HWSW Informatikai Kerekasztal: Billentyu vasar! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Billentyu vasar! Kerdes! Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 07:43

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 4:40

Jókor mondod...

De meg fogom szokni csakazértis  :D

Nekem már lassan egy éve van Lightboard XL-em, szerintem a hangja teljesen korekt, a space meg ugyan billeg egy kicsit, de eddig nem sikerült annyira hetykén leütnöm, hogy ne azt csinálta volna, amit kellet volna.

Szóval nem rossz billentyű ez. Csak egy ellenérvet tudnék felhozni, mégpedig - de ez nem konkrétan csak ennek a billentyűzetnek a hibája - FPS játéknál engem zavar, hogy a gombok "feles átfedésben vannak", tehát a w-a-s-d négyes nem úgy van elrendezve mint a nyilak:

föl
bal le jobb

, hanem

w
a s d

Ez engem kicsit zavar.
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#802 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 08:00

Micsoda problemak :)

#803 Felhasználó inaktív   TOMKTOM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 11:54

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 9:00

Micsoda problemak :)

Ez tényleg probléma, még úgy is, hogy nem vagyok HC gamer.

Egyébként fentebb belinkeltem azt a kimondottan FPS játékokhoz való billentyűzetet, amit én azért is akarnék megkaparintani, mert jól használható minden olyan alkalmazáshoz, ami sok billentyűparancsot igényel. Én meg használok pár ilyet.
                   "A technika az álmokból születik...."
-=Online Reakcióidő Teszt=-   -=A teszt topikja a fórumon...=-

#804 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 10. 27. 13:31

Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 8:43

Nekem már lassan egy éve van Lightboard XL-em, szerintem a hangja teljesen korekt, a space meg ugyan billeg egy kicsit, de eddig nem sikerült annyira hetykén leütnöm, hogy ne azt csinálta volna, amit kellet volna.

Szóval nem rossz billentyű ez. Csak egy ellenérvet tudnék felhozni, mégpedig - de ez nem konkrétan csak ennek a billentyűzetnek a hibája - FPS játéknál engem zavar, hogy a gombok "feles átfedésben vannak", tehát a w-a-s-d négyes nem úgy van elrendezve mint a nyilak:

föl
bal   le   jobb

, hanem

w
a   s   d

Ez engem kicsit zavar.

Nem mondom, hogy szedd szét, de engem zavart hogy redszeresen kihagyott. A Space gomb alá, ha betudsz nézni, látható, hogy gyiralg a háromból egy oszlop hiányzik, a boltban ahol vettem a másik is ilyen volt. Ezért nem müködik sok esetben rendesen a space sokszor, mert az oszlop amely megnyomja az érzékelőt egyszerűen az egyi végénél (tipikusan a balnál nálam) nincs ott.

#805 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 13:51

Na, megjott a dragaszagom:
Kép

Ami elsore feltunt: joval halkabb es puhabb, mint a L billzetek, gyakorlatilag nulla hangja van, abszolut nem kattog. (gumiharangos mechanikaja van)
A csuklotamasza NEM leveheto, es parnazott+mubor boritasu.
Gyarilag ra volt szerelve elol alulra egy tamasz, hogy inverz allasban lehessen hasznalni. (teteje alacsonyabban, mint a csuklotamasz)

Kiosztasa elsore kezreallt, mert ugyanolyan szogben van dontve, mint az eddigi M$ Natural billzetek, illetve a regi megfurdetett L Cordless Comfort-om.

Ami meglepett: driver telepitese nelkul az F-Lock alapbol BE van kapcsolva. (bezzeg a MultiMedia-n nincs, gepinditasonkent kapcsolgatni kellett...)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 10. 27. 13:51 -kor

#806 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 14:15

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 14:51

Na, megjott a dragaszagom:
Kép

Ami elsore feltunt: joval halkabb es puhabb, mint a L billzetek, gyakorlatilag nulla hangja van, abszolut nem kattog. (gumiharangos mechanikaja van)
A csuklotamasza NEM leveheto, es parnazott+mubor boritasu.
Gyarilag ra volt szerelve elol alulra egy tamasz, hogy inverz allasban lehessen hasznalni. (teteje alacsonyabban, mint a csuklotamasz)

Kiosztasa elsore kezreallt, mert ugyanolyan szogben van dontve, mint az eddigi M$ Natural billzetek, illetve a regi megfurdetett L Cordless Comfort-om.

Ami meglepett: driver telepitese nelkul az F-Lock alapbol BE van kapcsolva. (bezzeg a MultiMedia-n nincs, gepinditasonkent kapcsolgatni kellett...)

És mennyi is volt ? Szép, használd egészséggel.

#807 Felhasználó inaktív   jazzkifli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:10

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 14:31

Nem mondom, hogy szedd szét, de engem zavart hogy redszeresen kihagyott. A Space gomb alá, ha betudsz nézni, látható, hogy gyiralg a háromból egy oszlop hiányzik, a boltban ahol vettem a másik is ilyen volt. Ezért nem müködik sok esetben rendesen a space sokszor, mert az oszlop amely megnyomja az érzékelőt egyszerűen az egyi végénél (tipikusan a balnál nálam) nincs ott.

És ha belepakolok egy plusz oszlopot akkor jobb lesz?

FPS-el még nem volt lehetőségem kipróbálni, kíváncsi leszek zavarni fog-e. Egyébként sem vagyok egy hardcore user, már vagy 3 hónapja nem játszottam lövöldözős játékkal :Đ
Kép

#808 Felhasználó inaktív   tusi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 15:53

Én a kistestvérét vettem meg a Curve 2000-et az osztrákoknál. Annak is 0 hangja van. Tényleg csendesebb. mint a Logik. De a spece nálam elég hangos. Megnézed, milyen a tieden?
Curve 2000

#809 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 17:09

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 20:57

L Black Internet Keyboard-ra visszaterve: pont egy eve kergettem faterom gepehez, mar akkor sem lehetett kapni, mindenhol csak a csokevenyes Internet Pro volt raktaron.

Ugyhogy Internet Navigator Enterprise lett a vege, de mara mar az is eltunt.

Hello!

Hétfőn megrendeltem az egyik fehérvári boltban a Logitech Internet Black billentyűzetet, és szerdára megérkezett. (2475 Ft volt)

#810 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:10

Idézet: tusi - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 16:53

Én a kistestvérét vettem meg a Curve 2000-et az osztrákoknál. Annak is 0 hangja van. Tényleg csendesebb. mint a Logik. De a spece nálam elég hangos. Megnézed, milyen a tieden?
Curve 2000

Enyembe rosszul volt berakva gyarilag a Szokoz (ha a jobb szelet nyomtam a huvelyujjammal, akkor keresztbe megbillent, kattant egy jo nagyot, es nem vette be a gombot), de kipattintottam a helyerol, es visszaraktam ugy, hogy az U alakban hajlitott fem drot nem az oldalt levo fulek ala megy be, hanem fole, most tokeletesen csendes, es a billentyu szelen is beveszi, nem csak kozepen.
Igy most a fulek kitamasztjak a hajtogatott drotot, vizszintesen tartva az egesz szokoz gombot, ami igy konnyen es csendesen siklik lefele.

Ami kimaradt a delutani ropke bemutatobol:
-Fixen USB-s, nincs hozza PS2 adapter
-IntelliType 5.3-at adnak hozza (meg nem raktam fel)
-jol passzol a dizajnja az MX1000 egerhez
-nem zorog sehol sem, akkor se, ha erobol ratenyerelek. (Bezzeg az OEM MultiMedia az recsegett ropogott olyankor)

IntelliType nelkul megy egy csomo gombja:
-szokoz alatti elore/hatra
-hangero gombok
-web/search/mail gombok

Ami nem megy IntelliType nelkul:
-szamologep (L CC-n bezzeg ment :rolleyes: )
-szabadon definialhato 5 gomb
-zoom
-numerikus feletti egyenlosegjel+zarojelek (gondolom a szamologep/Excel hasznalatanak egyszerusitesere vannak ott)

Itthoni regi L Cordless Comfort-nal 2 centivel szelesebb, es sokkal igenyesebben meg van csinalva.
Pl. ezen homoruan ivelt a billentyuk elrendezese, mig L CC-n a billzet ket fele sik volt, csak egymashoz kepest meg voltak dontve.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ezen a kepen jol latszik a csuklotamasz aljarol leveheto tarto, ami ha rajta van, akkor hatrafele billenti a billzetet 7 fokkal. (levettem)

Vegfelhasznaloi ara kb. 12500.

[szerk:]Angol nyelvu teszt, sok sok keppel

Szerkesztette: nyunyu 2005. 10. 27. 19:32 -kor

#811 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:13

Idézet: jazzkifli - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 16:10

És ha belepakolok egy plusz oszlopot akkor jobb lesz?

FPS-el még nem volt lehetőségem kipróbálni, kíváncsi leszek zavarni fog-e. Egyébként sem vagyok egy hardcore user, már vagy 3 hónapja nem játszottam lövöldözős játékkal :Đ

Hát ha sikerül fixen beraknod akkor biztosan, legalábbis ha pont olyan hosszú lesz mint a másik gyári. Nekem is volt egy kísérletem egy fogvájóval :)

#812 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:26

Ti hogy bírjátok megszokni a kis-entert? Én akárhányszor használtam ilyen bill.-et, folyton melléütöttem. :think:

A G15-ben is ez az egyetlen taszító dolog számomra.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#813 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:36

Nekem nem okozott gondot a kis Enter, amikor 3 eve lecsereltem a regi, brit kiosztasu Mitsumi-t a L CC-re, mivel mindig az Enter jobb also sarkat nyomtam korabban is.

Az meg ugyanott van nagy/kis/magyar Enternel is.

#814 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:40

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 14:31

Erdekes, mind az L CC-n, mint az uj billzetemen csak egy erzekelo van a szokoz alatt (pont kozepen), de azokon nem okoz problemat, ha a gomb sarkat utom.
Mindkettoben van egy U alakban hajlitott drot, ami kitamasztja az egesz gombot, hogy vizszintes maradjon...

Ennyire benak Revoltec-ek, hogy ezt kisporoljak?

#815 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:45

Idézet: gedikart - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 18:09

Hétfőn megrendeltem az egyik fehérvári boltban a Logitech Internet Black billentyűzetet, és szerdára megérkezett. (2475 Ft volt)

Es van rajta Insert gomb?

#816 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:47

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 20:45

Es van rajta Insert gomb?

Igen (nem a pro változat, hanem a sima)

#817 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:53

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 20:36

Nekem nem okozott gondot a kis Enter, amikor 3 eve lecsereltem a regi, brit kiosztasu Mitsumi-t a L CC-re, mivel mindig az Enter jobb also sarkat nyomtam korabban is.

Az meg ugyanott van nagy/kis/magyar Enternel is.

Most hogy mondod, megnéztem hol poros az enterem, hát úgy tűnik, én a nagy enter 85%-át kihasználom.  :(
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#818 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 20:12

Microsoft Wireless Optical Desktop 3.0 Comfort Edition csomagot lehet venni egér + bill (magyar kiosztású). Ebből olyat nem gyártanak hogy csak a bill-et kell megvenni és egeret nem kell venni hozzá? Mert egerem az van meg amúgy sem tetszik ez az egér  :D
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#819 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 23:56

Az a baj, hogy onmagaban drotnelkuli billzetet nem lehet kapni, mindenaron rasoznak az emberre egy egeret, ha tetszik, ha nem.
(atlagember bemegy a MediaMarktba, leveszi a polcrol, aztan kap egy komplett csomagot, igy gondolkoznak a gyartok. Ha kulon lenne a billzet, meg az eger, akkor nem biztos, hogy toluk veszi az masikat...)

