Idézet
Ez a nemzetközi jogi alapja annak a szabálynak, hogy a másolásvédelemmel ellátott mű magáncélra sem másolható jogszerűen.
Na ja. Kérdés: és az jogszerű, hogy a vásárló nem képes lejátszani a boltban megvásárolt CD-t, mert a lejátszója esetleg kissé régebbi, - de ugye tökéletesen működőképes és a CD szabványnak eleget tevő lemezeket le is játssza, csak az ügyes másolásvédelemmel ellátottakat nem? Mert hiába tagadják, a mai napig vannak ilyen kiadványok. Másrészt ha másolásvédelmet játszok ki, akkor törvényt sértek. Viszont saját célra elvileg másolhatok. Nincs itt ellentmondás? Hiszen így a másolásvédelemmel a saját jogaim gyakorlásában akadályoznak meg. Ha azonban mégis lemásolom - amit a TÖRVÉNY számomra megenged - akkor én egy eleve jogszerűtlenül használt dolgot sértek meg, mégis megbüntetnek. Jópofa, mit ne mondjak.
Idézet
Ezzel ismét csak az én jogaimat sértik, hiszen én megvettem a jogot arra, hogy bármennyit hallgassam/nézzem az adott művet. De ha ugye a lemez nem így gondolja akkor mi van? Vegyem meg újra?
Idézet
A CD-ék esetében azért nem különösen sok a díj
Hát pont a CD lemezek esetében baromi sok az a díj. A 20-30% körüli extra díjat én nem nevezném kevésnek
Más: egy civil szervezet, milyen jogon él az ÉN pénzemből (illetve az alkotó pénzéből?) ? Nem az lenne a dolga, hogy a jogdíjakat teljes egészében az alkotó felé továbbítsa?
Még egy dolog: tehát a jelenlegi szabályok szerint a SAJÁT lemezeimről saját magamnak készíthetek másolatot. De ez sincs így! Ha netán kimennek az emberhez ellenőrizni, s megvan az eredeti kiadvány is, attól függetlenül nemhogy elviszik a saját magamnak készített lemezeket, hanem meg is büntetnek. (Még akkor is, ha nem volt másolásvédelme a cuccnak.) Vagyis akkor én miért is fizettem ki azt a jogdíjat?

Súgó
A téma zárva.