HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:38

Idézet: gxa - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:31

Nekem mindegy, hogy hogyan hívod...

Nem kötelező, de a vallás az emberi psziché egy érdekes része, szóval követni fogom a topicot ezután is.

Az jó, ha követed.
Nem a pszihé egy része - hanem életvitel -, meggyőződés, amit cselekedetek is követnek.

#2182 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:42

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:52

Namármost az ateistáknak mondanám, minden vallásos ember "védelmében":

Azt amit ti olyan nehezen bírtok elfogadni, nevezetesen a vallást azért hívják így mert nagyrészt (ritka a kivétel, de azért van) nem bebizonyítható dolgokon alapszik. Lehet, hogy a bibliának vannak történetileg bizonyítható részei, de attól még lehet hogy az egész egy "összerakott" dolog, és a keresztényeknek nem lesz igazuk. Hiába vannak a reinkarnációnak elképesztő közvetet bizonyítékai, attól még lehet hogy a buddhisták útja nem létezik. De ettől még nem hiszem, hogy ha valamelyik dolog be is bizonyosodna ezek tükrében egy vallásos ember megbánná azt, hogy hívő volt. Általában csak jobb ember lesz valakiből ha hívővé válik. Ha valaki fanatikus, bigott, erőszakos vagy hitbuzgó lesz az az ő saját emberi hibája és nem a vallásé. Az eszme nem felelős a követőiért ha azok maguktól hülyülnek meg.

Ha eltekintünk ettől a "hiszek" témától és azt vizsgáljuk meg, hogy egy hívő templomba/zsinagógába/stb jár és ott a vallásának megfelelő "gyakorlatokat végez" akkor pdig azt kell mondanom, hogy semmivel sem mókásabb ez mint mondjuk egy gömb alakú gumigolyót egy kör alakú gyűrűbe dobálni, vagy éppen számítógépen játszani. Miért is lenne az.  ;)

Ez így nagyon rendben van. De.

Ne én legyek már a idézőjelben a "hülye", az "untermensch" azért mert egy százszor kézenfekfőbb, bizonyítottabb dolgokban "hiszek", illetva tartok nagyon valószínűnek. (Ösrobbanás, evolúció, halandóság).

Én inkább úgy mondanám: a vallás megmutatja, hogy ki milyen ember valójában.

Másrészt nem is lenne gond ezzel, ha tényleg az egész a magánszférában maradna. Ha a jehovák nem éreznék úgy, hogy minden házba be kell csöngetniük, ha a gyülisek többsége nem érezné úgy, hogy le kéne halászniuk minden útjukba kerülő embert és így tovább.
Aki hinni akar az keresse meg azt amiben hinni akar.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2183 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:46

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:36

Én személy szerint sajnálni fogom ezeket az embereket - csak azt ne mondják -, hogy ők ezt nem hallották, mert itt szajkózzuk!

Talán azért nem hallják, mert szajkózzátok... ;)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2184 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:46

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:36

Konkrétan: minden ember meg fogja vallani, hogy igen Jézus Krisztus az Úr!

Kivéve aki még előtte lelép a nirvánába :) :nevet:

Ne térítsünk! :rolleyes:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2185 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:48

Mi az az örök kárhozat? Komolyan kérdezem!
(Csak hogy tudjam mire készüljek.... :Đ )

#2186 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:48

Idézet

százszor kézenfekfőbb, bizonyítottabb dolgokban "hiszek", illetva tartok nagyon valószínűnek. (Ösrobbanás, evolúció, halandóság).

Eggyáltalán nem bizonyítottabb, mint a teremtés.
Amúgy a hit lényege a nem látott dolgokban való meggyőződés.

Idézet

Én inkább úgy mondanám: a vallás megmutatja, hogy ki milyen ember valójában.

Ez szerintem hülyeség, de tiszteletben tartom ha te ezt gondolod!

Idézet

Ha a jehovák nem éreznék úgy, hogy minden házba be kell csöngetniük

Ezzel mi sem értünk eggyet.

Idézet

a gyülisek többsége nem érezné úgy, hogy le kéne halászniuk minden útjukba kerülő embert

Ez meg határozottan nem igaz, de ha meg nem hirdetjük az örömhírt és kezünket dörzsölgetve örülünk a bűnösök elkárhozásának, akkor minek tértünk meg?

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 06. 17:49 -kor

#2187 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:56

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:48

Ez meg határozottan nem igaz, de ha meg nem hirdetjük az örömhírt és kezünket dörzsölgetve örülünk a bűnösök elkárhozásának, akkor minek tértünk meg?

Megértem kiemelés nélkül is... ;)

Például: úgy éltek, hogy tetteitek, életviteletek alapján érezzék úgy az emberek, hogy jó lenne hozzátok tartozni. (Tudom, hogy a Biblia nem ezt írja)

Szvsz. térítéssel több embert riasztotok el, mint amennyit megnyertek.

#2188 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:57

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:48

Mi az az örök kárhozat? Komolyan kérdezem!
(Csak hogy tudjam mire készüljek.... :Đ )

(Jel 20,14.) A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
Az örök kárhozat. Eredetileg nekik, a sátánnak és szolgáinak lett elkészítve.
A lényege: örökre elválasztva Isten jelenlététől.

#2189 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 17:59

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:57

(Jel 20,14.) A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava.
...

Aha. Itt lett feltalálva a hamvasztás. :cool:

#2190 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:02

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:57

Sóval isten bizniszel a legnagyobb ellenfelével. Aki nem csinálja azt amit mond, azt önként dobja oda annak akitől a legjobban óvott.. értem..

