HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 08. 13:08

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 12:57

Jó, csak mondom, hogy van ilyen is :)

De nem mond  :D  'nyéinnen  :Đ
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2322 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 16:31

Ha már a filmek kerültek terítékre...

Ki milyen vallási filmekről tud, amiket érdemes megnézni? Aki a saját vallása, érdeklődése szemszögéből tudja kommentelni őket normális formában, az tegye meg mindenképpen!

Kezdem én:

Buddhizmus:

Kis Buddha: Sziddharta herceg története a megvilágosodásig. Nagyon profira sikerült, bár inkább történetileg és emberileg mutatja meg a buddhizmust, nem koncentrál a lényegére.

7 év Tibetben: A tibeti buddhizmust mutatja be, különleges környezet, mert Tibetben a buddhizmus magától érthetődő dolog, Tibet mindenkori kormányzója a Dalai Láma. Nyugati szemmel kicsit nehéz megérteni az ottani dolgokat.

Tavasz, nyár, ősz, tél... : A buddhista tanítások emberi vágyakkal ütköző részeit emeli ki. Kissé művészfilm, rambo I-II-II rajongóknak nem ajánlott :) .

Iszlám:

Monsieur Ibrahim és a Korán virágai: A muzulmán vallás életbölcsességeit ecseteli egy zsidó kisfiú és egy muzulmán fűszeres barátságán keresztül. Azt az oldalát mutatja az iszlám tanításoknak, amik a szélsőségesek miatt szinte teljesen láthatatlanok lettek az emberek szeme előtt.

Ér folytatni... ;)

#2323 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 16:57

:offtopic:

Asszem sikerült Didyman-nel is megtalálni  a közös hangot, úgy néz ki,  tudjuk rendezni a nézeteltérésünket, ami csak annyiban tartozik ide, ill  érdekes, hogy bár nagyon nehezemre esett megállni, hogy ne válaszoljak , utólag mégis nagyon örülök, hogy így döntöttem . Sokszor az emberek akaratlanul is félreértik egymást és a  kialakult helyzetről alkotott véleményüket látszólag az ember személyére vetítik rá, aki ettől jogosan vagy nem, de megsértődik/het.

Ezért továbbra is tartom, hogy egymás meggyőződését tartsuk tiszteletben, ez még nem jelenti azt, hogy egyet is kell  érteni vagy el kellene fogadni.  Az ellenérzést kultúrált módon, diplomatikusan  is ki lehet fejezni, szerintem ez is az  intelligencia  függvénye. Sőt ignorálni is lehet, sok esetben 100x hatásosabb...

Részemről  :offtopic: vége 

#2324 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 18:21

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 10:25

Ezt azt hiszem megszerzem én is. Annyit mondanátok róla, hogy mennyivel másabb mint a többi hasonló témájú film? Milyen aspektusból közelíti meg a témát?

Mondjuk úgy, hogy sokkal általánosabb aspektusból, az emberéből. Mert Krisztus is esendő ember volt. Így lehet igazán egy nagyságot kidomborítani. Mert úgy könnyű, ha nincs kisértés, mindegy milyen okból.  ;)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2325 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 19:54

Nazereti Jézus : "kommersz" Krisztus film. Karácsnykor, húsvétkor valamelyik közszolgálati mindíg elnyomja. Szerintem már mindenki látta.

A lator : Olasz vígjáték. A kisstilű vásári mutatványos és csaló, Jézus csodáiban "konkurenciát" lát. Megpróbálja leleplezni a "csalót" és lemásolni a "trükkjeit". Így akaratlanul is végigköveti Jézus életét, kb a kánai mennyegzőtől a megfeszítéséig. Őt is elfogják - mint Jézust - és megfeszítik mellette. Jó film, de senki ne várjon olyasmit, mint  Brajen élete.

Barabás : A másik lator története, akit elengedtek. Élethosszig tartó lelkiismeretfurdalás, majd megtérés. Régen, kb. 8-10 éve láttam

Napfivér, Holdnővér : Assisi Szent Ferenc története Zeffirelli rendezésében. Nagyon szép film. Mindenkinek ajánlom, még megrögzött katolikus-gyűlölőknek is.

Kundum :  A jelenlegi Dalai Lámának az életét, és Tibet katonai megszállását dolgozza fel. Nagyon emberi mivoltában ábrázolja Kundumot, - az embert. (Zsulnak kötelező darab, ha jól emlékszem ezt is Scorsesse rendezte.)

*szerk, ami eszembe jutott még.

Szerkesztette: Fanatic 2006. 08. 08. 20:06 -kor

"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2326 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 08. 21:26

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 18:21

Mondjuk úgy, hogy sokkal általánosabb aspektusból, az emberéből. Mert Krisztus is esendő ember volt. Így lehet igazán egy nagyságot kidomborítani. Mert úgy könnyű, ha nincs kisértés, mindegy milyen okból.  ;)

Szerinted Jézus esendő volt?
A válasz: igen, ugyanolyan ember volt, mint mi annyi különbséggel (és ez elég nagy), hogy Ő teljesen Szent volt, mert Isten természetét hordozta és soha nem követett el bűnt, de ettől függetlenül (az emberi test miatt) Ő ugyanúgy megéhezett, megszomjazott, melege volt stb. és a Sátán nagyon is megkisértette Őt, sőtt ez volt csak ám a kisértés!

"Jézus pedig Szent Szellemmel megtelve eljött a Jordántól, és a Szellem arra késztette, hogy a sivatagba menjen, ahol a Rágalmazó negyven napon át próbára tette. Nem is evett semmit azokban a napokban, de azok elmúltával megéhezett. A Sátán pedig azt mondta neki:
- Ha Isten Fia vagy, mondd ennek a kőnek, hogy változzon kenyérré! Jézus azonban ezt felelte:
- Meg van írva: "Nemcsak kenyérrel él majd az ember, hanem Isten minden szaván!"
Fel is vitte őt, és egy pillanat alatt megmutatta neki a lakott világ összes országát, majd ezt mondta neki a Rágalmazó:
- Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert átadták nekem, és annak adom, akinek akarom! Ha tehát imádsz engem, mind a tiéd lesz!
De Jézus így felelt neki:
- Meg van írva: "Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak Őt szolgáld!"
Elvitte őt Jeruzsálembe is, odaállította a Templom tetőpárkányára, és azt mondta neki:
- Ha Isten Fia vagy, vesd le magad innen, mert meg van írva: "Angyalainak megparancsolja felőled, hogy őrizzenek meg",  és: "kezükben fognak vinni, hogy soha ne üsd kőbe a lábad"!
De Jézus így válaszolt neki:
- Megmondatott: "Ne tedd próbára az Urat, a te Istenedet!"
Erre a Rágalmazó, mivel elvégezte az összes próbatételt, egy bizonyos időre távol maradt tőle."

(Lukács Evangéliuma 4. fejezet, Szent Pál Akadémia új fordítása)

...ez minden volt csak könnyű nem - és te erre azt írtad -, hogy nem volt kisértés...

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 08. 21:28 -kor

#2327 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 21:40

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 19:54

Nazereti Jézus : "kommersz" Krisztus film. Karácsnykor, húsvétkor valamelyik közszolgálati mindíg elnyomja. Szerintem már mindenki látta.

A lator : Olasz vígjáték. A kisstilű vásári mutatványos és csaló, Jézus csodáiban "konkurenciát" lát. Megpróbálja leleplezni a "csalót" és lemásolni a "trükkjeit". Így akaratlanul is végigköveti Jézus életét, kb a kánai mennyegzőtől a megfeszítéséig. Őt is elfogják - mint Jézust - és megfeszítik mellette. Jó film, de senki ne várjon olyasmit, mint  Brajen élete.

Barabás : A másik lator története, akit elengedtek. Élethosszig tartó lelkiismeretfurdalás, majd megtérés. Régen, kb. 8-10 éve láttam

Napfivér, Holdnővér : Assisi Szent Ferenc története Zeffirelli rendezésében. Nagyon szép film. Mindenkinek ajánlom, még megrögzött katolikus-gyűlölőknek is.

