HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 11. 21:30

Talán, ha nem 10000-en próbálnának egy adott lemezből megélni lehetne olcsóbban is adni...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#222 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 21:51

Szerintem ha olcsóbban adnák a magasabb eladások miatt összeségében tán még jobban is járnának.

#223 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 07:23

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 21:51

Szerintem ha olcsóbban adnák a magasabb eladások miatt összeségében tán még jobban is járnának.

Ez nem csak a hang- és képanyagra vonatkozik hanem a bkv-ra is, de ugyanez a szitu az adókkal is. Érdekes, a nagy kapitalista multik erre még nem jöttek rá  :think:

#224 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 14:23

Szerintem azért nem. A hang és kép luxuscikk, a bkv meg az adók nem azok. Azért ott egészen mások a döntő tényezők. Akik adót csalnak nem hiszem, hogy akkor nem tennék meg, ha negyede lenne mint most. BKV-nál meg minimális befolyással bírna szerintem. Talán 1-2% bliccelő venne bérletet alacsonyabb ár esetén, akiknél tényleg a pénz hiányzik rá. Ahogy én láttam a legtöbb bliccelőn a rajta levő ruha árából én 3 hónapig élhetnék. Gondolom nem a 6000ft vágná hanyatt.

#225 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 16:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 14:23

A hang és kép luxuscikk

Erről azért sokan megfeledkeznek :).

#226 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:21

Tévedés, ha vmi olcsóbb többen veszik meg. Az EVA esetében is megnőtt az adózók száma stb.. A CD/DVD esetében is hasonló lenne a tendencia.

#227 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 17:22

Viszont az, hogy luxuscikk nem jelenti azt, hogy tegyük lehetetlenné az normális körülmények közötti elérését.

Ha már a BKV-s példánál tartunk, amit a kiadók csinálnak az olyan mintha a BKV, megmotozná azokat akiknél érvényes bérlet van, aki pedig nem vett bérletet azt külön soron motozás nélkül engednék át.

Konkrétan arról van szó, hogy a kapálódzásuk, mindig csak a becsületes fair use-ra vágyó felhasználók életét nehezíti meg. A nagybani cd hamisítók és terjesztőket meg sem érinti. Ahogy ez a börtönbe a dalszöveget közzétevőkkel mozgalom is. Gondolják, ha nem tudom letölteni egy szám szövegét, akkor kétszer fogom megvenni? Ez a dolog tényleg túltesz rajtam fel nem foghatom mi értelme. Mintha csak a vergődő vadállatot látnám, aki abba is beleharap, aki segíteni próbál rajta.

#228 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 19:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 20:15

Mert én még nem láttam bótban, hogy ez vagy az a mű szövege megvásárolható lenne. De akkor ezek szerint, ha a megvásárolt cd-met hallgatva leírom a szövegét, akkor már illegálisan reprodukálom, és törik rám az ajtót?

hat Mumia, pedig a Muzeum koruton van egy kottabolt es ott bezony az oszes dal szovege megvasarolhato guitar tab vagy zongorakiseret kiadasban :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#229 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 19:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 20:30

hat Mumia, pedig a Muzeum koruton van egy kottabolt es ott bezony az oszes dal szovege megvasarolhato guitar tab vagy zongorakiseret kiadasban :)

Kottákat tudom, hogy lehet venni, de dalszöveget külön még nem hallottam :)

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#230 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 20:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 19:30

Erről még nem hallottam, valóban az összes megvan ott? Persze gondolom valami jó földhözragadt 25e forint / szám áron.

#231 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 12. 20:22

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 19:39

Kottákat tudom, hogy lehet venni, de dalszöveget külön még nem hallottam :)

Idézet

Lennon-Mccartney: Yesterday. Beatles dalszövegek angolul és magyarul
Müller Péter: Sziámi dalszövegek 1980–2005
Egervári-Görgényi: Sírás után – After Crying dalszövegek
...

#232 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 21:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:23

A hang és kép luxuscikk ...

OFF: Szerintem a kultúra nem luxuscikk. De azt is tudom hogy, hogy most demagóg vagyok. :Đ
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#233 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 01:26

Idézet: INT21H - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 21:39

OFF: Szerintem a kultúra nem luxuscikk.

