HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 08. 23. 16:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 14:05

merthogy azt biztos, hogy nem sikerult megmutatnod, hogy hibasan allitottam, miszerint nem egyertelmu, hogy tilos a kozzetetel.

írtam, h egy átlagos 16 éves már felfogta volna, miért tilos ez a fajta közzététel. mert nem engedélyezte a szerző. így egyértelműen jogsértő, nincs ha meg hát, meg hét meg has. meg amikor meg és. az, h ezt te nem tudtad idáig feldolgozni, az sajnálatos. de azt sem sikerült felfognod, miért írtam, hogyan kell eltüntessék a törvénysértő tartalmakat,  csókolom, mert kapcsolódik hozzá szervesen, és mert az általad szofisztikált bírósági procedúra meg jogggyakorlat egyáltalán nem kell hozzá, nem kell jogerős bírósági ítélet. teccikérteni? itt nem a pénzerzés, büntetés a lényeg első körben, hanem a jogsértő magatartás megszüntetése. tökmindegy profitál-e vagy se, ez biza jogsértő, és a szolgáltató eltávolítja, 99% -ban mindenféle tárgyalás vagy hatósági felszólítás nélkül is, mert neki is problémája lesz belőle. alapesetben túlzott jogi következményei nincsenek, ez tény, első körben felszólítják a jogsértő magatartás felfüggesztésére, vagy maga a szolgáltató törli. aztán ha nem, beindulhat a gépezet, kinek ízlése szerint, második körben a hatóság már lefoglalhatja vizsgálat céljából a szervert. ezért nem szarozik a szolgáltató általában, hanem töröl, kapásból.

Idézet

hogy jott ide a tulreagalo isp, es plane egy (emlekeim szerint) kulfoldi pelda?? nem a magyar jogrendszerrol beszelunk?

lásd fentebb. de nagyon képben vagy, mert nem külföldi példa, invitel, tóth benedek? biztos külföldiek, ja.  de ezek szerint fingod nincs miről beszélünk, nem is érdekel valójában, nem is akarod felfogni, csak sportból kötekedsz. mondj már egy címet, hova küldhetek ásd el magad felszerelést? könyörgöm, ha lehet, akkor azért arccal lefele tedd, nem akarok a feltámadáskor sem belédbotlani, vagy ha meggondolnád magad. kaparj lefele a kínaiakhoz. ha igyekszel, talán még eléred az olimpia végét.

Idézet

amit a vegen irtal, azzal megint csak nem tudok mit kezdeni.

magaddal nem tudsz mit kezdeni, azért idegesíted halálba folyamatosan a totyikokban a jónépet a tamáskodásoddal, meg a folyamatos szarrágásoddal.

Idézet

szep hosszu hozzaszolas.

ahogy ez is az lett. csak azért fejtegetem hosszan ezeket, ha esetleg vki idevetődik, ne  csak a te felböfögött felinformációd rögzüljenek, hanem olyanok is, melyek közelebb állnak a valósághoz.

Idézet

hogy igazam volt, es a nyomtatokat is reprografiai dij sulytja

vs.

Idézet

a memoriakartya hasznalhato jogvedett anyagok masolasara (peldaul hangfelvetel keszitese digitalis diktafonban), es ezzel az "ureskazetta dij"-jal a felhasznalok megfizetik a szabad masolas jogat, ami a konyved reszeivel is tortent.

nem írtál te semmilyen repro díjról. fullhülyén idevetted az üreskazetta díjat, aminek semmi köze sincs hozzá.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 23. 16:32 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1522 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 16:25

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 14:32

Csak azért arra kiváncsi lennék, h az ezekből befolyt összeget ki kapja meg. Mert az tuti, h az írok nem kapnak a nagy fénymásológyártóktól/forgalmazóktól zsét. És a zeneszerzők/előadókról sem tudom, h évi apanázst kapnának a fent emlegetett matricagyártótól.

