HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1311 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:48

Sziaztok!

Tudna nekem abban valaki segíteni, hogy miért nem jön be a Desktop bekapcsolás után?
Ilyenkor a CTRL+ALT+Delete kombinációt használom, majd New Task >>>>.../Windows/exploerer.exe, ezután bejön a desktop.
Azonban ha úgy állítom be, hogy Run>Msconfig>itt bejelölöm az explorer.exe-t, vagy a Startup-ba berakom  az explorer-t akkor "természetesen" a win indulásakor csak az intéző jön be, miután én belőttem a desktopot az elöbb mondott kombinációval, tehát nem értem, miért nem szeret engem az exploerer.exe, valakinek valami ötlete?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1312 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 12. 00:26

Reinstall, vagy valami rendszervisszaállító pont, mely még a probléma előtt lett létrehozva.

#1313 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 00:31

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 1:26

Reinstall, vagy valami rendszervisszaállító pont, mely még a probléma előtt lett létrehozva.

Hát az nem fog menni, de majd talán egyszer egy reinstall. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1314 Felhasználó inaktív   Flaps 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 12. 01:33

Sziasztok!

Az elozo nincs net problemamat tudom mostmar konkretizalni kicsit. Egeszen addig mukodik minden amig fel nem teszem a NWLink IPX/SPX/NetBIOS Compatible Transport Protocol-t. Iletve meg utana is a kovetkezo ujrainditasig, aztan megszunik a kulvilag es csak a system restore segit, hiaba torlom mar le a protokollt, allitok barmit, a helyzet valtozatlan.
Innentol ket kerdesem lenne, az egyik, hogy talalkozott e mar mas is ezzel a problemaval es foleg a megoldasaval, a masik pedig az, hogy milyen mas megoldas van ezen kivul, hogy 2, vagy tobb gep lassa egymast . Eddig mindig igy oldottam meg es soha nem volt gondom vele.

Koszonet minden segitsegert.

#1315 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 11:52

Mit akarsz az IPX/SPX-szel? Nem kell az. :)
Próbáld meg kézzel állítani az IP-címeket. Nálam a három (illetve perpill csak kettő) gép 192.168.0.2-3-4 (a router az 1), és minden oké XP/x64 alatt is.

Csatolt fájl:

#1316 Felhasználó inaktív   Flaps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 12:10

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 12:52

Mit akarsz az IPX/SPX-szel? Nem kell az. :)
Próbáld meg kézzel állítani az IP-címeket. Nálam a három (illetve perpill csak kettő) gép 192.168.0.2-3-4 (a router az 1), és minden oké XP/x64 alatt is.

Pontosan igy van nekem is beallitva, persze masok az IP cimek. En nem tudom mit csinalok rosszul, de nekem ezzel a modszerrel meg a 32bites wineket sem sikerult meglattatni egymassal. Futtattam a halozatbeallitas varazslot is, fajl- és nyomtatomegosztas be van kapcsolva. Annyit ertem el, hogy a laptop latja az asztali gepet a munkacsoportban, de "az eszkoz nem erheto el vagy nincs joga a halozati eroforras hasznalatohoz" hibauzenet jon. Az asztali meg csak sajat magat latja. Lehet, hogy nem tudok vmi teljesen alap beallitasrol amit nem tettem meg? De mint mondtam ez nem ujkeletu problema, az IPX/SPX-el ment eddig, most 64-esen meg megoli a netet..

Szerkesztette: Flaps 2006. 08. 12. 12:20 -kor

#1317 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 10:51

Idézet: gbr - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:46

mpalyer pl? mondjuk ha vdub kell vagy kódolni videot az más tészta. valahol talátam egy kompatibilis codec listát, még linkeltem is ide, csak most nem találom.

Erre gondolsz? -> http://okejl.dk/dunstan/

BTW: nagy hülyeség lenne egy topic-szavazás a témában? Elég sok lehetőség van, és érdekes lehetne mérlegelési szempontból ki mit használ lejátszásra. Mi jobb a jó régi AceMegaCodecsPack amit nem fejlesztenek avagy egy karcsúbb és folyamatosan lekövetett codec pack?

#1318 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 23:47

Idézet: timortin - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 11:51

Erre gondolsz? -> http://okejl.dk/dunstan/

BTW: nagy hülyeség lenne egy topic-szavazás a témában? Elég sok lehetőség van, és érdekes lehetne mérlegelési szempontból ki mit használ lejátszásra. Mi jobb a jó régi AceMegaCodecsPack amit nem fejlesztenek avagy egy karcsúbb és folyamatosan lekövetett codec pack?

nekem csak sima xvid van fenn, ezzel sokmindent lejátszik. Amit meg nem azt a vlc media playerrel játszom le. Ez lejátszik mindent, még codec sem kell hozzá. (legalábbis nálam még semmi sem fogott ki rajta :) )
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1319 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 19:12

Kép

64 bites XP-n fut a WB 5.01 anyukám gépén ;)

#1320 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 14:45

CD-író program melyik az amelyik fut 64bites XP-n?
Nero6 nem megy valami más?

#1321 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 14:52

A Nero 6 pl remekül menni szokott...

#1322 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 10:38

Nekem nem megy, ki irta hogy nem kompatibilis a 64 bites verzióval
A másik, TV kártyámhoz se jó a CD-n adott szoftver (Pinnacle PCTV Pro) a honlaőján nemvolt semmiféle driver, van valami más TV kártyadriver ami esetleg működne?

#1323 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 13:38

Hali a következő(k) a gond(ok).

Két korlátozott fiókos gond is felmerült, az egyik a 64 bites Windows XP Professionalon, a másik a 32 bites Windows XP Home Edition-on , utóbbi magyar nyelvű windows.
Ami közös:
Mindkét rendszerre igaz, hogy a rendszergazdai fiókunkat, csak ritkán használjuk, mindig korlátozott fiókot (Limited Accountot) szoktam magunknak beállítani, külön van mindenkinek egy.

A 32 bites XP-n a rendszergazdai mellett az első telepítéskor az én korlátozott fiókom, mivel azt az XP-t én vásároltam a boltban. az én nevemen van, az én gépemen, ezután létrehoztam egyet anyukámnak is, és nagypapámnak is.

Mind a három korlátozott fiók ugyanúgy lett létrehozva, az anyukáménál viszont érdekes, hogy a saját mappáján kivül, nem tud máshova a lemezen írni, amig én, illetve a másik korlátozott fióku felhasználó, tudunk a másik két particióra is. Mi lehet ennek az oka, hol lehet beállíteni, hogy anyukám is tudja ghasználni a másik két particót ?

64 bites Professional gond.

Két napja sincs, hogy megörültem annak, hogy a stardock-tól vásárolt Windowblinds-em  fut a 64 bites XP-n. Feltettem a 64 bites XP-re rendszergadai alatt, de mivel a rendszergazdaival csak játszom a Battlefield 2 vel és csakis hivatalos ranked szervereken, így ott nem is kell félni semmi támadástól. A korlátozott fiókommal gyönyőrűen ment a Windowblinds, gondoltam felteszem a rainlendart is, viszont nem szerettem volna, hogy az is elinduljon a rendszergadaimon amin játszani szoktam, hogy ne terhelje feleslegesen az erőforrásokat. Korlátozott alá pedig kétféleképpen rakhattam fel, az egyik, hogy a run as..-t választom, de ez nem jó, mert akkor a rendszergazdain is elfog indulni, vagy inkább csak azon fog elindulni, mivel olyan mintha kijelentkeztem volna a limited account alól, és be jelentkeztem volna a rendszergazdaim alá. Van egy másik megoldás, hogy a rendszergazdai fiókommal a limited-ből is administrator-t csinálok, felrakom a rainlendart, aztán újból limiteddé teszem. így is lett...
Viszont ekkor jött el a gond...
A probléma azért is fura mert amig 64 bites rendszeren nem tudtam használni addig a 32 bitesen használtam a Windowblinds-et. MIvel a licenc csak egy gépen engedi futtatni a Windowblinds-et így 32 bitesről a 64 bites telepítésre való készüléskor eltávolítottam, de ettől függetlenül emlékszem rá, hogy 32 bitesen korlátozott fiókkal is engedte a témákat hozzáadni, 64 bitesen XP-n viszont jelenleg csak a rendszergazda fiókommal tudom a témákat hozzáadni, a limited accounttal azt csinálja, hogy feldobja a kis ablakot, a skin rendes neve helyett pedig egy idézőjelet tesz és közli, hogy " néven új felszín került telepítésre. Továbbá ahonnan rákattintok a telepítendő felszínre, limited account alatt, a helyszínre tömöríti ki, összeszemetelve azt. Biztos vagyok benne, hogy ez azért van, mert a Programfiles(x86)-ba lett telepítve a wb, és nem a limited accountos fiókkal (tehát nem ebből csináltunk rendszergazdát és utólag vissza limited-et, hanem az eredeti rendszergazdával lett felrakva) ezért nincs jogosultsága oda írni abba a könyvtárba.
Jól gondolom? Mert ha igen, akkor valószínűleg célszerű lenne leszedni a WB-t és visszarakni, úgy hogy a limitedből addigra admin lesz.

MIt gondoltok erről?

#1324 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 18. 20:57

Idézet: Endeavour - Dátum: 2006. aug. 18., péntek - 11:38

Nekem nem megy, ki irta hogy nem kompatibilis a 64 bites verzióval
A másik, TV kártyámhoz se jó a CD-n adott szoftver (Pinnacle PCTV Pro) a honlaőján nemvolt semmiféle driver, van valami más TV kártyadriver ami esetleg működne?

esetleg nero 7 ?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1325 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 12:13

sziasztok. miert van az  hogyha vmelyik ablakot maximize-olom akkor marha fura hangot ad ki a gépem? masolasnal is elofordul neha. nem tudom pontosan honnan jon. lehet hogy windows-dolog, vagy nem...passz. valami otlet? koszi...:)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1326 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 13:29

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 13:13

sziasztok. miert van az  hogyha vmelyik ablakot maximize-olom akkor marha fura hangot ad ki a gépem? masolasnal is elofordul neha. nem tudom pontosan honnan jon. lehet hogy windows-dolog, vagy nem...passz. valami otlet? koszi...:)

Ha esetleg valami magas "ciripelö" vagy siploó hang, akkor az a géprből jön. Alaplap, esetleg cooler. Fogalmam sincs mitől, de már találkoztam ilyennel.

#1327 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 13:43

Igen, olyasmi...csak kicsit zavar, mert eddig nem volt.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1328 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 14:29

Nem ez nem olyan hardware-es hiba, mint hogy cooler gond lenne szerintem... azthiszem ezzel a problémával vagy érdekességgel már én is találkoztam a régi gépemen, szerintem Ő arra gondol, hogy amikor eszköz műveleteket hajt végre, akkor a hangkártya alap "zaja" kissé megváltozik.

#1329 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 14:41

igen de a gépbol jon, nem a hangfalbol :)

#1330 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 17:58

Van egy dual boot-os rendszerem, egy korrekt Windows XP 32-bittel a C partición és egy korrekt Windows XP 64-bittel (Build 1218, ver 5.2.3790, béta!) a D partición. Ez utóbbit szeretném eltávolítani korrekten tehát lehetőség szerint uninstallal. (Majd Partition Magic-kel egyesíteni a két particiót a vinyón).

"Setup cannot uninstall Windows XP because the necessary registration information is missing" miatt az osuninst nem megy, a regdone=1-s trükk sem segít.

Add or remove között nincs uninstall

Egyéb tippje van-e valakinek...

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »