Üdv!
Keresek egy NORMÁLIS billentyűzetet.
Ami nálam a következőket jelenti:
- EREDETI, MAGYAR billentyűelrendezés
- MAGYAR betűfeliratok
- könnyű/jó gépelési élmény
- rendes billentyűvilágítás, azaz nem háttérvilágítás (amiből szart se lehet látni) mint a Revoltec-é (
Lightboard XL 2 -ez van most) hanem maguk a betűk világítsanak
A jó gépelési élmény azt hiszem eleve leszűkíti a dolgot a Logitech két billentyűjére, mert nekik van ez a PerfectStroke nevű fejlesztményük, ígéretesnek tűnik amit olvastam róla. Bár még sosem fogtam a kezemben ilyen billentyűzetet, nem tudom tényleg olyan jó-e a gépelés vele. Valakinek tapasztalata vele esetleg?
Szóval mivel ez leszűkíti, két dolog jöhetne szóba:
-
Logitech Illuminated Keyboard
-
Logitech Wireless Illuminated Keyboard
Namost ezekből az elsőn sajna el van b*szva az insert és a delete billentyű, nem láttam belőle sehol normális kiosztásút.
Így maradt a második, azaz a Logitech Wireless Illuminated Keyboard.
Ebből még olyan is van, amelyiken az enter és az ű betű is normáls elrendezésben van.
Csak két gond van vele.
Az egyik, hogy wireless. Mondjuk szerencsére töltős, így max majd állandóan bedugva használom. Viszont nem tudom, h - mivel rádiós - vajon használ-e valami titkosítást. Nyilván nem szeretném ha a közelben valaki sniffelgetné a jelszavaimat.
A másik gond, hogy csak amerikai betűfeliratozott verzió van belőle.
Az jutott eszembe, hogy vajon házilag át lehetne ezt alakítani.
Mivel a feliratok világítanak rajta, nyilván a fényforrás a billentyűben/alatta van, s a billentyű maga val'szeg átlátszó az egész, csak a felületén van a festék úgy ráfestve, hogy a feliratnál nincs festés, így ott átengedi a fényt. Ha pedig ez a helyzet, akkor elvileg tudok csinálni rá magamnak magyar kiosztást, csupán szépen ügyesen le kell kaparnom a megfelelő helyeken a festéket a billentyűről.

Vagy pedig lekaparom az egész billentyűről, és egy magyar kiosztású billentyű matricát ragasztok rá, olyat, ami pld fekete az egész, csak a felirat részen átlátszó.
Mit gondoltok, vajon meg lehet ezt csinálni? Tényleg így működik a világítása ennek a bill.-nek?