Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 19:11
Az hogy kinek mi, vagy ki van a szívében azt csak Isten tudja, ill. a gyümölcseiről lehet még látni, mert beszélni-írni lehet sokmindent sőt még meg is lehet játszani (értsd:farizeus) de Istent nem lehet megtéveszteni.
Na ezt itt a fórumon nem lehet megitélni és nem is kell ki gyermek és ki teremtmény. Sok írást félre lehet értelmezni érteni, ill. nem mindenki tudja magát olyan jól kifejezni írásban, mint pl. te.
Ez egy nagyon merész kijelentés volt, sztem.
Érdekes, hogy mindig ebbe a nem látsz bele a szívembe, ne ítélkezz irányba fordul bele minden.
Mondok neked egy merész kijelentést. Jézus meghalt a bűneimeért. Ez egy igaz, merész, bátor és megdönthetetlen kijelentés, amire lehet alapozni. Ha valaki ezt vallja az Isten igazságát hirdeti, mert ez Isten akarata volt, hogy Jézus véráldozata által együtt élhessen a lelkem az öröklétben Istennel, Isten gyermeke, Isten örököse lehessek.
Ez egy merész kijelentés, már csak azért is, mert szembe kell néznem azzal, hogy mindenki szemberöhög.
Jézus viszont nem fog szembe röhögni:
. Lk 12,9
A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, megtagadtatik az Isten angyalai előtt.
Nem tagadom meg Őt és a tettét sem, amit értem tett, legalább én komolyan veszem, nem csak egy szimbólum, bár az emberektől nem fogok itt a földön tisztességet vagy becsületet nyerni, csak Isten előtt, de ezt le is írja előre, hisz az Isten angyalai nem itt a földön mutatkoznak meg.
Igen, Isten belelát a szívedbe, de nem csak belelát, hanem előre meg is mutatta milyen az a Biblia által. Az nem egy szappanopera, amit ha elolvastunk, akkor figyelmen kívül hagyhatjuk és élhetjük az életünket úgy, hogy Isten nevére hivatkozva a saját akaratunknak engedelmeskedünk és a saját gondolatainkat helyezzük előtérbe Isten akarata/gondolatai helyett.
Most a Bibliából idézek, nem máshonnan, elvileg te is ezt tartod az ékkövednek
Idézet
. Mt 12,36
De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
4. 1Pt 4,5
A kik számot adnak majd annak, a ki készen van megítélni élőket és holtakat.
Csak úgy nem beszélhetsz bármit, csak úgy nem írhatsz le bármit, mert arról el is kell számolnod, azt számon kérik a halálod után. Nem szabad úgy tenni, gondolkodni, hogy tudom meghalok, de nem hiszek benne, mert ez egy valós dolog és utána az, aki a tulajdonosa a testednek s lelkednek az számonkéri a tetteidet s a gondolataidat.
Olyankor már nincs olyan, hogy szerintem, a halál sem kérdez soha, nem alkudozik veled és nem kéri ki a véleményedet, úgy ahogy Isten sem. Isten egy Kirány, ha bárki is megveti Őt, vagy felelősségre vonja, hogy milyen Isten az olyan, aki...
Nincs számonkérés, mert Isten teremtő, mi pedig teremtmények vagyunk, ezt nem tudjuk felcserélni.
A mai napig nem értem, hogy miért édesebb és nemesebb Isten létét megtagadni és indokokat felsorolni, miközben meghalunk
Na mindegy, egy a lényeg, amit szó szerint neked szánok:
Nem megítélem, megkülönböztetem. Ha egy nőre ránézek és azt mondom kedves hölgyem az nem ítélet. Ha egy férfira ránézek és azt mondom kedves uram, az sem ítélet, hanem megkülönböztetés. Isten elébünk adta a megkülönböztetés jogát. Megtudom különböztetni mi igaz és mi hamis Isten beszéde alapján és az ember beszéde alapján pedig azt, hogy ki igaz és ki hamis ember.
Az igaz embert arról ismered meg, hogy merész kijelentéseket tesz: Jézus eltörölte minden bűnömet, bűntelen s igaz ember vagyok, akiben Isten Szent lelke lakik s nem a saját cselekedeteim által, hanem Isten cselekedete által, amiben hiszek. Ezért igazulunk meg hitből s nem cselekedetből.
Aki mást vall, az nem Isten igazságát hirdeti, bár Isten a szívek vizsgálója s belelát, azért még az ítélet nem marad el. S csak azzal, hogy toleranciáért kajabálunk még nem tudunk kibújni sem a halál alól, sem Isten ítélete alól.
Addig kell gondolkodni, amíg életben vagyunk, addig kell Isten előtt megalázkodni, amíg tart a kegyelme és nem küldi vissza Jézust újra.
Ez nem az én ítéletem, csak Isten igazságát hirdetem.