HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#921 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:48

Idézet: gbr - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:29

hm, ha felraktad egy verziószámot írj már. (dos parancssorba, írd be: ver)

Oké, most fogom felrakni ;)

Amúgy az a nyom érdekes mert szerencsére találtam a google-val képet róla szóval gyárilag így néz ki :)

Kép

#922 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 07. 00:35

version 5.2.3790

#923 Felhasználó inaktív   lupus2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 07. 00:47

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 11:19

Engem három.. :)

1) A hangkártyámhoz nincs - és nem is lesz - driver a Terratec honlapja szerint.. Ez az egy, amit tudnék nélkülözni, van alaplapi kártyám.. csak egy kicsit bosszantó, hogy kiad az ember sokezer forintot, hogy legyen rendes hang, ami nem alaplapi, erre a csöppet sem kicsi gyártó cserbenhagy :)

2) Hauppauge WinTV -hez sincs driver :) A Hauppauge szerint azért, mert a Conexant nem csinált referenciadrivert.. (valószínű ezért nincs az összes többi kártyához se driver..). SourceForge-on van egy BT driver, azt csak le kéne fordítani 64 bitesre, de nincs DDK-m.. binárist meg nem találtam (még).

3) Nyomtatómhoz sincs driver :)

4) Gőzöm sincs, hogy hol lehet upgradelni X64-re és mennyiért (mondjuk, ha a nemzetközi helyzet tovább fokozódik, és továbbra se lesz driver, nem biztos, hogy megéri rá pénzt kiadni.. inkább veszek nyolcvan kiló gumicukrot..)

Van a Btxxx-hez driver 64 biten . Töltsd le a "BtInstaller-amd64" 5.3.8.64 verziot.(van Intelhez is) Szoftvernek használd
a K!TV-t . Nem fogsz csalodni benne.
Nagyon sok tv-kártyához van benne 64-bites driver.
Ha irtok emailban elköldhetem 1+4,3 MB . Korrekt kép sztereo hang stb...
üdv. lupus2000@mail.tvnet.hu

#924 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 07. 09:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 0:35

version 5.2.3790

köszönöm, ezek szerint a 2003/05 Corporate már nem fejlődött tovább.

#925 Felhasználó inaktív   Leslie Striker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 12:50

Idézet: gbr - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 16:48

háát a 64bites win filekezelése más, de ehhez 64bites file kezelő kell, pl speedcommander, vagy a beépített windows explorer. de nem hiszem hogy ennek lenne köze a 64bithez. nem lehet hogy a 32 bites xp-dnek van valami baja? meg mit töltöttél, meg mivel, ez így kicsit tág.

Nekem fordított a problémám: 32 biten jók a letöltések, 64 biten viszont csak a flashgettel tudok rendesen letölteni, minden más hibás lesz (IE, Opera, NOD32 X64 frissítés file). Na ez mitől lehet? :confused:
Az élet nem habostorta. Vagy ha mégis, biztosan romlott.

#926 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 13:20

Srácok létezik valami natív 64-bit-es videó szerkesztők/készítő és kódoló progi? Olyanokra gondolok mint a sony vegas, vagy adobe premier.
Mert jó lenne, hogy maga a videó kódolás 64-bit-en menne azért az mégis órákat számítana időben.
My photos

#927 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 15:12

Idézet: Martin - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 2:11

Nekem nincsemek speciális kütyüim, úgyhogy minden megy rendesen.
A nyavalyás Macromedia viszont megcsinálhatná már a Flash Playert.

Hihetetlen, azt írják a honlapjukon, hogy a FP Team vizsgálja az igényt  a 64 bites támogatásra.   :omg: Vazz, ne vizsgálódjanak, hanem programozzanak.  :reklamacio:

>>>>>>>>>>>>
A nyavalyás Macromedia viszont megcsinálhatná már a Flash Playert.

