HWSW Informatikai Kerekasztal: Billentyu vasar! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Billentyu vasar! Kerdes! Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 03. 19:31

Thx!

Akkor szétnézek. Még a lagról guglizok majd, mert az is érdekel. Bár ha minimális akkor nem igazán zavar...
Egér tömege: ez érdekes dolog, a nagyon nehezeket sem bírtam, de a mostanim (Razer Diamondback) meg a túl könnyű kategória.
A bios is okés ezek szerint... reméltem, hogy felismeri és meghajtja ha van támogatás a biosban.

Igazából amúgy HTPC mellé gondoltam, hogy nézek vmi wireless megoldást (akár csak bill vagy csak egér) nagyon eseti alkalmakra, mert amúgy a távirányítóval elvagyok... de gondoltam ha már szétnézek, akkor lehet, hogy általános célra is: Ez menne a normál gépen is, normál használatra és ha kell akkor az USB vevő átugrana a HTPC-be egy USB portra és meg is van oldva...

szerk: Egy probléma van csak: a bill hangja és hogy milyen az egész, csak próba alatt derül ki... ez lesz a nehéz ügy.

Szerkesztette: vipi 2010. 10. 03. 19:33 -kor

#1902 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 09:44

Van valakinek tapasztalata Logitech K340 Wireless-szel?
KomposztWC

#1903 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 10:46

Mi lett az ergonomikus billentyűzetekkel? Évekkel ezelőtt annyira sok volt belőlük, most meg sehol nem látni. Se drágán, se olcsón. Sajnos az enyém már 10 éves és eldobásra ítélt állapotban van, de nem tudok helyette másikat venni.
Kép
Ez az egy van, de ez is angol kiosztású...

Szerkesztette: Sipi 2011. 01. 05. 10:46 -kor

#1904 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 10:59

Lefutott a divathullám... :)

Kép

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1905 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 11:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 05. 10:59

Lefutott a divathullám... :)

Hajjaj! Pedig én meg annyira megszerettem! Lehet, hogy akkor kellett volna betárazni... :typing:

#1906 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Sipi - Dátum: 2011. 01. 05. 11:10

Hajjaj! Pedig én meg annyira megszerettem! Lehet, hogy akkor kellett volna betárazni... :typing:

Ettől még a fenti képekre kattanva az Árgép ajánlatai megtekinthetőek...

#1907 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 05. 13:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 05. 11:19

Ettől még a fenti képekre kattanva az Árgép ajánlatai megtekinthetőek...

Igen, köszi. De ezeket már én is láttam és sajnos problémák vannak velük.

#1908 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2011. 01. 08. 23:28

Helló, tudtok olyan USB elosztót ami lehetővé teszi, hogy egy billentyüzet és egy egér két gépen legyen ?

#1909 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 26. 23:56

Olyan billentyűzetet keresek, ami lehetőleg vékony (slim, mint az appleféle, genius slim vagy bármilyen újabb divatbillentyűzet), egyszerű, nincs rajta semmilyen extra gomb, kizárólag a szabványos dolgok, és jobboldalt is van Windows gomb, context menu gomb. Nem bírok találni itthon olyat, ami megfelelne minden kritériumnak, főleg úgy, hogy angol ragaszkodom az angol kiosztáshoz. :)

GoodSpeed, úgy rémlik, erre van szoftver. http://synergy-foss.org/

#1910 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 04. 11:59

Sziasztok!

Kb 5 éve vettem egy wireless egér+bill. párost (HAMA). A bill-ben elhalálozott a "vezeték" a szitázott(?) műanyag fólián a belsejében (két helyen is eltűnt kb fél-fél centi hosszon a fehér anyag), így lebénult a kicsike. Az egér persze tökéletes. Tudja azt, hogy használat közben ha merülni kezd, beledugom a régi Nokia töltős usb-t a fenekébe és máris vezetékes egérként ugyan, de tovább funkcionál.

Szóval egy ilyen szett kellene Nekem (noname is jó, ez is az volt) ami nem elemcserés megoldással apellál. Hallottam olyat, hogy az egérpad tölti az egeret, de az csillagászati áron ment. Nekem 10,000Ft a max amit adnék érte.

Esetleg a bill. javítása, ha lehetséges, azt is szívesen veszem. (forrasztani nem lehet a műanyag fólián, grafitceruza nem tapad rá)

Köszönöm!

Szerk.: Mennyi ideig bírja napi 2 óra fps-ezéssel egy wireless egér töltés nélkül? Mert nehezen hihető Nekem a hetekig bírja szöveg. Vagy tényleg ennyit fejlődtek volna? Az Én 5 éves egérkém már 1 ilyen nap után töltésre szorul. Ha igaz az egy hét, akkor viszont nem is fontos a tölthetőség használat közben.

