HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1101 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 04. 03. 02:57

Idézet: panisz - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 11:01

Az AVAST! Home ingyenességével érdemes egy kicsit résen lenni, ügyfeleim is beszopják az ingyenességi "valakitől azt hallottam" kezdetű magyaros dumát. A lényeg, hogy ez csak otthon ingyenes, amúgy nem. Azért van ez, mert egy feltörekvő szoftvernél szoktak ilyet csinálni. Továbbra is azt vallom, amit ott a cikkben leírtam, hogy egy biztonsági szoftverben nem lehet fordítási hiba, ha van, tarméktámogatásban ki kell javítani. Ha ezt nem teszik meg, akkor nem fogom elhinni egy ilyen nyilvánvaló, látványos hibánál, hogy ez csak a felszín, a mélyben pedig minden rendben van. Amúgy még mindig nem vagyok arról megcsőződve, hogy ez "csak" fordítási hiba. Nem szabad elfelejteni, hogy az adataimról, munkámról, intimitásomról és a pénzügyeimről való gondoskodást vagyok kénytelen rábízni a biztonsági szoftverekre. Egy sima user programnál esetleg elmegy (nálam itt is nehezen), de a biztonságnál nem.

Nos Anyukám otthoni gépén van :p

#1102 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 16:42

Küldtem az MS Ügyfélszolgálatnak egy emailt amelyben rákérdeztem egy két dologra:

Idézet: email:Változtak e a licencelési feltételek 2005 után? címmel

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Úgy értesültem, hogy  az OEM Software-ek licencelése tavaly évvégén megváltozott, olyan értelemben, hogy mostmár ahhoz, hogy valaki OEM operációs rendszerhez jusson nem feltétlen kell vásárolnia mellé más , pl optikai meghajtót. A házunkban két számítógép van, az egyik egy 32 bites Windows XP Home Edition HUN, még 2003-ban vásárolva, a tescobol Philips CD-íróval, a másik pedig, mely az anyukámé, 2005 Decemberében lett vásárolva, egy Windows XP Professional x64 Edition DVD-Rommal vásárolva.
Az Alábbi linken az olvasható, hogy :
http://www.gepbolt.h...f=OPS&a=HOM&r=1
" Microsoft Windows XP Home SP2, HU 1Pk
Operációs rendszer otthoni felhasználásra (Magyar nyelvű) - Önmagában vásárolva nincs hozzá gyári támogatás"
" Microsoft Windows XP Home SP2, angol
Operációs rendszer otthoni felhasználásra (angol nyelvű) - Ezen Microsoft OEM termék csak és kizárólag a megfelelő hardver termékkel (legalább CD olvasó) együtt értékesíthető. A fenti termék egymagában nem megvásárolható!"
" Microsoft Windows XP Professional SP2, HU
Operációs rendszer irodai és professzionális felhasználásra (magyar) - Ezen Microsoft OEM termék csak és kizárólag a megfelelő hardver termékkel (legalább CD olvasó) együtt értékesíthető. A fenti termék egymagában nem megvásárolható!"

Ebből az a konzekvencia vonható le, hogy a magyar, és a nemzetközi ango verzió licencelése között különbség van, illetve, hogy ez a különbség áll az otthoni ,és a vállalati kiadás között is.
A következő miatt érdekel főként a dolog. Az anyukám 64 bites XP verziójának rendelésekor elfelejtettünk kitérni arra, hogy ne fér hanem fekete legyen, mivel a számítógépház fekete, így elég furán néz ki, bár szerencsére van előlapja Aerocool ház lévén, tehát annyira nem zavaró. A kérdés leegyszerűsítve a következő, megtehetjük e azt, hogy a fehér DVD-ROM-ot termézetesen megtartva, kicseréljük feketére? Valamint, hogy változott e a licencelés vagy sem, illetve, hogy 2005 Decemberében én tudtam e jól, hogy DVD-ROM-al együtt kellett venni a 64 bites XP-t, vagy már ekkor sem volt ez a szabályoszás érvényben ( mivel csak emiatt vettük DVD-ROM-al a 64 bites XP-t a boltból)?

Tisztelettel:xxxx

Gyorsan kaptam is rá választ:

Idézet: Microsoft Ügyfélszolgálat

Kedves XXXXXX!

Abban az esetben ha a korábban érvényben lévő System Builderi license feltételei szerint vásároltak OEM desktop operációs rendszert, a megfogalmazás szerint vagy teljes számítógéppel vagy olyan perifériának nem minősülő hardveralkatrésszel együtt tehette meg, amely integrált részét képezi a konfigurációnak. Lehet például alaplappal, merevlemezzel, billentyűzettel, egérrel, CD-Rommal, memóriával.

Az új System Builderi license alapján már csak teljes számítógéppel együtt nyílik lehetőség OEM operációs rendszereket vásárolni. Októbertől újításnak számít, hogy a diszribuciókon keresztül ún. 1-es csomagban is rendelhetőek továbbértékesítésre OEM operációs rendszerek, amelyek nem tartalmaznak előtelepítői készletet.

