HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 10. 07:54

Láttátok a Mátrixot? Valaki észre vette, hogy ez a film valamilyen formában a megváltást - a szabadítót dolgozza fel, persze teletűzdelve látványos dolgokkal. A buddhista meditációkat, keleti sportokat, keresztény tanokat. Köztudott, hogy az írókat mindenféle vallás foglalkoztatja. Szal. mielőtt dobnátok rám a követ hogy minek raktam ezt ide, gondoljátok át mélyen a film történetét. Az egésznek olyan megváltós szaga van, és van benne mindenféle vallásból 1 pici. A magánvéleményem az hogy inkább antikrisztusi a film, és sosem láttam még a megváltást ilyen durva módon kicsavarva, és összemixelve minden féle vallással, de alapjáraton, mint film jó.  :D

Csatolt fájl:

#2362 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 08:09

Mátrix: Neveket vettek mindenféle helyekről... De az alapelgondolást nagyrészt egy vallásból.  :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2363 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:53

Hát ja: NEO=ONE, vagyis az egy, eggyetlen. Ő játsza a(z) (anti)krisztust. Van itt próféta, Zion városa zion gyerekeivel, akkor ööö Orákulum, kulcsos, jah és van Teremtő is, akinek ha úgy teszi kedve bármikor beavatkozik, ha neki valami nem teccik neki.  :D  Ja, és itt vannak azok a csúnya ügynökök, akik tisztára olyanok mint a démonok! Ott vannak mindenhol, hallanak mindent, és bárkibe bele tudnak bújni, ha úgy tartja kedvük. Ez(ek) a démon(ok) még a teremtőn is felül akarnak kerekedni, tisztára mint Lucifer anno.  :smoker:
Csak akkor most azt nem értem ki is itt a teremtő, és a démonok a teremtőnek segítenek? Huh, ez a film egy nagy vallási-zagyvaság, csúnyán kifacsarva a valóságot. Önmegváltás, keleti tanok, harcművészetek, megállítjuk az idő folyását. Grrr. Különös lelki világuk lehet a Wacskowszki testvéreknek (lehet h. nem jól írtam a nevüket) mindenesetre, ha összevetem egy Zefirelli Jézus-filmel a végeredmény többnyire ua. a sok-sok csúsztatás és hazugság, ami persze tele van tűzdelve az igazság morzsáival, pontosan ez a rossz és megtévesztő bennük.
Mindez az én véleményem. (ezt most már mindig leírom)  :D

#2364 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 10:05

Nem biztos, hogy azért mert nem tudsz mindent értelmezni belőle azért zagyvaság. Példának okáért a "teremtő" itt közelről sem azt jelenti amire te gondolsz. Mara nagyon más megközelítése annak amit ti a gonosznak tartatok. Szegény Neo-ra meg ne oszd rá az antikrisztus szerepét, nem annak szánták.

De a kulcsmondat: "Voltál már úgy, hogy nem tudtad, ébren vagy-e vagy álmodsz?"

#2365 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:02

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 10:05

Nem biztos, hogy azért mert nem tudsz mindent értelmezni belőle azért zagyvaság. Példának okáért a "teremtő" itt közelről sem azt jelenti amire te gondolsz. Mara nagyon más megközelítése annak amit ti a gonosznak tartatok. Szegény Neo-ra meg ne oszd rá az antikrisztus szerepét, nem annak szánták.

ÖÖÖ az antikrisztus ebben az esetben nem az amire te gondolsz, mert Neo itt az ügyeletes jófiú ez tény. Na de mind1 hagyjuk. Kár erről vitázni.  :cool:

#2366 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:30

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:02

ÖÖÖ az antikrisztus ebben az esetben nem az amire te gondolsz, mert Neo itt az ügyeletes jófiú ez tény. Na de mind1 hagyjuk. Kár erről vitázni.  :cool:

Akkor mit jelent? Kiváncsi vagyok :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2367 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:40

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 10:53

[...] Huh, ez a film egy nagy vallási-zagyvaság, csúnyán kifacsarva a valóságot. [...]

Te tudod, hogy mi a valosag?! Hmm... :think:
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#2368 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:51

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 22:07

A bálnalovas (Whale Rider) (2002)

Gyönyörű film  :up:  :)
"Have you tried turning it off and on again?"

#2369 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:04

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 12:49

Hát persze, Neked még nem említette Basic, hogy földön kívüli ... ?  :confused:  :Đ

Ugye hallottad már, hogy az önelégültség az a tiszta, száraz érzés, ami közvetlenül pofáraesés előtt eltölti az ember teljes valóját?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2370 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:04

Idézet: Merlot - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 15:40

Te tudod, hogy mi a valosag?! Hmm... :think:

Mond el, te és akkor megtudjuk!  :cool:

#2371 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:07

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 12:52

És ezt melyik Lúdas Matyiban olvastad?? Látom, megfogadtad a tanácsomat... :up:  :Đ

De ez spec, nem A Mókás oladalak topic... :lol:

Alapvető műveltség rlz... :up:

Ui. Ja és ez :

Valóban. De ez még jócskán kiegészítésre szorul... Azért már határozottan fejlődő tendenciát mutatsz...
Így tovább  :up:

Én ugyan utálok erre hivatkozni, de ha már te nagy garral többször megtetted, olvasd már el (magad)

Idézet

FÓRUMSZABÁLYZAT:

1. A személyeskedés semmilyen formája nem megengedett.

#2372 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:09

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:07

Én ugyan utálok erre hivatkozni, de ha már te nagy garral többször megtetted, olvasd már el (magad)

Igen. És ez vonatkozik rád is.  :smoker:
(meg persze rám is, ez így kerek)
Ehh. Wazee, ha ez számítana már nem lenne itt ember, aki ne személyeskedett volna velem, illetve nem különböztetett volna meg a vallási hovatartozásam miatt.
Még a mod. is leszecskázott!  :D
Kicsit kezeld rugalmasabban a történéseket! Én ezt már megtanultam, ha meg tényleg nincs meg a megfelelő tudás-szinted az nem szégyen, csak akkor tényleg ne szólj hozzá ahoz, amihez nem biztos hogy értesz. Sztem. WH erre gondolt.  :cool:

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 10. 16:20 -kor

#2373 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:15

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:09

Igen. És ez vonatkozik rád is.  :smoker:

Bocsánat, hogy személyedben sértettelek, egy másnak szóló posttal.

#2374 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:17

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 11:05

Idézet

Kultuszfilm volt, méghozzá szó szerint, a kultusz szó vallásos értelmében véve: a beavatottak (megtértek, megigazultak) álltak szemben a szkeptikus hitetlenekkel, amikor a film megvédése, értékelése szóba került.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2375 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:20

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:17

Samott

No és honnan az idézet? ;)

#2376 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:25

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:20

No és honnan az idézet? ;)

Itt az egesz iras: Mátrix - Aggodalmak - de igazabol ez az egy mondat rimelt a temaval...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2377 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:29

Idézet: Samott - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:25

Itt az egesz iras: Mátrix - Aggodalmak - de igazabol ez az egy mondat rimelt a temaval...

Samott

Köszi.

#2378 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 10. 16:35

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:04

Ugye hallottad már, hogy az önelégültség az a tiszta, száraz érzés, ami közvetlenül pofáraesés előtt eltölti az ember teljes valóját?

Sőt, azt is tudom, hogy milyen utána lenni... :(   De az egy másik történet...
Amúgy én nem kívánok  ilyen csúnya dolgot Neked. 

Velem  rossz lóra tettél... Nem vagyok partnered  a kóstolgatásban, egyéb téren még nem bizonyítottál... :(

Inkább próbálj meg a többiek beszélgetésébe bekapcsolódni, amennyiben valóban  a vallás téma  érdekel, és nem pedig  az én személyemnek tulajdonítottad kitüntető figyelmedet.

Zárjuk le eme magasröptű társalgást, nem szeretném beidézgetni, hogy ki kezdte el a másikat otrombán sértegetni... mert azt Te is tudod... Eleinte nem is reagáltam, utána is próbáltam humorosan felfogni, sajnálom, ha nem tetszett, azt hittem humorod azért még van. Csak válasz volt a sértésre. Bocs, ha talált.  :respect: 

Javaslom most már, hogy oldódj fel, és ahelyett, hogy engem bepróbálsz,  nézd meg a Bálnalovas című filmet, biztos fog tetszeni.  :respect:

Kellemes pihenést, üdv.   :) 

Szerkesztette: WhiteHunter 2006. 08. 10. 16:36 -kor

#2379 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:41

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:04

Mond el, te és akkor megtudjuk!  :cool:

Had mondjam el én mire gondolok, melyik lényegesebb jelenet mire emlékeztetett engem. Aztán lehet vele vitatkozni, nem beszélgettem a film alkotóival pontosan mire gondoltak, csak hát néhol annyira egyértelműnek tűnik nekem...

A feltételezés, hogy a világ amelyben élünk nem más mint a tudatunk börtöne elég egyértelműen buddhista filozófiának tűnik. Neo keresése ami nyomasztóvá teszi az életét, nevezetesen a "mi az álom és mi a valóság" a "buddha természetével születettek" sajátossága. Az önkéntelen útkeresés. Miután a "beavatás" megtörténik, Neo képes az elméjét kihasználni, "tudatosan létezni a mátrixban". Ehhez képest mondjuk az első rész végén (amikor lenyomja az ügynököket) a hirtelen rádöbbenés eléggé éles váltás (ez a rádöbbenés szerű felismerés a Zen buddhisták egy sajátos nézete) az álom és a valóság közti útkeresésben. (Mondjuk a filmbe így illett, ez tagadhatatlan).
A teremtő furcsa személyére magyarázat Mára a buddhizmus hmmm hogy mondjam "ellenségképe" (Mára alapvetően nem gonosz, de érdekében áll az embereket a saját világában tartani és a vágyaik által elejét venni az elme, a lélek fejlődésének mielőtt annak igénye mutatkozna a végtelen újászületések körforgásából való kikerülésből. Ő az észlelhető világ tervezője.) Az emberek mátrixból való kiszabadulásának igénye ellen dolgoznik...

A másik film amin lehidaltam az a Csillagok Háborúja 3. rész (az újakból) Na ott aztán élesben nyúltak a buddhizmusból. Nem is nagyon rejtegették, kivették ami tetszett aztán jónapot :Đ

#2380 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:52

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:41

Had mondjam el én mire gondolok, melyik lényegesebb jelenet mire emlékeztetett engem. Aztán lehet vele vitatkozni, nem beszélgettem a film alkotóival pontosan mire gondoltak, csak hát néhol annyira egyértelműnek tűnik nekem...

A feltételezés, hogy a világ amelyben élünk nem más mint a tudatunk börtöne elég egyértelműen buddhista filozófiának tűnik. Neo keresése ami nyomasztóvá teszi az életét, nevezetesen a "mi az álom és mi a valóság" a "buddha természetével születettek" sajátossága. Az önkéntelen útkeresés. Miután a "beavatás" megtörténik, Neo képes az elméjét kihasználni, "tudatosan létezni a mátrixban". Ehhez képest mondjuk az első rész végén (amikor lenyomja az ügynököket) a hirtelen rádöbbenés eléggé éles váltás (ez a rádöbbenés szerű felismerés a Zen buddhisták egy sajátos nézete) az álom és a valóság közti útkeresésben. (Mondjuk a filmbe így illett, ez tagadhatatlan).
A teremtő furcsa személyére magyarázat Mára a buddhizmus hmmm hogy mondjam "ellenségképe" (Mára alapvetően nem gonosz, de érdekében áll az embereket a saját világában tartani és a vágyaik által elejét venni az elme, a lélek fejlődésének mielőtt annak igénye mutatkozna a végtelen újászületések körforgásából való kikerülésből. Ő az észlelhető világ tervezője.) Az emberek mátrixból való kiszabadulásának igénye ellen dolgoznik...

A másik film amin lehidaltam az a Csillagok Háborúja 3. rész (az újakból) Na ott aztán élesben nyúltak a buddhizmusból. Nem is nagyon rejtegették, kivették ami tetszett aztán jónapot :Đ

Bizony-bizony nagyon jól látod, de ezekhez valóban te értesz. Én főképpen azt vettem észre - és hangsúlyoztam ki - amikhez én értek. A csillagok háborúja, hát az inkább a keleti kultúrából merít sztem. bár abba is belezsúfoltak sok vallást. No meg eleve ez a jó és gonosz harca.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.