HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A08 & DVR-108 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A08 & DVR-108 Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 10. 11:03

Van 1 kis gondom 108-assal megírt jó kis RITEK_G04 lemezzel (Ridisc lila-ezüst, Lord féle, ha ez mond vmit :) )

Megírtam ugye Pio 108-al, és leteszteltem DVD-INFO-PRO-val. Itt vannak az eredmények:

A pio-108-al teljesen tökéletes, de van egy jó ősrégi olvasóm: Pana 5x-ös. NA azzal a vége felé rendesen belassít az olvasás, és a legvége felé pedig egyszerűen behal olvasási hibával. Ami film van rajta: pont a lemez végén van a film logoja (Clumbia Tristar vagy mi), és a PowerDVD is behal, tehát valós az olvasási hiba a Pana-nak.

Na most a kérdésem a következő:

1. A lemez tudom nem egy nagy durranós márka, de ha a pio jól beolvassa, akkor is lehet rossz? Esetleg próbáljam egy harmadik olvasóban?

2. A Pana olvasó lehet annyira régi, hogy nem eszi rendesen? Asszem meg kellene próbálni asztaliban is a lemezt.

3. Csinálok egy tesztet egy Verbatim -R-es 4x-esen írt lemezzel, ahhoz mit szól a Pana.

Köszi

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: calibra 2005. 04. 10. 11:08 -kor

#2182 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 11:15

1.19es fw van riplockstbstb verzióban, esetleg piodata változatban?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2183 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 11:19

LG régi DVD olvasó. Több lemezt néztünk meg benne (4X írt Traxdata G04),  a lemez "végét" mindig szaggatva, akadva olvasta. Ezt követően írtam egy lemezt (Traxdata G04, szokásos módon), és az LG nem is látta az adott lemezt.(!!) Ezt követően firmware frissítés az LG olvasóban. Ezután olvasta a lemezt, de a lemez végén való akadozás továbbra is fenn állt. Ezután cserélték a régi DVD olvasót a gépben egy LG 4X-es DVD íróra, ennek az olvasással már semmi gondja. Véleményem szerint a Pana régi DVD olvasó a probléma.
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2184 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:00

A fenti kép a pana-ról az simán végigment az olvasással, csak lassulás jelentkezett!

De azt tapasztaltam, hogy ha kiveszem a lemezt, újra berakom: vagy olvassa rendesen vagy nem! A mostani kép itt ez is ugyanazzal a lemezzel, és a pana-val készült. Nem ment el csak 94%-ig (azért jelez a folyamatjelző 100%-ot, mert leállítottam, mert nem volt türelmem végigvárni annyit pöcsölt). Látható, hogy most teli van read errorral is (133).

Kipróbáltam asztaliban, semmi gondja vele.

De viszont egy másik ugyanilyen lemezzel ugyenez a film, ugyanezzel az íróval egy másik olvasóban rendesen beszaggat, mivel a logo (Columbia Tristar) ugyanúgy a lemez végén található. Na azt a lemezt fogom letesztelni mondjuk a PIO 108-al.

DE KÉRDÉSEM: Hogyan döntsük el, hogy milyen egy megírt lemez minősége??? Mert úgy látom nagyban függ attól a visszaolvashatóság, hogy milyen az olvasó minősége!!! Tehát ha egy baromi jó minőségű olvasóval egy lemez 100%-os, attól még nem garantált az, hogy más olvasóban/asztaliban is olyan jó eredménnyel végez.

Erre aszondom én: egy jó kis gagyi olvasóban is meg kellene nézni a lemezeket egy read-teszttel, és a két eredmény (jó olvasóval + rossz olvasóval) együttese ad talán használhatóbb tesztet. A gagyi olvasó azért persze olyan legyen, ami mondjuk jó lemezeket (Verba, TDK, Fuji) normális írással (nem túl gyorsan: pl 4x) jól olvas.

Kép

#2185 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:20

Régi DVD olvasó nem szereti a 8X írást, csakúgy mint a régi DVD asztali lejátszók sem mindig  kedvelik. A lemez minőségét szerintem nem ez határozza meg, maximum az olvashatóságot egy régi eszközbe betéve. Ha régi eszközben is használod a lemezeket, írd minnél lassabban. Szerintem. Nekem Pioneer 108-as íróm van, Yamada 6600-as asztali DVD-m, így én névleges maximummal írom a lemezeket. Egy mostanában vett 9900Ft-os névtelen kínai DVD lejátszó is gond nélkül viszi a 8X-san írt Verbatim MCC, Ridisk MCC lemezeket, a 4X Traxdata G04-et is, 4X-sen írva. Nem Princo-ra írok, nem 8X G05-re...., igyekszem minőségi lemezre írni. Egyébként tudom azt, hogy milyen lejátszóba fogják az adott lemezt használni, így van olyan szituáció, amikor a 8X Verbatimot 4X írom, mivel egy 3 éves AIWA lejátszóban fogják lejátszani. ( A régi LG DVD olvasóról már fenntebb írtam.) Valamilyen szintem a rendelkezésre álló hardware-t is figyelembe kell venni.(!!)

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 10. 12:28 -kor

#2186 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:25

Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 13:20

Régi DVD olvasó nem szereti a 8X írást, csakúgy mint a régi DVD asztali lejátszók sem mindig  kedvelik. A lemez minőségét szerintem nem ez határozza meg, maximum az olvashatóságot egy régi eszközbe betéve. Ha régi eszközben is használod a lemezeket, írd minnél lassabban. Szerintem. Nekem Pioneer 108-as íróm van, Yamada 6600-as asztali DVD-m, így én névleges maximummal írom a lemezeket. Egy mostanában vett 9900Ft-os névtelen kínai DVD lejátszó is gond nélkül viszi a 8X-san írt Verbatim MCC, Ridisk MCC lemezeket, a 4X Traxdata G04-et is, 4X-sen írva. Nem Princo-ra írok, nem 8X G05-re...., igyekszem minőségi lemezre írni. Egyébként tudom azt, hogy milyen lejátszóba fogják az adott lemezt használni, így van olyan szituáció, amikor a 8X Verbatimot 4X írom, mivel egy 3 éves AIWA lejátszóban fogják lejátszani. 

Végülis....

Csak egy apró megjegyzés: a g04-et én is 4x-esen írom, és ezzel volt gond.

Amúgy neked is Lord féle Ridisc G04-ed van? És Pio 108, ugye?

Hogyan muzsikálnak ezek a lemezek neked különböző asztalikban, és máshol?

Köszi

#2187 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:39

Hozzászerkesztettem még 2 mondatot, az előző hozzászólásomhoz,olvasd el. ;) Nem hinném, hogy a Ridisc MCC származási helye lényeges lenne, abból a szempontból, hogy számít e kitől vetted, szerintem tök egyformák.
Én magamnak Verbatim MCC-re írok 8X-san, Ridisc MCC-t meg hozzák. 8X írott Ridisc MCC, nálam nem tökéletes a Verbatimhoz viszonyítva. A Ridisc MCC 8X írva, a vége picit "puklis", de ez olyan pici, hogy nem számottevő, elhanyagolható. Nem rossz lemez, szerintem. Az asztalikban (nem régebbi 1, 1,5 évesnél) semmi gond, jó, a Ridisc MCC 8X-san írva is..
A Verbatim 8X MCC, 8X írva tökéletes a NeroSpeddel nézve, a korábban írtak közül is visszaellenőriztem pár darabot, sőt...., a 4X G04 Traxdata esetén is ez a helyzet. Én 8X Verbatimot, és 4X Traxdata G04-et használok saját részre, illetve Fijifilm DVD+R 8X-ost (Taiyo Yuden), ez utóbbit fontos adatok archiválására. :)  :up:
Pioneer 108 íróm van, ez kimaradt.

