HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:51

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:34

Nem hinném, hogy bárki itt  közülünk rendelkezik olyan kompentenciával, hogy ezeket felülbírálhassa. Max elhiszi vagy nem. Én fenntartom magamnak a lehetőséget, hogy jobban hiszek dr. Grandpierre Attila csillagásznak, mint itt pl. "gxa nevű fórumozónak". Bocs.

Érdekes hozzáállás egy tudományosan megközelíthető dologban hinni. A kozmológia valóban egy dinamikusan fejlődő területe a fizikának, azonban ez nem jelenti azt, hogy olyan cikkekkel érdemes dobálózni, amikről középiskolás fizikatudással is ordít, hogy hülyeségek vannak bennük. Az igaz azonban, hogy ahhoz hogy a témában elmélyedjen az ember, sok évnyi tanulás szükséges, jómagam is csak két bevezető jellegű kurzus és néhány előadás kapcsán kerültem kapcsolatba a témával.

#2222 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:51

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 5., szombat - 22:25

Isten létezésével kapcsolatban nem vagyok magabiztos. Mindíg is azt mondtam: a ráutaló jelek, pontosabban: a rá nem utaló jelek ismeretében 99%, hogy nem létezik. 1% tévedést fent tartanék.

Hogy ez az 1% milyen hasznos tud lenni, azt el sem  hiszed! ;)

Megtörtént eset. 
Ismerősöm édesanyját nőgyógyászati panaszokkal szállították be a kórházba. Az életkor, a  tünetek és a vizsgálatok tükrében  arra a következtetésre jutottunk magunk közt (szülésznők és orvosok), hogy mindezek egy bizonyos rákbetegség utolsó stádiumára utalnak.  De ilyet kijelenteni  csak a végső bizonyíték, a szövettani vizsgálat eredménye után lehet.
Kb. 1% esélye volt rá, hogy egyéb a baj.  Nos elkészült a szövettan. Az eredmény : egyéb!!!! 

De ez az 1% neki az életet jelentette!!! 

Reméljük,  mások is majd ilyen szerencsések lesznek... ;)

#2223 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:01

Idézet: gxa - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:51

Érdekes hozzáállás egy tudományosan megközelíthető dologban hinni.

Bocs, de ez egy nagyon  döbbenetes  beszólás volt!!! Ugyanis hinni,  az nem azt jelenti, hogy csak vallásban vagy Istenben lehet. Egész életed során ezt csinálod!!! Ha nem hiszel egy dologban, kvázi meg sem valósítod, legyen szó akár a tanulásról, párkapcsolatról stb. 
Az evolúcióban is hiszel  - mégpedig a bizonyított tények alapján!! Hiszen nem voltál ott, nem láttad, nem tudtad a folymatot követni. Ezért elhiszed, amit a tudósok, biológusok errő állítanak.
Ez ugyanolyan olyan hit !!! 

Olvass utána lécci, lécci, pls.  ;)  Utána dumcsizunk  még róla.  ;)

#2224 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:02

Visszatérve a sátánistákra, találtam egy érdekes interjút:
"Az igazi sátánista közösségek titkosak, tagjaik olyanok, akikről ezt aztán soha senki nem feltételezné. Árnyékban maradnak, várják az ő idejük eljöttét. Mint a ragadozók. És akkor persze ott vannak a fiatal, divatsátánisták, akik vagy azért lépnek be, mert vagánykodni akarnak, vagy mert jobb nincs...
Ami a sátánista társadalmat illeti, vezetők, fejesek – mint minden közösségben – itt is vannak. Valakitől azt hallottam, leggyorsabban meggazdagodni úgy lehet, ha vallást alapítasz. A szekták manapság úgy bukkannak elő, mint eső után a gombák. S az alapítók mindig meggazdagodnak... Tehát ebből karriert is lehet csinálni, de persze már ezek is a divat-sátánisták kategóriájába tartoznak."
Tovább...

