HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A08 & DVR-108 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A08 & DVR-108 Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   nemeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 15:28

Sziasztok!
Én is a fekete 108 -ast vadászom, sajna nincs sehol. Találtam egy céget (Demand2000), ott van most fehér. Fekete már volt csak elfogyott netto 20e Ft körül, azt mondták kb 2 hét a köv szállítmány. A designos verziót 1 hónap múlvára mondják.
Azt is hallottam (kékhal), hogy direkt nem is hoznak be egyes cégek, hogy fusson ki a 107-es verzió, mert az új lehetőségek ismeretében valószínüleg nem fog kelleni, így rajtuk marad.

A lényeg: Ha valaki tudja BP-n hol van fekete írja meg!
Köszi

#182 Felhasználó inaktív   bigbob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 15:58

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 14:21

Lehet multisession DVD-t írni (ott inkább ezt "multi-border" nlven kellene emlegetni, de a multisession is kezd elterjedni), de gond lehet a visszaolvasásával. A Nero is tud így írni, és majdnem minden más normálisabb CD/DVD-író alkalmazás is.

Köszi. Már csak az maradt ki a kérdéseimből, hogy hogyan is? :confused:

Az alapállás, hogy még nem frissítettem firmware-t. Sky -RW -vel próbálkoztam, a Nero alapból felkínálja a válsztást, hogy Start multisession, vagy No multisession, Viszont a burn mode-nál disk-at-once van kiválasztva, és kiszürkítve. Ezek után nem is csoda, hogy  amikor másodszor próbálok rá írni, visszakapom, hogy "disk not writable". Verbatim DVD-R el is próbálkoztam, ott is ugyanezeket a beállításokat kínálta fel, úgyhogy azzal nem is kísérleteztem, nem volt kedvem a 3-400 Ftos nem újraírhatót elbökni. De a DAO miatt nyilván itt is lezárta volna.

#183 Felhasználó inaktív   bigbob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 16:39

Idézet: nemeti - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 14:28

Azt is hallottam (kékhal), hogy direkt nem is hoznak be egyes cégek, hogy fusson ki a 107-es verzió, mert az új lehetőségek ismeretében valószínüleg nem fog kelleni, így rajtuk marad.

Szerintem kamudumának hangzik ez annak fényében, hogy kb 4 helyen kérdezgettem többször is, hogy van-e épp nekik, (az árlistájukon volt), és 2 hét múlva sikerült egy helyet találnom (Lord) aholazt mondták, hogy tényleg van, és most.
Szóval annyira nem félek hogy bármelyik boltra rászárad. Lehet, hogy a kékhalasoknak egyáltalán nem sikerült beszerezniük ilyet  ;)

#184 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 16:58

Idézet: bigbob - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 16:58

Köszi. Már csak az maradt ki a kérdéseimből, hogy hogyan is? :confused:

Az alapállás, hogy még nem frissítettem firmware-t. Sky -RW -vel próbálkoztam, a Nero alapból felkínálja a válsztást, hogy Start multisession, vagy No multisession, Viszont a burn mode-nál disk-at-once van kiválasztva, és kiszürkítve. Ezek után nem is csoda, hogy  amikor másodszor próbálok rá írni, visszakapom, hogy "disk not writable". Verbatim DVD-R el is próbálkoztam, ott is ugyanezeket a beállításokat kínálta fel, úgyhogy azzal nem is kísérleteztem, nem volt kedvem a 3-400 Ftos nem újraírhatót elbökni. De a DAO miatt nyilván itt is lezárta volna.

A DVD-nél nem érvényes a klasszikus DAO vagy TAO mód, tehát tudnod kellett volna rá írni, ha az első session írásakor a "Finalize" nem volt kipipálva - erre figyeltél?

#185 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 17:59

Idézet: mangob - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 8:40

Én a Nova-Comp-nál Szegeden. Mondjuk van már Pesten is boltjuk, de itt is ez az egy drive volt, gyorsan le is csaptam rá... :cool: (egyébként 23 ropit fizettem érte  :D )

Csybe

Úgy tudom a Qwerty-nek is van fekete (legalábbis az árlistán).

Koszi mindkettotoknek. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#186 Felhasználó inaktív   bigbob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 19:08

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 15:58

A DVD-nél nem érvényes a klasszikus DAO vagy TAO mód, tehát tudnod kellett volna rá írni, ha az első session írásakor a "Finalize" nem volt kipipálva - erre figyeltél?

Oké, hiszek neked, kipróbálom. Az mindenesetre baljós előjel, hogy a RW CD-t nem tudtam írni 2x, pedig a finalize tuti ki volt kapcsolva.

#187 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 05:50

Idézet: nemeti - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 16:28

Sziasztok!
Én is a fekete 108 -ast vadászom, sajna nincs sehol. Találtam egy céget (Demand2000), ott van most fehér. Fekete már volt csak elfogyott netto 20e Ft körül, azt mondták kb 2 hét a köv szállítmány. A designos verziót 1 hónap múlvára mondják.

A lényeg: Ha valaki tudja BP-n hol van fekete írja meg!
Köszi

:D Én is a D2000-nél szoktam vásárolni  :D
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#188 Felhasználó inaktív   bigbob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 13:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 15:58

:cool:  :cool:  :cool:
Sikerült multisession avagy multiborder-es DVD-t írnom. Persze ehhez feltettem egy 1.14-es firmware-t, és a legfrissebb Nero-t használtam. Szerintem a kb fél éves, vagy több 6.0.0-s Nero volt a ludas.

Most még egyet nem vágok teljesen, bár nem olyan fontos, de eléggé idegesít. Egy bizonyítottan CD Textet tartalmazó gyári audió CD-ről miért nem látja sem a Mediaplayer sem a Winamp a CD-textet? Valamit valahol be kéne kapcsolni? Ez a Pio elvileg ismeri a CD textet.

#189 Felhasználó inaktív   nemeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 13:11

CD-Text érdekes dolog!?
A PC-n lévő szoftverek nekem sem látják a CD-Texttel felírt audio CD-ket, de a kocsiba Clarion magnom frankón megjelennek a szövegek!! (Még egyenlőre csak 106-osom van)

Régebbi tapasztalat: WinonCD-vel (tudom régi), PC-s szoftverek nem látták a textet (kivéve WinoCD). De az autórádióba frankón ment. Easy CD Creatorral  (tudom ez se divat már) minden progi látta (audiograbber, WindowsCdplayer stb), de a verdában a magnó nem látott textet. Lehet, hogy valami szabvány különbözőség van?) :confused:

Szerkesztette: nemeti 2004. 09. 16. 13:16 -kor

#190 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 13:19

Sem a Windows Media Player, sem a Winamp nem támogatja a CD-Text-et! A szoftvernek kell támogatnia. A Pio biztos hogy tudja...

Pl. a CD-Text Player nevű progi biztosan megjeleníti a CD-Text-et: http://cdtext.galley...AYER/index.html

Batagy

#191 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 13:50

Ja és szerintem valószínű lehet, hogy az Easy CD Creator a CD-Text adatokat elmentette a windows-ba pl. cdplayer.ini-be vagy valami hasonlóba, és azután már minden szoftver látta. Csak éppen az új CD-re nem másolta át az Easy CD Creator. Gondolom én...

#192 Felhasználó inaktív   soloisdead 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 14:55

Sziasztok!

Egy rövid választ kérnék.

Van Pio 107  bruttó 17000Ft vagy Pio 108 bruttó 25000Ft.

Megéri megvenni a 108-ast? Vagy jó a 107 is? Tényleg megér +8000Ft-ot ?

Lac

#193 Felhasználó inaktív   Goody 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 15:18

Hali mindenkinek !

Most vettem egy PIO 108-at, br. 23.
Elsőre egy RW lemezzel próbáltam ki, majd aztán vésettem le vele egy filmet.
Szépen dolgozik, meg vagyok elégedve :D
(eredetileg NEC-et akartam, de nem került sokkal többe... ja és az utso darab volt)

Szerk: elfelejtettem említeni : előkészültem frissítésre, de már az 1.10 van rajta.
Egyelőre nem rakom fel az 1.14-et, talán később, ha több tapasztalat lesz...

Szerkesztette: Goody 2004. 09. 16. 15:39 -kor

A jövöd csakis rajtad múlik.

#194 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 19:57

Hi!

Az erdekelne, hogy milyen a megbizhatosaga ennek a cuccnak? Volt mar valakinek gondja?
(Ertelemszeruen attol kerdeznem akinek mar 1-2 honapja van)

Most egy Plextor PX-708-asom van. Ami elvileg tok jo meg minden nem 1 tesztben volt gyoztes tavaly es nem utolso sorban a legdragabb meghalyto volt, de hat mindent a minosegert.
Ehhez kepest miutan megvettem kb 6 lemezt tudtam vele megirni aztan tonkre ment (rontotta a lemezeket) igy mar januarban vihettem is vissza.
Ugyan ki csereltek es amit kaptam jo is volt egeszen mostanaig. Ez most SCSI target errora hivatkozva (NERO 5-os) ugy fagy meg iras kozben, hogy a talcat is csak power off power on utan hajlando kiadni. A vicc kedvert nem rontja el az osszes lemezt csak kb minden 3-at. Azert persze vissza viszem, de ha meg ki is cserelik akkor se igazan fogok mar megbizni ebben a tipusban.