Hihetetlen, azt írják a honlapjukon, hogy a FP Team vizsgálja az igényt  a 64 bites támogatásra. :omg: Vazz, ne vizsgálódjanak, hanem programozzanak.  :reklamacio:
>>>>>>>>>>>>

Ezzel én is szívtam, de épp tegnap nekem megoldódott. Firefox x64-gyel sikerült az install exe-t letölteni a macromedia download centerből (948.936 byte). Installkor csak nyelv-beállítást kérdez (English-t választottam, of course), majd kellett hozzá teljes boot és müxik. De csak az x32-es gyári Microsoftos Internet Explorerben. Persze az x64-es IE és Firefox továbbra sem tudja az opciót. számomra kérdés viszont ezek után, hogy ez mennyire nagy korlátozás.

#928 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 15:39

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 14:20

Srácok létezik valami natív 64-bit-es videó szerkesztők/készítő és kódoló progi? Olyanokra gondolok mint a sony vegas, vagy adobe premier.
Mert jó lenne, hogy maga a videó kódolás 64-bit-en menne azért az mégis órákat számítana időben.

Kezdetnek megteszi? Szerdán jött ki... :o)

http://www.virtualdub.org/download
http://virtualdub.sourceforge.net/
http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge....6.12-AMD64.zip

Encoder-témában http://doom9.net-en láttam infokat...

Mintha lenne xvid-es 64 bites encoder is.... Legalábbis fixáltak valami crasht, ha jól láttam a neten ;)

Szerkesztette: timortin 2006. 01. 07. 15:46 -kor

#929 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 15:47

Idézet: gbr - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 10:22

köszönöm, ezek szerint a 2003/05 Corporate már nem fejlődött tovább.

2005/05, nem?

#930 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:11

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 3:34

Nem is tervezik most hogy piacra dobnának magyar verziót belőle, én is az Angolt rendeltem meg. Igaz hogy English, de ez nem jelent gondot.
List

>>>>>>>>>>>>>
- Jól látom, hogy még nincs 64-es win-hez magyar verzió?
>>>>>>>>>>>>>

Szerintem jól látod, hogy még nincs. De ha rám hallgatsz és mindenképpen 'magyaros' XP-re vágysz, akkor már inkább a MUI-s verziót várd.

>>>>>>>>>>>>>
- Olvastam olyan litát ahol össze van szedve sok SH és HW ami megy / nem megy 64-bites Winen. Nincs valami ilyen lista, ahol fel vannak tüntetve azon SWk melyek tényleg profitálnak az uj operációs rendszer nyujtotta plusztól?
>>>>>>>>>>>>>

http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/e...s/overview.mspx
http://www.directron.com/winxpx64.html

"Windows XP Professional x64 Edition is designed to meet the demands of customers who require large amounts of memory and floating point performance in areas such as mechanical design and analysis, 3-D animation, video editing and composition, and scientific and high-performance computing applications."

Ami itt nem látszik, de számomra nagyon nagy előny, hogy egyrészt várhatóan nagyságrendileg stabilabb lesz az XP 64-biten, mint 32-biten. És az RDBMS-ek is nagyobb performanciára lesznek képesek. Az Oracle pl.: decemberben már kijött a 10gr2-vel x64-re. A torrentezés is sokkal stabilabban megy alatta (nekem). A zipelés is gyorsabb amúgy... ;)

>>>>>>>>>>>>>
Mert pl én nem vágom, hogy melyik program irodott sima 32-re vagy melyik irodott már konkrétan 64-re.
>>>>>>>>>>>>>

Kezdetnek:

http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=...=5051&start=400
http://www.extended64.com/
http://www.planetamd64.com/

>>>>>>>>>>>>>
- Mivel még nem volt dogom az XP 64-el bármi kezdő jótanácsot, megjegyzést szívesen veszek.
>>>>>>>>>>>>>

Én jóízűt szívtam egy-két dologgal, de végül átálltam rá, mivel amire elsősorban nekem kell (Oracle, arra megbízhatóan müxik). Már sp1-állapotban van, driverileg is jól áll (viszonylag), sata2-bootot csont nélkül veszi, mi kell még :o)

Nekem mindössze egyetlen dolgot nem sikerült beeröltetni alá: a VPN-t, ugyanis a 32-bites kliensem setup-induláskor azonnal hanyattvágta magát. Ezt viszont VMware-rel hidalom át (ami tudja az x32-es és x64-es WinXP hostot is, guest is, amúgy) -> lehetett volna MS-Virtual PC-vel is.

Feláldoztam DVD-nyit (4,7 GB) két pédányban a file-rendszeremből e célra. És ebben a 2x ~5 GB-ban internetezem, hogy gyanús esetekben tudjak gyorsan szűz 32-bites xp-t használni (igaz egy windows update-t ilyenkor nem spórolok meg :o( ), tudok vpn-ezni, tudok activesyncezni a PDA-immal, ugyanis amekkora kuplerájt az installált softwarek között ez a progi tud csinálni, az nem mindennapi, tudok 32-bites szoftvereket kipróbálni... A 64-bites Windowsomat, meg tisztán tudom tartani ;)

A sikereken felbuzdulva, nemsokára jöhet vagy a Red Hat, vagy a Novell vagy a Debian Linux is barátkozás címén...

#931 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:19

Idézet: beeci - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 14:59

>És ez a virtualpc -n lévő 32 bites xp látná is az USB porton az eszközöket direktbe, nem kell átjátsza neki a 64 bites?

Mondjuk én nem értem a kérdést, ha tudod használni az usb-t x32-es WinXP guesten akkor nem tök mindegy...?? ;) (Igaz a csatlakoztatott eszköz fajtája lehet érdekes a témát illetően, akár performancia-aspektusból).

Viszont VMware tapasztalatból kiindulva, ha a x32-es WinXP guesten tökéletesen megy a VPN, úgy hogy a hoston torrentezni tudok a teljes szeparáltságból kifolyólag, akkor az usb-vel sem lehet gond. Ahogy én láttam az egyetlen érdekes kérdés az autorunos cd-k kérdése.

>És ez a virtualpc -n lévő 32 bites xp látná is az USB porton az eszközöket direktbe, nem kell átjátsza neki a 64 bites?

Mondjuk én nem értem a kérdést, ha tudod használni az usb-t x32-es WinXP guesten akkor nem tök mindegy...?? ;) (Igaz a csatlakoztatott eszköz fajtája lehet érdekes a témát illetően, akár performancia-aspektusból).

Viszont VMware tapasztalatból kiindulva, ha a x32-es WinXP guesten tökéletesen megy a VPN, úgy hogy a hoston torrentezni tudok a teljes szeparáltságból kifolyólag, akkor az usb-vel sem lehet gond. Ahogy én láttam az egyetlen érdekes kérdés az autorunos cd-k kérdése.

#932 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:23

Idézet: beeci - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:53

Épp ez a probléma, mint többek közt, az, hogy nincs normális firewall, kisebb-nagyobb inkompatibilítások, még ha véletlenűl működik a 32 bites progi 64 biten, akkor sincs support rá (általában). Kihívás vagy nem kihívás, már elegem lett belőle, hiába gyorsabb és stabilabb mint a 32 bites párja. Talán majd egyszer felpakolom másodlagos oprendszerként.

>>>>>>>>>>>>>
Épp ez a probléma, mint többek közt, az, hogy nincs normális firewall, kisebb-nagyobb inkompatibilítások, még ha véletlenűl működik a 32 bites progi 64 biten, akkor sincs support rá (általában). Kihívás vagy nem kihívás, már elegem lett belőle, hiába gyorsabb és stabilabb mint a 32 bites párja. Talán majd egyszer felpakolom másodlagos oprendszerként.
>>>>>>>>>>>>>

Tiny? NOD? Mindkettőnek van x64-es kiadása. Egyébként mi a normális firewall? És nem jobb-e hardveres tűzfalat használni? Igaz annak szoftveres upgrade-je kicsit fájdalmasabbnak tűnik...

#933 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:32

Idézet: timortin - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 17:11

>>>>>>>>>>>>>
- Olvastam olyan litát ahol össze van szedve sok SH és HW ami megy / nem megy 64-bites Winen. Nincs valami ilyen lista, ahol fel vannak tüntetve azon SWk melyek tényleg profitálnak az uj operációs rendszer nyujtotta plusztól?
>>>>>>>>>>>>>

Most láttam Zsoltika 007 x64-es szoftver-kompatibilitási linkjét, ami szintén témábavág, és egyúttal én is megköszönöm az infót, mert qrva jó infók vannak benne, szvsz:

http://www.3dvelocity.com/articles/win64co...n64softlist.htm

Érdemes mind a háromoldalt megnézni: hw, sw, native x64

Szerkesztette: timortin 2006. 01. 07. 16:47 -kor

#934 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:53

Idézet: Martin - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 2:18

Igen, de mit adjak meg? Régen nem volt ilyen opciió? van egy oracle a  gépemen, de ugye táblaszerkezet sem ártana... Te pl- hogyan használod?

>Igen, de mit adjak meg? Régen nem volt ilyen opciió? van egy oracle a  gépemen, de ugye táblaszerkezet sem ártana... Te pl- hogyan használod?

Hogy került a csizma az asztalra? Sisoft Sandra meg Oracle?

#935 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:57

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 21:20

Nos nekem négy kérdésem is lenne mivel holnap állok át 64 bitre:

1. A microsoft oldaláról honnan lehet megrendelni egy 64 bites XP próbaverziót ?
2. Mivel legális 32 bites XP-m van az is érdekelne, hogy elfér e együtt a kettő?

3. Mennyi a sebesség különbség a 32 bites és a 63  bites között ? Tehát megéri e a 32 bites mellé vennem egy 64 bites XP-t is, vagy inkább várjak a Vistára?

4. Battlefield 2 megy e rendesen rajta?

>Mivel legális 32 bites XP-m van az is érdekelne, hogy elfér e együtt a kettő?

Nekem még a béta is jól megfért az x32-esem mellett. Egyébként, ha már volt szó róla nem tudom nem érdemesebb-e virtuális pc-ként x32-es XP-zni....

>Mennyi a sebesség különbség a 32 bites és a 63  bites között ? Tehát

Például a Internet Explorer History View ugyanolyan sebességgel megy mindkét operációs rendszeren (szerintem) ;)

#936 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:58

Idézet: delphijos - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:22

Sajnos a Novell kliens hiánya miatt le kellett mondanom a 64bit-ről egyelőre. Bosszant a dolog, mert amúgy mindenhez találtam driver-t, és kellemesen gyors is volt a rendszer. Az Oracle nálam is egész megtáltosodott.

>...és kellemesen gyors is volt a rendszer. Az Oracle nálam is egész megtáltosodott.

Azért amikor feláll, az szerintem lassabb, mint volt x32-esen. Nem?

#937 Felhasználó inaktív   pici1985 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 18:00

Császtok! Milyen tűzfalat,antivirust,codeck csomagot,adware/spyware,cd/dvd író,virtuális meghajtó,film néző,file kezelő,zene hallhgató programokat ajánlatok x64 alá??

Válaszaitokat előre is köszönöm. Császtok!
ASUS K8N NF3 s754;AMD A64 3000+"Newcastle"@2400MHz 1,6Vcore;2*512MB Samsung 400MHz;Galaxy 7600GT 256MB DDR3 AGP 1.2ns Zalman 560/725@680/870;Samsung HD403LJ 400GB SATA2 16MB;Samsung SP1614N 160GB 8MB;Maxtor 6Y080P0 80GB 8MB;LG DVD-ROM GDR-8164B;LG DVD+/-RW-RAM GSA-4163B;Chieftec 350W Delta 12cm PFC;Kingston Data Traveler 2GB USB 2.0;Samsung Samtron 76E;Samsung SMOP5000WX Optical Mouse;Genius Luxe Mate Scroll U+P bill;Genius Video CAM Look;SonyEricsson W700i;

#938 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 18:35

Idézet: pici1985 - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 19:00

Császtok! Milyen tűzfalat,antivirust,codeck csomagot,adware/spyware,cd/dvd író,virtuális meghajtó,film néző,file kezelő,zene hallhgató programokat ajánlatok x64 alá??

Válaszaitokat előre is köszönöm. Császtok!

>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>

Én perpillanat a már jól bevált acemegacodecspack 6.03-at használom, továbbra is nagy megelégedésemre. Sőt! Érdekes módon, míg x32-s XP-n ugyanez nem mutatja a magyar kiadású Napsugár fiúk DVD feliratát, addig x64-n igen. (Persze, lehet, hogy én vagyok csak szimplán láma ;) Szóbajöhet még:

Codec:
http://okejl.dk/dunstan/
ftp://squid80.no-ip.com/

Antivírus:
NOD, teljesen szépen müxik, megbízom benne, de ez abszolút szubjetív érzés, ha érted mire gondolok... ;)

Tűzfal:
Gyári Nvidia, de ez csak a paranoia kedvéért van, mert egyébként hardveres tűzfalam van elsősorban. Van még a Tiny-s is x64-re.

Spyware-t még nem találtam szimpatikusat. Mindenképp natív 64-biteset szeretnék, a Microsofté bétában elérhető, de az értelemszerűen nem nagyon szimpi (mivel nem érzem, hogy a spywareknek őszinte nagy ellensége lenne) -> http://downloads.gur...load.php?id=8-n ajánlják amúgy

Audio:
Winamp

Video:
Media Player Classic (De nekem egyszerű kártyám van: ATI X300 SE)

CD/DVD-Égetés:
Nero 7.1.0.4, 6.6-os mp3pro.dll-lel becserélve, ugyanis az mp3-grab nem volt 100-as...

Virtuális meghajtó:
Daemon Tools 4.0.3

+
Torrent-kliens:
http://www.int64.org/arctic.html De szerintem szóbajön a Bitcomet is.

IE Browser:
Firefox (default), és tartalékban x32-es és x64-es IE.

Képnéző:
MS-gyári, egyelőre...;)

#939 Felhasználó inaktív   Sgt.Chris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 19:32

Sziasztok! Még tavaly jutottam hozzá a Win x64-eshez egy magazin megvásárlásával. De az csak 1 évig működő kipróbálható cucc volt. Namost az év ugyebár eltelt. Van rá mód, hogy tovább használjam? Valami program vagy crack? Lécci segítsetek, mert szeretném még próbálgatni, tesztelgetni, amire nem igazán volt időm még.
ASUS A8N-E rev.2, A64 3000+ "Venice", 1 GB PQI 400Mhz DDR RAM, Sparkle GF6600GT 128MB PCIe, Pixelview PlayTV Pro tuner, Maxtor 80GB+Samsung 20GB HDD, Samsung CD-RW, LG DVD-ROM, Codegen ház+400W Codegen Silent táp

#940 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 22:37

Idézet: Sgt.Chris - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 20:32

Sziasztok! Még tavaly jutottam hozzá a Win x64-eshez egy magazin megvásárlásával. De az csak 1 évig működő kipróbálható cucc volt. Namost az év ugyebár eltelt. Van rá mód, hogy tovább használjam? Valami program vagy crack? Lécci segítsetek, mert szeretném még próbálgatni, tesztelgetni, amire nem igazán volt időm még.

>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>

Mindenképp érdemes szerintem egy új verziót letöltened akár a 'pici-puha' honlapjáról, mert 1 év óta nagy volt a fejlődés. Emlékeim szerint tavaly május környékén jött ki az éles production SP1-e.

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.