)
Fázisceruzával ez könnyedén ellenőrizhető mikor jó.

Szerkesztette: Ádámbátyó 2005. 12. 30. 18:12 -kor

#575 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 18:34

Több hónapos kexelés után: egy hálózati drájvot kellett volna egy távoli gépről meppelni, de nem akarta az igazságot semmi pénzért sem, emiatt legalább 2-3 hónapot csúszik egy program feljesztés. Misztérium, vállakozó cég, SZTAKI, NIIF, ingyom-bingyom széttárja a kezét, hogy náluk minden OKé, végül kijönnek a hozzáértők (köztük egy volt ISP rendszergazdája) - két hónap után (ennyibe került az utánjárásom)- és megállapítják, hogy gyakorlatilag minden rendben, mindennek működni kéne, mégsem működik, ilyet még ők életükben nem b...tak. W95-ön majdnem műxik a drájv meppelés, csak tájmaut és nyekk. W98SE-n harmadszorra műxik. W2000-n meg nem, csak tájmaut.

Mostanra sikerült egyedül megtákolnom. Valami wudu varázslattal. Nem tudom, hoy mit csináltam, és miért éppen úgy kellett. Idézem a levélkét, amit azoknak küldtem, akik türelmetlenül várták a végeredményt:

"Sziasztok!

Több hetes/hónapos kinlódás után, végül is kiderült az, hogy én vagyok a hülye. Mivelhogy nem tudom átérezni teljesen és igaz lelkülettel a Microsoft Windows 95/98/98SE/2000/XP óperenciás rencerek hálózatkezelésének pihepuha lepkeszárnnyi rezdüléseit a dupla IP címtartomány kezelés vonatkozásában.

Miután kiderült, hogy az XXXX csodálatos egyedi megoldásai között van a KEX, és Grrrrrrr az Inf. Ig.-ról összetákolt egy öszvérmegoldást - ami működött - és magamra hagyott, most 2006. február 13.-án hétfőn este 18:13 percre - Win2000 alatti user átnevezéssel, hogy a Novell Netware cuccokról ne is beszéljek - sikerült megtákolni azt, hogy minden menjen, ami eddig ment, és a Xxxxxxxx Marika gépe pluszban még fel is bírja map-pelni az S: drive-ot mint \\xxx.xxx.xxx.xxx\home rendszerindítás után automatikusan.

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyeknek országa, és boldogok azok a rendszergazdákok, akiknek csak egyetlen egy IP címtartományban kell kurkászniuk. Ámen!

Tisztelettel: Xxxxxxx Xxxxxx
              XXXX XXXX rencergizda"
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#576 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 13. 23:29

Anno szakközepes koromban, amikor az NT4 volt újdonság, a háló úgy állt össze, hogy a friss NT4 szerver baxott l működni, vagy nem dolgozott kifelé, Internetre, vagy belső háűló nem volt, meg ilyesmi xopások. Amikor sokadszorra kijött egy muki az M$-től, egy kis füzetből vakarta elő a beállításokat. Infótanárom-rendszergazda, mint írástudó, érdeklődött a beállítások mibenléte felől, hogy ugye máskor hogyan, meg miért. A válasz:
"-Nem tudjuk miért, de máshol is így működik."
Működött.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#577 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 12:23

Ismét egy újabb alkotás a BM-től informatika téren:
http://totalcar.hu/m...elet/eredetv06/
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#578 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 13:25

Üdvözlettel:
Gabi

#579 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:18

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 14:25

Inkább  :omg:
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#580 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:15

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 13:23

Ismét egy újabb alkotás a BM-től informatika téren:
http://totalcar.hu/m...elet/eredetv06/

Én csak hallottam a Neptun rendszerről, - nem, nem, semmi jót - használni már nem fogom, de el tudom képzelni, hogy a felsőoktatásban tevékenykedett fejlesztőket vette át a BM az új eredetvizsgás IT konglomerátum kifejlesztéséhez és kiépítéséhez.  :D

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.