HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:18

Idézet: scaurus - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 9:55

Rághatjuk a gumicsontot, csámm-csámm-nyámm-nyámm.
De amíg sem szerzői jog oldaláról, sem felhasználói oldalról radikális szemléletváltás nem történik, addig marad ez.

Nem csak gumicsont, de ismerős zenekar ha fellép, akkor intézmény egyből tejeli be a díjakat, Ha a saját cuccait DVD-n, CD-n kitolja, akkor az után is fizet, mert simán userként boltban megveszi, mint adathordozó, aztán a hivatalnak is. De nem tudom, hogy a hivatal által beszedett küvecs hova tűnik, mert ismerős zenekar még sosem látott belőle semmi, legyen az kisebb, nagyobb, vagy önálló előadóművész.

Ebből a küvecsből akkor a hivatal tartja fent magát, kapnak az ilyen Kozsófélék, meg kitoljuk Madonnának, vagy mi?

Egy régi jó cikket azóta sem találok, mikor az emil rulez zenekar nekiállt hasonlókon anyázni. Ez elég büdös mindenfelé.
Make love not Wor.

#1482 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:57

Az én gumicsontom pedig ez: nézte már valaki, hogy kikből áll pl maga az ARTISJUS?
(Annyit súgok: NEM hivatalnokokból...) és ki az elnöke (mesúgom, a honlapjukon lévő adatok szerint egy bizonyos Bródy János...).

Engem nem erint, mert nem vagyok zenesz, de emlekszem hogy a Hajos nem volt olyan jo velemennyel roluk mint te. Persze azt csinalnak amit akarnak, de amig nem nyilvanos hogy mennyi beveteluk volt, es kinek mennyit osztottak vissza (mondjuk evi 100e forintig bezarolag) addig csak simlis tolvajok ok is.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1483 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 13:46

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 13:57

Persze azt csinalnak amit akarnak, de amig nem nyilvanos hogy mennyi beveteluk volt, es kinek mennyit osztottak vissza

"Egy 4,7 gigabájtos, újraírható dvd után például 150 forintot, ugyanakkor egy hasonló méretű memóriakártya árából már ötezer forint jár a művészeknek"

Ráadásul ez is változik, mp3-at most ipodról, meg flash alapú cuccokról nyomnak, memkártyánál inkább a navigáció, meg a fotózás ami jellemző. Régen voltam CF kártyás mp3-ak, aztán szépen kihaltak, most egybeépített, kész. Persze van aki PDAról is mp3-at hallgat, de fotózás négyzetesen többet visz.

DVD lemezre meg máig rendesen folyik a filmezés.
Make love not Wor.

#1484 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 13:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 14:46

...

Nem erre gondoltam, hanem valami olyasmire hogy bevetel x milliard forint ebbol kapott x milliot Brody Janos, x milliot Presser Gabor, x milliot Kozso... es igy tovabb mindenki aki legalabb 100e-ret kapott...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1485 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 14:31

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 14:59

Nem erre gondoltam, hanem valami olyasmire hogy bevetel x milliard forint ebbol kapott x milliot Brody Janos, x milliot Presser Gabor, x milliot Kozso... es igy tovabb mindenki aki legalabb 100e-ret kapott...

Samott

Azt sejtem, csak én a megállapított díjakra kerestem rá. Ennyi erővel kis híján a zoknimra is lehetne matricát tolni, mert az is hallja a koncertet baze :-)
Make love not Wor.

#1486 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 06. 14:44

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 13:57

Engem nem erint, mert nem vagyok zenesz, de emlekszem hogy a Hajos nem volt olyan jo velemennyel roluk mint te.
...

Engem sem érint hál' istennek.
Nem vagyok róluk semmilyen véleménnyel.
Sőt, rossznak tartom én is a jelenlegi szabályozást, ugyankkor azzal sem értek egyet, hogy bárki bármit ingyen töltögessen.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1487 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 14:53

Idézet: scaurus - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 15:44

...ugyankkor azzal sem értek egyet, hogy bárki bármit ingyen töltögessen.

Pedig kenytelen leszel ezzel egyutt elni... ;)

Samott

#1488 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 06. 15:05

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 15:53

Pedig kenytelen leszel ezzel egyutt elni... ;)

Samott

Hát, valahogy csak kibírom. :D
Az igazság az, hogy én nem töltök le semmit, s olyan szellemi termékem sincs, aminek más általi letöltése zavarna, úgyhogy nekem tök mindegy. :)
Az évi három korong árát valahogy csak kinyögöm, amire a biztonsági mentések kerülnek.

Film és zene terén meg nincsenek nagy igényeim: a megyei könyvtárban és a sarki dvd tékában ami érdekel minden megvan, úgyhogy másolni se másolok (majdnem annyiért kiveszem, amennyi a korong ára), megvenni meg nem veszem meg (többet úgyse nézem meg, porfogónak meg 990,-Ft-ért se kell).

#1489 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 15:05

mert a ló másik (túlsó) oldala pedig az, hogy a felhasználók egy jelentős része orrba-szájba tölti ingyé' a zenét, a filmet,

mar a multkor is szerettem volna jelezni: ugye tudod, hogy ez abszolut legalis cselekedet? a torveny pontosan ezt engedi meg szabad felhasznalas cimen, amig magadnak, a sajat szorakozasodra (+csalad, baratok) toltesz le. ja igen, pont ezert kolcsonozheted ki a konyvtarbol is! :p

(a baj a visszatoltessel van, de arrol nem irtal.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 07. 06. 15:06 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1490 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 15:30

Idézet: scaurus - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 16:05

Film és zene terén meg nincsenek nagy igényeim: a megyei könyvtárban és a sarki dvd tékában ami érdekel minden megvan...

Jo neked... bar ha ugy nezzuk akkor a torrent oldalak is ugy mukodnek mint a konyvtarak, es nem csak kommersz szemet van rajtuk hanem olyan ritkasagok, amit te peldaul nem tudsz beszerezni - mert a kiadok b@sznak kiadni itthon - lelkes amatorok meg levadasszak kulfoldrol, rateszik a tv-s szinkront (akar osregi VHS kazettarol is, ha mas nincs) vagy feliratot forditanak hozza. Hihetetlen dolgokhoz lehet hozzajutni.

Samott

#1491 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 15:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 16:05

(a baj a visszatoltessel van, de arrol nem irtal.)

Ne kezdjuk mar megint, amig nem kersz penzt erte, addig a visszatoltessel sincs baj.

Samott

#1492 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 07. 06. 15:45

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 16:31

Ne kezdjuk mar megint
...

Ez az 50 oldalas téma csak arról szól, hogy valaki újrakezdi, lásd pár hozzászólással fentebb is, hogy nem érti valamelyik fórumtárs az üres adathordozó díját. ;)  :D

Egyébként jogelméleti szempontból a visszatöltéssel is "baj" van, más kérdés, hogy a gyakorlatban nem vagy kevéssé szankcionálják.

u.i.: ja igen, ismerem a szerzői jogi törvényt, de attól még nem értek vele egyet

Szerkesztette: scaurus 2008. 07. 06. 15:56 -kor

#1493 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 16:27

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 16:30

Hihetetlen dolgokhoz lehet hozzajutni.

Meg sok szeméthez. De valóban, nekem is vannak olyan anyagaim, amit ha akrnék sem tudnék megvenni, vagy éppen most Amazonon néztem filléres DVDket, de ahhoz túrni kell egy olyan régiós lejátszót is. Ott asszem be fogok vásárolni a 4-20 dolláros remekművekből, főleg ha gy megy lefelé a dollár.
Make love not Wor.

#1494 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 16:32

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 16:31

Ne kezdjuk mar megint, amig nem kersz penzt erte, addig a visszatoltessel sincs baj.

tenyleg ne kezdjuk. pontositok:
egyes ertelmezesek szerint a visszatoltes lehet jogellenes. a letoltes biztos, hogy nem az.
a forum ma:

#1495 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 16:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 17:27

Meg sok szeméthez.

Mintha ezt is irtam volna. ;)

Idézet

...vagy éppen most Amazonon néztem filléres DVDket, de ahhoz túrni kell egy olyan régiós lejátszót is. Ott asszem be fogok vásárolni a 4-20 dolláros remekművekből, főleg ha gy megy lefelé a dollár.

Na igen, olcso, de: a teljesen felesleges fizikai adathordozot atrepited a fel vilagon, ha szerencsed van akkor itthon se lopjak el a postasok, es utana is csak porosodik a polcon... raadasul altalaban meg egy felirat sincs rajtuk (+ amit mar irtal, hala a kiadoknak a lemez roghozkotott - kvazi kalozkodsz amikor nem a lakohelyed szrinti regioju eszkozben hasznalod).

Samott

#1496 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 16:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 17:32

egyes ertelmezesek szerint a visszatoltes lehet jogellenes. a letoltes biztos, hogy nem az.

:up:

Samott

#1497 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 16:54

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 17:33

(+ amit mar irtal, hala a kiadoknak a lemez roghozkotott - kvazi kalozkodsz amikor nem a lakohelyed szrinti regioju eszkozben hasznalod).

DVDfilmen még nem láttam ilyen feliratot, játéknál csak olyat, hogy hol szabad eladni, de használatra nem volt jogállás. Adobeg meg MS az más, megszabják simán, hogy nem viheted ki az országból, ha USÁban veszel Adobe szoftvert, akkor EUban hiába saját, megvett anyag, az illegális. Ez nekem már magas volt.
Make love not Wor.

#1498 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 17:03

annak szerintem semmi koze a jogvedelemhez, inkabb az amerikai exporttorvenyek titkositas, miegyeb miatt!
a forum ma:

#1499 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 17:14

a kódolás megtörése kalózkodás, a régiókódot ha a lejátszó nem ellenőrzi, az nem. márpedig rengetegsok lejátszón lehet régiókódot állítani, akár nullásra is :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1500 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 06. 17:36

valamikor, nagyon régen, egy jóbarátom (meg nem nevezett, vezető zenei rádió netes szerkesztője), megpróbálta elmagyarázni, hogyan is működik ez a bródy elnökölte sarcszervezet (igazából hubertuszharminc és borsodibibivaljly köröket róttuk egy ideje, így sem ő, sem én nem voltam már a szellemi csúcson, ráadásul másnap megfőzte az évszázad legrosszabb kv-ját, ami az elfogyasztása után percekkel a klotyóban landolt), de lényege kb. az, h a régi, jó öreg gárda már az alapításban is benne volt. van egy bonyolult pontrendszer, ami alapján számolják a juttatásokat (számok, évek, albumok, mittomén). pl. presserpicibácsinak van 10 pontja, ákosnak meg 3. persze nem így van, de arányaiban így mutatta be a srác anno.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 06. 17:37 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.