HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 24. 14:32

bocs, ertem en, hogy neked fontos, de akkor miert irtad ezt:

Idézet: Nezzus - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 19:09

Eddig senkinél sem találtam meg, másrészt meg 30 et nem költök rá (egy fekte fehér képernyőre)
a valasz egyszeru es trivialis: uszkve 30-100e-ert bizonyara valaki meg tudja neked csinalni. nincs ezzel semmi gond. ha neked ez kell!

ezutan jott egy masik kerdes:

Idézet

Most mondjátok meg mi tévő legyek!
amit mindenki (szerintem jogosan) ugy ertelmezett, hogy "mit tegyek, ha nem akarok 30e-et rakolteni?" erre is tokeletes valasz jott: dobd ki, es vegyel masikat. hiszen a szamitastechnika mar csak ilyen, hogy 20 eves eszkozoket nem eri meg javittatni.

ezek utan en a magam reszerol mar csak a felhaborodasodat nem ertem, de nagyon. van ket tokeletes valasz, azt valasztod, amelyik szimpatikusabb. ja, hogy Te egy olyanra vartal, hogy "2e-ert megforrasztom neked!"? bocs, en meg arra, hogy valaki rozsadombi villat adjon el nekem 100e-ert. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#702 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 24. 18:19

Idézet: Nezzus - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 14:30

didyman megértettem amit leírtál nekem.
Én azért ragaszkodok ahoz a roncshoz mert az elmúlt éveim egyik emléke ami azt igazolja hogy nem véletlenül szált csak úgy el 14 év.
Egyébkénrt meg téleg kivághatnám a francba, de csak egy emlék! Amihez én ragaszkodom.
Így ment tönkre: szét lett szedve, aztán valameik kábel nem lett normálisan visszadugva.
A következménye egy sípoló hang, ekkor lett vagy 30szor ki/be kapcsolva(egyszer csak már fütyülni sem fütyült) és azóta nem bírtam bekapcsolni, most halott állapotban van.
Ja megha leszedtem képernyőt és úgy kapcsoltam be akkor még el is indult csak látni nem láttam semmit.
Most ez a jelenlegi állás.
Vmi elszált benne, de mi?

Jobbik esetben egy biztosíték repült el, ha a kábel ép, akkor ez nem téma. Ha FET ment zárlatba, az bonyolultabb, de még megéri eset.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#703 Felhasználó inaktív   Nezzus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 25. 21:41

Sebaj, kevés infót adtam meg, bocsánat. Megy a vitrinbe a laptop, winyót lementem aztán punktum!
Kedves bogdan felhasználó, nem tudom hogy szóltam-e hozzád de ha igen már bánom hogy megtettem
ugyanis nem tudtam hogy vannak ilyen oltári beképzelt emberek ezen a civilizált oldalon( de amint köztudott: Isten állatkertjének kerítése alacsony és aki nem éri be önmagával, az sajnos csesződik mások nyomorúságos világával). A magam részéről meg annyit, vannak hiányosságaim amit beszeretnék hozni és semmi kedvem ahhoz hogy a másokhoz való viszonyom ilyen bocs a kif.ért brutális legyen még akkor is ha az az ember egyáltalán nem konyít semmit a témához(gondoltam magamra).
Elnézést hogy létezek kedves bogdan.
Másrészről érintve meg van biztos olyan gép mint az enyém: 5 napja arra lettem figyelmes a kereső által hogy egy ugyan olyan laptop kelt el 5000 FTért kb 2 hónapja ami nálam meghibásodott.
tehát van esély még ha csak nem is 100.000FTért.
Ja és már hallottam(vagy olvastam vhol) olyanról hogy már akadt aki a rózsadombon vett házatt párszázezerért, ügyeskedve.

#704 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 08:19

Idézet: Nezzus - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 22:41

Sebaj, kevés infót adtam meg, bocsánat. Megy a vitrinbe a laptop, winyót lementem aztán punktum!
Kedves bogdan felhasználó, nem tudom hogy szóltam-e hozzád de ha igen már bánom hogy megtettem
ugyanis nem tudtam hogy vannak ilyen oltári beképzelt emberek ezen a civilizált oldalon( de amint köztudott: Isten állatkertjének kerítése alacsony és aki nem éri be önmagával, az sajnos csesződik mások nyomorúságos világával). A magam részéről meg annyit, vannak hiányosságaim amit beszeretnék hozni és semmi kedvem ahhoz hogy a másokhoz való viszonyom ilyen bocs a kif.ért brutális legyen még akkor is ha az az ember egyáltalán nem konyít semmit a témához(gondoltam magamra).
Másrészről érintve meg van biztos olyan gép mint az enyém: 5 napja arra lettem figyelmes a kereső által hogy egy ugyan olyan laptop kelt el 5000 FTért kb 2 hónapja ami nálam meghibásodott.
Ja és már hallottam(vagy olvastam vhol) olyanról hogy már akadt aki a rózsadombon vett házatt párszázezerért, ügyeskedve.

Nagyon gyerekes vagy. Más segíteni akar te meg játszod az agyad. Uff.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#705 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 09:46

Lassan meger egy felterjesztest a Folamatopikra az itteni produkcioja, meg amit a melyik vga topikban elkovetett.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 06. 26. 09:46 -kor

#706 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 08:28

már az első, mi tévő legyek kérdésnél be kellett volna linkelni az evos notebook barkács totyikot, h folytatódjék ott a bájcsevej-

Szerkesztette: avman 2007. 06. 27. 08:29 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#707 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 08:57

Idézet: Nezzus - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 22:41

Kedves bogdan felhasználó, nem tudom hogy szóltam-e hozzád
hogyne! amikor irtal a forumba, akkor minden taghoz szoltal, hozzam is.

Idézet

en barmit elnezek, a bunkosagon kivul. azt akkor sem kedvelem viszont, ha bujtatott formaban adjak az embernek.

Idézet

bizonyara. de miert irod ezt nekem? en nem irtam olyat, hogy ne lenne mas megoldas... en csak azon csodalkoztam, hogy miert haborodtal fel(!), amikor kaptal ket jo(!) valaszt. erre a kerdesemre persze nem sikerult valaszolnod... alatkart ide, vagy oda.
a forum ma:

#708 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 09:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 27., szerda - 9:57

hogyne! amikor irtal a forumba, akkor minden taghoz szoltal, hozzam is.

Na. Akkor itt fejezzük is be.

(Bogdan, Téged ki lehet hozni a sodrodból? :) )
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#709 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:01

nem. vagy legalabbis nagyon nehez! :)

csak nem ugy tunt, hogy kijottem volna? aaa! nagyon messze van ez ettol. max azert irtam, hogy a delikvens kicsit nezzen magaba.
a forum ma:

#710 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 12:18

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 21:41

A DR-DOS egy nagyon kényes fenegyerek. Tény, hogy k sokmindent tud, de nagyon hw-érzékeny, nem való ipari környezetbe. Ahol működik, ott viszont nagyon frankón ki tudja használni a gép adta lehetőségeket.

:offtopic:

csak egy érdekes adat: állítólag ilyen van régebbi fényképezőgépekben. például Canon EOS-300D és 10D. induláskor ezért kell várni 2 másodpercet, ilyenkor megy a boot folyamat. az újabb masinákban (EOS-350d és 20D) már más rendszer van, azoknál nincs várakozás...

sajnos nem tudok linket mutatni róla, így akár a tévedés jogát is fenn kell tartanom  :think:

üdv!
.
.
.

#711 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 17:32

a régebbi PowerShot Axx canonokon (pl A75) is valami dos fut, készült is hozzá pár idétlen progi, pl tetris :D meg olyan ami mutatja a szabad helyet a meghajtókon (a kártya a d: ), vicces :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#712 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:00

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 13:18

:offtopic:

csak egy érdekes adat: állítólag ilyen van régebbi fényképezőgépekben. például Canon EOS-300D és 10D. induláskor ezért kell várni 2 másodpercet, ilyenkor megy a boot folyamat. az újabb masinákban (EOS-350d és 20D) már más rendszer van, azoknál nincs várakozás...

sajnos nem tudok linket mutatni róla, így akár a tévedés jogát is fenn kell tartanom  :think:

üdv!

Hmm, ez nem feltétlenül a használt rendszeren múlik. Egy Caldera interpreter környezettel 100-200k-nyi betöltése ugyanúgy lehet egy baromi lassú ROM területről, vagy egy gyors flash-ből. Az eszközök éledése, indulása, a célhardver öntesztje ugyanúgy kitehet sok időt, amire megint a DOS fog várni akár.

#713 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 12:34

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 18:32

a régebbi PowerShot Axx canonokon (pl A75) is valami dos fut, készült is hozzá pár idétlen progi, pl tetris :D meg olyan ami mutatja a szabad helyet a meghajtókon (a kártya a d: ), vicces :)

A60-on is?

#714 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 00:10

tönkremehet-e a vga (nvidia, 7900gs) dvi-d kimenete...
naszóval adott egy proji, ami egy dvi-d mazzaggal van meghajtva. proji nem volt bekapcsolva, a gép ment, analóg mód, nem klón a vga-n, lehúztam a mazzagot a projiról, mert pakolásztam. és azóta nem megy ki a jel a projira. látja, h ott van, klónba is vált, de kép semmi. sehogy. ha fordítóval rárakom a dsub monitort, akkor azon van kép- ha a másik dvi kimenetre rakom, ott már ad képet a proji. pár hete offos lett egy másik nvidia vga (7600gs), ugyanilyen tünetekkel, de akkor momentán nem emlékszem, h piszkáltam volna, de lehetséges. azon csak egy dvi csati volt. - előtte volt egy 6600gt, na ott ellenben biztos vagyok benne, h volt ilyen lehúz, visszadug aktus jópár, mikor ment a gép és soha nem volt semmi gond vele. talán még olyan is volt, h a proji is ment.
a manual sem írta sehol (nem úgy, mint a pl a svideo/tvout kimenetnél), h mind2 eszköznek kikapcsolva kell lennie. mellesleg svideonál sem nagyon tartottam ezt be egy vga-mnál se, szinte minden verzióban volt már kihúz-rádug vga-tv viszonylatban (messzi kábelen van, gyakran lecsúszik), soha nem volt gond.
szerk: hümm. visszagondolva, pakolászások miatt nemrég a proji a régi földeletlen hálózatra került, míg  a gép földelten van (régi ház, 2 hálózattal, a földelést mi csináltattuk, a tetőn keresztül van lehúzva a kábel a sarkokban, csatornában).. esetleg ez?

Szerkesztette: avman 2007. 07. 11. 00:20 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#715 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 00:13

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 13:34

A60-on is?

hmm... asszemja :)

próbáld ki: http://www.inweb.ch/foto/pshotfun.html (inglis oldal, röviden-tömören)
http://www.volny.cz/...ardware/a70.htm (hosszan, csehül, lap végén a letöltéseknél angolul is)

Szerkesztette: qnadam 2007. 07. 11. 00:19 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#716 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 05:50

Idézet: avman - Dátum: 2007. júl. 11., szerda - 1:10

szerk: hümm. visszagondolva, pakolászások miatt nemrég a proji a régi földeletlen hálózatra került, míg  a gép földelten van (régi ház, 2 hálózattal, a földelést mi csináltattuk, a tetőn keresztül van lehúzva a kábel a sarkokban, csatornában).. esetleg ez?

Igen, valószínűleg ez... Kellene szerezned kölcsönbe egy DVI-s monitort és egyedül rádugni a problémás DVI kimenetre. Ha bekapcsolás után a POST nem jelenik meg rajta, akkor az a kimenet sajnos halott.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#717 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 15:14

Hö!

De lekushadt ez a totyik.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#718 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 15:18

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 15:14

Hö!

Isten hozott újra Drága Mester.  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#719 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 15:53

Zako sem jár errefelé. Ahogy látom a kollégium visszavetette írói termékenységét. Vagy lehet hogy lánykollégium lett és mással van elfoglalva  :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#720 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 22:50

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 16:14

Hö!

Mer' baszó' írni beléje :Đ

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.