Ugyhogy valoszinu veszek inkabb masikat. Teszteket meg hiaba nezek abbol megbizhatosagra nem lehet kovetkeztetni (markabol inkabb, de mostmar abbol se merek) ezert erdekelnenek vasarloi tapasztalatok.

#195 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 20:00

Idézet: soloisdead - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 15:55

Sziasztok!

Egy rövid választ kérnék.

Van Pio 107  bruttó 17000Ft vagy Pio 108 bruttó 25000Ft.

Megéri megvenni a 108-ast? Vagy jó a 107 is? Tényleg megér +8000Ft-ot ?

Lac

csak a duplarétegű lemezek írása miatt érdemes a 108-as piot venned, vagy Te is szemezgess a Nec 3500-al.

#196 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 20:58

Idézet: XGOD - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 20:57

... Teszteket meg hiaba nezek abbol megbizhatosagra nem lehet kovetkeztetni (markabol inkabb, de mostmar abbol se merek) ezert erdekelnenek vasarloi tapasztalatok.

Idéznék Neked PPeter "teszt előzeteséből" :

"A NEC sokkal (de még milyen sokkal!)  fürgébb olvasó a DVD+R/-R lemezekkel, ugyannakkor a Pioneer a DVD+/-RW, azaz újraírható DVD-lemezek olvasásásában remekel, bár nem sokkal jobb ebben, mint a NEC. A CD lemezek olvasásában első pillantásra jobb, azaz inkábbb csak gyorsabb a NEC, ugyanakkor a karcos, hibás, régi, multisession lemezek olvasása nem megy neki, ebben a Pioneer sokkal jobb. A NEC a CD-írás extrém területein domborít jobban, pl. túlírásban és a 90 perces lemezek írásában elég jó, a Pioneer pocsék ebben, de ezt megszokhattuk. A Pioneer firmware-e már nagyobb szabadságot enged, mint a NEC-é, hiszen utóbbiból csak az első (hivatalos) gyári változat van a drive-okban, tehát a Pioneer 108-assal nagyobb esélyünk van a 4x-es lemezek 8x-os, illetve a 8x-os lemezek 12x-es írására, és mindezt állati jó minőségben teszi. A Pioneer kiforrottabb, masszívabb, kevésbé kiakasztható drive és jóval csendesebb, mint a NEC ND-3500, utóbbiban viszont sok tartalék rejlik és azok alapján, amit eddig megmutatott magából a DVD-írás minősége terén, hát könnyen lehet, hogy a végső értékelés során jobbnak találtatik, mint a Pioneer DVR-108."

Szerkesztette: Porker 2004. 09. 16. 20:58 -kor

#197 Felhasználó inaktív   soloisdead 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 08:57

Idézet: kisgabo - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 19:00

csak a duplarétegű lemezek írása miatt érdemes a 108-as piot venned, vagy Te is szemezgess a Nec 3500-al.

Kétrétegű írás nem érdekel. Csak jó stabil író kellett és tegnap meg is vettem a 107-est. Nagyon tetszik, hogy halk bár eddig csak egy Artia-t írtam 4x-en.

Köszi

#198 Felhasználó inaktív   bigbob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 10:30

Idézet: batagy - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 12:19

Sem a Windows Media Player, sem a Winamp nem támogatja a CD-Text-et! A szoftvernek kell támogatnia. A Pio biztos hogy tudja...

Pl. a CD-Text Player nevű progi biztosan megjeleníti a CD-Text-et: http://cdtext.galley...AYER/index.html

Batagy

Hálás köszönet, kipróbálom ezt a CD-text playert.

#199 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 10:55

Úgy néz ki a jövő héten meglesz a 108-as.
A kérdésem az lenne, hogy milyen írható DVD-t vegyek hozzá, plusszos vagy mínuszos Verbatim 50-es hengert?
Árban egyforma lenne 8x-osra gondoltam, de nem akarok befürödni, jó lenne, ha minlé több asztali és PC-s olvasó gond nélkül olvasná.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#200 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 19:56

Próbálta már vki a 1.14-es firmwaret?
Mindenféle javulást ígérnek hozzá, de teszt is kéne hozzá...
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.