En is gondolkoztam rajta, hogy a meghalt L Cordless Comfort billzetem helyere milyen vezeteknelkuli billt vegyek, de egyszeruen nincs olyan, ami tetszik, es normalis ara lenne.
Gondolkoztam a WODC-n, mint elfogadhato aru megoldason, de a dupla Del gomb elriasztott, nekem rendes kiosztasu kellett.

Aztan mult heten, mikor ide irogatas kozben nezegettem M$-ek weblapjat, akkor kiszurtam a Natural Ergonomic 4000-et, ami a vezeteket leszamitva mindenben megfelel az igenyeimnek.
Aztan viccbol rakerdeztem a nagykerre, hogy mennyiert hoznanak, meg mikorra, aztan kiderult, hogy van raktaron, es olcsobb, mint a WODC.
Nana, hogy azonnal lecsaptam ra. :)

Igazabol a vezetek annyira nem zavar, mivel jo par honapig kenytelen voltam egy 10 eves Mitsumi billzetet csepelni, ugyhogy megszoktam, hogy gep elott ebedeleskor nem tudom a monitor tetejere rakni a billt. De ezert az elonyert nem vagyok hajlando dupla arat fizetni, nomeg egy egeret venni feleslegesen. (igy is van par itthon, amiket nem hasznalok)

Angol kiosztas meg nem zavar, mert az itthoni billzeteim eddig mind ilyenek voltak.
Bar melohelyen mar nagyon raall a kezem a magyarra, ami kinos itthoni forumozaskor, amikor kezzel formaznam a szoveget, aztan AltGr+F-t nyomok [ gomb helyett, vagy AltGr+V-t Shift+2 helyett, stb...
De a legrosszabb az, amikor magzarul g;pelek. :)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 10. 30. 00:03 -kor

#820 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 23:58

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 0:56

Az a baj, hogy onmagaban drotnelkuli billzetet nem lehet kapni, mindenaron rasoznak az emberre egy egeret, ha tetszik, ha nem.
(atlagember bemegy a MediaMarktba, leveszi a polcrol, aztan kap egy komplett csomagot, igy gondolkoznak a gyartok. Ha kulon lenne a billzet, meg az eger, akkor nem biztos, hogy toluk veszi az masikat...)

En is gondolkoztam rajta, hogy a meghalt L Cordless Comfort billzetem helyere milyen vezeteknelkuli billt vegyek, de egyszeruen nincs olyan, ami tetszik, es normalis ara lenne.
Gondolkoztam a WODC-n, mint elfogadhato aru megoldason, de a dupla Del gomb elriasztott, nekem rendes kiosztasu kellett.

Aztan mult heten, mikor nezegettem M$-ek weblapjat, akkor kiszurtam a Natural Ergonomic 4000-et, ami a vezeteket leszamitva mindenben megfelel az igenyeimnek.
Aztan viccbol rakerdeztem a nagykerre, hogy mennyiert hoznanak, meg mikorra, aztan kiderult, hogy van raktaron, es olcsobb, mint a WODC.
Nana, hogy azonnal lecsaptam ra. :)

Igazabol a vezetek annyira nem zavar, mivel jo par honapig kenytelen voltam egy 10 eves Mitsumi billzetet csepelni, ugyhogy megszoktam, hogy gep elott ebedeleskor nem tudom a monitor tetejere rakni a billt.

Angol kiosztas meg nem zavar, mert az itthoni billzeteim eddig mind angolok voltak.
Bar melohelyen mar nagyon raall a kezem a magyarra, ami kinos itthoni forumozaskor, amikor kezzel formaznam a szoveget, aztan AltGr+F-t nyomok [ gomb helyett, vagy AltGr+V-t Shift+2 helyett, stb...
De a legrosszabb az, amikor magzarul g;pelek. :)

Én sem tudom a monitorom tetejére tenni a billt :D A TFT nem CRT vastagságu szerencsére :D

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.