Hogy pontosan melyik forgalmazási feltétel szerint járt el a partner, az határozza meg, hogy az általa berendelt gyűjtőcsomagon melyik típusú license található meg. Jelenleg még mindkét System Builderi gyűjtőcsomagolás forgalomban van, hiszen maradhatott még raktárkészleten a korábbi dobozokból. Természetesen a System Builderi License-be foglalt értékesítési feltételeket a rendszerépítőnek kell betartania.
A termék legális használatához az alábbi dokumentumokra van szükség.

Használata akkor tekinthető legálisnak, ha a végfelhasználó birtokában van a Certificate of Authenticity (COA) kártya, és a birtokba kerülést igazoló dokumentáció (számla, adás-vételi vagy ajándékozási szerződés), mind pedig az OEM szoftver csomagban lévő kiegészítőkre és az eredeti CD-re  is (az eredeti CD mellett a szoftvert értékesítő partner mellékelheti a szoftver biztonsági másolatát egy fizikai adathozdozón).

Az OEM Windows XP végfelhasználói license szerződése értelmében abban az esetben, ha a hardvergyártó/viszonteladó nem mellékelte a számítógéphez a szoftver biztonsági másolatát fizikai adathordozón (pl.: CD-n vagy a merevlemez elkülönített részén), egy példányban jogosult biztonsági másolatot készíteni a szoftverről, amelyet kifejezetten archiválási célra használhat, illetve arra, hogy a szoftvert ismételten telepíthesse számítógépére.

Az OEM szoftver ezután elidegeníthetetlen a vele vásárolt hardver(ek)től, és használata kötődik ahhoz a konfigurációhoz, amelyre először telepítésre került, így egy másik konfigurációra az OEM termék nem tehető.

Az alábbi oldalakat ajánlom figyelmébe:

http://www.microsoft...ell/hu/coa.mspx

http://www.microsoft...hu/windows.mspx

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 04. 03. 16:44 -kor

#1103 Felhasználó inaktív   richie420 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 09. 11:57

Sziasztok!

Ha már lett volna szó a dologról bocsi, de nem találta a kereső.....
Szal az lenne a gondom, hogy nem tudom felrakni az ati display drivert mert asszondja, hogy hiányzik vmien ini file. (64es xp-vel)

Ezt találtam a dologhoz, csak kevés vagyok hozzá, hogy ezalapján megcsináljam....

Köszi a helpet, respect

#1104 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 20:42

Idézet: richie420 - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 11:57

Sziasztok!

Ha már lett volna szó a dologról bocsi, de nem találta a kereső.....
Szal az lenne a gondom, hogy nem tudom felrakni az ati display drivert mert asszondja, hogy hiányzik vmien ini file. (64es xp-vel)

Ezt találtam a dologhoz, csak kevés vagyok hozzá, hogy ezalapján megcsináljam....

Köszi a helpet, respect

Próbáld ki ezt:

Módosított ATI x64 driver

#1105 Felhasználó inaktív   richie420 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 22:26

Idézet: panisz - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 20:42

köszi szépen!!! már töltöm, remélem menni fog... :)

:( "a telepitő nem talál erre hardver- és szoftverkonfigurációra telepithető elemeket"

Szerkesztette: richie420 2006. 04. 09. 22:32 -kor

#1106 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 10. 08:48

Idézet: richie420 - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 22:26

:( "a telepitő nem talál erre hardver- és szoftverkonfigurációra telepithető elemeket"

Mi a pontos tipusa a VGA-nak?

#1107 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 10:42

Idézet: richie420 - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 22:26

Az ATI a mai napon frissített, érdemes ezzel próbálkozni:
Catalyst 6.4 Windows XP Professional x64 Edition

#1108 Felhasználó inaktív   goldendeer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 11:32

sziasztok!

egy éve próbálkoztam 64bittel, inkább visszaáltam. Most újra kipróbálnám, de amikor tavaly a 32bit mellé húztam fel, akkor csak az egyik indult. Régen olvastam egy olyan progiról, amivel xp alatt lehet telepíteni oprendszert, ennek meg tudná valaki mondani a nevét, elérhetőségét?
The early bird may get the worm, but the second mice gets the cheese!

#1109 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 11:53

Idézet: goldendeer - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 11:32

sziasztok!

egy éve próbálkoztam 64bittel, inkább visszaáltam. Most újra kipróbálnám, de amikor tavaly a 32bit mellé húztam fel, akkor csak az egyik indult. Régen olvastam egy olyan progiról, amivel xp alatt lehet telepíteni oprendszert, ennek meg tudná valaki mondani a nevét, elérhetőségét?

VMware Workstation
64 bites vendég oprendszer telepítése előtt érdemes a kompatibilitással kapcsolatban ezt elolvasni:
Hardware Requirements for 64-Bit Guest Operating Systems
Nekem még nem sikerült 64 bites guest oprendszert telepíteni, pedig több CPU-val is próbálkoztam. Volt olyan, ami szerintem megfelelt a jelzett feltételeknek, de mégsem ment. Ha esetleg van valakinek ilyen tapasztalata, kérem, jelezze.

