HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 29. 20:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 0:55

Ahamm, szóval minél öregebb a nagypapa, annál jobb tanuló volt az iskolában

Ezt utálom a legjobban, amikor elkezdik a hülye mellédumát. Igen szar volt a HBO az UPC digital-on anno az ezredforduló környékén. Nem kell elhinni, állíthatod vaktába a hülyeséget, csak engem ne nézz hülyének.

Főleg mivel még csak nem is erről volt szó, csak példának hoztam fel, arra hogy ugyanazzal a technológiával is lehetnek égbekiáltó különbségek.

#1642 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 15:48

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. okt. 28., kedd - 23:08

A GrandPrix (1966) című filmet volt szerencsém látni bluray változatban. És letettem az állam rendesen, jobb minőség mint sok mai film, tökéletesek a színek is. Most hogy ebbe mennyi az utómunka azt nem tudom, de elég meggyőző volt. Igaz ha jól tudom ezt a filmet 35mm helyett 65mm-es filmre rögzítették.

Nem technikolorral rögzítették véletlenül?
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1643 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 30. 23:10

A magáncélú letöltést is büntetné az új szerzői jogi törvény
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1644 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 30. 23:40

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 23:10

Inkább azt büntesse, aki épületre adhat be szerzői jogot baze. Az meg milyen már.
Make love not Wor.

#1645 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 08:48

"A parlament elfogadta a szerzői jogról szóló törvényt. Kikerült belőle a saját célra zenét vagy filmet letöltők büntethetősége. "

Nem büntetik a letöltögetőket

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1646 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 20:04

Idézet: Samott - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 8:48

"A parlament elfogadta a szerzői jogról szóló törvényt. Kikerült belőle a saját célra zenét vagy filmet letöltők büntethetősége. "

Ezzel meg majd unokáink szopni fognak:

http://index.hu/kult...lassz/eger1031/
Make love not Wor.

#1647 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 20:19

Úgy olvastam halálos oszlopcsarnok épül :D De mi köze ennek a szerzői jogokhoz?

#1648 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 20:45

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 20:19

Úgy olvastam halálos oszlopcsarnok épül :D De mi köze ennek a szerzői jogokhoz?

Ez a tag minden épületét szerzői joggal védi. Az utolsó szál dologba is belepofázik, mint pld. eddig az üvegajtó zsanérja egy 4x2 centis basz volt, ezt ha 5x2 centisre cserélnéd, akkor meg kell vitatni magával az anyacéggel. Ma 2 órát pld. erről pofáztunk.

Egy hasonló épültben kibéreltünk 2 szintet, aztán csak megy a vitatkozás a falakról, színekről. 30 éves mosdót/csapot nem dobhatsz ki, mert látványterv kell, és az összes szinten egyszerre kell megoldani. Alattunk szarrágó bérlő van, és nem akar költeni semmi, mert közel 1ezer négyzetmétert nem is használ. Nekünk meg elegáns iroda lenne, így világítást lebontottuk, így vagy eredetivel megyező lesz, aminél kevés a fény, szopós a felszerelés, vagy az alattunk lakót is kötelezzük, hogy vegyen magának exkluzív világítást...

Meg a többi, amit hónapok óta nem bírtunk kibogozni. Burkolatok, ajtók, meg a többi, minden négyzetmilliméterről terv, kiviteli terv, látványterv, aztán azt mondja, hogy "nem", mert szerzői joga van rá.

Ismernie kell a konkrét épületet, egészen az emberek helyéig, komplett berendezéssel, szőnyeg típusával, világítással, szerelvényekkel, bútorzattal, aztán majd elbírálja. Mi meg építsünk lant, klímát, villanyt, meg a többit.

Azért szerzői jog, meg ezért faszom az emberbe.
Make love not Wor.

#1649 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 11. 19. 00:27

abszurdnak tartom.
de igazából, ha bérlők vagytok, akkor így is, úgy is engedélyeztetni kell a tulajdonossal minden átalakítást. illetve minden külső homlokzatot is érintő átalakítást meg az építési hatósággal. eggyel több seggfej a sorban a tervező. mondjuk kb. 3 mondat szabályozza a tv-ben, és elsősorban a tervekre meg a feltüntetésre vonatkozik. érdekes lenne, ha egy kész épületet a tulajdonos csak a tervező beleegyezésével módosíthatna a szerzői jog okán. részemről egy nagy lófaxt hiszem, h ez bármilyen bíróság előtt megállna. ugyanis ilyen esetben megrendelő/megbízott viszony áll fent, ami kicsit érdekesebbé teszi a helyzetet. mint pl. a reklámoknál. inkább arról van szó, h a tulajdonos a bérleményekkel kapcsolatosan külön megbízást adott a tervezőnek a változtatások elbírálására, nem kevés pénzért, persze. vagy a tervező harcolta ki a külön megbízást.

Szerkesztette: avman 2008. 11. 19. 00:36 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1650 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 08:44

Idézet: avman - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 0:27

abszurdnak tartom.
de igazából, ha bérlők vagytok, akkor így is, úgy is engedélyeztetni kell a tulajdonossal

Meg az üzemeltetővel, meg a jogdíjassal, meg a... Másik bérlő valami 14 tervet/látványtervet rakott le az asztalra, azok meg sem nézték, csak közölték, hogy nem...

Ráadásul az épületnek 2 szárnya van, de mindig csak az egyikről beszéltek, én meg azt hittem, hogy azért, mert műemlék. Direkt rákérdeztem, építész itteni képviselője közölte, hogy a műemlékes szárnyra van megbízásuk, képviselik a céget, foglalkoznak vele, másik oldalra ugyanúgy érvnyes a szerzői jog, de nincs rá szerződésük, így mára ennyi... Mi meg ott álltunk kukán.

Bíróságról meg lehet hadoválni, ez is szerzői jog. Ráadásul enek a tervezőnek a nevét azért minden építész ismeri. Most már én is, csuklik is az anyja rendesen :-(

Pár dolgot elértünk, földszinti lakó megtervezte a budit, elfogadták, többiek meg ugyanazzal/ugyanúgy megcsináltatják, kifizetik, aztán akkor egyforma lesz. Ez a világítás tegnap még szíven ütött, egyik szárny még törvényellenes is, de azt mondták szedjük le, aztán építsünk vissza ugyanúgy kinézőt.
Make love not Wor.

#1651 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 09:58

Mondjuk én azt nem értem ilyen esetben miért ragaszkodnak a helyhez a bérlők? Ezért engedheti meg magának ezt mert nem mondta még senki azt, hogy ok akkor itt a kulcs megyek a szomszéd irodaházba. Vagy valami olyan előnytelen bérleti szerződés van, hogy nem lehet csak úgy kilépni belőle? Nem tudom engem az ilyenek annyira felbasszák az agyamat, hogy az valami hihetetlen, amikor valaki visszaél valami "hatalmával" és még hozzá köcsög is.

#1652 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 10:04

Mondjuk ezert is van hogy sokan inkabb leszarom alapon epitkeznek, mert ebben az oszagban mar felepult epuletet a legritkabb esetben bontanak le... en speciel nagyivben tennek az epiteszre, kifizettem, megvettem, azt csinalok vele amit akarok (muemlekbe meg nem koltoznek, ahogy muzeumba se). Pereljen be ha nem tetszik, szvsz a buntetes se lenne tobb mint ami idot, penzt elb@sznak az egyeztetesekre, ujratervezesekre, alkudozasokra.

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 11. 19. 10:06 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1653 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 10:11

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 9:58

Mondjuk én azt nem értem ilyen esetben miért ragaszkodnak a helyhez a bérlők?

Ez már a másik kérdés.

Sajna nem az igényekhez kerestük az épületet, hanem van egy épület, amit A kategóriás irodaháznak hirdettek (ha megépíted magadnak). Több lehetőség közül, több hónap alatt az összes tulaj meg kinti pénzes, meg nemzetközi főnök, plusz akárkik megnézték. Palace a belváros közepén, nem irodaház a külvárosban. Szerintük ez reprezentatív, szerintem ez sznob faszság, szopószorzótényezővel.

Aztán jogászok szétszopták magukat a papírmunkával, most meg ez van, sem előre, sem hátra, szerződést aláírták, most kezdenek kiderülni ezek a dolgok. Már csak a határidő betartása lesz érdekes, meg decemberben anyagot is rendelni azért vicces dolog.

Majd legfeljkebb reportolok, de randa szarba léptünk.

Annyiban azért igaza van az arcnak, hogy nem adja a nevét és referenciáját egy olyanhoz, amit ha megnéznek, akkor tarkabarba, összetákolt valami. De mivel az épület hullik szét, műszakilag túl sok a kérdéses dolog, akkor ha tényleg beletolunk 100milliókat, meg elegánsra szeretnénk pofozni, akkor legalább ilyenbe ne szóljon bele.

Még kialakul, világításról tegnap külsdtem el a mailt az illetékeseknek :-)
Make love not Wor.

#1654 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 10:14

Idézet: Samott - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 10:04

en speciel nagyivben tennek az epiteszre, kifizettem, megvettem, azt csinalok vele amit akarok (muemlekbe meg nem koltoznek, ahogy muzeumba se). Pereljen be ha nem tetszik,

Azért ez nagyobb hal annál, hogy "pereljen ba, ha nem tetszik", mert végül is ki lehet mondani, mit az INGtől intéztük az épületet, aztán ez a figura építette az ING összes épületét, persze hasonló feltételekkel. Valamint az összes épületére szerte a világban ez a jogdíj. Persze azok szép, új, modern irodák (bár egyenes fal nincs benne, meg tele üveg az egész), ezt meg 92-ben felújították, ami épületben már sok lehet, azóta üresen állt.

Nomost ilyen ING meg társaival azért nem egészen az a tényállás, hogy preljen be, ha nem tetszik, mert egy mozdulattal kirakhat minket, vagy éppen keresztbe húzza az építést, oszt szerződés már van (pontos tartalmakat nem ismerhetek, meg nem is ránk tartozik), bérlőnek ketyeg az idő, meg a bérleti díj is.
Make love not Wor.

#1655 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 10:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 10:14

...mert egy mozdulattal kirakhat minket, vagy éppen keresztbe húzza az építést...

Ha jol tudom az irodapiacon brutalis tulkinalat van... nem kell ilyen ceggel szerzodni. :) (jo, ertem en, nem ti vagytok a berlok, nem is teged hibaztatlak)

Samott

#1656 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 10:40

Idézet: Samott - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 10:20

Ha jol tudom az irodapiacon brutalis tulkinalat van... nem kell ilyen ceggel szerzodni. :) (jo, ertem en, nem ti vagytok a berlok, nem is teged hibaztatlak)

Mondjuk a bérlő az még lehetek én, mert képviselem mindenben a céget, de az ilyen dolgok nyilván felettem is eldőlnek. Eldöntötték, alap kívánalmakat meghallgatták, többire azt momndták, hogy a szokásos kocsog aggódásom, mert nekem semmi nem jó. Persze, hogy nem jó, működésképtelen elképzelése bárkinek lehet :-(

Ez meg mondom, nem standard iroda a külvárosban, amiből van kismillió. Másrészt jobban megnézve azok is olyanok, amilyenek. Király utcában néztünk egyet, ott együtt húzták a gyengét az erősáralmmal, PVC köpeny színén látszik, hogy tépték, itt-ott köpeny lenyúzva. Bérlőt/bérbeadót ez műszakilag nem győzte meg, oszt laikusnak mutattam a kábelkötegek közé eldugott felesüvegeket, meg egyéb szétszórt dolgokat, hogy ebből lehet következteni a jómunkásra, abból meg a kivitelezés minőségére.

A nem kell szerződnivel meg ez van, nyúlt minden, mint a rétestészta, aztán gondolom végső elkeseredésben aláírták, mert csak az idő ment. Jó helyet találni meg nehéz, nekünk vannak spéci igényeink is klímázás, végpont, elektromos áram, egyéb kapcsán.
Make love not Wor.

#1657 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 11:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 8:44

Bíróságról meg lehet hadoválni, ez is szerzői jog. Ráadásul enek a tervezőnek a nevét azért minden építész ismeri. Most már én is, csuklik is az anyja rendesen :-(

figyelj, ha valamihez nem értesz, akkor a másik már hadovál? azért engedtessék már meg nekem, h nem kevés építőipari háttérrel kijelentsem, h ebben az esetben, mikor tulajdonjog ütközik a szerzői jog azon részével, h műintegritás (Szjt. 13. § „a szerző személyhez fűződő jogát sérti művének mindenfajta eltorzítása, megcsonkítása vagy más olyan megváltoztatása vagy megcsorbítása, amely a szerző becsületére vagy hírnevére sérelmes.") , minden eset egyedi elbírálást kell képezzen. ezt az egyedi elbírálást meg egyedül csak a bíróság hivatott elvégezni. akkor most mivan, mindenkinek a murvaannyát, aki bíróságra megy? 2 cég közötti perekkel dunát lehet ám rekeszteni. itt meg gyakorlatilag ízlésről van szó. erről aztán a bíróság dönt. általában nem rosszul.
van erről ám egy rakat szjszt szakvélemény, nem hasból mondom.
megszoptátok, a tulajdonos nem akar semmi balhét, meg, h rabolják az idejét, ezért lepasszolta a tervezőirodának. egészen addig, míg a piaci helyzetét nem rontja, mert utána meg úgy küldi el a fenébe a tervezőt, h ihaj.
legfelsőbb bírósági határozat:
BH 427.2005. szám alatt közzé is tett Pfv.
20.303/2005. sz. határozatában megállapítja, hogy „a tulajdonosi jogok
rendeltetésszerű gyakorlása nem eredményezheti a tervezőnek az építményhez fűződő
szerzői joga megsértését”. A határozat indokolásában a Legfelsőbb Bíróság rámutat
arra, hogy „annak megítélésénél, hogy egy építmény, mint a szerzői jogi védelem alá
eső építészeti alkotás megváltoztatása (átépítése, átalakítása) jogosulatlanul történik-e,
abból kell kiindulni, hogy a szerzői jog gyakorlása nem ütközhet a tulajdonosnak – a
Ptk. 99. §-ában biztosított – a dolog célszerű zavartalan használatához fűződő jogával.
A tulajdonost megilleti az a jogosultság, hogy a tulajdonában álló épületet – ha annak
igénye, illetve szükségessége a részéről felmerül – átépítse (annak építészeti
kialakítását, rendeltetését, stb. megváltoztassa), vagy akár elbontsa azt. (…) Ha tehát
egy építészeti alkotást létrehozó tulajdonosi (megbízói) igény megszűnt vagy
megváltozott, a tervező a szerzői jogára hivatkozással nem akadályozhatja meg az
épület mindenkori tulajdonosát az objektum átépítésében vagy elbontásában, és nem
kifogásolhatja ezt azon az alapon, hogy ez értelemszerűen az általa készített tervektől
való eltérést jelent.” A Legfelsőbb Bíróság szerint tehát a tulajdonosi igénynek a dolog
célszerű és zavartalan használatából fakadó megváltozása az adott esetben alapul
szolgálhat a szerzői jog korlátozására. Ennek alapján a szerzői jogosult tűrni köteles az
építészeti mű megváltoztatását még akkor is, ha e megváltoztatás adott esetben az Szjt.
13. és 67. §-ait sérthetné

Szerkesztette: avman 2008. 11. 19. 11:45 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1658 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 11:43

Idézet: avman - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 11:37

figyelj, ha valamihez nem értesz, akkor a másik már hadovál?

Kedden van nagy tárgyalás a felek közt, ha idejössz ezzel képviselni, akkor szerintem fizetünk is. Egyelőre nem kell bíróság elé kiállni, csak szűk tervező/kivitelező/bérlő társaság. Többit meg privátban. Csajnak mondtam, hogy először észérvekkel próbálkozunk, oszt legfeljebb kap mankót. kolléga is mutogatta az 55-101 cikkszámú "nekem van igazam berendezés"-t.

Azért ez csöppte nehezebb, de ha azt mondod lehet, akkor meg kell próbálni.

Szerintem a világítás kioperálása akár bele is eshet a megcsonkítás kifejezésbe, de max. kitralája, hogy sérti a hírnevét, oszt pont. Alattunk lakó mondjuk valami 2ezre dolláros mosdóval kezdte az átalakításokat, de még ott is rezgett aléc, hogy biztos elég elegáns lesz-e a hírnevéhez. Vagy valami.

Azért két hollanddal baze nem egyszerű az élet, ha az üzemeltető meg német.
Make love not Wor.

#1659 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 11:45

Idézet: avman - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 11:37

figyelj, ha valamihez nem értesz, akkor a másik már hadovál?

Lehet le kellene egyezkednem bogdannal, szerintem seperc lemosná a picsába az egész brigádot occsóért  :Đ
Make love not Wor.

#1660 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 11:47

az a baj, h ezt a tulajdonos tippem szerint szépen lepasszolta a tervezőknek. amíg őt nem döbbenti rá valaki, h a tervező a piaci helyzetének tesz keresztbe, addig azok úristent fognak játszani, sajnos. lsd a fenti kiegészítésemet.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.