Idézet: erdoke - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 23:19
Ez a jogértelmezés része, ami arról szól, hogy mi volt a jogalkotó szándéka.
Amire te akarsz kilyukadni (???, merthogy miért is írnád le értelmes mondatokban a mondanivalódat, mennyivel intelligensebb gúnyos, fellengzős félmondatokat írogatni), hogy az mp3 nem pontos másolat, az itt nevetséges érv, szintén nem a jog értelmezésén, hanem a betűkön lovagláson alapszik. Nyilvánvalóan nem tartalmi, hanem méretbeli változtatást szándékszol a művelettel elérni.
Nem rajtam, hanem a jogalkotón gúnyolódsz, amikor azt próbálod elmagyarázni, hogy a letöltött mp3 legális, az általad készített pedig nem (másolásvédelemről nincs szó).

Még rajtad sem, nemhogy a jogalkotón, de a viselkedéseden azért lehet.
Ha pedig nem értesz a joghoz, mint mondád, de azért olyan szépen tudod mondani, hogy mi volt a jogalkotó szándéka, akkor valahol nem kerek a kis mondanivalód.
Az, hogy a jogalkotó szándéka nem a kriminalizálás, talán mégsem azt mondja, hogy a lopást nem kell büntetni, merthogy ezzel nem fogunk kriminalizálni senkit.
Ha kérhetem ne arra próbálj ilyen higgadtan és tényszerűen rátérni, hogy én mire akarok kilyukadni, azt elég elolvasni, hanem azt idézd be légy szíves, amire hivatkoztál: az Artisjus jogásza mit mondott arról, hogy az MP3-ba másold CD-id milyen módon maradnak jogtiszták?
Ugyanis a pontos másolat nem szerepelt sehol, (ezt is belelátod, hogy utána felháborodhass), viszont az igen, hogy a szabad felhasználásba nem tartozik bele a CD-d biztonsági másolatának más célra való felhasználása.
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.