Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény)
Elküldve: 2008. 01. 03. 18:14
Elküldve: 2008. 01. 03. 21:41
Elküldve: 2008. 01. 04. 11:37
Nincs 20K ft.-om arra, hogy utánajárjak az ups-es tesztnek, ezért hát reménykedem, hogy nem lesz ettől baja...
Elküldve: 2008. 01. 05. 08:58
Idézet: Quain - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 17:57
Az alábbi kérdésem lenne:
Egy viszonylag új társasházban lakom (nem rég lett 1 éve, hogy a lakások át lettek adva, szóval maga az épület, kábelezéssel, mindennel, kevesebb, mint 5 éves).
Nemrég tönkrement egy ősrégi 15"-os lg 520si úgy, hogy este még semmi baja nem volt, majd másnap be sem kapcsolt... (a tápcsatlakozó/kábel már egy ideje kontakthibás volt, ha oldalirányban meghúzodott a kábel, elment a kép, mintha kikapcsolták volna, ha megszűnt az erőhatás, bekapcsolt, szóval idős is volt, baja is volt, lehet, hogy eljött az ideje...)
Ennek a helyére került egy 17"-os samsung 797MB.
Az a gond, hogy időnként (mondjuk 10-20 percenként) olyasmi effektet produkál, mintha "kicsit" degaussolna: az addig éles szöveg elmosódottá válik, kb. 1 mp.-re, mintha gyorsan remegne, aztán újra éles lesz. (annyira, hogy csak szöveg olvasása közben vehető észre, ahol azért feltűnik, ha a betű nem éles (egy ideig a szememre gyanankodtam, biztos elfáradt

A használt felbontás: 800x600@100hz (144 a max, tehát minden erőlködés nélkül bírnia kéne)
Nem értem a problémát, és az alábbi gondolatok merültek fel bennem:
-Valami nem jó az épület kábelezésében, és ha valaki bekapcsol egy nagyobb fogyasztású eszközt (villanytűzhelyt lehet csak beszerelni, a gáz tilos, úgy tudom, szóval abból van bőven), "nem jó dolog" keletkezik valahol, ennek hatására a monitor nem képes olyan pontosan pozícionálni az elektronsugarat, ezért lesz homályos a kép.
-Ugyanez, csak a videokártyával.
-Kezd meghibásodni a monitor
-Kezd meghibásodni a vga
Ha az első kettő közűl valamelyik áll fenn, lehet-e baja a monitornak ilyen mértékű ?feszültség-ingadozás? tól?
Várom a tippeket.
Lehet, hogy a monitor közelében megy a társasházban a felszálló fővezeték, ha te a földszinten vagy akkor megeshet, hogy a kábelekből jövő nagy erőtér befolyásolja a CRT-t.
kb 2 éve mesélték, hogy egy irodaházban nem müködött egy crt, jött a szerelő egy újjal, és azse, viszont a régi a szomszéd irodában ment. Kicsrélték TFT-re és az müködött.
Ott is az mágneses erőtér tette müködésképtelenné a CRT-t!
Elküldve: 2008. 01. 06. 20:48
Idézet: Quain - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 12:37
Nincs 20K ft.-om arra, hogy utánajárjak az ups-es tesztnek, ezért hát reménykedem, hogy nem lesz ettől baja...
Halihó !
Nem kell ahhoz 20 rugó, hogy egy tesztet megcsinálj, csupán egy normális cimbora, aki pár napra kölcsönadja a saját UPS-ét. Mellesleg használtan, új aksival vettem magamnak 6 ropiért cirka fél éve egy - lehajolok, megnézem... igen: - 600-as Powercomot. Mostanában is ugyanennyiért vannak, ha jól láttam pár hete. Ez már a második darab itthon, az első közvetlen alatta dohog, az viszi a másik masinát, a modemet, routert, meg amit épp arra a hosszabbítóra dugok be ("szeretem" átalakítani az abnormális kimenetű eszközöket). Ha nem aktív PFC-s a tápod, és akár csak 1-2 alkalommal is évente, de előfordul Nálatok áramszünet vagy áramkimaradás, akor _már_ megérte egy ilyen befektetés. Ezt igazán csak az érti meg, aki anyázott már elsötétült monitor/elhalkuló ventillátorok/leparkoló vinyó előtt, mondjuk (természetesen) lemez írása közben.
Egyébként nagyjából milyen időközönként fordul elő ez a homályosodási jelenség ?
Telcontar nagymester megemlítette a hűtőgépet. Én is ilyesmire gyanakszom az 1 másodperc körüli aktivitás miatt. Netán ha a szoba falához képest odébbraknád mondjuk 1 méterrel a moncsit az esetleg valóban a falban rohangáló vezetékek miatt ?
Másik monitorral is nézted már ? (nem hiszem, hogy ne akadna haveri körben egy nagyjából hasonló paraméterekkel rendelkező monitor pár napra kőccsönbe egy próba erejéig...bár gyanítom, annál kevesebben vannak, akik 800x600-ban használják, 100Hz ide vagy oda)
És ne feledd ! Nem akarásnak nyögés a vége. Mindig.
Hiába irkálunk itt mi bármit is a fórumon, írod le a jelenséget, próbáljuk látatlanban felállítani a távdiagnózist. Ha Te nem próbálod ki különböző verziókban a tetthelyen a dolgokat, az egész fórumbeli betűvetősdi csupán falra hányt borsó...
Nnnah ! Szokás szerint jó rövid voltam.
Tisztelettel :
Zso.
Elküldve: 2008. 01. 07. 09:54
Közvetlenül egy fallal szemben ülök, tehát lehet, hogy a szomszéd oda állította fel a részecskegyorsítóját. :Đ
Elküldve: 2008. 01. 08. 13:40

