Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 14:22
Ez nem feladatok egyidejű elvégzése, hanem futószalagosítás.
A futószalag mentén egyidejűleg folyik a műveletvégzés, csak nem ugyanazon az adaton, ill. nem szoros kapcsolatban álló adaton. Az alapkérdés ugyebár az volt, hogy megoldható-e
bármiféle egyidejűsítés. (Mellesleg a futószalagosítást több helyen a párhuzamosítás
egy módjának írják.)
Ja, és a 2007. jún. 11., hétfő - 22:10-es üzenetemben nem tudhattam, hogy pontosan hogy is megy a dolog az említett esetekben (és még most sem teljesen biztos, csak feltételezünk). Bár már ott is felvetettem, hogy talán nem azonos frémen dolgoznak. Ehhez képest egy "WTF"-fel indítani a választ...
Az alábbi kettő összetartozik, egyben válaszolok:
Idézet
Idézet
Néha jót tesz egy kis forradalom.
Első példa a felesleges kötekedésre. Nem ad hozzá érdemben a témához, csak jusztse alapon ellent kell mondanod.
Idézet
Ez van, ezt kell szeretni. Sajna a 10GHz-es proci egyelőre nem jött össze... És amúgy is rég kevés lenne.
Második példa.
Nem, ez egy érvként leírt tény, amihez kénytelen alkalmazkodni az ipar, és azon belül a programozók is.
Idézet
Konkrétan így dolgozik siznte minden vezető PS3-as fejlesztő, tőlük van az info... Ugyanis ha az SPE az összes memóriát felhasználja, akkor az adatátvitel idején kihasználatlan marad.
Ez nem számottevő probléma, ha az adatmozgatás ideje sokkal rövidebb, mint az egész műveleté. Pl. néhány százalék miatt nem érdemes túlzottan agyonbonyolítani valamit (csak ha pont annyi hiányzik valamihez, ami persze előfordul). Amúgy, na igen, ez a dual-bufferezés egy esete. De 1 taszkon belül is lehet dual-bufferezni. (szerk: vagy ha úgy jobban tetszik: double-buffer.)
Idézet
Nem is neked írtam, hanem a többieknek... megint feleslegesen kaptad fel a vizet.
Úgy tűnt, nekem írtad, mert én is említettem a futószalag kifejezést az SPE-kkel kapcsolatban. Csakhogy, én nyilvánvalóan nem
Instruction pipeline-re gondoltam ott, hanem
szoftver pipeline-ra. (Viszont talán ez zavarta meg bogdant.)
Idézet
Végül még valami: sok éve vagyok ezen a fórumon, de nagyon-nagyon kevés embernek volt velem kifogása, ha egyáltalán volt. Talán, esetleg, nem velem van a gond?
Én meg kb. 10 éve fórumozok jópár helyen, és eddig még sehol máshol nem részesültem ilyen elbánásban, és figyelmeztetésben sem. És a továbbiakban sem hiányzik.
Szerkesztette: dezz 2007. 06. 12. 15:08 -kor