HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 08. 19:34

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 17:06

és semmi nyomát sem láthatja, hogy létezik

Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
20. 

Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
21. 

Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
22. 

Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
23. 

És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.
24. 

Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
25. 

Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
26. 

Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
27. 

Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

#182 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 19:47

Idézet: Omega - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 16:24

...miért kell villámhárító a templomokra? A villám Isten haragja... miért hal meg olyan sok 'ártatlan kisgyerek'? Miért van a mondás, 'Mindig a jók mennek el?' Miért van ekkora gonoszság a Földön, s ebben a gonoszságban miért az szenved, aki nem tehet semmit a mikromilliőjének ápolásán kívül?
Hogy lehet hinni a bizonytalanban, feladva a teljességgel bizonyos földi lét színvonalának növelésére kapott esélyt?

3. 

Mert dicsekszik a gonosz az ő lelkének kivánságával, és a fösvény megveti és szidja az Urat.
4. 

A gonosz az ő haragos kevélységében senkit sem tudakoz; nincs Isten, ez minden gondolatja.
5. 

Szerencsések az ő útai minden időben; messze vannak tőle ítéleteid, elfújja minden ellenségét.
6. 

Azt mondja szívében: Nem rendülök meg soha örökké, mert nem esem bajba.
7. 

Szája telve átkozódással, csalárdsággal és erőszakossággal; nyelve alatt hamisság és álnokság.

Nagyjából ezért, hogy Isten nyílvánosan megmutassa, nélküle nincs békesség.
Szerinted Isten igaz gyermekei pénzre és hatalomra vágynak és arra, hogy a földi javakban dúskáljanak?

1. 

Dávid zsoltára, mikor a Júda pusztájában volt.
2. 

Isten! én Istenem vagy te, jó reggel kereslek téged; téged szomjúhoz lelkem, téged sóvárog testem a kiaszott, elepedt földön, a melynek nincs vize;
3. 

Hogy láthassalak téged a szent helyen, szemlélvén a te hatalmadat és dicsőségedet.
4. 

Hiszen a te kegyelmed jobb az életnél: az én ajakim hadd dicsérjenek téged.
5. 

Áldanálak ezért életem fogytáig; a te nevedben emelném fel kezeimet.
6. 

Mintha zsírral és kövérséggel telnék meg lelkem, mikor víg ajakkal dicsérhet téged az én szájam!

Ettől függetlenül Isten gyermekei rengeteg áldásban részesülnek, amit nem maguknak és a saját képességeiknek tudnak be.

Gondolj bele, hogy Ábrahám, akinek hatalmas vagyona volt apja mellett, elhagyta az apja házát és elvándorolt a sajátjaival a pusztába, mert Isten megígérte neki, hogy nekiadja Kánaán földjét.
Saját magamat ismerve én inkább apám mellett maradtam volna, ahol már eleve hatalmas vagyonom volt. Minek menjek kelyhet keresni, amikor már van?

Speciel most nem a hívőkről beszéltem, akik képmutatóan hányják a kereszteket és utána hazamenvén szidják a szomszédot, hogy milyen mocsok ember.

Szerkesztette: guga 2004. 08. 08. 19:49 -kor

#183 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 19:58

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 20:34

Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
20.    

Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
21.    

Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
22.    

Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
23.    

És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.
24.    

Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
25.    

Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
26.    

Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
27.    

Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

találkoztál már Jézussal, guga?
Ha úgy véled, nem lehet megcsinálni, ne gátold azt, aki éppen csinálja.

#184 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 20:16

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 20:58

találkoztál már Jézussal, guga?

Testileg nem, de lélekben már igen.

Ha valamelyik távoli hozzátartozód, aki számodra fontos és ír neked egy levelet. Ugyan testileg nem talákozol vele, de amit írt azt nyitott szívvel és bizalommal fogadod s ha valamit kér tőled, hogy légyszíves erre és erre figyelj vagy ezt és ezt tedd, akkor bizton megteszed.

Jézus nem azért jött el erre a földre, hogy mindenkivel találkozzon testileg és a testünket megmentse.

Jézus nem teremtmény, hanem örökké való lélek, Isten fia, Isten általa teremtette a földet és az embert is, és nekiadta. Minden emberi test és lélek az Ő tulajdona. Maga az egész föld az összes anyagával, a csempéd a fürdőszobában, a táskád, a vga kártyád, az autód, mert minden ebből a megteremtett földből származik.

Akaratodtól függetlenül megszülettél és akaratodtól függetlenül meg is halsz, tőled függetlenül dobog a szíved és lélegzel.

S egyszer halálod után, az akaratodtól függetlenül előszólítják a lelked.

Szerkesztette: guga 2004. 08. 08. 20:21 -kor

#185 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 20:19

akkor most komoly leszek.

az a véleményem a vallásról, hogy az egy másik világnézet, mint az enyém. nem tudom, hogy jobb vagy rosszabb-e hosszú távon, mint az ateizmus, sőt elhiszem, hogy a vallásos emberek jól érzik magukat, de én úgy nem szeretnék élni.

Szerkesztette: one 2004. 08. 08. 20:19 -kor

#186 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 20:22

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 21:19

de én úgy nem szeretnék élni.

Erre nem is kényszerít senki, aki meg Isten nevében fenyeget, hogy térj meg vagy a pokolra jutsz, az előtted fog sétálni oda, ha egyáltalán ez a sorsod.

#187 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 08. 20:24

Lassan at lehetne nevezni a topikot "Guga misszionarius iget hirdet" cimre :Đ

Szerkesztette: nyunyu 2004. 08. 08. 20:26 -kor

#188 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 20:28

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 21:22

Erre nem is kényszerít senki, aki meg Isten nevében fenyeget, hogy térj meg vagy a pokolra jutsz, az előtted fog sétálni oda, ha egyáltalán ez a sorsod.

nem kell ahhoz fenyegetni, hogy terjedjen a hit. nagyon sok szempontból olyan, mint egy vírus, de most nincs kedvem felsorolni őket.

#189 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 20:32

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 21:24

Lassan at lehetne nevezni a topikot "Guga misszionarius iget hirdet" cimre :Đ

Ha kérdeznek válaszolok, de távol áll tőlem, hogy az ajtókon kopogtassak és az utcán gitározva meg hallelújázva leszólítsak embereket és megvetően nézzek rájuk ha nem állnak meg.

Csak annyi, hogy ez rólam szól. Nekem ez vált be, ettől működik az én és családom élete. Van még sok ember, aki ugyanezt elmondhatja magáról és még lesz is, amíg a föld kerek.

S természetesen lesz és volt olyan, aki erre oda sem figyel vagy éppen minden követ megmozgat, hogy egy ilyennek keresztbe tegyen.

Ez a topik arról szól, hogy a felszínre kerüljön az emberek gondolata erről.
Nem közömbös téma, mert a béke városában Jeruzsálemben a mai napig halomra gyilkolják egymást Izmáel és Izsák leszármazottai, hogy ki-ki a maga igazát és hitét juttassa érvényre.

Pedig valójában nem erről szól.

#190 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 20:54

Idézet: Omega - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 18:15

Közhely. Jó és jó, rossz és rossz között is van különbség...

Na ja, de ha a legnagyobb probléma az lenne, hogy fáj a fogad, akkor kicsit másképp értékelnéd azt, hogy például benne vagy egy működő kapcsolatban, stb. Örülj, hogy ilyen széles skálát tudsz átfogni érzelmekkel jó és rossz terén.

Nem értem, hogy ezen mi nem világos :think:
while (!sleep) sheep++;

#191 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:03

szerintem a "jó" és a "rossz" fogalmak önmagukban sajnos értelmetlenek.

Szerkesztette: one 2004. 08. 08. 21:07 -kor

#192 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:19

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:03

szerintem a "jó" és a "rossz" fogalmak önmagukban sajnos értelmetlenek.

De azért minden nap, minden percében döntést hozol, hogy számodra az adott szituációban mi jó és mi rossz. Önmagad bevallása szerint értelmetlenül.

#193 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:20

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:19

De azért minden nap, minden percében döntést hozol, hogy számodra az adott szituációban mi jó és mi rossz. Önmagad bevallása szerint értelmetlenül.

Szerintem arra gondolt a kolléga, hogy egymás nélkül értelmetlen a két fogalom. És igaza van...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#194 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:22

Idézet: guga - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:19

De azért minden nap, minden percében döntést hozol, hogy számodra az adott szituációban mi jó és mi rossz.

...

Utólag nem fogod soha megtudni, mi lett volna, ha akkor másképp döntesz. Lehet, hogy jobb, lehet, hogy még jobb.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#195 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:25

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:20

Szerintem arra gondolt a kolléga, hogy egymás nélkül értelmetlen a két fogalom. És igaza van...

Ha erre gondolt, akkor viszont egyetértünk vele.
while (!sleep) sheep++;

#196 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:29

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:25

Ha erre gondolt, akkor viszont egyetértünk vele.

hááááát, nem teljesen így értettem, viszont szerintem ti is tök máshogy értitek azt, hogy "egymás nélkül" :D.

#197 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:31

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:29

hááááát, nem teljesen így értettem, viszont szerintem ti is tök máshogy értitek azt, hogy "egymás nélkül" :D.

Én a viszonyítás hiányát látom a kijelentésedben.

Ha nincs "jó", honnan tudod, mi a "rossz"?

Ha nincs "rossz", mitől "jó" vmi/vki?

#198 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:34

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:31

Én a viszonyítás hiányát látom a kijelentésedben.

Ha nincs "jó", honnan tudod, mi a "rossz"?

Ha nincs "rossz", mitől "jó" vmi/vki?

és ha most végigolvasod, amit idéztem tőled, világos lesz, hogy semelyik sincs. szerintem nem lehet senkiről azt mondani, hogy ő "jó", de azt sem, hogy "rossz". gondolhatom úgy is, hogy hát persze, mert mindenkiben keveredik a jó és a rossz, de akkor meg a cselekedetekről kéne eldönteni. azokról éppen annyira nem lehet, mint az emberekről, mert végtelen sok szempontból szemlélhetjük őket. tehát a két fogalom nagyon konkrét esetben értelmezhető csak. én így gondolom.

Szerkesztette: one 2004. 08. 08. 21:35 -kor

#199 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:44

Idézet: one - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:34

és ha most végigolvasod, amit idéztem tőled, világos lesz, hogy semelyik sincs. szerintem nem lehet senkiről azt mondani, hogy ő "jó", de azt sem, hogy "rossz". gondolhatom úgy is, hogy hát persze, mert mindenkiben keveredik a jó és a rossz, de akkor meg a cselekedetekről kéne eldönteni. azokról éppen annyira nem lehet, mint az emberekről, mert végtelen sok szempontból szemlélhetjük őket. tehát a két fogalom nagyon konkrét esetben értelmezhető csak. én így gondolom.

Ha nem létezik +/- akkor konkrét esetben hogy értelmezed?

Másrészt meg a jó/rossz létének (nem az eldönthetőségének) tagadása szerintem eléggé megnehezíti ... mit is nehezít meg :? Egyáltalán, ha nincs jó/rossz, akkor minek is próbálunk bármifelé törekedni?
while (!sleep) sheep++;

#200 Felhasználó inaktív   one 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 21:57

Idézet: Emvy - Dátum: 2004. aug. 8., vasárnap - 22:44

Ha nem létezik +/- akkor konkrét esetben hogy értelmezed?

Másrészt meg a jó/rossz létének (nem az eldönthetőségének) tagadása szerintem eléggé megnehezíti ... mit is nehezít meg :? Egyáltalán, ha nincs jó/rossz, akkor minek is próbálunk bármifelé törekedni?

egyrészt én nem mondtam, hogy nem létezik jó és rossz (mint kifejezés). másrészt miért én tudjam, hogy ti miért próbáltok bármifelé törekedni?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.