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 10. 12:47 -kor

#2188 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 13:07

Hogy milyen fos ez az író :reklamacio: Egy gagyi Samsung olvassa a lemezt, ez meg nem... még a sajátját is nehezen...  :reklamacio: akadozik, meg minden szar... nem igaz, hogy 3 hónapos írónak ilyen dolgokat kell produkálnia...
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2189 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 13:19

Idézet: Ladis - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 13:07

Hogy milyen fos ez az író :reklamacio: Egy gagyi Samsung olvassa a lemezt, ez meg nem... még a sajátját is nehezen...  :reklamacio: akadozik, meg minden szar... nem igaz, hogy 3 hónapos írónak ilyen dolgokat kell produkálnia...

A legtöbben elégedettek vagyunk vele, nagyon sok tagtársnak van. Milyen íróprogit, lemezt használsz, X szeresen írod??? Egyébként, Murphy törvénye a Pioneer-ra is vonatkozik, azaz, ami elromolhat, el is romlik.  :think:

#2190 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 13:22

Idézet: Ladis - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:07

Ezt azért vissza kellene szívni szerintem  :mad:

Egy haveromnak egy plextor cd író (8x) is alapból rossz volt úgy 5 éve, mikor vette, de cserélték, és azóta azzal ír cdt.

Attól hogy előfordul a minőségi cuccok között is hibás természetes dolog. Így jártál, vidd vissza, kapsz egy újat, és boldog leszel vele 3-4 évig, míg le nem cseréled az akkor aktuális archiváló drive-ra...

#2191 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 13:28

Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 13:39

Hozzászerkesztettem még 2 mondatot, az előző hozzászólásomhoz,olvasd el. ;) Nem hinném, hogy a Ridisc MCC származási helye lényeges lenne, abból a szempontból, hogy számít e kitől vetted, szerintem tök egyformák.
Én magamnak Verbatim MCC-re írok 8X-san, Ridisc MCC-t meg hozzák. 8X írott Ridisc MCC, nálam nem tökéletes a Verbatimhoz viszonyítva. A Ridisc MCC 8X írva, a vége picit "puklis", de ez olyan pici, hogy nem számottevő, elhanyagolható. Nem rossz lemez, szerintem. Az asztalikban (nem régebbi 1, 1,5 évesnél) semmi gond, jó, a Ridisc MCC 8X-san írva is..
A Verbatim 8X MCC, 8X írva tökéletes a NeroSpeddel nézve, a korábban írtak közül is visszaellenőriztem pár darabot, sőt...., a 4X G04 Traxdata esetén is ez a helyzet. Én 8X Verbatimot, és 4X Traxdata G04-et használok saját részre, illetve Fijifilm DVD+R 8X-ost (Taiyo Yuden), ez utóbbit fontos adatok archiválására. :)  :up:
Pioneer 108 íróm van, ez kimaradt.

Nero Speed-test-el nekem is nagyon simák a görbék, lehet hogy még a pana-nál is... Na megnézem Nero-val is a kérdéses lemezt.

Viszont ezzel a dvdinfo-val kicsit más a helyzet. Kicsit informatívabbnak, pontosabbnak tűnik nekem.

Ha kell vkinek küldök...

#2192 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:01

Nem érdemes nagyon foglakozni ilyen mélyrehatóan a dologgal, mert azt, hogy egy lemezen 3 év múlva is lesz e adat, bármilyen szépek a görbéid, úgysem tudod megmondani. Arra jó, hogy írás után visszaellenőrizve nincs alapvető gond élből, illetve, ami nagyon fontos cucc, azt időközönként leellenőrzöd.
Amit most tudsz tenni, az az, hogy minőségi lemezre írsz, esetleg ezeket tesztelgeted különböző sebességű írás sebességgel, amelyik a legjobb, azt választod. Azonban itt jöhet az esetleges lemezsorozatok közötti minőségi eltérés az idők folyamán, így.................... .