Szerintem meg a modern könnyűzenei és filmalkotások nagy része olyan távol áll a kultúrától, mint Makó Jeruzsálemtől  :Đ. (de ez is off)

Szerkesztette: Netmaster 2005. 12. 13. 01:27 -kor

#234 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 09:17

Nem tudom, hogy volt-e erről szó, nem olvastam végig a 8 oldalt. Viszont ezt a kedves történetet meg szeretném osztani minél szélesebb közönséggel.
Középiskolában (nem régen volt :) ) minket is elkapott az "alapítsunk zenekart, mert az jó" mánia, de szerencsére mi tovább jutottunk, mint ezeknek a felbuzdulásoknak a háromnegyede. :) Először magunknak zenélgettünk, élveztük, aztán elkezdtünk saját számokat írogatni. Mikor eljött a 2003-as ősz-tél, addigra már volt annyi saját számunk, hogy színpadra mertünk vele állni. Meg is ragadtuk az alkalmat, amikor a dobos édesapja elpöttyintette, hogy forgalomnövelés céljából kéne valami banzájt csapni a kocsmájában jövő péntek estére. Készültek is a plakátok, hogy ebben meg ebben a vidéki kocsmában ekkor meg ekkor ez meg ez a zenekar nyilvános próbát tart. Kellemes este volt, és mivel mindannyian a "nagypapazenékért" rajongunk, gyorsan beloptuk magunkat a nótáinkkal az 50-60 év átlagkorú hallgatóságunk szívébe. (A fiatalabbak inkább mentek be Gyöngyösre, diszkóba. :) )
A zenélgetés végén összecsomagoltuk a cuccainkat, bepakoltuk a kocsiba, és hazaballagtunk. Örültünk, hogy ilyen jól sikerült a buli.
Egy hét múlva telefonált a kocsma tulaja (azaz a dobos apja), hogy kapott egy levélkét bizonyos Artisjustól. A levélben egy rubrikás papír volt, hogy ugyan, írnánk már össze, miket is játszottunk azon az ominózus péntek estén. Össze is írtuk, külön kiemeltük, hogy mindegyik saját szám, nem feldolgozás vagy átdolgozás, és megnyugodott vala a mi lelkünk.
Újabb egy hét múlva érkezett egy csekk, 1800 forintról, a megjegyzésben: ARTISJUS Ügyintézési díj. Akkor gondolkodtunk kicsit:
- A saját zenénket játszottuk
- A saját cuccainkon
- A "saját" kocsmánkban
- Belépőjegy nem volt, meg a forgalom sem volt látványosan több, mint egy átlagos péntek estén
- Semmi anyagi juttatást nem kaptunk a koncertért, természetbenit csak annyit, hogy ingyen fogyaszthattunk, amit (mivel jöttünk, zenéltünk aztán mentünk) nem igazán "használtunk ki"
- Annyira azért nem voltunk jók, hogy ebből bármikor is pénzt lássunk.

Ezen tények ismeretében úgy döntöttünk, hogy nem fogjuk a mélyen tisztelt Civil Szervezet helyett fizetni a titkárnő óradíját, ha már a tudtunkon kívül szaglásznak utánunk, utána meg még kérdőívet is töltetnek velünk. Kettétéptük a csekket, és a következő fellépésen csakazértis játszottunk két-három feldolgozást. Igaz, az Artisjus azóta sem jelentkezett a pénzéért. De még mindig foglalkoztat a kérdés: az Artisjus ezzel a hadművelettel milyen formában védte a mi, azaz a szerzők jogát?

#235 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 10:09

Idézet: debaj - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 9:17

De még mindig foglalkoztat a kérdés: az Artisjus ezzel a hadművelettel milyen formában védte a mi, azaz a szerzők jogát?