erre biza sokan kíváncsiak ám.  :Đ  le vannak osztva a lapok. de mivel ez egy magánszervezet gyakorlatilag (pontos státusa talán közhasznú társaság?), ezért nem kötelező semmilyen szinten nyilvánosságra hozni az adatokat, hova is folyatja el. jobban mondva a működésére költött, meg befolyt összegeket igen, de h kik mennyit mér nem, sőt a közös jogkezelő szervezet, aka artisjus ezeket üzleti titokként, illetve személyes adatokként kezeli, amelyeket nem adhat ki harmadik félnek.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 23. 16:27 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1523 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 23. 17:05

leszogeznem, hogy kulon orommel tolt el, ha nem nekem kell a fejemet a falnak verni, hanem azt megteszi mas.. azert csigaver, mert meg erre teved egy moderator, oszt azt latja majd, hogy valaki itt szemelyeskedik ezerrel. "es az a valaki nem en vagyok" (mielott megszolnatok, idezet Milne es Karinthy tollabol.. ;))

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 17:17

írtam, h egy átlagos 16 éves már felfogta volna, miért tilos ez a fajta közzététel. mert nem engedélyezte a szerző.
furcsa. eddig azt hittem jaratos vagy a temaban (en nem annyira, mielott szamonkerned..) de itt kifejezetten azt latom, hogy szo sincs arrol, hogy a szerzo engedelyehez lenne kotve peldaul:
"35. § (6) Szabad felhasználás a mű járulékos vagy közbenső - a felhasználásra irányuló műszaki folyamat elválaszthatatlan és lényeges részét képező, önálló gazdasági jelentőség nélküli - időleges többszörözése, ha kizárólag az a célja, hogy lehetővé tegye
a) az átvitelt harmadik személyek között hálózaton, köztes szolgáltató által"

(ezutan jon egy "VAGY" es a szerzo engedelye altali kozles.. tehat itt szo sincs szerzoi engedelyrol..)

ha jol latom ez a pont nem nagyon klappol az elozoekhez. persze lehet, hogy en nem ertelmezem jol, de az biztos, hogy annal az egy osszetett mondatnal tobbrol van am szo. nem hiszem, hogy kutatasi celra, vagy oktatasi tevekenyseg kozben tilos lenne azt egy weblapon keresztul "masolni". ennek megengedese ugyanis nem a szerzo szabad akarata, ezt a torveny adja.

Idézet

hogyan kell eltüntessék a törvénysértő tartalmakat
kis precizitast ha kerhetnem.. a tartalmak nem jogellenesek, max a kozzetetel lehet az! vagy netan EGOKA konyve torvenyserto lenne? ;)

Idézet

tökmindegy profitál-e vagy se, ez biza jogsértő,
:think:
"35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja."

mar hogy lenne tokmindegy, hogy profital-e, vagy sem?? meg hogy en irok felrevezeto informaciokat... tisztazzunk valamit: ha valaki penzert masol zenet, konyvet, filmet, akarmit, azt igenis csukjak le!!! egyaltalan nem mindegy, hogy penzrol van-e szo, vagy sem.

Idézet

mert nem külföldi példa, invitel, tóth benedek?
hat talan mert nem rajuk vonatkozik a "kulfoldi pelda" szokapcsolat.. radbizom, hogy megtalald az ertelmet..

Idézet

ahogy ez is az lett. csak azért fejtegetem hosszan ezeket, ha esetleg vki idevetődik, ne  csak a te felböfögött felinformációd rögzüljenek, hanem olyanok is, melyek közelebb állnak a valósághoz.
a "valosag" az egy nehez fogalom (ugy 2500 eve a filozofia targya...) amit toled hallhatunk, az maximum egy velemeny. :p ami vagy jobban hasonlit a mindennapi tortenesekhez illetve a joggyakorlathoz (a ketto raadasul egyaltalan nem biztos, hogy hasonlo), vagy sem.....

Idézet

nem írtál te semmilyen repro díjról. fullhülyén idevetted az üreskazetta díjat, aminek semmi köze sincs hozzá.
azon kivul, hogy ez a kifejezes a koznyelvi megfeleloje a hivatalosnak vegulis semmi, de semmi koze sincs hozza. miert is lenne? :omg:
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1524 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 17:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 15:55

Viccet félretéve, ha írok valamit, akkor kérjen engedélyt, majd weben jelölje meg a forrást, ha én szólok, hogy ez itt az enyém, töröld le, akkor írjon vissza, hogy jajj bocsmá, le is töröltem, de esetleg nem-e lehetne-e, hogy...

a szerzo megnevezesevel persze, hogy egyetertek! ez trivialis. (azonnal egyetertettem volna vele, ha EGOKA nem kesobb emliti ezt..)

viszont a masodik nem ilyen egyszeru am! a nagy jogkezelo cegek igy szeretnek latni (a Sonyval az elen), de a most hatalyos magyar torveny nem ezt irja elo. egyfelol az elott, hogy a szerzo engedelyt adott ra jogserto a masolas (meg utolagos engedellyel is...), masfelol az elobbi nem vonatkozik a szabad felhasznalasra. a szabad felhasznalas jogkoret ugyanis a szerzo nem akadalyozhatja.

es itt a bokkeno: nem vilagos, hogy a szoban forgo eset beletartozik-e, vagy sem. ha igen, akkor a szerzonek kotelessege turni. (persze, persze: illendo elotte szolni, meg minden, es illik feltunteni a szerzot. de hat ezek jolneveltsegi, es nem jogi kerdesek.) ha nem, akkor termeszetesen jogsertest kovetett el, aki kirakta. de ezt elotte el kene donteni. es ez bizony problemas, mert a birosagoknak sincs, ha jol tudom egyseges allaspontja, minden esetrol.. az tuti, hogy ennyi informacio alapjan, ami itt elhangzott, ezt nem lehet eldonteni!
a forum ma:

#1525 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 09:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 18:05

leszogeznem, hogy kulon orommel tolt el, ha nem nekem kell a fejemet a falnak verni, hanem azt megteszi mas..

valóban, jól látod, és kérésed parancs, mert én is örömest megteszem ezt a fejeddel. időt mondj, meg helyet és mindkettőnknek jó lesz, bébi, ígérem.
nagyjából a fenti szinten forgatod ki állandóan a vitapartnereid szavát, és kb. azt sugalmazod bele amit te akarsz, alakítod,fittyet hányva bármiféle értelemre, csak h kötekedhess illetve bebizonyíthasd, h neked mindig igazad van és senki, de senki emberfia nem érhet a te mérhetetlen intellektusod nyomába. kértem, hagyjál már békén, ott van a házioltárod, díszítgessed csendben azt, és mérhetetlen tudásod gyöngyeit ne szórd az ilyen disznók elé. nem érdemeljük meg, mester. és köszönjük emese, viszlát-
mert a fenti dolog lassan tényleg nem csak a párhuzam szintjén áll részemről.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 10:00 -kor

#1526 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 09:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 18:14

es itt a bokkeno: nem vilagos, hogy a szoban forgo eset beletartozik-e, vagy sem.

világos az, csak szerintem te vagy ehhez sötét, de nagyon.

Idézet

weblapon keresztul "masolni"

weblapon keresztül nincs másolás. weblapon keresztül közzététel, nyilvánosságra hozatal van. ennek köze nincs a magáncélú másoláshoz. ez tilos, ha nem engedélyezi a szerző (kivétel idézet, de annak is megvannak a szabályai és ott meg még a forrást kell megadni). ami ezzel ellentétes és panasz érkezik, azt leradírozza a tárhelyszolgáltató, nem kell ide bírósági joggyakorlat, se nyomazati szakasz. a bíróság álláspontja fullegységes egyébként is ez ügyben. lásd a silent library projekt hazánkban, pár éve.
ennyit kellett volna felfogni és bizony mondom néked bogdan, sötétben tapogatózol és én vagy a fényoszlop, jöjj, a sötétség oldaláról csatlakozz a fényhez.  :Đ bogdan, i'm not your father..., join me, and together, we rules the universe...  :Đ 
idetévedő modnak, előre is: igen, befejeztem. csak ha nem csapkodom le a magas labdákat, akkor a gyomorfekélyem bánja. úúúúgy adták magukat  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 10:26 -kor

#1527 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 10:46

igazan kar, hogy a valoban jo poenokat (mas fejet a falba..) ilyen szemelyeskedesekkel kisered. mond, ha nem tudsz elvonatkoztatni, miert vitazol? ;)