1 ismerősnél, amig a konyhában (a fal túloldalán) úgy másfél méterre ment a mikró, nézhetetlen volt a monitor. Nem remegett, hanem totál szétesett a képe.
Azóta a konyha is átépült, a monitor is TFT lett.
Elküldve: 2008. 08. 25. 19:49
Jelenleg munkatársaimmal szervereket üzemeltetünk a világ minden tájékán. Kedvenceink pl. Pakisztán, Nigéria, India, Kína, Bolívia, Kenya, Dél Afrikai Köztársaság ...stb.
Ún. szabvány HP szerverek vannak, RAID 5 vezérlővel, felügyeleti progik vonyítanak, ha valami baj van. Ha hardver, akkor nyitunk ún. hibajegyet oszt valamikor majd kibattyog egy technikus a helyszínre javítani, felhív minket telefonon oszt felvilágosítjuk, hogy mit és hogyan.
Disaster = katasztrófa (RAID 5 tömb összeomlása miatt totális adatvesztés a szerverről).
Nos időnként előszokott fordulni, hogy a 3 HDD-ből 1 kihal, sebaj a maradék kettőn a RAID 5-ös tömb még életben marad. Kimegy a technikus, távolból figyeljük + telefonon instruáljuk.
El tudjátok képzelni, mennyire örülünk a pakisztáni, indiai, thaiföldi, maláj, nidzsériai yoruba harcos és más technikusnak? Az esetek 70%-ban a delikvens kihúzza a döglött hot-swap-es HDD-t és beteszi helyette az újat. OK. S lőn bódottá.

A többi esetben azonban a még működő vinyók közül húz ki egyet, ekkor a tömb megborul, adatok világgá mennek mindörökké.

Legutóbb egy china man Nankingban cifrázta meg a dolgot. Életképes vinyó kihúz, RAID megborul, telefonon "Nem azt kellett volna", erre az idióta kihúzza a hibás vinyót, és a helyébe benyomja az előzetesen eltávolított működőt. Majd ezután beteszi a felszabadult (3.) helyre a cserevinyót (ami véletlenül!!! épp az a típus volt ami kellett). Ezután angolosan távozik.

Mentés a júzerek adatairól nem volt, pedig ők lettek volna felelősek, hogy a megfelelő szalagokat időben berakják.
Eredmény: disaster recovery 2 napon keresztül, azaz távolról újrahúzni a szervert.
3 hónap alatt ez már a 4.-ik eset. Vezetőség értsd helyi távoli és a multink nagy emberei telefonos konzíliumot tartanak minden esetben, és sürgetnek minket. Mi meg átadjuk a következő műszaknak, hogy éppen hol állunk.
----------------------------------
Más: Áprilisban átirányították hozzánk a német nyelvű telefonos hibajelző Mikrobit. Június elejére megdöglött. HURRÁ!!!

2 hete megszerelték, és azóta megin csesztet minket.

Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2008. 08. 26. 07:59
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 19:49

41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.
Elküldve: 2008. 08. 28. 21:55
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 20:49
Jelenleg munkatársaimmal szervereket üzemeltetünk a világ minden tájékán. Kedvenceink pl. Pakisztán, Nigéria, India, Kína, Bolívia, Kenya, Dél Afrikai Köztársaság ...stb.
Ún. szabvány HP szerverek vannak, RAID 5 vezérlővel, felügyeleti progik vonyítanak, ha valami baj van. Ha hardver, akkor nyitunk ún. hibajegyet oszt valamikor majd kibattyog egy technikus a helyszínre javítani, felhív minket telefonon oszt felvilágosítjuk, hogy mit és hogyan.
Disaster = katasztrófa (RAID 5 tömb összeomlása miatt totális adatvesztés a szerverről).
Nos időnként előszokott fordulni, hogy a 3 HDD-ből 1 kihal, sebaj a maradék kettőn a RAID 5-ös tömb még életben marad. Kimegy a technikus, távolból figyeljük + telefonon instruáljuk.
El tudjátok képzelni, mennyire örülünk a pakisztáni, indiai, thaiföldi, maláj, nidzsériai yoruba harcos és más technikusnak? Az esetek 70%-ban a delikvens kihúzza a döglött hot-swap-es HDD-t és beteszi helyette az újat. OK. S lőn bódottá.

A többi esetben azonban a még működő vinyók közül húz ki egyet, ekkor a tömb megborul, adatok világgá mennek mindörökké.

Legutóbb egy china man Nankingban cifrázta meg a dolgot. Életképes vinyó kihúz, RAID megborul, telefonon "Nem azt kellett volna", erre az idióta kihúzza a hibás vinyót, és a helyébe benyomja az előzetesen eltávolított működőt. Majd ezután beteszi a felszabadult (3.) helyre a cserevinyót (ami véletlenül!!! épp az a típus volt ami kellett). Ezután angolosan távozik.

Mentés a júzerek adatairól nem volt, pedig ők lettek volna felelősek, hogy a megfelelő szalagokat időben berakják.
Eredmény: disaster recovery 2 napon keresztül, azaz távolról újrahúzni a szervert.
3 hónap alatt ez már a 4.-ik eset. Vezetőség értsd helyi távoli és a multink nagy emberei telefonos konzíliumot tartanak minden esetben, és sürgetnek minket. Mi meg átadjuk a következő műszaknak, hogy éppen hol állunk.
Más: Áprilisban átirányították hozzánk a német nyelvű telefonos hibajelző Mikrobit. Június elejére megdöglött. HURRÁ!!!

2 hete megszerelték, és azóta megin csesztet minket.

Az ég áldja meg ismét, hogy sorainkat írja!

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 08. 29. 17:44
Idézet: didyman - Dátum: 2008. aug. 28., csütörtök - 22:55

Mostannég gyün a mai termés.

Nos, mint tudjátok multinál dolgozom, felügyeljük a világot, és kapjuk a "hibajegyeket" (Ticket) amikben megoldandó problémákkal ill. észveszejtő baromságokkal bombáznak nap mint nap.
Ééééés...... Ma megszületett végre a "Ticket of the Month"

(Német o.-ból érkezett.)
Címe : LaserGun funktioniert nicht

Majdnem ezzel a válasszal küldtem el:
Please use your Atomic Annihilation Disintegrator instead.

Természetesen email-ben körbeküldtem a cégnél.
Ezután már jöttek a további poénok:
- Nem vették fel a raktárból a Protontorpedókat?
- Mi lesz velük, ha lemerül a ZPM és a pajzsok is 20 %-on lesznek?
- Az én fényszablyám bezzeg működik!! (melldöngetés)
- Használjátok az Erőt vazze!
stb.
Ez egy ilyen péntek délután.

Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2008. 08. 30. 22:06

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 09. 17. 12:47

Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?
Elküldve: 2008. 09. 17. 15:57
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 18:44

Valaki magyarázza el a póént lécci...

Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2008. 09. 18. 09:07
Idézet: EV6 - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 16:57

Probléma:
Lézerágyú nem működik..
Válasz:
Használja helyette az Atomannihilációs dezintegrátort..
(Mi a tököm az a LaserGun informatikailag?)
Elküldve: 2008. 09. 18. 09:23
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 10:07
Nem ismerem, találni sem találok róla semmit, de szerintem valami nyomtatáshoz használatos sw lehet vagy valami játéknak a neve.
Nem hinném, hogy hollywood-i sci-fi filmkellék miatt sírtak :Đ
Elküldve: 2008. 09. 18. 17:56
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 17:44
Címe : LaserGun funktioniert nicht

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 9:07
Hamár multi...
Nem lehet valamiféle vonalkódleolvasó kézikészülék?
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2008. 09. 18. 21:53
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 10:07
Milyen cég ez?
Még vagy két éve, az előző munkahelyemen találtunk egy Németországból érkezett konténerben egy alsó hangon félmilliós, lézer-vonalkódolvasós ipari PDA-t, amit valaki be is nyelt jól, lehet, hogy most tűnt fel a túloldalon, hogy hiányzik :Đ
Elküldve: 2008. 09. 19. 07:37
Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 22:53
LuftWaffe

Elküldve: 2008. 09. 19. 10:02
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 9:07
Lézerágyú nem működik..
Válasz:
Használja helyette az Atomannihilációs dezintegrátort..
(Mi a tököm az a LaserGun informatikailag?)
az a optikai olvasó lézerfeje.Régiekre igy is volt ráírva sárga matricával class2 vigyázz a lasergun fénye a szembe jutva elváltozást okozhat.
Hádédész..