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 06. 19:09 -kor

#2225 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:07

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:01

Bocs, de ez egy nagyon  döbbenetes  beszólás volt!!! Ugyanis hinni,  az nem azt jelenti, hogy csak vallásban vagy Istenben lehet. Egész életed során ezt csinálod!!! Ha nem hiszel egy dologban, kvázi meg sem valósítod, legyen szó akár a tanulásról, párkapcsolatról stb. 
Az evolúcióban is hiszel  - mégpedig a bizonyított tények alapján!! Hiszen nem voltál ott, nem láttad, nem tudtad a folymatot követni. Ezért elhiszed, amit a tudósok, biológusok errő állítanak.

:up:

#2226 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:18

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:57

(Jel 20,14.) A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
Az örök kárhozat. Eredetileg nekik, a sátánnak és szolgáinak lett elkészítve.
A lényege: örökre elválasztva Isten jelenlététől.

"Eredetileg". Utána jött a "B terv"...  :Đ Bocs, nem birtam kihagyni. (Ha már választ arra a postomra sem kaptam)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2227 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:19

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:01

Azért a tudományos tények elfogadását ne mossuk már össze a vallásos hittel!
Az a különbség a két dolog között, hogy kész vagy-e revideálni az álláspontodat, hogy ha az szükséges, és pont ezt nem látom a reakciódon. Találtál egy cikket a neten valahol, ami megerősíti az álláspontodat, csak éppen elemi tévedések vannak benne. Ha mutatsz olyat, amelyiket komolyan lehet venni, akkor azt kíváncsian várom, akár magánban is.
A saját életemben folyó dolgokban meg végképp nem látom, hogy miért kéne hinnem. Pl. alapvetően az ember azért tanul, mert az szükséges, és később több értelemben is jól jöhet. Miért kell itt hinni bármiben is?  :confused:

#2228 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:20

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:02

.... Valakitől azt hallottam, leggyorsabban meggazdagodni úgy lehet, ha vallást alapítasz. A szekták manapság úgy bukkannak elő, mint eső után a gombák. S az alapítók mindig meggazdagodnak...

Elég frivol ezt olvasni egy hitgyülistől... ;)

(Nem megsértődni ez is tréfa volt)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2229 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:24

Idézet: Atti - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 10:51

Az, hogy az Ősrobbanás esetleg nem úgy történt, ahogy eddig elképzelték, mennyiben befolyásolja az evolúciót?  :think: 
És az, hogy az Ősrobbanás előtt volt élet, mennyiben bizonyítja a Biblia igazát?

Csak olyan mértékben, hogy az evolucionisták  kiindulópontja/hitvallása  az Ősrobbanás elmélet volt, ill. az, hogy  ezelőtt nem létezett élet…
És nem az Ősrobbanás előtti élet bizonyítja a Biblia igazát, hanem pont fordítva:  a Biblia bizonyítja, hogy az Ősrobbanás előtt volt élet…

Idézet

A csillagászok milliárd évekkel ezelőtt történt eseményket próbálnak rekonstruálni, ráadásul olyan eseményket, amik nem biztos hogy a mostani ismereteinkkel egyáltalán megmagyarázható.

A többi meglátásod jogos, és logikus,  éppen ezért ajánlanék figyelmedbe egy könyvet…(persze csak ha érdekel, ugyanis sokkal tudományosabban megközelíti, mint ahogy én azt el tudnám  mondani…)

Dr. W.J. Ouweneel : Teremtés vagy evolúció …

Dr. Ouweneel természettudós, a Creation Research Societynak (Teremtéskutató Társaság) a tagja . E társaság több mint 700 tudósból áll, biológusok, kémikusok, fizikusok, doktorok , professzorok, tagja többek között a híres John N. Moore  professzor is.

De ha visszamész a történelemben akkor olvasd el Faraday, Maxwell, Lord Kelvin, Louis Pasteur „ tudományait” kutatásait és eredményeit, talán őket jobban ismered, és  ezért nekik hiszel, -  szóval ők mind-mind meggyőződéssel hittek a teremtéselméletben és energikusan küzdöttek Lamarck és Darwin tért nyerő evolucionizmusa ellen….

Idézet

A Föld sem lesz örök életű...

Nem bizony… de nem a világ vége közeledik, hanem a világkorszak (görög eredetiben aion), azaz a bibliai korszak vége. Mert az ugyanis még nem fejeződött be. Ez a korszak J.K. visszajövetelével ér majd véget. És ezzel valóban Új korszak fog elkezdődni.

Idézet

Tehát egyedül Ádámban volt meg az Isteni lehellet(lélek), azóta ez osztódik? Mostanra eléggé elaprózódhatott, 6 milliárd embernél, vagy csak a keresztények számítanak?

Isten életet lehelt  Ádámba.  Csak az első embernek volt ilyenformán szüksége a lélekre, ahogy azt Isten belé helyezte.  Ezt természetes szinten tovább örökítette az utódokba. Mindenkibe.

(A lélek a lélegzet szóból származik, ez nem véletlen. Respiratorikus funkciója van. Ha valaki meghal, azt mondják: kiment belőle a lélek, ez  szó szerint és átvitt értelemben is igaz. (nem  lélegzik)
Ami miatt különbözik a lélek a szellemtől.: a  lélek (respiratorikus)  éltetfunkció is  egyben, a szellem viszont a tudat ill. értelem síkján működik. Intelligensebb, mint  a lélek.  Amíg valakinek  a szellemi állapota mérhető, addig  a lélek az rejtve marad, és csak abban nyilvánul meg, hogy teszi a maga életfunkcióját, ha eltávozik a testből, azt rögtön észre vesszük, mert meghal az ember.  Amúgy a lélek és a  szív  összefüggő dolgok,  mind fizikai, mind átvitt értelemben. Ha a szívműködés leáll, megszűnik a légzés és ez fordítva is igaz.
És abban az értelemben is igaz, hogy ha valaki jószívű, akkor azt úgy nevezik, hogy jó a lelke…)
Érdekes dolgok… :)

Idézet

És ha már az ember porból lett, akkor mi ez a kavarás a májjal, léppel, vesével, aggyal, honnan lettek ezek és minek?

Az ember porból lett és porrá lesz.  Nehéz ezzel szembesülni. Pedig a temetőben lévő sok-sok por erről tanúskodik.  ;)

Ui..  egy másik kérdésedre reflektálva: Noé minden élőlényből két ellentétes neműt vitt. 

#2230 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:25

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:41

Ezzel csak egy gond van, pont olyan választási lehetőség, mint amit a rabló kínál: pénzt vagy életet.

Jó reggelt.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2231 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:29

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:20

Elég frivol ezt olvasni egy hitgyülistől... ;)

(Nem megsértődni ez is tréfa volt)

Már megbocsáss, de ezt nem egy hitgyülis mondta, hanem egy volt sátánista. Na de mind1, már kezdem jól venni a poénokat!  :D  :Đ

#2232 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:31

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:25

Jó reggelt.

vagy: élet v. halál ?! két út...

#2233 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:34

Komoly kétségeim kezdenek lenni a családod megfelelő Basic-ellátottságával kapcsolatban...

#2234 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:36

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:25

Oksa, értem én, csak olyan lesajnálós volt, különösen PPéter.

A topicot sajnáljuk. Körülbelül 800 posttal ezelőtt, amikor feldobtam a zárás lehetőségét, azt az ígéretet kaptam, hogy nem lesz térítés és nem a HGY-ről (akármilyen kontextusban) fog szólni a polémia. Akkor is jó pár száz post arra ment el. Ehhez képest...

#2235 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:36

A topicot sajnáljuk. Körülbelül 800 posttal ezelőtt, amikor feldobtam a zárás lehetőségét, azt az ígéretet kaptam, hogy nem lesz térítés és nem a HGY-ről (akármilyen kontextusban) fog szólni a polémia. Akkor is jó pár száz post arra ment el. Ehhez képest...

Ööööö és ezzel mi mit tudunk csinálni? Legfeljebb helyteleníteni (lásd pl az én postjaimat).. Ez olyan volt Carmaged, minth a rendőr azt mondta volna hogy "sajnálom a közlekedést mert megígérte egy autós, hogy nem töri össze a többieket aztán mégis..."  :rolleyes:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2236 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:42

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:05

Gugli nélkül:

Én úgy tudom, inkább a kemény rokkerekhez jobban köthető, mint a pankokhoz. A klaszikus pankok inkabb szélsőbaloldali eszmékben hisznek. (Anarchizmus, minden tekitély és hagyomány elvetése stb.)

Ők Luciferben, a bukott angyalban hisznek. Jelük  a fordított kereszt, a pentagram és a sátán száma a 666. Fekete mise, halálkultusz, állatáldozatok, feket mágia. Kb ennyi ami így hirtelen az eszembe jut.

Ez az irányzat inkább a '90-es évek elején volt jobban elterjedve nálunk. Mostanában nem nagyon lehet hallani róluk.

Azok a vasárnapi sátánisták. :)

A sátán egyháza Anton Szandor LaVey nevéhez fűződik és komplex ideológia áll mögötte. Szerintem rengeteg értékes gondolatot is hordoz magában.
A Scythe.hu nagyon korrekt magyar oldal volt róla, sajnos most valamiért szünetel.

> Church of Satan <
> Wikipedia <

Javasolnék mindenkinek egy kis pihenést, mert ez minden csak nem tartalmas eszmecsere.
Ha valaki (szerinted) hülyeséget mond, nem kell rá reagálni és kész.
Wherever you go, go with all your heart.

#2237 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:43

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:39

Ööööö és ezzel mi mit tudunk csinálni? Legfeljebb helyteleníteni (lásd pl az én postjaimat).. Ez olyan volt Carmaged, minth a rendőr azt mondta volna hogy "sajnálom a közlekedést mert megígérte egy autós, hogy nem töri össze a többieket aztán mégis..."  :rolleyes:

Khm, csak hogy ez egy jól működő útkereszteződés volt (bocs a képzavarért :Đ) korábban...

#2238 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:43

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:42

Azok a vasárnapi sátánisták. :)

A sátán egyháza Anton Szandor LaVey nevéhez fűződik és komplex ideológia áll mögötte. Szerintem rengeteg értékes gondolatot is hordoz magában.
A Scythe.hu nagyon korrekt magyar oldal volt róla, sajnos most valamiért szünetel.

> Church of Satan <
> Wikipedia <

Javasolnék mindenkinek egy kis pihenést, mert ez minden csak nem tartalmas eszmecsere.
Ha valaki (szerinted) hülyeséget mond, nem kell rá reagálni és kész.

Erre gondoltam én is. És egyszer meg is akartam nézni az említett oldalt, de szünetel..
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2239 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:36

Akkor lenne szó a HGY-ről, ha konkrétan arról írogatnánk mi történik ott.
Amúgy mindig mások írják hogy a HGY így, meg úgy.
Pedig most már láthatjátok, <az előző oldalon> hogy van egy pár egyház M.O. -on, azokkal is lehetne foglalkozni, hogy mi a helyük, szerepük a társadalomban.
Sztem. meg át lehetne írni a topic címét - nem pedig egyből lakatolni -, mert nagyon látogatott és egy szuper életben lévő topic! Én nagyon szeretem.
Nem térítünk, hanem válaszolunk, véleményeket fogalmazunk meg, úgy hogy közben maximálisan tiszteletben tartjuk mások hitét, meggyőződését.

#2240 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 19:47

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 20:39

Dorien megadta a választ. ;)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.