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 10:54

weblapon keresztül nincs másolás. weblapon keresztül közzététel, nyilvánosságra hozatal van. ami tilos, ha nem engedélyezi a szerző (kivétel idézet,
apro problema, kedves csusztato baratom.. ;) az az, hogy ilyen technologiat a torveny csak ketszer emlit, mindkettot a szabad felhasznalas koreben, tehat megengedoleg. (az egyiket ideztem, a masik peldaul konyvtari belso hasznalat esete..)
tehat azt, hogy honnan veszed, hogy marpedig az tilos, az tovabbra is teljes rejtely. plane rejtely, hogy egy felmondatos esetleiras mikepp lesz egyertelmu, mikozben a kerdeses jogszabaly keresztul kasul vitak kereszttuzeben all. de hat a Te szellemi magassagod felfoghatatlan a szamomra, mint irod..  :respect:
a forum ma:

#1528 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 12:57

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 11:46

apro problema, kedves csusztato baratom.. ;)

csúsztat ám tudod mi... az. apró probléma, h visszamehetnél oda, ahonnan anno kilenc hónap után előbukkantál, mert egyes részeid ott felül nem fejlődtek ki. én nem tehetek róla, h olyan nehéz a felfogásod, mint az ólom.
mondok neked vmit nagyokos. elküldöm egy, már megjelent könyv első oldalának fordítását. ebből legalább egy bekezdést te forrásmegjelölés nélkül és nem idézetként felhelyezel az extra, uw, gportal stb. tárhelyeire anélkül, h kapnál rá engedélyt. elküldöd a linkjeit, én kézbe veszem és garantálom, h pár napon belül töröltetem mindenhonnan.
valamint felteszed egy saját vagy bérelt szerverre a bix alá. bérelt esetén szintén pár napon belül lekapcsoltatom a szerveredet a szolgáltató felől, ha nem törlöd. saját esetén, meg ha továbbra is okoskodsz és a szerződéses szolgáltatód felszólítása ellenére sem törlöd a kifogásolt tartalmakat, akkor garantálom, h a szerveredet lefoglaltatom, mivel feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen, és onnantól kezdve a hatóság mászik a nyakadra. kapís? és akkor majd a nagymellényű bogdánka icipicikicsire összemegy. ugyanis így mennek a dolgok. csak ugye az írott művek esetében nincs akkora terror, mert nem akkora fasiszta a kiadói lobbi, meg az írók és egyéb résztvevők. és nem csinálnak akkora ügyet az ilyesmiből. de ha megtennék, akkor lásd fentebb, mik lennének a következmények.
amúgy meg:
http://net.jogtar.hu...cid=99900076.TV
http://www.artisjus.hu/opencms/export/arti...117per2004.html
olvas. kussol, nem fogaz. ha bármiféle kérdése van, továbbiakban felkeresi orvosát, gyógyszerészét.
és itt van nagyi, megtaláltam, érvényben van még ma is:
(2) Teljes könyv, továbbá a folyóirat vagy a napilap egésze magáncélra is csak kézírással vagy írógéppel másolható.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 13:33 -kor

#1529 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 13:43

csak tudnam, miert vitazik az, aki nem birja.. inkabb a gyomorfekelyed gyogyittasd!

a) idezeted a magancelrol szol, mas eseteket nem targyal. a szabad felhasznalas ennel ugye bovebb!
b) jut eszembe: az elozo kifogasodban "nyilvanossagra hozast" irsz.. nem artana megnezned, mire is hasznalja a torveny ezt a kifejezest. (arra biztos, hogy nem, hogy egy megjelent konyv vagy annak resze kikerul egy honlapra!)
c) miert raknek ki szerzo megjelolese nelkul barmit is? egyebkent sem errol szolt a kerdes.
d) az, hogy egy szolgaltato leszedi-e, az miben erinti a vitat? elarulom, hogy semmiben. soha, meg egyszer irom, soha nem allitottam olyat, hogy a szolgaltato nem fogja leszedni. (de mit is bizonyit ez azon kivul, hogy esetleg a szolgaltato sem ismeri a torvenyt?)
e) ha netan megis nekem lenne igazam egy ilyen altalad kifundalt esetben, ugysem ismerned el itt, a hazi kis nyilvanossagunk elott, hogy nem volt igazad. (ahogy azt eddig sem tetted meg ott, ahol netan ez igy esett volna: kulfoldi pelda, ureskazetta dij..)

