Idézet: HavocS - Dátum: 2004. júl. 24., szombat - 8:33
mostanában én is minden nap arra kelek hogy össze vagyok csipkedve a lábszáramon

de hogy mi lehet... szúnyog nem, mert az ellen van védelem

, akkor talán pók? :confused:
Magyarországon nem sok pók tudja átharapni a bőrödet, azok közül is 3-nak van erősebb mérge, ami hosszabb fájdalmat okozhat (mérges dajkapók, búvárpók, szegélyes vidrapók). Amik inkább hajtanak az emberre: kétszárnyúak (pl. szúyogok, bögölyök, más legyek), poloskák (pl. ágyi poloska). A százlábúak is tudnak "csípni", engem még soha nem bántottak, de nem hiszem, hogy kellemes lenne az áldozatuknak lenni...
Az eredeti témára visszatérve, engem nem gyakran "csípnek" meg a hártyásszárnyúak, a legtöbbet eddig a háziméhektől kaptam (gyűlölöm őket

). Mivel elég sokat foglalkozom a társas redősszárnyú darazsakkal ("a" darazsak), elég jól kiismerem őket, vannak egészen békés fajok is.
A vállalkozó kedvűek megtapasztalhatják a Magyarországon élő ízeltlábúak közül a legmérgesebbet (nem a lódarázs!), ha találnak egy szép színes (kék, bordó) hangyaszerű jószágot, és megtapizzák (mint ahogyan egyik haverom tette

"milyen szép hangya... k*rva any**..."); ugyanis a tőrösdarazsaknak van itthon a legerősebb fullánkjuk, és a legerősebb mérgük is, és ide tartoznak a pókhangyák is (pl. európai pókhangya).
Fogalmam sincs, hogy ez most ki a francot érdekelt, de azért leírtam.
Egyébként csípésekre én ezeket hallottam:
- fenistil gel
- ecet
- hagyma (ez tényleg beválik, tapasztalat!)
- alkohol (helyileg)
- Ca-tartalmú készítmény
Allergiásoknak pedig azonnal orvos! Nemrég is meghalt valaki darázscsípéstől Mo-n, a mobilján még ki tudta hívni a mentőket, de már csak a holttestet találták a helyszínen.
ui.: és ne utáljátok azért a darazsakat, mert megszúrnak; általában csak védekezésből teszik. Amikor körberöpködik szemtelenül az embert, csak körbeszaglásznak, ált. semmi támadó szándék nem vezérli őket. Ha valaki elkezd csapkodni, hirtelen mozdulatokat tenni, akkor a darazsak azt az őellenük irányuló támadásnak veszik, és válaszcsapást mérnek a támadóra. A fészkük közelében pedig ált. idegesebbek úgyhogy az ilyen helyeket érdemesebb elkerülni (kivéve: franciadarázs, padlásdarázs; ezek kifejezetten jámborak fészekközelben is)