Kundum :  A jelenlegi Dalai Lámának az életét, és Tibet katonai megszállását dolgozza fel. Nagyon emberi mivoltában ábrázolja Kundumot, - az embert. (Zsulnak kötelező darab, ha jól emlékszem ezt is Scorsesse rendezte.)

*szerk, ami eszembe jutott még.

Kifejezetten nem szeretem a Jézus filmeket, általában nem hitelesek.
Tele vannak nyilvánvaló teológiai hibákkal téves információkkal, belemagyarázásokkal.
Én nagyon szeretem a katolikus testvéreket (ők is emberek) - a katolicizmust viszont nem.
Éppen ezért nem vagyok kiváncsi a propaganda filmjükre, amin nem ábrázolják Krisztust hitelesen, sőt félrevezetik az embereket és hazugságokkal árasztják el.
Jézus kisfiú-korában halakat támasztott föl...  :omg:
Ez az én magánvéleményem. Engedtesség meg nekem...

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 08. 21:42 -kor

#2328 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 22:14

:omg:

Basic ez már tényleg gáz... Pedig nekem elég magas az ingerküszöböm.

Nézd őket úgy, mint művészeti alkotásokat.  A Nazaretiben kifejezetten hitelesen ábrázolják, úgyhogy nem tudom miről beszélsz. A rendezőnek nyilván - a hitelesség kedvért - meg kellett teremteni az akkori Betlehemet stb... Szükség volt átvezető cselekményekre is, vagy te csak elszavaltatnád pl. Máté evangéliumát? Nem menj rendezőnek... ;)

A megkisértés meg minden, csak nem propangandafilm. Több országban betiltották, nálunk is levette a TV2 a műsoráról a katolikusok nyomására. A Passio dettó.

A Napfivér egy szent ember életét igyekszik bemutatni, ha nem hiszel a szentekben, akkor nézd úgy, mint egy nagyon szép filmet.

A lator és a Brajen pedig vígjáték. Kéretik úgy is kezelni.

A Barabás egyszerű megtérés-film. Semmit nem tesz hozzá és nem is vesz el a krisztus-képből, különösen, hogy Barabásról szól...

Propagandafilm, bahhh

Ember, már megint miről beszélsz? Nem láttam, de utálom az biztos... :reklamacio:
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2329 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 22:34

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 19:54

Külön köszönöm!  :)

A jelenlegi Dalai Láma iránymutatása tartja vissza pillanatnyilag Tibetet az elkeseredés által való vesztükbe rohanástól, ők békésebb emberek annál mint amit mi fel bírnánk fogni, de félő a halálától számított új időszakig (amíg a következő Dalai Láma csak meg tudná közelíteni az Ő bölcsességét) sajnos nagy a sansza, hogy a Tibetben élők a vesztükbe rohannak. Mindenképpen beszerzem a filmet, őszintén szólva nem is hallottam még róla.  :think:

Továbbra is kérek mindenkit, ha tud vallási témába vágó filmet ossza meg velünk a címét és tartalmát röviden. Mint a fenti példa mutatja, mindenkinek lehet újat mondani.  :)

#2330 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 22:36

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 23:34

Külön köszönöm!  :)

A jelenlegi Dalai Láma iránymutatása tartja vissza pillanatnyilag Tibetet az elkeseredés által való vesztükbe rohanástól, ők békésebb emberek annál mint amit mi fel bírnánk fogni, de félő a halálától számított új időszakig (amíg a következő Dalai Láma csak meg tudná közelíteni az Ő bölcsességét) sajnos nagy a sansza, hogy a Tibetben élők a vesztükbe rohannak. Mindenképpen beszerzem a filmet, őszintén szólva nem is hallottam még róla.  :think:

Továbbra is kérek mindenkit, ha tud vallási témába vágó filmet ossza meg velünk a címét és tartalmát röviden. Mint a fenti példa mutatja, mindenkinek lehet újat mondani.  :)

Bár nem teljesen komolyan veendő film, de... Dogma? :D

#2331 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 01:07

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 21:26

Szerinted Jézus esendő volt?
A válasz: igen, ugyanolyan ember volt, mint mi annyi különbséggel (és ez elég nagy), hogy Ő teljesen Szent volt, mert Isten természetét hordozta és soha nem követett el bűnt, de ettől függetlenül (az emberi test miatt) Ő ugyanúgy megéhezett, megszomjazott, melege volt stb. és a Sátán nagyon is megkisértette Őt, sőtt ez volt csak ám a kisértés!

Nagyon olyan érzésem van, hogy a lehető leghalványabb elképzelésed sincs - gyakorlati tapasztalatod pedig egyáltalán nem létezik - sem az emberről, sem a kísértésről.

Papírklisék és lózungok megóvnak a döntés és gondolkodás kísértésétől és "bűnétől". Engedtessék meg neked.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2332 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 05:55

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 2:07

Nagyon olyan érzésem van, hogy a lehető leghalványabb elképzelésed sincs - gyakorlati tapasztalatod pedig egyáltalán nem létezik - sem az emberről, sem a kísértésről.

Papírklisék és lózungok megóvnak a döntés és gondolkodás kísértésétől és "bűnétől". Engedtessék meg neked.

Uh, most előrször tudom, hogy miről beszél...  :omg:  :respect:  :cool:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2333 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:07

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 22:36

Bár nem teljesen komolyan veendő film, de... Dogma? :D

Miért, melyik film teljesen komolyan veendő?  :D

Viccet félretéve: A legtöbben bármilyen szélsőségesnek vagy kirívónak ítélt mondandót (legyen az film, könyv vagy akár honlapon lévő cikk) robotaggyal azonnal a perifériára helyeznek, és a saját (amúgy rendkívül megfelelőnek tartott) értékítéletük szerint rámondják, hogy rossz, elítélendő.

Kevesen akarják a lényeget látni, az eléjük tartott görbe tükröt pedig általában pont az nem veszi észre akinek szól.  ;)

#2334 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:12

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 1:07

Rosszak az ézéseid. Szerintem meg neked nincs elképzelésed. Gyakorlati tapasztalatom van, ebben biztos lehetsz.  :smoker:
Nem tudom milyen lózungokról, papírokról beszélsz de sztem. magad se tudod pontosan mint is akartál mondani.  :(

#2335 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:23

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 22:14

:omg:

Basic ez már tényleg gáz... Pedig nekem elég magas az ingerküszöböm.

Nézd őket úgy, mint művészeti alkotásokat.  A Nazaretiben kifejezetten hitelesen ábrázolják, úgyhogy nem tudom miről beszélsz. A rendezőnek nyilván - a hitelesség kedvért - meg kellett teremteni az akkori Betlehemet stb... Szükség volt átvezető cselekményekre is, vagy te csak elszavaltatnád pl. Máté evangéliumát? Nem menj rendezőnek... ;)

A megkisértés meg minden, csak nem propangandafilm. Több országban betiltották, nálunk is levette a TV2 a műsoráról a katolikusok nyomására. A Passio dettó.

A Napfivér egy szent ember életét igyekszik bemutatni, ha nem hiszel a szentekben, akkor nézd úgy, mint egy nagyon szép filmet.

A lator és a Brajen pedig vígjáték. Kéretik úgy is kezelni.

A Barabás egyszerű megtérés-film. Semmit nem tesz hozzá és nem is vesz el a krisztus-képből, különösen, hogy Barabásról szól...

Propagandafilm, bahhh

Ember, már megint miről beszélsz? Nem láttam, de utálom az biztos... :reklamacio:

Persze. Nézhetjük úgy őket, mint egyszerű filmek - bár nekem nehéz elvonatkoztatni, amikor egy film megtörtént eseményeket dolgoz fel, úgy hogy a valóságot elferdíti!
A passiót inkább hagyjuk, hidd el láttam, de minek?! Borzató film, az egész film a szenvedésről szól - amit nem vitatok -, Jézus valóban szenvedett a te meg az én, és az egész világ bűneit magára vette, de az a film csak arról szól és Jézus anyját társmegváltóként ábrázolja, ami nyilvánvaló hazugság és a katolicizmus eggyik alappilére - a bibliában leírtak homlokegyenes ellentéte, de hát Mell Gibson, mint tudjuk katolikus.
Nos, pont ezekért - és ez még csak a jéghegy csúcsa - nem tudom ezeket a filmeket "művészi" értékekként szemlélni, én csak a hazugságáradatot látom benne.
Persze te attól gyönyörködhetsz bennük, mint ateista. Az tuti, hogy ezektől nem fogsz Istenhez közelebb kerülni, ne félj. Tudom, ez nem is célod, úgyhogy: hajrá!  ;)

#2336 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:28

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 8:23

Persze. Nézhetjük úgy őket, mint egyszerű filmek - bár nekem nehéz elvonatkoztatni, amikor egy film megtörtént eseményeket dolgoz fel, úgy hogy a valóságot elferdíti!
A passiót inkább hagyjuk, hidd el láttam, de minek?! Borzató film, az egész film a szenvedésről szól - amit nem vitatok -, Jézus valóban szenvedett a te meg az én, és az egész világ bűneit magára vette, de az a film csak arról szól és Jézus anyját társmegváltóként ábrázolja, ami nyilvánvaló hazugság és a katolicizmus eggyik alappilére - a bibliában leírtak homlokegyenes ellentéte, de hát Mell Gibson, mint tudjuk katolikus.
Nos, pont ezekért - és ez még csak a jéghegy csúcsa - nem tudom ezeket a filmeket "művészi" értékekként szemlélni, én csak a hazugságáradatot látom benne.
Persze te attól gyönyörködhetsz bennük, mint ateista. Az tuti, hogy ezektől nem fogsz Istenhez közelebb kerülni, ne félj. Tudom, ez nem is célod, úgyhogy: hajrá!  ;)

Akkor főleg nehéz értékelni, ha valaki nem tudja elkülöníteni a világtörténelmet és a vallást. Vagy van már valódi bizonyíték arra, hogy Jézus valóban élt? Nem, a Biblia nem bizonyíték.

#2337 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:35

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 23:10

" ...nekem már régen elfogyott, meg az időm is erre a fórumra. nincs értelme ide írni ... "

Akkor most mi van ... ?  :confused:  :think:

#2338 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 07:53

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 8:23

Nézd, mivel szabad akaratunk és képzeletünk van, mindenki szabadon értelmezheti és képezheti le magában Jézust. Minden Jézus leképzés mást tertott fontosnak kiemelni. A Nazareti az áhítatot, a Passio a szenvedést, a Megkisértés pedig Jézus profán, emberi mivoltát.

Már eleve a Bibliában sincs egységes Jézus kép. Ott van ugye Máté, Márk, Lukács - ők a szinoptikusok, és ott van János evangéliuma, ami teljesen más. Hogy csak "a hivatalos" evangéliumkról beszéljünk.

#2339 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:09

Idézet: GTamas - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 7:35

Akkor most mi van ... ?  :confused:  :think:

Légyszives ne offolj, ha nem tudsz érdemben hsz-elni, akkor maradj továbbra is olvasó üzemmódban. Amúgy skh!  :D

#2340 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 08:11

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 7:53

Nézd, mivel szabad akaratunk és képzeletünk van, mindenki szabadon értelmezheti és képezheti le magában Jézust. Minden Jézus leképzés mást tertott fontosnak kiemelni. A Nazareti az áhítatot, a Passio a szenvedést, a Megkisértés pedig Jézus profán, emberi mivoltát.

Már eleve a Bibliában sincs egységes Jézus kép. Ott van ugye Máté, Márk, Lukács - ők a szinoptikusok, és ott van János evangéliuma, ami teljesen más. Hogy csak "a hivatalos" evangéliumkról beszéljünk.

Hú neked tényleg alapvető hiányosságaid vannak. A 4 evangéliumot 4 különböző ember írta le, úgy ahogy ők megélték. Nem zárják ki egymást, hanem inkább kiegészítik, természetesen átfedések azok vannak. Amúgy a Károli fordítás nagyon sok helyen rossz, de ez már más kérédés, nem ide tartozik...

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.