szoval kosz, de nem kivanok ilyenbe reszt venni. semmi ertelme.
a forum ma:

#1530 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 13:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 14:43

c) miert raknek ki szerzo megjelolese nelkul barmit is? egyebkent sem errol szolt a kerdes.

az isten szerelmére bogdan, ha ezt így leírod, akkor azzal azt bizonyítottad, nemhogy nem vagy képben, miről volt itten szó, de még a keret közelébe se jutottál, de akkor minek vitázol???? vita a vitáért?? eddig idegesítettél, de most már csak szánlak....

Idézet

(ahogy azt eddig sem tetted meg ott, ahol netan ez igy esett volna: kulfoldi pelda, ureskazetta dij..)

cuncimókus, az üreskazetta díjban és a külföldi példában neked nem volt igazad, ha ennyi nem jött le, mégis mit akarsz még itt? mennyé vissza a homozóba, vagy a kövek alá.
megtisztelhetnéd néha vitapartnereidet azzal, hogy figyelsz rájuk, meg magára a szövegkörnyezetre, ésatöbbire. nem csak ontod magadból a félinformációkat, lovagolsz félszavakon, tárgyi tudás és gyakorlat nélkül. van vmi rálátásom a könyvkiadásra, engedtessék már meg nekem, h értsek ahhoz, amítől írtam. az, h nem tudtad követni, sztem nem az én képességeimet minősíti.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 13:58 -kor

#1531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 24. 13:57

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 14:50

de akkor minek vitázol???? vita a vitáért??

Nem vetted még észre? Ha valami jogászkodós vagy garanciázós dolog van, akkor egyből ott a helye. Ahogy nekem is, de én már nem szólok be, elmúlt 10 évben párszor csontig rágtuk a témát.

Csak azt nem értem, ha ennyire keni, akkor miért nem jogásznak vagy hasonlónak tanul, mert abból még pénzt is lehetne csinálni :-)
Make love not Wor.

#1532 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 13:59

Ez egyébként olyan vicces... ebben a topicban általában arról van szó, hogy valaki feltesz egy kérdést, aztán a megvitatás közben avman és bogdan nekilát ismét megölni a másikat. :D

#1533 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:00

itt eddig nem volt.  :D  az a bajom, allergiás vagyok arra, ha vhol félinfók lövöget egy félhülye a szájbertér egére. mert az rögzülhet. én vagyok a másik félhülye, aki szent küldetésének tartja, h a tarthatatlan álláspontot kiegészítse és ezzel egy teljesen hülye helyzetet hozzon létre. de legalább a bőség zavarában lehet válogatni a megoldások közül.
na de itt a vége, mondta avmanka és visszatette a sajtreszelőt a polcra.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 14:05 -kor

#1534 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:03

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 13:57

...

Nem ertem en ezt a hisztit, ez a hajo mar elment a kiadoknak (meg a szerzoknek, meg minden mas jogtulajdonosnak). Ami EGOKA-val tortent az szimplan bunkosag, de keptelenseg realisan szankcionalni. Elmehet a rendorsegre, de ezert nem fogjak a birosag ele citalni azt aki elkovette... mert nem eri meg elokeriteni az elkovetot. Ha jol tudom meg azokat se dadaztak meg, akik kalozban forditottak HP-t, pedig az legalabb ket nagysagrenddel komolyabb jogsertes. Szoval lehet ugralni, max torli a tarhelyszolgaltato, de ettol meg aki feltoltotte meg megteheti ket perc mulva akar ugyan oda is. Ezt a bekat le kell nyelni, ezzel egyutt kell elni...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1535 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:07

