HWSW Informatikai Kerekasztal: Láblógatás: Intel és AMD processzorok körmérkőzése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Láblógatás: Intel és AMD processzorok körmérkőzése A cikkel kapcsolatos hozzászólások Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 02:49

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 3:26

terheles nelkul = proci huzva (nem-huzva nem is volt), es csak a szokasos, wincmd, opera satobbi.

Csak ezért kérdeztem, mert itt is mindenki láthatja, az idle és a burn állapot között min. 50W különbség van,  ehhez hozzájön a 6600gt idle és burn állapotának különbségét, ami 30W.

Internetes tesztek alapján min 80W különbségnek kellene lennie az idle és a burn érték között, e helyett, c0ke  azt mondod, nálad csak 15W különbség adódik a két állapot között...EZT nem hiszem el. Valaki nem mond igazat.  :down:

egyébként a 180W idle szerintem kb oké, és rendben is lenne a terheléskor a kb 260W körüli teljesítmény felvétel (180+80) a rendszer egészére....

Szerkesztette: El Kebir 2005. 05. 21. 02:53 -kor

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#122 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 03:12

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 3:49

Csak ezért kérdeztem, mert itt is mindenki láthatja, az idle és a burn állapot között min. 50W különbség van,  ehhez hozzájön a 6600gt idle és burn állapotának különbségét, ami 30W.

Internetes tesztek alapján min 80W különbségnek kellene lennie az idle és a burn érték között, e helyett, c0ke  azt mondod, nálad csak 15W különbség adódik a két állapot között...EZT nem hiszem el. Valaki nem mond igazat.  :down:

egyébként a 180W idle szerintem kb oké, és rendben is lenne a terheléskor a kb 260W körüli teljesítmény felvétel (180+80) a rendszer egészére....

ez van, ennyit ir ki. rohadtul nem fog kiderulni az igazsag, amig nem jon ide vki vmi muszerrel. addigis, tovabbra is ennek az kis panelnek hiszek inkabb, ha kamu ertekeket irna ki, es vkinek emiatt megsulne a gepe, akkor arrol szntem mar hallottunk volna.
what the fuck is WTF?

#123 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 08:31

Az aláírásbeli konfig, és Fujitsu Ergo Pro x174 (17" SONY képcső), összesen nem zabálnak 250W-náj többet, padlógázon.
Ebből, 90-110W csak a monitor.
Megyj.: Sosem fog minden alkatrész egyszerre, padlógázon járni.
A vinyók, is csak seekelésnél/indulásnál eszik meg a rájuk írt teljesítményeket, az optikákról, ne is beszéljünk.
:reklamacio:

_Szóvak, LoL!_

Itt, nem a gépek, fogyasztásának erősségéről van már rég szó, hanem, a tápok gyengeségükről, és hogy menyire nem bírják valójávban leadni tartósan a rájuk írt teljesítményeket.
A 300-400-as Codegen, Mercury stb 180-200W-ot tud csak stabilan leadni, effölött, összecsuklik, mint a kempingszék.

#124 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 09:15

Idézet: stol - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 9:31

Megyj.: Sosem fog minden alkatrész egyszerre, padlógázon járni.

Ok. De magyarázd már meg, miért mutat csak 15W különbséget az idle és a full load...mikor ott a hardverteszten (xbitlabs) a processzor 50W-tal, a videókártya 30W-tal fogyasztott többet teljes terhelésnél...hova tűnik az a 65W! különbség, az már nem jelentéktelen és bőven a mérések hibahatárán kívül van.

A cpu-t és a gpu-t azért elég jól meg lehet járatni és egy 3dmark meg is járatja mindkettőt akár egyszerre is. Tehát a 180@195W érték ezek fényében nevetséges, mert minimum az egyik nagyon el van mérve.

Nálam a szünetmentes 25-30%-nyi többletterhelést jelez az idle és egy 3dmark futás között, ami min 30W különbség..../persze a konkrét értékek elég bizonytalanok/  (de, elméletileg az én konfigom még kevesebbet is fogyaszt)
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#125 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 12:25

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 9:15

Ok. De magyarázd már meg, miért mutat csak 15W különbséget az idle és a full load...mikor ott a hardverteszten (xbitlabs) a processzor 50W-tal, a videókártya 30W-tal fogyasztott többet teljes terhelésnél...hova tűnik az a 65W! különbség, az már nem jelentéktelen és bőven a mérések hibahatárán kívül van.

A cpu-t és a gpu-t azért elég jól meg lehet járatni és egy 3dmark meg is járatja mindkettőt akár egyszerre is. Tehát a 180@195W érték ezek fényében nevetséges, mert minimum az egyik nagyon el van mérve.

Nálam a szünetmentes 25-30%-nyi többletterhelést jelez az idle és egy 3dmark futás között, ami min 30W különbség..../persze a konkrét értékek elég bizonytalanok/  (de, elméletileg az én konfigom még kevesebbet is fogyaszt)

Számolni kell avval is, hogy a CPU & GPU tápja is kapcsolóüzemű, és azok hatásfoka sem 100%.
Az, üresjáratot, te konkrétan nem tudod semmivel sem bizonyítani, azt csak az os mondja neked.
(Vannak, Assembly utasítások, amivel, tényleg C2 üzemmódban hajthatók, de ezt a win NEM tudja)

#126 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 13:46

gyakorlatilag nem írtál semmi újdonságot, és ez semmilyen magyarázattal sem szolgált a konkrét kérdésemre.

Kérdésem még mindig adott, milyen magyarázat lehet arra, hogy tesztek szerint az alacsony terhelés (szándékosan nem üresjárát) és a magas terhelés(pl 3d mark) között, a korábban közölt cpu és gpu páros esetén, 80W ingadozás mérhető, ellenben c0ke állítja, hogy nála csak 15W  az eltérés?

(lehet, hogy én vagyok a hülye, de amíg nem mond senki egy értelmes magyarázatot, addig nem hiszem el, hogy c0ke mérése helyes)
F. Schiller

#127 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:27

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 14:46

gyakorlatilag nem írtál semmi újdonságot, és ez semmilyen magyarázattal sem szolgált a konkrét kérdésemre.

Kérdésem még mindig adott, milyen magyarázat lehet arra, hogy tesztek szerint az alacsony terhelés (szándékosan nem üresjárát) és a magas terhelés(pl 3d mark) között, a korábban közölt cpu és gpu páros esetén, 80W ingadozás mérhető, ellenben c0ke állítja, hogy nála csak 15W  az eltérés?

(lehet, hogy én vagyok a hülye, de amíg nem mond senki egy értelmes magyarázatot, addig nem hiszem el, hogy c0ke mérése helyes)

ki mondta, hogy az en meresem..? egyatalan: ki mondta, hogy meres?

nemtom miert ien rohadtul fontos ez neked  :rolleyes:
what the fuck is WTF?

#128 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:38

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:27

ki mondta, hogy az en meresem..? egyatalan: ki mondta, hogy meres?

nemtom miert ien rohadtul fontos ez neked  :rolleyes:

Naja, neki fontosabb mint neked, pedig nem is az ő gépe :D
Téged meg nem is érdekel h mennyit zabál a géped, az fix, hogy nem korrekt az érték ami ott van :D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#129 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:47

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:38

Téged meg nem is érdekel h mennyit zabál a géped, az fix, hogy nem korrekt az érték ami ott van :D

hat az igaz, h rohadtul nem erdekel, h mennyit fogyaszt :D nem tudom, h minek ebbol ugyet csinalni.

a tap meg ennyit mutat, vagy jo ,vagy rossz; nekem megfelel. egyebkent nem sasolom nap mint nap, az elejen megneztem, azt helo. sz*rok bele, hogy ennyi meg annyi hot termel, akinek nincs penze hutore, ne ne vegyen prescottot, ugyanez igaz a fogyasztasra is.
what the fuck is WTF?

#130 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 00:44

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:38

:D  ez tényleg így jött le...

inkább csak azért vitázok, mert terjeszti... :( amúgy mindenki azt hisz amit akar, csak ne vezessen félre másokat.

(számomra irritáló a hőmérsékleti adatok benyögése, pedig azt is erősen az egyedi kiépítés, és a konkrét alkatrészek befolyásolják..)
F. Schiller

#131 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 12:59

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 1:44

:D  ez tényleg így jött le...

inkább csak azért vitázok, mert terjeszti... :(   amúgy mindenki azt hisz amit akar, csak ne vezessen félre másokat.

(számomra irritáló a hőmérsékleti adatok benyögése, pedig azt is erősen az egyedi kiépítés, és a konkrét alkatrészek befolyásolják..)

jaj megneztem a configodat, pedig nagyon sejtettem mi fog ott varni :D :D

igy mar ertheto miert problemazol itt, hianyzik a HT? :D
what the fuck is WTF?

#132 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 15:28

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:59

jaj megneztem a configodat

már megint kezded... :(
F. Schiller

#133 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 16:47

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 16:28

már megint kezded... :(  

te kezdted az egeszet, de tovabbra sem tudom, hogy mi bajod van. nekem ilyen van, ha nem tetszik nem kell hozzaszolni, ennyi.  :rolleyes:

szerk: egyebkent minek szetoffolni a topicot..?  :confused:

Szerkesztette: c0ke 2005. 05. 22. 16:51 -kor

what the fuck is WTF?

#134 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 17:16

Totál gáz, vagy. Leírtam, csak helyre akartam tenni a téves teljesítmény adatodat, ne terjessz már hülyességet, te viszont véded a védhetetlent....

máskülönben semmilyen negatív (még kicsit sem negatív) véleményem nem volt a gépedről...csak arról a nevetséges teljesítményadatról.... :( 

Idézet

szerk: egyebkent minek szetoffolni a topicot..?

ezt én kérdezhetném...bőr az van az arcodon...jó vastag. :mad:
F. Schiller

#135 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:03

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:47

hat az igaz, h rohadtul nem erdekel, h mennyit fogyaszt :D nem tudom, h minek ebbol ugyet csinalni.

a tap meg ennyit mutat, vagy jo ,vagy rossz; nekem megfelel. egyebkent nem sasolom nap mint nap, az elejen megneztem, azt helo. sz*rok bele, hogy ennyi meg annyi hot termel, akinek nincs penze hutore, ne ne vegyen prescottot, ugyanez igaz a fogyasztasra is.

Figy, lehet, hogy teged nem erdekel, de megsugom, hogy ha 24 oraban megy a gep, akkor egy A64 es egy prescott kozott, azonos teljesitmenyen (... :D :nevet: :nevet2: , szoval, khm, valahogy ugy...) a prescott +3000Ft-ot jelent havi lebontasban.... Ennyit a fogyasztasrol...

#136 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:05

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 13:59

igy mar ertheto miert problemazol itt, hianyzik a HT? :D

O meg visszakerdezhetne, hogy hianyzik a teljesitmeny?  :rolleyes: :p
Milyen geped is van? Fogadjunk, hogy 90%-ban gyorsabb az o 2.5-ös athlonja... (no multitasking.. :p)

#137 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 18:37

ez az ami felesleges...ne játszunk már kinek nagyobb a f@rka versenyt... :D  (habár abban a lámák vezetnének  :nevet: )
F. Schiller

#138 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:19

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 19:37

ez az ami felesleges...ne játszunk már kinek nagyobb a f@rka versenyt... :D  (habár abban a lámák vezetnének  :nevet: )

Ugye ugye... :Đ :p

#139 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:36

Idézet: c0ke - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 19:47

Ha már leugattál a másik topicban ,hogy az struccpolitika ,hogy Ark Angelnek azt mondom MSI K8N Diamond lapot vegyen ne pedig Intel SLI-t mert csupán olcsóbb és gyorsabb az AMD (ezen ne is vitatkozzunk),akkor szerinted ez mi ha nem struccpolitika ,hogy nem érdekel mennyit eszik a Prescott és mennyivel gyorsabb az AMD akkor is Intelt veszel?????? Hát ez a struccpolitika...

Egyébként egyet áruljatok el!!! Mért annyire ki***ott fájó az Intel tulajoknak ,hogy most jobb az AMD és mért veszik meg 65-70K-ért az Intel SLI-s lapokat ha :
1. A dual core tekintetében és single core tekintetében is több jövője van a socket 939-nek
2. olcsóbb az AMD
3. kevesebbet fogyaszt ezáltal halkabb hűtéssel is elmegy és kevesebb a villanyszálád és nyáron nem fűti még szét az agyadat pluszba a gép is
4. nem igényel platformváltáskor DDR2-es memót a socket 939 úgy mint az Intel

Akkor miért is vétek azt hirdetni,hogy azt vegye amelyik jobb lesz neki???? Ez totál nem flame...Hanem jó tanács...Ha neked az akkor sajnálom...

Szerkesztette: Zollka 2005. 05. 22. 19:39 -kor

#140 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 19:13

Az AMD és az Intel proci működése közti különbségekről hadd kérdezzek. Mostanában tünt fel, hogy a legnagyobb AMD prociknak is 1.8-2.2 GHz CPU órajele és az intelhez képest feleakkora gyórsítótára van (128/512). Mivel ellensúlyozza az AMD ezeket a "gyengeségeit"? Nagyon kiváncsi lennék egy részletes magyarázatra.

Másik kérdésem a P4-es proci 800MHz-s FSB-jével kapcsolatos. Mostanában tudtam meg, hogy ez a 200MHz négyszeres felszórzásából adódik (QDP), és ez a 200MHz az oka annak, hogy nem tudja kihasználni a DDR2 RAM magasabb órajelét. Ez az amit nem értek. Ha fel lett szorozva egy órajel akkor onnantól fogva nem a 800MHz érvényesül, hanem még mindig a felszórzás elötti 200MHz. Mi gyakorlatban az órajel felszórzás?

Mostanában gondolkodom a PCI-E-re való váltáson, továbbá, hogy ez AMD vagy Intel alapú konfig legyen. Ehhez gyüjtöm az infókat. Egyenlőre még nem tudtam magam meggyőzni arról, hogy érdemes most váltani egy jó minőségü P4-AGP-RAM konfigról (leírás a profilban)

Kösz a válaszokat!

Szerkesztette: VINIKOR 2005. 08. 08. 19:18 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó