Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény)
Elküldve: 2009. 01. 05. 19:54
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 01. 06. 14:51
Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 20:54
csak jómunkásemberek... cégfüggetlen.
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2009. 01. 06. 18:06
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. jan. 5., hétfő - 20:25
.... Innen már hamar meglett az eredmény, hogy diszk hiba, diszket cseréltek, és hozhattuk vissza a gépet végre.
Nem ezzel kellett volna kezdeni ? Telefonon? És be se szállítani ?

Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2009. 01. 12. 10:02

Anno óraadóként tanítottam ( vajon mit?) is másod szakmán (alapfokú számítógép kezelő-használó OKJs képzésben) tanulásban akadályozottaknál ama suliba ahol most is dolgozom Szfváron. Egyik tanítványom szólt, hogy van egy P1 es gépe behozza és nézzem meg mert nem megy... Mondám legyen... Meg is érkezett a gép, s lehúzom a fedelét... Hmmm.. valami furcsa színt látok a processzor környékén és "furcsa szag -vagy illat?-" csapja meg orromat... Lássuk a procit... Na ki találja ki mit találtam a processzor és a hűtőborda között?

Szerkesztette: Coop3r 2009. 01. 12. 10:05 -kor
Elküldve: 2009. 01. 12. 23:25
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2009. 01. 13. 07:56
Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 0:25
Az se volna rossz de nem nyert

Elküldve: 2009. 01. 13. 09:06

Elküldve: 2009. 01. 13. 11:17
Idézet: Coop3r - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 10:02
Bármilyen krémet, szappant?

Elküldve: 2009. 01. 13. 21:41

(már kaptam ilyen vasat szervizelni... fekvő ház, szépen ráfolyt a lapra.)
Szerkesztette: DGabor_ 2009. 01. 13. 21:43 -kor
Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!
Elküldve: 2009. 01. 13. 22:03
Idézet: Coop3r - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 7:56

Egy éppen a bronzkorba lépett fiatal civilizációt?

Elküldve: 2009. 01. 14. 15:53
Idézet: Coop3r - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 16:37

A régi vasam vevője disznózsírt használt... :Đ
A jelenlétemben kente fel, mikor vittem neki a deszkát meg a proc.-ot
és raktuk be...

Kérdeztem, hűtőpaszta nem lenne jobb???
Ugyan, az csak pénzkidobás!
Zsír elő a kredencből, azt jó étvágy, hm!
Állította, nem folyik: ennek több mint 1 éve...

A gépe még megy! :Đ
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.
KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))
Elküldve: 2009. 01. 18. 09:23

Elküldve: 2009. 01. 21. 21:30
Idézet: Tron65 - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 9:23

A konkurens oldal blogján folytak sikeres kisérletek lekvárral és fogkrémmel is

Elküldve: 2009. 01. 23. 21:22

Hát én nevettem egy akkorát hogy majd leestem a karos székemből.
Én egyszer egy böglött egeret találtam egy számítógépben, az egyik ismerősöm hozta hogy nézzem meg hogy miért nem megy a masinája.

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 23. 21:33 -kor
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?
Elküldve: 2009. 01. 26. 15:35
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 18:06

De hogyan?
Én ott nem hardveres supportosként dolgoztam.
Egy 3 fős bt.-ben OK, hogy az egyik tag akinek van egy kis műszaki vénája, kicserél egy rossz diszket, de ott ahol akkor voltam --és általában minden komolyabb helyen-- mindenre szabályzat van. Egy kiégett villanykörtét sem cserélhettem volna ki, sem a WC-ben csöpögő csap tömítését, nem még egy diszket egy szerverben. A szerverterembe be sem mehettem elvileg.
Ha belenyúltam volna az egyik számítógépbe, akkor letoltak volna érte, hogy nem állok meg a lábamon. És ha később valami gáz lesz azzal a géppel --akár egész más ok miatt--, akkor a balhét nekem kéne elvinnem, hiszen én piszkáltam bele utoljára, ráadásul nem is az a munkaköröm.
Egyébként ez nem hülyeségből volt így, mert képzeld el, hogy mi lenne, ha bárki belenyúlkálna a számítógépekbe, akinek eszébe jut. Mindenhol a világon van egy-két olyan mindenttudó ezermester, hogy a végén semmi sem működne, mert azt is elrontanák, aminek semmi baja sem volt ...
Nem volt más, akire bízták volna, azért én szállítottam el a szervízbe, meg vissza. Meg érdeklődtem közben, amíg ott volt a gép.
(Ez egy nagyon régi szerver volt, az újabbakhoz kijönnek javítani -- ezt azonban vinni kellett)
De mindegy is ez a téma szempontjából, a lényeg az volt, hogy két hétig rá se néztek. És nem tudtam elérni senkit, aki tudta volna, hogy mi történik a géppel ott náluk, és hogy előreláthatóan mikor lesz készen a javítás.
Szerkesztette: Sparow2 2009. 01. 26. 15:40 -kor
Elküldve: 2009. 02. 28. 15:22
Ha megnyomom a BIOS setup gombját az indulás közben, akkor természetesen megszakad a memória teszt futása, egyet villan a monitor, de nem tölti be a setupot, hanem felvillan, hogy "no signal", majd visszatér az elejére, és utána ismét indul a meleg reset, majd elkezdi a memória tesztet futtatni.
Mindeközben halvány vibráló sávok futnak a monitoron. Winchestert már lehúztam, a 2 db 512-es memóriamódult egyesével és párban is betettem, kivettem, azzal nem látszik probléma, legalábbis a jelenség pontosan ugyanaz.
CMOS-t reseteltem az elem eltávolításával, és az alaplapi jumper resetelésével.
Lehet ez videokártya gond, vagy most már inkább alaplap hibára gondoljak?
Az egész úgy indult, hogy egy HDD újrapartícionálás és XP telepítése után hiába próbáltam a ViewSonic monitor driverét telepíteni, nem sikerült, és csak standard VGA monitorként ismerte fel a rendszer a monitort.
Aztán később megjelentek a monitoron a vibráló sávok, majd amikor kivettem, betettem a Geforce kártyát, azóta be sem bootol a gép.
Elküldve: 2009. 02. 28. 16:16
Elküldve: 2009. 04. 19. 21:56
Lenne egy olyan történet ami velem esett meg!
Dolgozom egy Btnek mint külsős rendszergazda, és több közintézményt is ellátok.
Történt egyszer, hogy a helyi Szoci otthon a kihelyezett alcégénél szeretett volna egy hálózatot létrehozni az alábbi felhasználási módokkal: NET szétosztás; File megosztás; Nyomtató megosztás stb....
Géppark ehhez valahol az őskor és a középkor határán. Kimentem felmértem, hogy mi kell hozzá. Leültem tárgyalni a cég ottani vezető elvtársával, és az alábbi megállapodásra jutottunk: Pénz nem számít, de a NET meg a hálózati nyomtató mindenütt működjön.
OK mondom semmi gond. Osztottam szoroztam, és kijött egy olyan, hogy Összes gép Reinstal, amelyken van XP licensz azt ujratesz, amelyken nincs azt felfejleszt és ha lehet WinXP ha nem akkor Win 2K felrak.
Szépen minden gépet megcsináltam lementettem az egyetlen NETes gépről a warez szarjukat, ugyanis töltött mindenki mindent le amit csak nem szégyelt. 2 hétig szenvedtem vele. Kiszámláztam egy baráti ám igen magas összeget, amit aztán a fő fő mufti nem akart kifizetni, merthogy ki rendelte ezt meg(Annak a részlegnek a vezetője)? Minek ezt megcsinálni? Alig 5 évesek az ottani gépek!! Tökéletesek még azok oda.... STB STB..... Na Irány a bírőság! Azota már a per lefolyt szerződés a céggel megszünt, Bíró nekünk adott igazat, és kártérítést is kaptunk, NET azota sincs megcsinálva, a Warezzal teli lemezeket tegnapelött dobtam ki eddig őriztem.......
Elküldve: 2009. 04. 20. 10:58
Idézet: Takygyerek - Dátum: 2009. ápr. 19., vasárnap - 21:56
Na Irány a bírőság! Azota már a per lefolyt szerződés a céggel megszünt, Bíró nekünk adott igazat, és kártérítést is kaptunk
...
Ez hány évbe tellett?