Szerkesztette: BooBoo 2011. 02. 04. 12:17 -kor

#1911 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 04. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: BooBoo - Dátum: 2011. 02. 04. 11:59

Sziasztok!

Kb 5 éve vettem egy wireless egér+bill. párost (HAMA). A bill-ben elhalálozott a "vezeték" a szitázott(?) műanyag fólián a belsejében (két helyen is eltűnt kb fél-fél centi hosszon a fehér anyag), így lebénult a kicsike. Az egér persze tökéletes. Tudja azt, hogy használat közben ha merülni kezd, beledugom a régi Nokia töltős usb-t a fenekébe és máris vezetékes egérként ugyan, de tovább funkcionál.

Szóval egy ilyen szett kellene Nekem (noname is jó, ez is az volt) ami nem elemcserés megoldással apellál. Hallottam olyat, hogy az egérpad tölti az egeret, de az csillagászati áron ment. Nekem 10,000Ft a max amit adnék érte.

Esetleg a bill. javítása, ha lehetséges, azt is szívesen veszem. (forrasztani nem lehet a műanyag fólián, grafitceruza nem tapad rá)

Köszönöm!

Szerk.: Mennyi ideig bírja napi 2 óra fps-ezéssel egy wireless egér töltés nélkül? Mert nehezen hihető Nekem a hetekig bírja szöveg. Vagy tényleg ennyit fejlődtek volna? Az Én 5 éves egérkém már 1 ilyen nap után töltésre szorul. Ha igaz az egy hét, akkor viszont nem is fontos a tölthetőség használat közben.

Ez a meddig birja dolog a használattól függ teljesen.Sima netezés meg egyebek 5 napig is birja.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1912 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 04. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 04. 16:33

Ez a meddig birja dolog a használattól függ teljesen.Sima netezés meg egyebek 5 napig is birja.

Ok, erre írtam, hogy átlagosan két óra FPS játékkal nyomulás (ami állandó egerészést jelent) után mennyire számíthatok. Mert az elég idegesítő, hogy a nagy lövölde közepén egyszer csak már nem úgy céloz, lő ahogy kellene és mire rájövök, hogy elemcsere már késő, illetve az elemcsere is idő.
Ezért volt rohadtul ötletes szerintem ez a megoldás (töltés usb-s madzaggal, mintha vezetékes egér lenne), amit azóta nem látok. Az említett Hama cuccom előtt egy A4Tech egér volt még ilyen, de az nem akar működni (a vevőn villog a led, hogy veszi a jeleket, de a működés mégis elmarad, percenként egyszer, ha reagál), ezért cseréltem a Hama-ra. Itt az egér még jó, de a bill elhalálozott.

#1913 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: BooBoo - Dátum: 2011. 02. 04. 17:23

Ok, erre írtam, hogy átlagosan két óra FPS játékkal nyomulás (ami állandó egerészést jelent) után mennyire számíthatok. Mert az elég idegesítő, hogy a nagy lövölde közepén egyszer csak már nem úgy céloz, lő ahogy kellene és mire rájövök, hogy elemcsere már késő, illetve az elemcsere is idő.
Ezért volt rohadtul ötletes szerintem ez a megoldás (töltés usb-s madzaggal, mintha vezetékes egér lenne), amit azóta nem látok. Az említett Hama cuccom előtt egy A4Tech egér volt még ilyen, de az nem akar működni (a vevőn villog a led, hogy veszi a jeleket, de a működés mégis elmarad, percenként egyszer, ha reagál), ezért cseréltem a Hama-ra. Itt az egér még jó, de a bill elhalálozott.

Én még olyan vezeték nélküli egeret nem láttam aminek ne lenne egy alap késleltetése,alakalmatlanok komolyabb játékosoknak.Én pl vagy 4 éve biztos tremulosozok,eddig 10 félét próbáltam mind szörnyű volt.Vittem őket vissza a boltba és vezetékeset hoztam:) Persze koca játékosoknak csak sigleplayerre isten.Föled call of duty százezredik verziojára.Mint a epic álltal készitett cod kifigurázásos játékba /dutycalls/ is mutatja ezeknek a játékoknak a reagálási szintjét/én vagyok az enemy ide lőjetek/.De egy multiba mire reagálnál az elenségre egy ilyen egérrel már rég nincs ott senki ,nem fog megállni és lúdas matyit olvasni :D

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 02. 06. 09:55 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1914 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 10:17

Idézet

Kép

A vezeték nélküli egér 2,4 GHz-es frekvencián kommunikál a vevőegységgel, és közel 30 órás üzemidőre képes egyetlen feltöltéssel. Amennyiben ez nem volna elég, lehetőség van a play-and-charge kábelt használni, amivel gyakorlatilag folyamatos áramellátás alá kerül a készülék. Az optikai szenzor 75 G gyorsulásig őrzi meg a precizitását, és 4000 dpi-s felbontással rendelkezik, mely igény szerint csökkenthető.

#1915 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 10:21

Idézet

Kép

As for battery life, I’ve yet to charge the mouse and I’ve been using 14 hours a day for about 2 weeks. The Micro-USB cable also doubles for the wired mode.

#1916 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 10:23

Idézet

Kép

Razer Mamba wired/wireless gaming mouse

#1917 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 02. 06. 09:54

Én még olyan vezeték nélküli egeret nem láttam aminek ne lenne egy alap késleltetése,alakalmatlanok komolyabb játékosoknak.Én pl vagy 4 éve biztos tremulosozok,eddig 10 félét próbáltam mind szörnyű volt.Vittem őket vissza a boltba és vezetékeset hoztam:) Persze koca játékosoknak csak sigleplayerre isten.Föled call of duty százezredik verziojára.Mint a epic álltal készitett cod kifigurázásos játékba /dutycalls/ is mutatja ezeknek a játékoknak a reagálási szintjét/én vagyok az enemy ide lőjetek/.De egy multiba mire reagálnál az elenségre egy ilyen egérrel már rég nincs ott senki ,nem fog megállni és lúdas matyit olvasni :D

Aha, ezt jól megkaptam Én only-single-player koca játékos. Hamut szórva fejemre el is oldalgok.

#1918 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 11:39

Köszönöm Eleanor az ajánlatokat, utánuk nézek.

Szerkesztette: BooBoo 2011. 02. 06. 11:40 -kor

#1919 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 06. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: BooBoo - Dátum: 2011. 02. 06. 11:39

Köszönöm Eleanor az ajánlatokat, utánuk nézek.

Nem igazán "ajánlatok"… inkább csak lehetőségek. Biztos van más is. :)

#1920 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 12. 23:30

Üdv!

Keresek egy NORMÁLIS billentyűzetet.
Ami nálam a következőket jelenti:
- EREDETI, MAGYAR billentyűelrendezés
- MAGYAR betűfeliratok
- könnyű/jó gépelési élmény
- rendes billentyűvilágítás, azaz nem háttérvilágítás (amiből szart se lehet látni) mint a Revoltec-é (Lightboard XL 2 -ez van most) hanem maguk a betűk világítsanak

A jó gépelési élmény azt hiszem eleve leszűkíti a dolgot a Logitech két billentyűjére, mert nekik van ez a PerfectStroke nevű fejlesztményük, ígéretesnek tűnik amit olvastam róla. Bár még sosem fogtam a kezemben ilyen billentyűzetet, nem tudom tényleg olyan jó-e a gépelés vele. Valakinek tapasztalata vele esetleg?

Szóval mivel ez leszűkíti, két dolog jöhetne szóba:
- Logitech Illuminated Keyboard
- Logitech Wireless Illuminated Keyboard

Namost ezekből az elsőn sajna el van b*szva az insert és a delete billentyű, nem láttam belőle sehol normális kiosztásút.
Így maradt a második, azaz a Logitech Wireless Illuminated Keyboard.
Ebből még olyan is van, amelyiken az enter és az ű betű is normáls elrendezésben van.

Csak két gond van vele.

Az egyik, hogy wireless. Mondjuk szerencsére töltős, így max majd állandóan bedugva használom. Viszont nem tudom, h - mivel rádiós - vajon használ-e valami titkosítást. Nyilván nem szeretném ha a közelben valaki sniffelgetné a jelszavaimat. :)

A másik gond, hogy csak amerikai betűfeliratozott verzió van belőle.
Az jutott eszembe, hogy vajon házilag át lehetne ezt alakítani.
Mivel a feliratok világítanak rajta, nyilván a fényforrás a billentyűben/alatta van, s a billentyű maga val'szeg átlátszó az egész, csak a felületén van a festék úgy ráfestve, hogy a feliratnál nincs festés, így ott átengedi a fényt. Ha pedig ez a helyzet, akkor elvileg tudok csinálni rá magamnak magyar kiosztást, csupán szépen ügyesen le kell kaparnom a megfelelő helyeken a festéket a billentyűről. :)
Vagy pedig lekaparom az egész billentyűről, és egy magyar kiosztású billentyű matricát ragasztok rá, olyat, ami pld fekete az egész, csak a felirat részen átlátszó.
Mit gondoltok, vajon meg lehet ezt csinálni? Tényleg így működik a világítása ennek a bill.-nek?

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó