HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 20. 12:03

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 10:58

Ez hány évbe tellett?

Szerintem 2-2,5 év.  :think:

#782 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 12:04

Ez 3.5 évbe! Úgy jártunk a bíróságra, mint más a templomba!

Azóta sincs náluk semmi rendbe! Már a 4. céget üldözik el azóta, hogy ez az affér volt!

Szerkesztette: Takygyerek 2009. 04. 20. 12:06 -kor

Takygyerek a világjáró......

#783 Felhasználó inaktív   Draco21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 07. 14:21

Húhúúúúú, végigolvastam az összes hozzászólást és nekem is van egy történetem amit szívessen megosztanék veletek.

Apám, munkahelyén a nagyfőnökség felújította a komplett szerverparkját (3 évente új gépek), a kiselejtezett gépeket pedig a pályázó dolgozok között szétosztották.
Mi is indultunk egy masináért hátha jó lesz. Az egész felszerelés tokkal vonóval került 25000(EZER!!!) forintba. Ezt az összeget már februárban be kellett fizetnünk, de a gép csak március 2. hetében érkezett meg Bp.-ről (no comment). Nos ezért az összegért kaptunk egy dell(a) billentyűzetet hozzá járó egérrel színtén ebben a márkában egy 20 colos CRT!! monitort (120mhz) valamint egy Fusi gépet. Szombaton érkezett meg a pC és tartozékai.
Nos felviszem a gépet a szobámba, egy mikroATX-es gépről van szó, mikor megemeltem éreztem hogy ha ezt huzamosabb ideig kell cipelnem akkor sérvet kapok.
Nos felvittem a szobámba lerakom megnézem a hátulját. Igen, igen, semmi kártya nincs benne, minden integrált. Megpróbálom a szokásos csavarhúzómmal szétszedni, nem jön össze. Akkor jött el a pillanat hogy behozzam az előtérből a TV-nk dobozát benne, billentyűzetek, alig használt cd-olvasók, ram modulok(128 és 64mb SD) netkábel, csavarhuzókészlet, forrasztópárka, trafók. ón, cink. (ez még könnyebb volt mint a gép)
Hosszas basszarázás és anyázás után sikerül kicsavarnom a 2 gyárilag becsavart tartóelemet, leemelem az oldallapot. Benne egy 240W-os tápegység de 20Cm-es ventilátorral, rajta légterelő hogy eleve a procit hűtse, leemelem a tápot (megvan hogy mi olyan dög nehéz benne), benne vn még 256mb ddr ram és egy 20gb-os satás vinyo valamint egy normális P4-es 3,2 GHZ (nem celerongy), gyorsan ram-ot cserélek mert 256mb-al nem fut döcögés nélkül az Xp. Beleteszem a saját 512mb-os ddr-emet. Összerakom, indítom szépen duruzsol, BIOSba beállítok mindent ami kell. XP telepítése közben error, fájl hibás, crc hiba, nem ment át a windows, dvd tisztítás másik dvd probálkozás, hiba fennál, de mindíg más fájlnál . Telefon havernak, hogy ugorjon fel windowst telepíteni (fizika- informatika szakos hallgató az egyetemen) ő mégis csak jobban ért hozzá mint én aki autó-elektró szakos.
Nos fel is jött telepítünk...telepítünk.......matatás a biosban....telepítünk.....partício magic: HDD not found! Hmm windows telepítője megtalálta a vinyót a PM meg nem....
Ez a huzavona megy este 7-ig ( 16:00-kor keztük), akkor nagy nehezen egy csökkentett módos indítást sikerült produkálnunk. Megmondta hogy mit csináljak még vele és elugrott haza. Este 10-kor drivereket felrakom. Újraindítás...boothang.....megdöglött. Alszok rá egyet hátha csak egy kis pihenés kell neki.

Vasárnap reggel újrapróbálom tenni a windowst hátha megy...nem ment. Most teló bácsikámnak aki a helyi iskola rendszergazdája. Már délután levittem hozzá a gépet(kiskocsival lehúztam hozzá fater meg jött utánam) Nos ment minden mint a karikacsapás.....memtest(az eggyetlen egy program ami esc-kel indul)....alkatrészek külön külön kipróbálása másik környezetben..saját maga által összerakott xp telepítése közben hossza diskurálás arról hogy ki mit látott már az élete folyamán( függőlegesen beépített dvd olvasó..monitorból virágcserép illetve akvárium, sörös rekeszből gépház....stb)

Az egész procedúra eltartott este fél hatig amikor kiderült hogy a hiba nem más mint az alaplap északi hídja. A gép csak hálózaton keresztül volt használható. Végre megvolt a baj mentem volna haza géppel együtt, de fater hazavitte magával a kiskocsit.
Senkinek nem kívánom, hogy 80 méteren át cipeljen egy 24 kilós pc-t. Nekem mégis meg kellett tenni.

Még aznap visszaraktam mindent bele, ami volt szépen lezártam, apám meg másnap visszavitte a munkahelyére, hogy csináljanak vele valamit. Azóta is "javítsák".

Remélem mindenki levonja belőle a megfelelő tanulságot.

#784 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 20:47

Főhozom, hátha van valakinek valami sztorija.  :rolleyes:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#785 Felhasználó inaktív   Hollys 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 04. 22:45

Draco21: ne vegyél soha használt gépet! Zsákbamacska. Három éve vettem boltban egy NEC-et (Pentium 4, AMD stb.)  op. rendszer nélkül 25 ezerért. Windows XP-t tettem fel rá, ment is szépen, egy darabig. Már pedig ezek nem csípik a mobilnetet. Annyi gondom, bajom volt vele évekig, hogy meguntam. Aztán kihalt a hálókártya, a főkábel, a végén a winchwester is (de előtte sikerült lementeni mindent). Vettem egy kis QWERTY MINI ATX-et. Nem hiperszuper gép, de bővithető, Intel Atom alaplap, megy rajta minden, XP Home az op. rendszer. És nincs gondja a mobilnettel sem. 3 év garancia, billentyűzet, egér:  60 ezer, 24 havi részletre. És vadiúj! Nézd meg a weblapjukat. Ráadásul nem több kiló.

#786 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 08:09

Idézet: Hollys - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 23:45

Már pedig ezek nem csípik a mobilnetet.

Igen, így lesznek egyetlen mintából (meg gondolom, szép adag user errorból) városi legendák, meg nagymérvű végkövetkeztetések.

Mi baja is volt a mobilnettel?

#787 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 14:33

. Három éve vettem boltban egy NEC-et (Pentium 4, AMD stb.) 

Hóóóóógyispersze ...  :D

Meg még tök hússzáz betli terített renonc. :nevet2:

debaj: igazad van,  user error -> urband legend. :bolond:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#788 Felhasználó inaktív   Hollys 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 11:44

Apukáim, az összes AMD procis gép csődött mondott 2008. május végén. A Microsoft az XP SP3 frissitésbe olyan kódot tett, amelyik totálisan blokkolta az összes mobilinternetet AMD-s gépeken. Utána egymásnak estek a Symantec-kel (állítólag azok hibája volt). Javították, de két hétig nem volt miattuk netem. Ráadásul a külföldről legálisan behozott NEC az boltban még úgy szerepelt a polcon, hogy két éves. Mint kiderült, a legszebb korát élte (volt összvissz hat-hét éves), a többi stimmel. Soha többé használtat. Majd ha összejön a money, majd veszek komolyabbat, addig megfelel a MINI. Ez legalább Intel procis és fut rajta minden.

#789 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 13:17

És ebből hogy jön ki az, hogy az AMD "nem csípi a mobilnetet", meg hogy a használt gép zsákbamacska? Az SP3-ba nem a "Microsoft tette az olyan kódot", hanem egy hibásan működő driver okozott gebaszt. Ilyen előfordul új gépekkel is, és még az Intel proci sem garancia semmire. Viszont amit leírtál, az sem az AMD-t, sem a használt gépet nem minősíti, ha mindenáron bűnbak kell, akkor az SP3 körül kéne kutakodni.

#790 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 16:24

Főhozom megen, hátha van valakinek valami sztorija. :D

Tőlem két apróság: Ahó mostan dógozom: Luftwaffe Enigma division, Erste Allgemenine Ungarische Sturzkampfflieger Abteilung

Csütörtökön az összes idióta elszabadult a nagyvilágban, és mindegyik minket talált meg:

1., Maruszja hív Moszkvából (a szerződötetett hardverbarkácsoló különítmény régiós diszpécsere), hogy Mászkvá Domogyédová erporton van kinn technikusuk kapcsolhatja-e? Én: - Yes, please. Maruszja (konferenciabeszélgetésbe kapcsolja a delikvenst, hallom a következőt:) - Álekszángyer Nyikolájevics .... ja búdú ....szervermenedzser iz Germányiji.  (Hülye Maruszja :omg:  Já rábótaju vbudápéstye vvéngriji , jobb tvájú mátty.(ford. Bp.-n dógózom M.o.-n ... ))

Alexander (Nyikolájevics (-et többet nem írom, mindenki gondolja hozzá)) csak a Maruszjával beszél oroszul, én próbálok Alexanderhez beszélni angolul, Alexander nagy ívben exkrementál rá. Kemény 10 perc alatt megkérdeztem Maruszját hogy Alexandernek oroszra fogja fordítani azt amit én angolul mondok? Alexander nem beszél angolul ? Alexandernek nincs telefonja? Elárulná végre Alexander mobilszámát?

Dááá! Na hívom Alexandert, innét már könnyű. Remótilag lecsekkelek mindent, OK, műxik. "- Thank you Alexander for the good job, please inform the júzersz that they can work on the server now. You can leave the location, have a nice day, good by. Bálsóje szpászíbá."

Telefon le, ticketet megapdételem, ledokumentálom logbook-ba is, végeztem. Lóóóóó...zt!
Maruszja telefonál megint, hogy Álekszágyer Nyikolájevicset hazaküldheti-e a Domogyédvó-i reptérről.
Én (elhaló hangon): Yes, please. Have ........

----------------
Bagószünet
----------------

#791 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 30. 17:05

Idézet: Hollys - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 12:44

Soha többé használtat. Majd ha összejön a money, majd veszek komolyabbat, addig megfelel a MINI. Ez legalább Intel procis és fut rajta minden.

Júzer error. Bár nem szeretem az AMD-t, de attól még más a nyűg. Használttal sincs nagy baj, bár céges környezetben sok éve belátták a gazdaságiak, hogy nincs nekünk olyan sok pénzünk, hogy az olcsóbbat vegyük meg. 3 év helyszíni garis Dellek, csóközön.
Make love not Wor.

#792 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:28

Draco21: ne vegyél soha használt gépet! Zsákbamacska.

Had javítsak. Papiros garancia és/vagy megbízható ismert előélet nélkül ne vegyen. Amúgy miért ne? Én kb nem is tudom hány éve használt alkatrészekből élek (még az úgymond vadiújakból is) és igazat megvallva egész pc-s pályafutásom alatt egy memóriahibás gf2-be futottam csak bele, amit bizony viszont újonnan vettem. Okosan kell, az új is elromolhat.

Szerkesztette: FragMaster 2009. 09. 06. 09:28 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#793 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 01:19

Idézet: Hollys - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 12:44

Apukáim, az összes AMD procis gép csődött mondott 2008. május végén. A Microsoft az XP SP3 frissitésbe olyan kódot tett, amelyik totálisan blokkolta az összes mobilinternetet AMD-s gépeken. Utána egymásnak estek a Symantec-kel (állítólag azok hibája volt). Javították, de két hétig nem volt miattuk netem. Ráadásul a külföldről legálisan behozott NEC az boltban még úgy szerepelt a polcon, hogy két éves. Mint kiderült, a legszebb korát élte (volt összvissz hat-hét éves), a többi stimmel. Soha többé használtat. Majd ha összejön a money, majd veszek komolyabbat, addig megfelel a MINI. Ez legalább Intel procis és fut rajta minden.

:nevet2:
Ez így későre jó altatólag hatott. Kössssssz... :Đ

#794 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 12:05

Upsz! Hogy könnyebben lehessen idézgetni.

#795 Felhasználó inaktív   mrmuerte 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 23:47

Üdv mindenkinek!

Tudna valaki segiteni nekem? Van egy Abit AL8 V alaplapom amin egy Intel Celeron 2.8GHz proci van, 2 x Kingmax DDR2 512MB valamint 2 x Samsung 512MB RAM. Videókari egy ATI Radeon X1300 256MB. Most tettem egy 80 GB-os Seagate winyót a 120-as Maxtor helyett mert bad sectoros volt, nem bootolt.

http://www.thg.ru/ma...-v-boardbig.jpg

http://www.techpower...images/post.jpg

http://www.pacificge...L2800D775-N.jpg

http://www.pcland.hu/nkep/k25834.jpg

http://cdn3.ioffer.c...47/951/ocAG.jpg

http://www.ixbt.com/...x1300-front.jpg

Szóval... nem tudom, ki mennyire ismeri ezeknek az alaplapoknak a POST kódjait, de nekem elindul szépen a számláló az alaplapomon C1-ről és 45-nél megáll, nem kapcsol ki a gép csak áll és nem ad videó jelet. Előtte egy MS Industries 153W-os (!) táp volt benne, és azzal folyamtosan sipolt is ráadásul, de gyorsan tettem át bele egy 400W-osat. Már nem sipol, tehát tápellátása megfelelőnek bizonyul, azonban képem még mindig nincsen, és a kábel nincs kihúzva,megtörve, stb mielőtt erre gondolna valaki. Próbáltam másik videókártyával is, és az sem hozott semmi változást. A furcsa, hogy előtte telepitettem egy XP SP3-at és szépen ketyegett a rendszer. Tettem fel a drivereket és közben elinditottam egy Everest hardverriportot, amikor egyszer csak megállt, és azóta fennál ez a helyzet.

Alaplapom szállt volna el? Légyszi irjátok meg, ha van van, vagy volt valakinek hasonló tapasztalata, mert Abiték hires 24 órás Supportja annyira nem töri magát a válasszal.

Köszi előre is minden épitő jellegű kommentet!

#796 Felhasználó inaktív   mrmuerte 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 23:49

még valami...a gépet kb 3 hónaja vettem szüleimnek otthonra tanulgatni szokni netezni stb nem én raktam össze, és nem sok mindent tudok róla...

#797 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 28. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2009. 08. 30. 17:24

Já rábótaju vbudápéstye vvéngriji , jobb tvájú mátty.(ford. Bp.-n dógózom M.o.-n ... )
nem ertem, miert nem forditottad le vegig..! ;-)
persze azt sem ertem, hogy ilyen nyelvtudassal miert kell angolul beszelned, hisz lathatolag a hasznos nyelvkincs jo felet ismered! ;-)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#798 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 28. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: mrmuerte - Dátum: 2010. 05. 28. 00:47

Üdv mindenkinek!

Tudna valaki segiteni nekem? Van egy Abit AL8 V alaplapom amin egy Intel Celeron 2.8GHz proci van, 2 x Kingmax DDR2 512MB valamint 2 x Samsung 512MB RAM. Videókari egy ATI Radeon X1300 256MB. Most tettem egy 80 GB-os Seagate winyót a 120-as Maxtor helyett mert bad sectoros volt, nem bootolt.

http://www.thg.ru/ma...-v-boardbig.jpg

http://www.techpower...images/post.jpg

http://www.pacificge...L2800D775-N.jpg

http://www.pcland.hu/nkep/k25834.jpg

http://cdn3.ioffer.c...47/951/ocAG.jpg

http://www.ixbt.com/...x1300-front.jpg

Szóval... nem tudom, ki mennyire ismeri ezeknek az alaplapoknak a POST kódjait, de nekem elindul szépen a számláló az alaplapomon C1-ről és 45-nél megáll, nem kapcsol ki a gép csak áll és nem ad videó jelet. Előtte egy MS Industries 153W-os (!) táp volt benne, és azzal folyamtosan sipolt is ráadásul, de gyorsan tettem át bele egy 400W-osat. Már nem sipol, tehát tápellátása megfelelőnek bizonyul, azonban képem még mindig nincsen, és a kábel nincs kihúzva,megtörve, stb mielőtt erre gondolna valaki. Próbáltam másik videókártyával is, és az sem hozott semmi változást. A furcsa, hogy előtte telepitettem egy XP SP3-at és szépen ketyegett a rendszer. Tettem fel a drivereket és közben elinditottam egy Everest hardverriportot, amikor egyszer csak megállt, és azóta fennál ez a helyzet.

Alaplapom szállt volna el? Légyszi irjátok meg, ha van van, vagy volt valakinek hasonló tapasztalata, mert Abiték hires 24 órás Supportja annyira nem töri magát a válasszal.

Köszi előre is minden épitő jellegű kommentet!

olyan hogy 45 nincs is a manuáljában
Kép
amugy cmos cleart csináltál már gondolom?Másik hogy idés vagy satás volt a régi illetve milyen az új?
Kép

Szerkesztette: djculture 2010. 05. 28. 10:07 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#799 Felhasználó inaktív   mrmuerte 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 28. 11:02

Látod...ez az ami engem is idegesit! :D széttúrtam már szinte mindent egy normális leirásért...

#800 Felhasználó inaktív   mrmuerte 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 16:35

és IDE-s volt a régi ig és most az újabb is az...:s a fejlemény: elindul az XP install de nem fut végig. Próbáltam RAID illesztőprogram telepítése közben egy F7et nyomni, igy nem települ a HAL és talán nem dobálja nekem a hibaüzeneteket, hogy a cpqarray.sys sérült meg hogy hiba történt a d:\xpsprtm\base\boot\setup\arcdisp.c modulban stb...de semmi...elegem van, megőrülök,3 napja ezzel szórakozom!!!

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó