HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1271 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 07. 30. 08:49

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 0:15

az mh, az a munkhahelyi rövidítése?

Egyébként Venice magos az mh gépben lévő proci?

Itt is pont AMD Athlon 64 3200+ Venice magos a proci  a nagyobbik gépben ;)
200 GB WD SATA II
Gigabyte Nvidia 6600 Silent Pipe 128 MB

Remélem 64 bites Vistara adnak ki majd rendszeresen drivereket, de most még bizonytalan kissé, hogy hogyan érdemes váltani az új oprendszerre, mert a 64 bites XP 40 000 Ft volt , postaköltséggel meg DVD-ROM-al együtt majdnem 50 000, és Vistaból nem OEM-t szeretnénk venni ,hanem dobozost ,az meg lesz 60 000 kb vagy még több, már csak azért is mert Home Premiumot szeretnénk és nem Home Basic-et. A vista meg DX 10-es VGA-val lesz a legjobb, tehát most addig nem éri meg új VGA-t venni , mert hiába ment le a 7600 GT-s GPU-k ára, elavultak, mivel ősszel itt vannak a DX 10-es kártyák ha lehet hinni a pletykáknak, bár a HWSW is megírta, hogy ekkora várják az első DirectX 10-es VGA kártyákat. Tuti, hogy az első Videó kártyák melyek a DX 10-t fogják támogatni nem lesznek valami olcsóak... arról nem is beszélve, hogy az architekturával kapcsolatos megoldásokat máshogy gondolja az ATI, és az NVidia, ja én AMD párti vagyok, Intel procis gépet is használtam már ,de AMD, és Nvidia Párti vagyok, ATI eléggé leszerepelt egy kártyával a régi gépemben...

Jaja az MH=munkahely, úgy tudom Venice, azt tudod hogy az Ati öszeforr az Amd-vel?  :rolleyes:

#1272 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 30. 08:50

És akkor mi lesz? Semmi. Lehet Amd processzor mellé Nvidia vga-t rakni 2 év mulva is.
JóSebesség

#1273 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 08:54

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 8:50

És akkor mi lesz? Semmi. Lehet Amd processzor mellé Nvidia vga-t rakni 2 év mulva is.

persze, mért ne lehetne, csak valszeg nagyobb előnyt fog élvezni az Ati kártya....

#1274 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 08:59

A processzornak nem sok köze van a vga kártya sebességéhez. Egyébként is az AMd meg az Ati ilyet nem engedhet meg magának.
JóSebesség

#1275 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 11:43

Idézet: Basic - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 9:49

Jaja az MH=munkahely, úgy tudom Venice, azt tudod hogy az Ati öszeforr az Amd-vel?  :rolleyes:

Igen, tudom, nem feltétlen jó ez így ,mert eddig mindig AMD-t vettem Nvidia kártyával, és most az ATI, mégjobban összelesz hangolva az AMD-s lapokkal, tehát az NVidia lehet csekély sebesség hátrányba kerül. Itt a CrossFire-re gondolok, hogy tovább fiomítják stb...

#1276 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 13:55

ezt ha lehet ne terjeszd.. mert enyhén szólva nem igaz. nvidia kártya is _tökéletesen_ működik ati moboban. és fordítva is...
JóSebesség

#1277 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 31. 08:47

Valaki nem tudna egy kis listát összeállítani x64 alatt működő szkenerekből?
Canon, HP, Epson ...
Lehet ócsó kategória is, a lényeg és a cél az hogy egyáltalán működjön!

#1278 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 07:28

Figyuzzatok már: ha ez egy kiemelt téma, akkor illő volna kiemelten foglalkozni a kérdésekkel, problémákkal!  :cool:

#1279 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 19:08

...újra én: a 64 bites böngészőben a flash cuccok helyet egy piros x van. qrvajó. föl kínálja 1000x is a flashplayert 9.0-át én mindig rányomok és valóban települ is. akko most mi lehet?

#1280 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 21:18

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 20:08

...újra én: a 64 bites böngészőben a flash cuccok helyet egy piros x van. qrvajó. föl kínálja 1000x is a flashplayert 9.0-át én mindig rányomok és valóban települ is. akko most mi lehet?

használj 64-es mozillát
My photos

#1281 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 00:50

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 20:08

nincs 64 bites flash... szóval 32 bites Mozilla-t célszerű használni...

#1282 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 18:49

https://www.hwsw.hu/hirek/31821/microsoft_w...ujdonsagok.html

A 64 bites XP-t is érinti egy újabb egyértlemű bizonyíték arra, hogy a 64 bites XP-nk csak a nevében XP, és alapjaiban véve egy fejletebb technológia a win2003 serverre épül ;)

Idézet

A javítócsomag érdekessége, hogy a Windows Server 2003 és 2003 R2 változatok (x86, x64, IA-64) mindegyike mellett a Windows XP Professional x64 Edition is frissíthető lesz vele.

#1283 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 19:36

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 18:49

https://www.hwsw.hu/hirek/31821/microsoft_w...ujdonsagok.html

A 64 bites XP-t is érinti egy újabb egyértlemű bizonyíték arra, hogy a 64 bites XP-nk csak a nevében XP, és alapjaiban véve egy fejletebb technológia a win2003 serverre épül ;)

Idézet: https://www.hwsw.hu/hirek/31821/microsoft_windows_server_2003_sp2_ujdonsagok.html

A javítócsomag érdekessége, hogy a Windows Server 2003 és 2003 R2 változatok (x86, x64, IA-64) mindegyike mellett a Windows XP Professional x64 Edition is frissíthető lesz vele.

Adtunk még neki egy kis esélyt, de ma betelt a pohár, aztán végleg törölve lett.
Eredeti origi Adobe CS2 kollekció nem indul, hülyeségeket ír ki. Fölhívtuk az Adobe hivatalos disztribútorát, azt mondta ez főképp a kettős program files mappa miatt van, meg hát alapvetően gyökereiben más, mint a hagyományos XP.
Azt ajánlott, hogy maga a 64bites pc jó dolog, de az x64-et mellőzük, ha Adobe programokkal akarunk dolgozni. Az Adobe a jövőben nem fog erőfeszítéseket tenni az irányba hogy programjai tökéletesen fussanak x64-en.
Állítólag most a Vistára vannak ráálva, arra fognak elkészülni az újabb verziók, persze csak ha az MS-től időben megkapják a forráskódokat, v. mit?! Ehhez nem értek.
Lényeg az: x64-hez nincsenek driverek, nem működnek nagyon komoly felhasználói programok, de még 1 víruskeresőt se lehet egyszerűen feltolni rá!
Lehet, hogy technológiailag szükségszerű volt, de gyakorlatilag korai és már felesleges ez az oprendszer. Valaki biztos sok pénz zsebre tett érte.
:hello:

#1284 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 20:11

Ez nem így van... az MS még várt volna vele, de a Hardware ipar erőltette... amúgy meg az adobe elég érdekes hozzáállást tanúsít ha azt mondta amit leírtál, mert a vistaból is lesz 64 bites az is x64, szóval lehet az adobe-ot elfelejteni ha nem lesz 64 bites Vista-ra optimalizált verzió, amúgy meg BF 2 megy rajta aztán remek :)

#1285 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 20:41

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 20:11

Ez nem így van... az MS még várt volna vele, de a Hardware ipar erőltette... amúgy meg az adobe elég érdekes hozzáállást tanúsít ha azt mondta amit leírtál, mert a vistaból is lesz 64 bites az is x64, szóval lehet az adobe-ot elfelejteni ha nem lesz 64 bites Vista-ra optimalizált verzió, amúgy meg BF 2 megy rajta aztán remek :)

DTP-ben az Adobe termékei professzionálisak, a legjobbak! Csúcsminőségű dolgokat lehet velük készíteni. Esetleg még szóba jöhet a Corel, de ő meg sem közelíti a végtermékek minőségében az Adobe-t. Én a hivatalos magyar képviselővel beszéltem, plussz ő még programozásban is nagyon otthon van, és ezt tényleg első kézből mondta el. Úgyhogy lebeszélt, és meggyőzött minket. lényegében azt állította, hogy teljesen gyökeresen át kellene írni a programjaikat. Újra kéne írni őket.
Az meg hogy egy játék jól fut rajta? Jól fut az a sima Xp-n is, ezért nem érdemes server alapú oprendszert venni, sztem...

#1286 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 20:42

jah. a vistára már készülnek ők is. azt mondta. ha egyáltalán megjelenik végre. ezek az ő szavai.

#1287 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 23:53

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 21:41

DTP-ben az Adobe termékei professzionálisak, a legjobbak! Csúcsminőségű dolgokat lehet velük készíteni. Esetleg még szóba jöhet a Corel, de ő meg sem közelíti a végtermékek minőségében az Adobe-t. Én a hivatalos magyar képviselővel beszéltem, plussz ő még programozásban is nagyon otthon van, és ezt tényleg első kézből mondta el. Úgyhogy lebeszélt, és meggyőzött minket. lényegében azt állította, hogy teljesen gyökeresen át kellene írni a programjaikat. Újra kéne írni őket.
Az meg hogy egy játék jól fut rajta? Jól fut az a sima Xp-n is, ezért nem érdemes server alapú oprendszert venni, sztem...

Tény, hogy sok minden nem kompatibilis még vele, ha az lenne, szegény panisz kolléga becsukhatná  l a lapját. :)

Vállalati szinten valóban lehetnek lehetnek komoly pofára esések az oprendszer váltásánál, de hát éppen ezért kell tesztelni az összes fontos szoftvert.

Nem az x64-es xp-vel van  a baj, hanem a többbiekkel, lásd a DT-ből kellett új verzió.

A scanner driverekkel kapcsolatban az a javaslatom, hogy menj fel  ahonlapra, ott ki kell, hogy írják, milyen driver van hozzá.

Ne aggódj, előbb-utóbb lesz 64 bites támogatás, a Vista ilyen szempontból már sokkal komolyabb esélyekel indul.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1288 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 04. 22:33

Idézet: Martin - Dátum: 2006. aug. 3., csütörtök - 23:53

Tény, hogy sok minden nem kompatibilis még vele, ha az lenne, szegény panisz kolléga becsukhatná  l a lapját. :)

Vállalati szinten valóban lehetnek lehetnek komoly pofára esések az oprendszer váltásánál, de hát éppen ezért kell tesztelni az összes fontos szoftvert.

Nem az x64-es xp-vel van  a baj, hanem a többbiekkel, lásd a DT-ből kellett új verzió.

A scanner driverekkel kapcsolatban az a javaslatom, hogy menj fel  ahonlapra, ott ki kell, hogy írják, milyen driver van hozzá.

Ne aggódj, előbb-utóbb lesz 64 bites támogatás, a Vista ilyen szempontból már sokkal komolyabb esélyekel indul.

Nem vagyok meggyőzhető, mert sokat teszteltük. Hála az MS-nek, hogy ki lehet próbálni mielőtt megvennék. A mi céljainkra használhatatlan, de akkor felmerül a kérdés, hogy mire? BF-re?  :D
Az meg hogy a jövőben az Adobe mire írja meg a programjait az nagyban függ az MS-től is. És ezt már első kézből tudom, úgyhogy nem mellé beszélek. Majd meglátjuk. Irodai szinten nem szabad x64-re váltani, a Vistára meg nem éri meg.  :rolleyes:

#1289 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 05. 08:05

[quote name='Basic' date='2006. aug. 3., csütörtök - 19:36'] [/QUOTE]
Adtunk még neki egy kis esélyt, de ma betelt a pohár, aztán végleg törölve lett.
Eredeti origi Adobe CS2 kollekció nem indul, hülyeségeket ír ki. Fölhívtuk az Adobe hivatalos disztribútorát, azt mondta ez főképp a kettős program files mappa miatt van, meg hát alapvetően gyökereiben más, mint a hagyományos XP.
Azt ajánlott, hogy maga a 64bites pc jó dolog, de az x64-et mellőzük, ha Adobe programokkal akarunk dolgozni. Az Adobe a jövőben nem fog erőfeszítéseket tenni az irányba hogy programjai tökéletesen fussanak x64-en.
Állítólag most a Vistára vannak ráálva, arra fognak elkészülni az újabb verziók, persze csak ha az MS-től időben megkapják a forráskódokat, v. mit?! Ehhez nem értek.
Lényeg az: x64-hez nincsenek driverek, nem működnek nagyon komoly felhasználói programok, de még 1 víruskeresőt se lehet egyszerűen feltolni rá!
Lehet, hogy technológiailag szükségszerű volt, de gyakorlatilag korai és már felesleges ez az oprendszer. Valaki biztos sok pénz zsebre tett érte.
:hello: [/quote]
Több pontatlanság és csúsztatás is van a disztribútori tájékoztatásban. A 64 bites rendszerek több mint 10 éve vannak jelen vállalati szinten, az utóbbi néhány évben alakult a Moore-törvénynek megfelelően úgy a helyzet, hogy munkaállomás és desktop téren is elérte, ill. megközelítette a 32 bites technika a lehetőségei határát. Ez egyszerűen úgy foglalható össze, hegy 32 bites rendszerrel max. 4 GB memória címezhető meg. Pont az Adobe termékei azok, melyek rendkívül memóriaigényesek, jelenleg 1 GB memória alatt szóba sem jön érdemi Adobe szoftverhasználat. Van még idejük fejleszteni, de mindenképpen sürget az idő. Ha megoldják, hogy a 32 bites szoftvereik fussanak a 64 bites rendszereken az nagyon jó lesz, de a 32 bites szoftverek problémája így is alapvetően megmarad, annyi lesz a különbség, hogy 32 bites szoftver szinten futni fognak. Én inkább ott látom a problémát, hogy valószínűleg a fejlesztőrendszerük alapvetően 32 bites lehet és nem tudják áttenni a forrást 64 bites rendszerre. Ha ez igaz, akkor a 64 bites szoftvereket lehet, hogy alapoktól kell majd fejleszteni. A 64 bitnél nagyon fontos megérteni a műszaki szükségszerűség tényét, aki nem fejleszt 64 bitre, az lemerad. A Vistára való összpontosítás önmagában a 64 bit szempontjából nem mond semmit, mert egyszerre fog megjelenni a 32 és a 64 bites verzió. Gyakorlatilag alapvetően két különböző oprendszer, ráadásul több változatban.

A 64 bites XP létjogosultságának a megítélése nem biztos, hogy az említett néhány mondattal elintézhető. Otthoni felhasználási területen valószínűleg nem érdemes használni, de vannak más szempontok is. Intel Itanium CPU-ra már korábban is volt 64 bites XP. Mindenki örült, amikor az AMD kijött az olcsó 64 bites CPU-val. Nagyon jó volt, de csak néhány Linux volt képes futni rajta. Ezek után jött az x64 és sok más is következett. Az x64 nem önálló fejlesztés, szerver oprendszer alapokon működik. A Microsoft is jól ismeri a Moore-törvényt, ennek értelmében egyszerűen jelen kell a piacon 64 bites szoftverekkel is. Tehát az x64-nek van közvetlen létjogosultsága és átmeneti szerepe egyaránt.

Közben szép csendben elindult az angol nyelvű portál: [url="http://www.start64.com/"]Start64! - Start on 64[/url]

#1290 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 05. 12:13

XP 64 mellett szoló érvek(csak ami hirtelen eszembe jut):
1.Biztonság:
- mivel gyökereiben más mint egy sima azaz 32 bites XP, ezért valószínűleg a "huncutkodoknak" is nehezebb a dolga.
- mivel ahogy panisz kolléga is írta windows server 2003 alapjaira épül, erdendően 2 évvel frisebb a kódja mint a sima XP-nek
- Amig sima XP-re az SP3 csak 2007 közepe vagy vége felé van az MS-nek beütemezve, addig Windows Server 2003-ra és az ezt az irányvonalat folytató 64 bites Server 2003 ,és 64 bites XP már idén megkapja a Service Pack 2-t, ez lényegében a sima XP esetében az SP3-mat jelentené, mivel a 64 bites XP SP1 csomagja ugyanazon újításokat tartalmazza, mint a 32 bites XP SP2-es csomagja, csak ugyebár 64 bitre optimalizálva.
2.Hardware:
- 32 bites rendszer csak 4GB memóriát tud megcímezni maximum
- több magos processzorok 32 bites rendszeren nem is vannak legyártva, 64 bites rendszeren pedig igen.
- idővel mindenkinek 64 bites rendszere lesz ,mert ez a jövő
3. Software
Az MS Vista 7 változatban fog megjelenni, ebből csak a Home Basic lesz 32 bites ami a leggyengébb és legolcsóbb verzió az összes többi 64 bites lesz (legutóbbi értesülés szerint)
.

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.