#2191 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:03

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 17:56

Megértem kiemelés nélkül is... ;)

Például: úgy éltek, hogy tetteitek, életviteletek alapján érezzék úgy az emberek, hogy jó lenne hozzátok tartozni. (Tudom, hogy a Biblia nem ezt írja)

Szvsz. térítéssel több embert riasztotok el, mint amennyit megnyertek.

Nem azt akarjuk hogy hozzánk tartozz, hanem azt hogy Istenhez!
A térítés rossz szó rá. Azt értsd meg, ha nem mondjuk el honnét tudnák?
Amúgy meg mi nem tudunk egy embert sem "megtéríteni", ha Isten kijelenti magát, akkor hisz a szivében. Mondani akkor is kell: mert a hit hallásból van. Isten igéjének a hallgatásából.
Sztem. pont ezért nem fog itt senki megtérni, arra amiket írok/írunk, mert az olvasás sokszor csak háborúságot, félreértéseket/félreértelmezéseket okozhat.
Nem is ezért írok!  ;)

#2192 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:05

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:23

Megint elkezdtünk értelmetlen dologról vitázni, én közbevágnék egy kérdést hátha nem csak engem érdekel a dolog:

Ki mit tud a sátánistákról? Mert ugye régen azokat a pánkokat meg idióta hülyegyerekeket tartották annak, akik "csakazértis buta vagyok" meggondolásból fordított keresztet hordtak, és fordított pentagrammát firkáltak mindenhová.

De ha jól tudom, ez is valami bejegyzett vallás lett és követője is akad.

Kérem a keresztényeket, ne minősítsék őket. Én csak arra lennék kíváncsi mi a fenén is alapul ez a "vallás" és mi a céljuk.

PS: Ha jól tudom a fordított kereszt egy félreértelmezett jelkép, mert (talán) valamelyik  apostolt feszítették meg így...

Gugli nélkül:

Én úgy tudom, inkább a kemény rokkerekhez jobban köthető, mint a pankokhoz. A klaszikus pankok inkabb szélsőbaloldali eszmékben hisznek. (Anarchizmus, minden tekitély és hagyomány elvetése stb.)

Ők Luciferben, a bukott angyalban hisznek. Jelük  a fordított kereszt, a pentagram és a sátán száma a 666. Fekete mise, halálkultusz, állatáldozatok, feket mágia. Kb ennyi ami így hirtelen az eszembe jut.

Ez az irányzat inkább a '90-es évek elején volt jobban elterjedve nálunk. Mostanában nem nagyon lehet hallani róluk.

#2193 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:05

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:02

Sóval isten bizniszel a legnagyobb ellenfelével. Aki nem csinálja azt amit mond, azt önként dobja oda annak akitől a legjobban óvott.. értem..

Nem biznisz, de ha azt teszed amit az ördög (engedetlen volt Istennek), akkor hozzá tartozol a cselekedeteid miatt. Gondolj el egy láncot! Na Jézus azért jött, hogy ezt a láncot elszakítsa!

#2194 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:09

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 19:03

Nem azt akarjuk hogy hozzánk tartozz, hanem azt hogy Istenhez!
A térítés rossz szó rá. Azt értsd meg, ha nem mondjuk el honnét tudnák?
Amúgy meg mi nem tudunk egy embert sem "megtéríteni", ha Isten kijelenti magát, akkor hisz a szivében. Mondani akkor is kell: mert a hit hallásból van. Isten igéjének a hallgatásából.
Sztem. pont ezért nem fog itt senki megtérni, arra amiket írok/írunk, mert az olvasás sokszor csak háborúságot, félreértéseket/félreértelmezéseket okozhat.
Nem is ezért írok!  ;)

Azaz mégis hozzátok, mert csak a ti lajtorjátok az igazi, az összes többi hamis. ;)

#2195 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:10

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:05

Nem biznisz, de ha azt teszed amit az ördög (engedetlen volt Istennek), akkor hozzá tartozol a cselekedeteid miatt. Gondolj el egy láncot! Na Jézus azért jött, hogy ezt a láncot elszakítsa!

De istennek mégis érdeke fenttartani a sátáni helyzetet, mert ha nem így lenne megszüntetné. Vagy mégsem mindenható?  :think:

#2196 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 06. 18:10

:(

#2197 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:11

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:05

Gugli nélkül:

Én úgy tudom, inkább a kemény rokkerekhez jobban köthető, mint a pankokhoz. A klaszikus pankok inkabb szélsőbaloldali eszmékben hisznek. (Anarchizmus, minden tekitély és hagyomány elvetése stb.)

Ők Luciferben, a bukott angyalban hisznek. Jelük  a fordított kereszt, a pentagram és a sátán száma a 666. Fekete mise, halálkultusz, állatáldozatok, feket mágia. Kb ennyi ami így hirtelen az eszembe jut.

Ez az irányzat inkább a '90-es évek elején volt jobban elterjedve nálunk. Mostanában nem nagyon lehet hallani róluk.

Ők az igazi sátánisták szerint: a csőcselék. Az igazi sátánisták valójában öltönyös jól menő üzletemberek. Ők a profik ebben. Ők nem adnak a külsőségekre.
Valójában ők sokkal veszélyesebbek, mint a csápoló rockerek.

#2198 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:12

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:10

De istennek mégis érdeke fenttartani a sátáni helyzetet, mert ha nem így lenne megszüntetné. Vagy mégsem mindenható?  :think:

Bármikor megtehetné, de akkor akik a láncok végén vannak azokat azonnal magával rántaná.

#2199 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:13

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:57

Ott, a tűznek tavában elégek és megsemmisülök, vagy örök szenvedés lesz az osztályrészem?

#2200 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:14

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 18:10

:(

Hidd el, nem kötekedni akarok csak magyarázatot keresek mert nekem nem hihetőek az előző hozzászólások magyarázatai.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.