HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 16. 14:00

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:18

Inkább  :omg:

Nono. Ennyi hülyeség egy helyen, tiszteletet érdemel. nagy munka lehet együtt tartani őket. :p
Üdvözlettel:
Gabi

#582 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 14:01

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 12:23

Ismét egy újabb alkotás a BM-től informatika téren:
http://totalcar.hu/m...elet/eredetv06/

Még jó, hogy ismerős az okmnyirodás, így csak be kellett adni a papírt, majd szólt, hogy mikor lehet menni a csekkért majd utána meg amikor kész lett a forgalmi :)

#583 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 09:29

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 15:00

Nono. Ennyi hülyeség egy helyen, tiszteletet érdemel. nagy munka lehet együtt tartani őket. :p

:D
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#584 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 08:55

Nekem speciel soha semmi bajom nem volt a Neptunnal.
...

#585 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:44

Idézet: tzabo - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 9:55

Nekem speciel soha semmi bajom nem volt a Neptunnal.

Hallgatóként vagy oktatóként/adminisztrátorként? Nagyon nem mindegy!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

#586 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:56

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 11:44

Hallgatóként szopás.

Telepítettem Neptun "klienset (?)" a titkárnő gépére, hogy a fia/lánya be tudjon jelentkezni vizsgára/miazmás, két hét múlva kakált működni a cucc. Vindóz újrainstall után lehetett újrajátszani a balettet.  :omg:  :reklamacio:  :omg:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#587 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 11:31

Az jó, mert hasonlóval sem találkoztam még. :Đ
Üdvözlettel:
Gabi

#588 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 18:20

Érdekes, mióta egyetemre járok (lassan négy éve) sosem volt gondom a Citrix klienssel, de magával a Neptunnal sem. Hogy a tanszékek mit és hogy intéznek/nem intéznek az már más téma... :)
mt

#589 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:31

A Neptun elérhetősége a fogadó intézménytől is függ.
Egy szombathelyi főiskolát alig lehet elérni, míg egy Győrit szinte problémamentesen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#590 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:55

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 11:44

Hallgatóként
És csak nagyon durva esetben (vizsgajelentkezés időpontja után pár órával), amikor sokan voltak rajta, akkor volt lassabb, vagy ritka esetben nem lehetett bejelentkezni, mert annyian voltak már rajta. De 99.9%-ban jó volt a sebesség szerintem.
Mondjuk utóbbi időben megvariálták és áttették webes felületre a régi jó távoli asztalosról. Erről az újról nem sokat tudok mondani, de valszeg csak a felület változott.
...

#591 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:53

:up: A LYÓ kis totyiknak.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#592 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:13

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 11:56

Hallgatóként szopás.

Telepítettem Neptun "klienset (?)" a titkárnő gépére, hogy a fia/lánya be tudjon jelentkezni vizsgára/miazmás, két hét múlva kakált működni a cucc. Vindóz újrainstall után lehetett újrajátszani a balettet.  :omg:  :reklamacio:  :omg:

A BMF-es neptunra korábban szimpla távoli asztallal lehetett bejelentkezni, nem kellett hozzá semmi kliens. Az újat nem ismerem már, szerencsére :)

#593 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:41

en eppen odajartam, amikor ataltak a neptunra. mit ne mondjak, mar akkor sem ertettem, hogy egy majdnem 21, szazadi projectben miert gondolkodnak ugy, hogy a tavoli munkaasztalt exportaljuk ki, es a szerveren fusson minden. oszt csodalkozunk, amikor az 5-6 szerver nem birja a sok belepest, mert meg a grafikat is neki kell csinalni??

valahogy nem a szerver-kliens szemlelet uralkodott azon a projecten, bedig bme infosok csinaltak az egeszet!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#594 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 00:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 13:41

en eppen odajartam, amikor ataltak a neptunra. mit ne mondjak, mar akkor sem ertettem, hogy egy majdnem 21, szazadi projectben miert gondolkodnak ugy, hogy a tavoli munkaasztalt exportaljuk ki, es a szerveren fusson minden. oszt csodalkozunk, amikor az 5-6 szerver nem birja a sok belepest, mert meg a grafikat is neki kell csinalni??

valahogy nem a szerver-kliens szemlelet uralkodott azon a projecten, bedig bme infosok csinaltak az egeszet!

Hehe, BMF-SZGTI-n, mikor bevezették, a működését egy teljes elhalással kezdte, újra kellett rakni. Szerencsére mi is csak félig estünk bele, vizsgára ott iratkoztunk, fel, de amúgy meg minden zajlott telefonon, néha papíron, a régi, bevált és JÓ rendnek megfelelően :) .
Aztán magyarázták, hogy tölts le klienst, activex-et, és használj hozzá IE-t, mert csak azzal megy. Hmm, mi is az a távoli asztal kapcsolat ott a start menüben... :think: :D ?
Amúgy ja, neptunnak hívták máshol is, de tök más volt az egész, még xarabb, még jobb :) . Ezt amúgy sose fogtam fel, hogy a kék háttér is jött szépen csíkokban és hogy ez miért kellett oda feltétlenül.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#595 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 11:00

:up:

#596 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 17:36

Amikor idekerültem ebbe a bányába (2000. február közepe) lett véve szerver. LYÓ kis Compaq szerver 9 gibás szkúzi mencseszterekkel. Rárugdostm a Novell Netware 5.1-et, és lőn saját hálózat, és lőn bódottá.

Majd 2 év múlva kezde kevés lenni az hely az szerveren, ekkor az rencergizda (mármint én) megrendelé az két darab 20 gibás szkúzi mencsesztereket és az 1 gibányi memóriát az szerverbe, hogy bővüljön LYÓL, és az ménkü nyüves Oracle nevü fenevad is sündöröghessen rajta az katrocában. És ismét lett nagy öröm az bányában.

És akkor az népek eljövének az TÁH-tól, hogy telepítenének mindenféle bérszámfejtést az katrocában sündörgő ménkü nyüves Oracle nevü fenevadra. Ám az bérszámfejtés nem akart az ménkü nyüves Oracle nevü fenevadre rátelepedni, mondván öreg az fenevad. És akkor lészen nagy szomorúság az népek köreiben, és lészen továbbra is nagy öröm az bányában.

Új év jöve el, az Bányatröszt ada vágott dohányt az bérszámfejtéshez kellő masinériára. És ismét eljövének az népek az TÁH-tól, hogy telepítenének mindenféle bérszámfejtést az új masinériára. És megtelepüle az bérszámfejtés az masinériára. És akkor lészen nagy boldogság az népek köreiben, és lészen nagy bánat az bányában.

Új év jöve el mesmeg. És megdöglend az 9 gibás szkúzi mencseszter az szerverben és csak egy 9 gibás mencseszter szolgála tovább. Ám az rencergizda rendele új szkúzi mencsesztert. És eljöve az szállító, és hozá az szkúzi mencsesztert. Az 36 gibásat. És mene az 36 gibás szkúzi mencseszter az szerverbe, hogy légyen ő az 9 gibás mencseszternek az tükre.

És mene az évnek vége felé az rencergizda az fővájárhoz könyörögvén, hogy az bányatröszt adna elégséges vágott dohányt új masinériára az Úrnak 2005.-ik esztendejére, hogy legyen az új masinéria az továbbiakban az szerver.

És eljövén az Úrnak 2005.-ik esztendeje, és az Bányatröszt nem ada vágott dohányt az új masinériára, mondván, hogy nagy az ő nyomorúsága, néki magának is alig van vágott dohánya.

És eljöve az Úrnak az 2006.-ik esztendeje, és Pünkösd havában mesmeg megdöglend az szerverben az 20 gibás szkúzi mencseszter, mely csak 17,5 gibás leend. És lőn nagy szomorúsága az rencergizdának, mert már az szalagos egységről is lefolyának mind az bányának, mind az Bányatrösztnek igéi. És az szalagos egység is megdöglend vala.

És mene az rencergizda könyörögvén az Fővájárhoz, és érdeklőde, hogy lészen-é az bányának vágott dohánya elegendő az 20 gibás szkúzi mencseszterre, amely nem is annyi, köszönhetően az Sátánnak.
És az Fővájár mondá: rendeltessék meg az 20 gibás szkúzi mencseszter. És lőn boldogság az rencergizdának az ő szüvében, és háborgó lelke megnyugoda.

És eljöve az szállító, és hozá az szkúzi mencsesztert. Az 20 gibásat, amely nem is annyi köszönhetően az Sátán istentelen mesterkedéseinek. És mene az rencergizda az szerverhez az 20 gibás mencseszterrel hétfőn napnyugta után. És kézbe vevé az csavarhúzót és megnyitá az szerver hasát. És kivevé az mencsesztert mely megdöglend és betevé az mencsesztert melyet az szállító hozá. És békapcsolá az rencergizda az szervert és mondá nékije:
- Tápászkodj Dezső!

És föltápászkoda az szerver, és megismeré az mencsesztert. És az rencergizda behívá az "NWCONFIG" utility-et és mondá:
- Legyen az Netware partíció! - és lőn.
És az rencergizda hívá az "Mirroring" opciót, és erősen kíváná hogy az 20 gibás szkúzi mencseszternek legyen az tükörképe és hasonmása.
És akkor az Sátán mondá az szerverből:
- No available Netware disk partitions are compatible with the selected drive.

És akkor lőn szomorúság az rencergizda szívében. És meglátá az Sátán mesterkedéseit, és megtapasztalá, hogy az szállító egy gibának az falatkájával rövidebb mencsesztert hozott vala. És megsejté az rencergizda az következőket:
- Az következő hétfői napon az napnyugtakor újra megnyitá az szervert.
- És megszünteté az 9 gibás mencseszternek az ő képét és hasonmását.
- És tevé az rövidebb 20 gibás mencsesztert - ami nem is 20 gibás - az 9 gibásnak képére és hasonlatosságára.
- És tevé az öreg 36 gibás mencsesztert - ami nem is 36 gibás - az 20 gibásnak képére és hasonlatosságára.
- És miután imígyen kiűzé az Sátánt az szerverből, kegyes áldozatot mutat be, magához vevén az Úr Jézus Krisztus szent vérét az szőlő levének formájában, és mívelé ezen cselekedetet mindaddig, míg háborgó lelke lecsillapodván nyugodni tér.

#597 Felhasználó inaktív   Hootmák 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 20:18

Attamindenit, eztet emészteni meg inkább alvás közben, fennforgandós tragédiák sora... :D

#598 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 22:22

Zsivaagoo, ezen könnyesre röhögtem magam :D ezekből tényleg kéne írni egy könyvet... :D

Szerkesztette: DGabor_ 2006. 06. 13. 22:23 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#599 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 07:45

:up: :D

#600 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 11:49

:evil2:
2006. III. 4.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.