Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény)
Elküldve: 2006. 12. 19. 13:03

Elküldve: 2006. 12. 19. 16:04
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 13:03

Ti maximalisták!

Egyébként mikor 4 éve vettem, akkor nem tartottam fontosnak, hogy milyen tápot veszek a celeron konfighoz. Most már nem vennék ilyet, de pénzt tényleg nem kívánok beleölni. Egyelőre rendesen viszi a konfigot, egyedül a zaj, amit csap, zavar csak.
Talán jövő karácsonyra(ha nyáron kapok munkát) ráveszem magam egy Core 2 konfigra amibe már valami normális tápot veszek.
Köszönöm az aggódást, ha leég és rántja magával a többi hardvert, akkor ígérem jelezni fogom.

...remélem azért erre nem kerül sor! :lekopog-az-asztalalján smiley:

Szerkesztette: Cufter 2006. 12. 19. 16:12 -kor
Emlékeztek arra, mikor nem emlékeztünk semmire? Felejthetetlen élmény volt!
Elküldve: 2006. 12. 19. 23:32
Idézet: Cufter - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 16:04

Egyébként mikor 4 éve vettem, akkor nem tartottam fontosnak, hogy milyen tápot veszek a celeron konfighoz. Most már nem vennék ilyet, de pénzt tényleg nem kívánok beleölni. Egyelőre rendesen viszi a konfigot, egyedül a zaj, amit csap, zavar csak.
Talán jövő karácsonyra(ha nyáron kapok munkát) ráveszem magam egy Core 2 konfigra amibe már valami normális tápot veszek.
Köszönöm az aggódást, ha leég és rántja magával a többi hardvert, akkor ígérem jelezni fogom.

...remélem azért erre nem kerül sor! :lekopog-az-asztalalján smiley:

Nekem is volt Codegen tápom, ami egy gyengébb konfigot vitt. Két-hátrom évig szolgált, utána egyszerűen megadta magát, nem indult a gép. Szerencsére nem vitt magával semmit, de azért az is benne volt a pakliban. Most már Sirtech táp van a gépemben, ami (remélem) jóval megbízhatóbb.
Elküldve: 2006. 12. 20. 18:38
Idézet: Dead6nail - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 0:32
A Sirtec asszem a Chieftec koltseghatekony valtozata, de ha tevedek akkor a tobbiek kijavitanak. En anno vettem egy ilyet aztan megdoglott egy honapon belul. Visszavittem kicserelni. Mistralba.

Ott kozoltek, hogy nem annyira szakszeruen oldottam meg a szallitast, keressem mar meg a dobozat. Visszavittem dobozostul, aztan kozoltek hogy hat igen egyebkent a heten mar harmat visszahoztak belole ugyanezzel a hibaval. Meg jo hogy nem mondtak azt hogy az enyem az egyeduli ami biztos a szakszerutlen tarolas miatt nem megy most.

Tulajdonkeppen csak azert irtam ezt le, mert lehet hogy hajlamosak ezek szerint a szeriahibakra...
Ebéd New Yorkban
Csomag a Bermudákon British Airways
Elküldve: 2006. 12. 20. 22:42
Idézet: zako - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 13:36
Ugyan nem mostani ez a hozzászólás, valamint távol álljon tőlem, hogy reklámot csináljak magentáéknak, de ők ugye megtehetik, és elindították ezt, és nagy hírveréssel be is reklámozták vagy egy éve...
Elküldve: 2006. 12. 20. 22:43
Idézet: Normika - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 18:38

Ott kozoltek, hogy nem annyira szakszeruen oldottam meg a szallitast, keressem mar meg a dobozat. Visszavittem dobozostul, aztan kozoltek hogy hat igen egyebkent a heten mar harmat visszahoztak belole ugyanezzel a hibaval. Meg jo hogy nem mondtak azt hogy az enyem az egyeduli ami biztos a szakszerutlen tarolas miatt nem megy most.

Tulajdonkeppen csak azert irtam ezt le, mert lehet hogy hajlamosak ezek szerint a szeriahibakra...
Bizony, ez volt az a 410W-os Sirtec, ugye? Nálam is megadta magát 4 hónap után.

Elküldve: 2006. 12. 31. 18:09
Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 10:44

Amíg egyébként ingyen csinálod ezeket a szívességeket, addig max köszönhetik a dolgot, ha el is cseszed. Akkor más a helyzet, ha zsét is fogadsz el, mert onnantól kezdve akár a nesze itt egy ezres burgerre értéktől egyből te leszel a felelős azért is, ha Zalaszenthátalsógótpuszta mellett villámlott és kiégett a gép.
A hálátlan szomszéd Pistikének és szüleinek egyébként meg kell adni pár számtech bolt címét/telszámát, esetleg egy profibb cégét is, azt majd nézegetnek, hogy kijön a szerelő bácsi 4ropiért és utána vérmérséklettől függően 3 és a végtelen között kér óránként, vagy alapból körberöhögi a telefonba és ki sem jön, mondva az egész gép értéke nincs 10ezer forint.
Összinte legyek egyet értek veled. Régi szaktanáromnak volt egy régi mondása. Akiben nem bizol azt ne enged a géphez. Egyébként ha a csuszkát teljesen kihuzod a képernyő felbontásnál akkor a videokártya megjegyzi és csak számítogépes szakember tud rajta segíteni. Bár legtöbbször elég a windows ujratelepíteni. És nem mehet tönkre. Csak még piszkálja más is.
Elküldve: 2006. 12. 31. 18:19
Idézet: Leeroy - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 22:43