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 15:03

Nem ertem en ezt a hisztit,

ez csak arról szólt, h kézzel-lábbal indoklom, miért jogsértő. azt sehol sem írtam, h ezek a módszerek üdvözítőek, vagy h nem mindennaposak és kikerülhetetlenek a jogsértések. de sztem a torrent topikban is összefutottunk (én anyázom leghangosabban, mikor lelövetik vmelyik feliratok.hu mirrort), meg az slp-hez is van elérésem. legalább 1000 oldalnyi képregényt honosítottam engedély nélkül, képszerkesztéssel, fordítással, nyilvánossá téve (rossebb faxa tuggya a szakszót, nem is érdekel), vagy 3 filmet és 1 sorozatot.  nem a lövészárok másik oldalán állok, csak példa volt. anno azért utánanéztem, mikor elkezdtem 2003 tájékán a képregényhonosítást, fansubot, h mibe is mászok bele.  :Đ aztán meg kiadóval is lett kapcsolatom.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 14:15 -kor

#1536 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:16

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 14:50

az isten szerelmére bogdan, ha ezt így leírod, akkor azzal azt bizonyítottad, nemhogy nem vagy képben, miről volt itten szó,
keresedre errol:
"A könyvem bizonyos részleteit meg miért másolhatják be egyesek a saját honlapjukra engedély kérése nélkül?"

szo nincs benne peldaul a szerzo meg nem nevezeserol. :p az, hogy Te mit hittel erteni a vitanak, az mar az egyeni szoc problemad. nem en kapcsolodtam be kesobb..

a szemelyeskedest tovabbra sem ertem persze.
a forum ma:

#1537 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:18

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 15:00

az a bajom, allergiás vagyok arra, ha vhol félinfók lövöget egy félhülye a szájbertér egére.

akkor ebben hasonlitunk. :p
a forum ma:

#1538 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:27

bazmeg, bogdan, te olyan hülye vagy mint a seggem. mert vagy végtelenül ostoba vagy, vagy egy perverz állat, aki élvezi ezt a szarrágást.  vagy a kettő egészségtelen és ürdüngtűl való ötvözete. nem vagyok vérmes lelkületű ember, de irl már betakartalak volna. életemben kétszer verekedtem, de face to face most rádborítanám az asztalt és a 100 kilómmal ugrálnék rajta. nem lenne kellemes. aztán a székkel ütnélek, mikor elkezdenél vitázni, h ez most súlyos, vagy könnyű testi sértés, becsületsértéssel övezve, 8 napon innen vagy túl. nem azért, h kinek legyen igaza. egyszerúen cska fenemód viszket tőled a tenyerem. aztán azzal védekeznék a tárgyaláson, h csak megpróbáltam kipurgálni belőled a gonoszt.
ez nekem most kellemes volt. jól esett és megérte azt a 10-20%-ot.

Szerkesztette: avman 2008. 08. 24. 14:35 -kor

#1539 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:30

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 15:03

Elmehet a rendorsegre, de ezert nem fogjak a birosag ele citalni azt aki elkovette... mert nem eri meg elokeriteni az elkovetot. Ha jol tudom meg azokat se dadaztak meg, akik kalozban forditottak HP-t, pedig az legalabb ket nagysagrenddel komolyabb jogsertes.

Persze, nem éri meg bíróságra menni, HPnél meg azért nem érte meg, mert úgyis megvették eredetiben, megnézték 3szor moziban, kaptak HP-s pólót, aztán díszdobozban is megvesszük. Ez meg már az a kategória, ahol leszarják ki jogsértett, meg miért, merre :-)

Könyv az érdekes, nyilván olyan, mint kicsiben pereskedni, teszi bele a fene a lóvét, meg kilincsel majd a végzéssel 30 szolgáltatónál, ahol lehet kiderül a végére, valaki egy netkávézóból, vagy ingyenes wlanról tolta fel az oldalt, aztán ügy lezárva, oldalt hiába törlik le, akármikor vissza lehet tenni, de ügyvédnek csengetni kell, meg egyéb eljárásokat is.

De szankció van, hiszen letörlik az oldalt.
Make love not Wor.

#1540 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 14:31

Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 15:27

bazmeg, bogdan, te olyan hülye vagy mint a seggem.

:-D

Inkább üljön be pár ilyen tárgyalásra, meg olvasgassa a jegyzőkönyvet. Mert ha jól tudom, Te már voltál ilyesmiken. Én csak félig. Bogdan meg eléggé elméleti szakembernek tűnik.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.