Röviden és tömören, sehogy. Saját magatoktól akart megvédeni  :D

#236 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 12:45

Idézet: debaj - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 9:17

De még mindig foglalkoztat a kérdés: az Artisjus ezzel a hadművelettel milyen formában védte a mi, azaz a szerzők jogát?

http://web.archive.org/web/20030601070159/...lez.hu/mp3.html

Idézet

Jogvédelem
Állítjuk továbbá, hogy értelmetlen lenne az önmagunk hirdetésére felhasznált saját szerzeményeink letöltése után letöltésenként 29 Ft jogdíjat fizetni a Szerzői Jogvédő Egyesületnek, amelyből ők majd egyszer visszautalnának nekünk letöltésenként kb. ötven fillért. Lehet, hogy ideje lenne átgondolni a szabályokat, b+!?

artisjus van, alapvetően a szerzői jogokat védi, oké, ez a dolga, másutt is van ilyen. csak a pénzek elosztásának módjával nincs minden egészen rendben, meg valahogy kicsit sok pénzt nyel le kezelési költségként. és hasonló apróságok. na ez a baj...

Szerkesztette: qnadam 2005. 12. 13. 12:47 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#237 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 13:35

Arti megvédi a zenészeket önmaguktól és a rajongóktól!

Mekkora ötlet már!!! Gondoljuk végig! Adott A (remélem nem sértek szerzői jogokat, ha ennek hívom előadónkat), aki egy feltörekvő tehetség. Ha nem lenne Arti mi lenne A sorsa?
- Mivel olcsók a CD-i és mondjuk kedveltek is, sok pénzt kapna.
- A sok pénz miatt egyre sikeresebbnek érezné magát, elkezdene lazulni, elvenné az eszét a nők&drog.
- Pár éven belül A egy drogfüggő, depressziós, impotens roncs lenne.
Létezik A:
- A nem kap sok pénzt, nincs pénze drogra, k*rvák kerülik, mert nincs pénze, ha vmelyiket sikerül is maga mellé csalogatnia fél éven belül elhagyja, mert rájön, hogy ennek nincs is pénze!!!

Köszönjük hát meg Artisjus-nak!!!

#238 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 13:16

Rajtaütöttek egy jelentős hazai DVD-másoló műhelyen

Nagyon helyes, aki uzletet csinal belole azokat kell zargatni. Viszont azt nem nagyon ertem, hogy ki vesz masolt lemezt karacsonyra... nekem nem lenne pofam lopott, hamisitott dolgot ajandekba adni.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#239 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 13:30

"Hé, Józsi, tudok egy srácot, tök korrekt áron ad fullos DVD-ket. Eredeti, kamionról potyogott."
Sokakban fel sem merül, hogy hamisítvány is lehet. Lehet, hogy látták a TV-ben a DVD-zúzást, de "azért őket sem ejtették a fejükre, hogy hamisítvánnyal át lehessen verni őket." Aztán csak megveszik az orosz feliratos, mozishangos DVD-t, csak mert a kedves eladó beruházott egy 15 ezer forintos fotónyomtatóba, meg kávézárjegyekből barkácsolt pár hologramos matricát. :)
Másrészt a pénz is nagy úr, sokan nem veszik meg a Verekedés a kínai negyedben-t 7000 forintért, ha az Ecserin megkapják egy ezresért.

#240 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 13:39

Idézet: debaj - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 13:30

"Hé, Józsi, tudok egy srácot, tök korrekt áron ad fullos DVD-ket. Eredeti, kamionról potyogott."
Sokakban fel sem merül, hogy hamisítvány is lehet. Lehet, hogy látták a TV-ben a DVD-zúzást, de "azért őket sem ejtették a fejükre, hogy hamisítvánnyal át lehessen verni őket." Aztán csak megveszik az orosz feliratos, mozishangos DVD-t, csak mert a kedves eladó beruházott egy 15 ezer forintos fotónyomtatóba, meg kávézárjegyekből barkácsolt pár hologramos matricát. :)
Másrészt a pénz is nagy úr, sokan nem veszik meg a Verekedés a kínai negyedben-t 7000 forintért, ha az Ecserin megkapják egy ezresért.

Igazad lehet, nem nagyon lattam meg hamisitott DVD-t... nem tudom mennyire kulonbozhet egy eredeti kiadvanytol, de altalaban olyan helyen es olyen arfekvesu filmeket vasarolok ahol es amit nem hamisitanak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.