#1110 Felhasználó inaktív   goldendeer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 15:01

Idézet: panisz - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 12:53

VMware Workstation
64 bites vendég oprendszer telepítése előtt érdemes a kompatibilitással kapcsolatban ezt elolvasni:
Hardware Requirements for 64-Bit Guest Operating Systems
Nekem még nem sikerült 64 bites guest oprendszert telepíteni, pedig több CPU-val is próbálkoztam. Volt olyan, ami szerintem megfelelt a jelzett feltételeknek, de mégsem ment. Ha esetleg van valakinek ilyen tapasztalata, kérem, jelezze.

Aha, köszi!
Ezt írja: akkor fog működni, ha a proci "manufacturing technology is 90nm SOI (.09 micron SOI)", ezt az amd weblapján lehetne megnézni a procink gyártási száma alapján, én egyiket se találom...
Ha 32 mellé akarom a 64bitet felhúzni, azt hogyan kell csinálni, hogy mindkettő menjen később?

#1111 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 17:23

Idézet: goldendeer - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 15:01

Aha, köszi!
Ezt írja: akkor fog működni, ha a proci "manufacturing technology is 90nm SOI (.09 micron SOI)", ezt az amd weblapján lehetne megnézni a procink gyártási száma alapján, én egyiket se találom...
Ha 32 mellé akarom a 64bitet felhúzni, azt hogyan kell csinálni, hogy mindkettő menjen később?

Itt a részletes leírás telepítés ügyben:
http://www.start64.hu/index.php?option=com...&id=67&Itemid=1

#1112 Felhasználó inaktív   goldendeer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 14:36

Idézet: panisz - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 18:23

Itt a részletes leírás telepítés ügyben:
http://www.start64.hu/index.php?option=com...&id=67&Itemid=1

köszi, első ránézésre elég bonya, de végig olvasom.

#1113 Felhasználó inaktív   goldendeer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 17:44

Idézet: goldendeer - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 16:01

Aha, köszi!

Ezt találtam az everesttel a procimról:
Gyártási technológia 9Mi, 0.13 um, CMOS, Cu, SOI,
ez a 9Mi 90 nm lehet?
a vmware oldalán azt találtam, hogy a trial versiont kérni kell mailben, csak úgy adnak is mezei usernek? (törésekkel nem foglalkozok)
bocs a hülye kérdésekért

#1114 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 19:27

Idézet: goldendeer - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 17:44

Ezt találtam az everesttel a procimról:
Gyártási technológia    9Mi, 0.13 um, CMOS, Cu, SOI,
ez a 9Mi 90 nm lehet?
a vmware oldalán azt találtam, hogy a trial versiont kérni kell mailben, csak úgy adnak is mezei usernek? (törésekkel nem foglalkozok)
bocs a hülye kérdésekért

Tényleg kérni kell, előtte regisztrálni kell. Az ilyen regisztrációkhoz sokszor ezt használom:
http://no-spam.hu/

#1115 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 22:15

nem a 90 nano az a 0.13um kiolvasva mikrometer, azaz 130 nanometer. tehat a processzorod 130nm-es technologiaju, es nem 90nm-es.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1116 Felhasználó inaktív   goldendeer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 18:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 23:15

nem a 90 nano az a 0.13um kiolvasva mikrometer, azaz 130 nanometer. tehat a processzorod 130nm-es technologiaju, es nem 90nm-es.

köszi :cool:

#1117 Felhasználó inaktív   panisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 23:37

Idézet: goldendeer - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 18:12

köszi :cool:

Íme egy cikk a 64 bites rendszer alatti virtualizációval kapcsolatosan:
DOS, 16 bit és 32 bit x64 alatt

#1118 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 22:42

Idézet: panisz - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 0:37

Íme egy cikk a 64 bites rendszer alatti virtualizációval kapcsolatosan:
DOS, 16 bit és 32 bit x64 alatt

Üdv Péter köztünk ;)

#1119 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:24

Idézet: PappSajt - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 12:15

A TV tunerek / digitalizáló kártyák ügye megoldódott már?

...

Ti hogy vagytok ezzel a témával?

A Hauppauge fórumon azt írták októberben, hogy a Conexantnak vannak béta driverei a 88x-es chipekhez. Nem tudom, hogy hol.. :D

Mondjuk normális X64 driverek nélkül nem tudom, hogy lehet egyáltalán 3rd party alkalmazást szerezni.. Driver nélkül ugyanis a fejlesztők sem tudnak szoftvert csinálni :)

Szerkesztette: FleetCommand 2006. 04. 26. 12:25 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1120 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:09

Sziasztok!

Nincs időm végig nyálazni a topikot, a kérdésem:Létezik Magyar nyelvű 64bites Win.XP Pro?
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.