Csakúgy, mint a Chieftec. Kijött egy rossz 410-es széria.
Úgy tudom, a két név teljesen ugyanazt a tápot/belsőt takarja, nincs szó költséghatékonyságról, csak a Föld más-más régióját célozzák meg velük. Itt Mo-n van Chieftec is meg Sirtec is.
Elküldve: 2006. 12. 31. 23:42
Idézet: Glatz Krisztián 1986 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 18:09
Szerintem az ide írogatók többsége tudja, hogy elég csökkentett módban újraindítani, és visszaállítható.
Némelyikük azzal is tisztában van, hogy régebbi moncsi - modern kártya kombóval el lehetett játszani azt, hogy valamelyik, vagy mindkettő a kukában végzi.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 01. 01. 23:16
Idézet: Leeroy - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 22:42
Ezekre azért kíváncsi lennék, hogy milyen szakmai felkészültségük van, mit kezdenek egy púpos alaplappal, egy zizagő táppal. Ott helyben csereberélnek? Van csávónak laptopja, öszes létező cucchoz szoftvere, driver hegyek, ha kell, akkor mobilos GPRS a töltögetéshez?
Nekem elég sok vasat elég reménytelen lenne helyszínen gyógyítani, főleg ha egyben 200 giga van, jól összevirnyákolva vagdosva, oszt egy mentés/formázás/partícionlás/telepítés megfejtés nem 3 perc, oszt akkor szoftverlicenszekről nem is beszéltünk. Elkéri a kiszállást, oszt ha warez win van, akkor szétteszi a kezét, vagy hegeszthet valamit?
Kocsikat látom futnoni folyamatosan, szóval biztos hívják, kérdés mi van utána.
Elküldve: 2007. 01. 01. 23:35
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 23:16
Nekem elég sok vasat elég reménytelen lenne helyszínen gyógyítani, főleg ha egyben 200 giga van, jól összevirnyákolva vagdosva, oszt egy mentés/formázás/partícionlás/telepítés megfejtés nem 3 perc, oszt akkor szoftverlicenszekről nem is beszéltünk. Elkéri a kiszállást, oszt ha warez win van, akkor szétteszi a kezét, vagy hegeszthet valamit?
Kocsikat látom futnoni folyamatosan, szóval biztos hívják, kérdés mi van utána.
Tudom, nem illik első látásra véleményt alkotni valakiről, de a jelzett kocsik némelykében (vagy ugyanaz többször) látott úriembernek a kezébe egy négyszínű golyóstollat sem adnék.
Aki meg nem hivatásszerűen csinálja, csak muszáj érteni hozzá, az hord magával egy rakás cd-t, dvd-t abban a reményben, hogy van hozzá meghajtó is a páciensben.
Az usb-kulcs is hasznos, de csak XP SP2-vel, ill. az időben letöltött, floppyn tárolt w98-as driverrel....
A szuperszerviznél remélhetőleg van opció a gprs-es netezésre, mert anélkül az "ötperces" javítás éjszakai sörözéssé válik, mint anno a baráti-kollégai gépek kúrálása.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2007. 01. 26. 22:22
Idézet: F-UzR - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 14:47
Tanulságos gondolatokat irtál nekem. Én is sok gépet látok el. De igyekszem tanulni is mellete. Igyekszem az idegrendszeremet ilyenkor edzeni hogy hozzá ne vágjam a gépet. De tényleg tanulságos gondolatokat irtál nékem. köszönöm.
Elküldve: 2007. 01. 26. 22:27
Idézet: csozsi - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 23:42
Némelyikük azzal is tisztában van, hogy régebbi moncsi - modern kártya kombóval el lehetett játszani azt, hogy valamelyik, vagy mindkettő a kukában végzi.
Kössz a tipet. Én ezt tapasztaltam. de kössz hogy megosztod velem.
Elküldve: 2007. 01. 26. 22:37
Idézet: Glatz Krisztián 1986 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:27
U.I.: azért mert anyira nem értek hozzá azért nem kell baszogatni. de igyekszek tanulni és minden tanácsot szivesen fogadok de azt nem szeretem ha baszogatnak.
Elküldve: 2007. 01. 27. 00:52
Idézet: Glatz Krisztián 1986 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 22:37
Rendben, de én meg a káromkodást nem szeretem, aztán hamar eljár a kezem a százalékosztás felé.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 01. 27. 19:51
Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:52
Bocsánat. Mert van vér a pucámba ezt igy beirni

Elküldve: 2007. 01. 27. 19:55
Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:52
De legalább öszinte vagy.
Elküldve: 2007. 01. 27. 20:20
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 23:16
...
Én is.
Amikor anyámékhoz bekötötték az ADSL hozzáférést (a megrendelés a beüzemelésről is szólt, nemcsak a csatlakozás kiépítéséről), az egy hét alatt kijött három emberből csak a HARMADIK jutott odáig jutott, hogy kb 1 percig volt kapcsolat, utána megszakadt, majd "nem-tudom-miért-nem-működik-én-csk-az-ikszpéhez-értek"-mentegtőzéssel ő is elment.
Én, aki humánvégzettségű műszaki ántitálentum vagyok kb összesen 20 perc netezés és beállítás után megoldottam ezt az óriási problémát...
S ez nem olyan régen volt.
Szerkesztette: scaurus 2007. 01. 27. 20:20 -kor
Elküldve: 2007. 01. 27. 21:19

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:37