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 10. 14:05 -kor

#2193 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:08

Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:01

Nem érdemes nagyon foglakozni ilyen mélyrehatóan a dologgal, mert azt, hogy egy lemezen 3 év múlva is lesz e adat, bármilyen szépek a görbéid, úgysem tudod megmondani. Arra jó, hogy írás után visszaellenőrizve nincs alapvető gond élből, illetve, ami nagyon fontos cucc, azt időközönként leellenőrzöd.
Amit most tudsz tenni, az az, hogy minőségi lemezre írsz, esetleg ezeket tesztelgeted különböző sebességű írás sebességgel, amelyik a legjobb, azt választod. Azonban itt jöhet az esetleges lemezsorozatok közötti minőségi eltérés az idők folyamán, így.................... .

Na látod pl. ezért nem mind1 honnan veszed a lemezt.

Lehet hogy amit te veszel eredeti ridisc, de amit én az pl. bolgár utánzat... ld. PPéter honlapján a leírást.

#2194 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 10. 14:25

Miért van az, hogy mindig a végén van a hiba a lemezeken? A külső rész nem olyan jó mint beljebb?
Mert most irogatom ezeket a mindenhonnan összeszedett lemezeket, és 13ból eddig 5 lett hibátlan ?!
KomposztWC

#2195 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:26

Idézet: calibra - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:08

Na látod pl. ezért nem mind1 honnan veszed a lemezt.

Lehet hogy amit te veszel eredeti ridisc, de amit én az pl. bolgár utánzat... ld. PPéter honlapján a leírást.

PÜ ment, ez a lemeztéma nem ide való, kicsit OFF kezd lenni, "ebben a mennyiségben" már a Pioneer 108-as topikban ;)  :up:

#2196 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:28

Idézet: Grillo - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 14:25

Miért van az, hogy mindig a végén van a hiba a lemezeken? A külső rész nem olyan jó mint beljebb?
Mert most irogatom ezeket a mindenhonnan összeszedett lemezeket, és 13ból eddig 5 lett hibátlan ?!

Erre talán PPeter tud szakmai magyarázatot adni, itt tedd fel ezt a kérdést. :respect:
https://forum.hwsw.h...showtopic=59057

esetleg itt:

https://forum.hwsw.h...showtopic=84136

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 10. 14:39 -kor

#2197 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 14:39

Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 15:26

PÜ ment, ez a lemeztéma nem ide való, kicsit OFF kezd lenni, "ebben a mennyiségben" már a Pioneer 108-as topikban ;)  :up:

Teljesen igazad van, kicsit elszaladt velem a lu  :respect:

#2198 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 22:50

Nos, szeretnék veletek megosztani egy Speed Test-et azzal a célzattal, hogy valaki magyarázza el, hogy mit látunk rajta, mert nekem sajnos nem mond semmit.

De a probléma problémát generál: nem tudom berakni a képet, azt írja: "A megadott állománytípus nem tölthető fel"

Akkor most a JPEG-el van a baj? Mi a megoldás?

Segítsetek, hogy segítséget kérhessek!
Papesz

#2199 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 23:30

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 23:50

Nos, szeretnék veletek megosztani egy Speed Test-et azzal a célzattal, hogy valaki magyarázza el, hogy mit látunk rajta, mert nekem sajnos nem mond semmit.

De a probléma problémát generál: nem tudom berakni a képet, azt írja: "A megadott állománytípus nem tölthető fel"

Akkor most a JPEG-el van a baj? Mi a megoldás?

Segítsetek, hogy segítséget kérhessek!

Tedd fel valami free tárhelyre, és a link -et add meg!
Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#2200 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 14:55

Idézet: scratch - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 0:30

Tedd fel valami free tárhelyre, és a link -et add meg!

Mit ajánlasz?
Papesz

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »