HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 12. 13:19

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 12:46

Néha az ember tökéletesen biztos abban, hogy tudja, érzi, hogy valami úgy van ahogy gondolja, mégsem tudja megmagyarázni, hogy milyen úton jutott el erre a felismerésre.

Igen. Pont ezt érzem én is. Olyan (üdv)bizonyosság van a lelkemben és szellememben, amit senki nem tud tőlem elvenni/elvitatni. Nem tudom leírni milyen érzés.
Pont ez miatt nem lehet már engem meggyőzni arról hogy a másé az igazság és ezt lássam be, mert én tutira azt érzem hogy megtaláltam az igazság útját.
Persze ahogy WH is mondta azért volt nekem is egy pár köröm, keresegéltem, próbálgattam.
Nem akarom fateromat felhozni, de ő aztán (egész nap lehetne sorolni) kajakra keresgélte az igazságot, szinte nem volt olyan dolog amit ne próbált volna ki.

#2442 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 12. 14:46

Idézet: gxa - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 13:19

Ez a kulcsmondat  :respect:
Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy minden vallással kapcsolatos kutatás szükségszerűen áltudományos, de eddig nem találkoztam ennek az ellenkezőjével. Ha találok ilyet, akkor Te leszel az első, akinek szólok  ;)

Értem. OK.  ;)

#2443 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 14:51

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 13:46

Nagyon érdekes az intuíció természete. Néha az ember tökéletesen biztos abban, hogy tudja, érzi, hogy valami úgy van ahogy gondolja, mégsem tudja megmagyarázni, hogy milyen úton jutott el erre a felismerésre.

Kb. 10 oldallal ezelőtt pontosan ezért tettem az intuícióról azt a hosszú hsz-t (nem tudom olvastad-e), mivel én is hasonlóképpen gondolom.  ;)  :)

Ezt nem is részletezem újra, akkor mindent leírtam erről...

(No, meg  mindjárt jön Guga,  és majd megint megkapom a szigorú feddést... ;)  :) )

#2444 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 15:34

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 14:19

Igen. Pont ezt érzem én is. Olyan (üdv)bizonyosság van a lelkemben és szellememben, amit senki nem tud tőlem elvenni/elvitatni. Nem tudom leírni milyen érzés.
Pont ez miatt nem lehet már engem meggyőzni arról hogy a másé az igazság és ezt lássam be, mert én tutira azt érzem hogy megtaláltam az igazság útját.
Persze ahogy WH is mondta azért volt nekem is egy pár köröm, keresegéltem, próbálgattam.
Nem akarom fateromat felhozni, de ő aztán (egész nap lehetne sorolni) kajakra keresgélte az igazságot, szinte nem volt olyan dolog amit ne próbált volna ki.

Legelső idézet...

szerk: lemaradt, hogy kitől származik az idézet....

Szerkesztette: Diablovazze 2006. 08. 12. 15:48 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2445 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 16:04

Idézet

"A még ma is a Labrador-félsziget erdeiben élő naszkapi indiánok ezt a belső központot kivételesen tiszta és romlatlan formában képzelik el. Ezek az egyszerű emberek olyan vadászok, akik elkülönült családokban élnek, olyan messze egymástól, hogy sem törzsi szokások, sem közös vallási hiedelmek és ceremóniák nem tudtak kialakulni körükben. Ebben az életreszóló magányosságban a naszkapi vadász saját belső hangjaira és tudattalan revelációira kénytelen támaszkodni; nincsenek vallási tanítói, akik elmondanák, miben higgyen, nincsenek rítusok, ünnepek vagy ceremóniák, amelyek segíthetnék. Életszemléletében az ember lelke egyszerűen "belső társ", akit "barátomnak" vagy Mista-peó-nak, "Nagy Embernek" nevez. A Mista-peó a szívben lakik és halhatatlan; a halál pillanatában, vagy röviddel előtte, elhagyja a testet, és később egy másik lényben reinkarnálódik. Azok a naszkapik, akik figyelmet szentelnek álmaiknak, megpróbálják jelentésüket megtalálni, és ellenőrzik azok igazságát, mélyebb kapcsolatba kerülhetnek a Nagy Emberrel. Ő kegyben részesíti az ilyen egyéneket, több és jobb álmokat küld nekik. A naszkapi legfőbb kötelessége, hogy kövesse álmai utasítását, majd pedig azok tartalmát művészi formákba öntse. A hazugság és tiszteletlenség elúzi a Nagy Embert az egyén belső világából; a nagylelkűség, a többi ember és az állatok iránti szeretet viszont vonzza őt, és életet ad neki. Az álmok biztosítják a naszkapi számára a teljes képességet a világban való eligazodáshoz; és nem csak a belső, hanem a természet külső világában is. Az álmok segítenek megjósolni az időjárást, felbecsülhetetlen segítségük a vadászatban, amelytől a naszkapi élete függ. Azért hoztam fel példaként ezeket a primitív embereket, mert semmilyen módon nem érintkeznek a mi civilizált ideáinkkal, és mégis természetes tudással bírnak annak lényegéről, amit Jung "ősvalónknak" nevezett. Az ősvalónkat olyan belső irányító tényezőként lehet meghatározni, amely eltér a tudatos személyiségtől, és amelyet mindenki csak az álmai tanulmányozása révén tud megragadni. Az álmok azt mutatják, hogy az ősvalónk olyan szabályozó központ, amely a személyiség állandó növekedését és érését idézi elő. Elsőre úgy tűnik, mintha a pszichének ez a terjedelmesebb, még inkább közel teljes jellege pusztán velünk született lehetőség lenne. Tűnhet nagyon gyengének, vagy viszonylag teljesen kifejlődhet az élet folyamán. Hogy mennyire fejlődik ki, attól függ, hogy az ego meghallgatja-e vagy sem az "ősvalónk" üzenetét. A naszkapi indiánok azon észrevételét, mely szerint az az ember, aki fogékony a Nagy Ember jeladásaira, jobb és több segítő álmot kap, mi azzal egészíthetjük ki, hogy a veleszületett Nagy Ember a fogékony egyénben még valóságosabbá válik, szemben azokkal, akik nem vesznek róla tudomást. Így maga az ember is tökéletesebbé lesz."

bővebben:
> C. G. Jung: Az ember és szimbólumai <
Wherever you go, go with all your heart.

#2446 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 17:23

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 9:52

És még egy dolog: függetlenül attól, hogy engem hova soroltál ( bár a burkolt célzásból számomra ez világos ) egy dologban nagyon tévedsz.  Én nem nevetlek ki, s a legkevésbé sem vetlek meg...kvázi nekem dukálna egy "harmadik csoport "kategória...  ;)

Mindenestre azt elérted, hogy még éjjel felébredve is gondolkodtam a szavaidon, s rájöttem, hogy még bőven akad változtatni való.    Kösz Guga, picit felráztál ... ;)

Üdv! Én ezt a hozzászólásomat nem neked címeztem, csak beidéztem a saját topikomból, mert úgy gondoltam van köze ehhez a topikhoz is :D
Nem soroltalak sehova ;)  általában nem szokásom egyéneket megítélni. Megkülönböztetni viszont tudok, mégpedig Isten szava alapján. Ahogy megtudom különböztetni, hogy valaki férfi vagy nő, úgy azt is megtudom mondani, hogy valaki Isten gyermeke vagy csak a teremtménye :D
Azt sem magamtól, hanem az adott illető szavai alapján. No de ne menjünk ennyire mélyen bele, mert ezek már tényleg elég kemény részek, de attól még igazak és bekövetkeznek.

#2447 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 18:11

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 17:23

Megkülönböztetni viszont tudok, mégpedig Isten szava alapján. Ahogy megtudom különböztetni, hogy valaki férfi vagy nő, úgy azt is megtudom mondani, hogy valaki Isten gyermeke vagy csak a teremtménye :D
Azt sem magamtól, hanem az adott illető szavai alapján..

Az hogy kinek mi, vagy ki van a szívében azt csak Isten tudja, ill. a gyümölcseiről lehet még látni, mert beszélni-írni lehet sokmindent sőt még meg is lehet játszani (értsd:farizeus) de Istent nem lehet megtéveszteni.  :(
Na ezt itt a fórumon nem lehet megitélni és nem is kell ki gyermek és ki teremtmény. Sok írást félre lehet értelmezni érteni, ill. nem mindenki tudja magát olyan jól kifejezni írásban, mint pl. te.
Ez egy nagyon merész kijelentés volt, sztem.

#2448 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 18:58

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 19:11

Az hogy kinek mi, vagy ki van a szívében azt csak Isten tudja, ill. a gyümölcseiről lehet még látni, mert beszélni-írni lehet sokmindent sőt még meg is lehet játszani (értsd:farizeus) de Istent nem lehet megtéveszteni.  :(
Na ezt itt a fórumon nem lehet megitélni és nem is kell ki gyermek és ki teremtmény. Sok írást félre lehet értelmezni érteni, ill. nem mindenki tudja magát olyan jól kifejezni írásban, mint pl. te.
Ez egy nagyon merész kijelentés volt, sztem.

Érdekes, hogy mindig ebbe a nem látsz bele a szívembe, ne ítélkezz irányba fordul bele minden.

Mondok neked egy merész kijelentést. Jézus meghalt a bűneimeért. Ez egy igaz, merész, bátor és megdönthetetlen kijelentés, amire lehet alapozni. Ha valaki ezt vallja az Isten igazságát hirdeti, mert ez Isten akarata volt, hogy Jézus véráldozata által együtt élhessen a lelkem az öröklétben Istennel, Isten gyermeke, Isten örököse lehessek.

Ez egy merész kijelentés, már csak azért is, mert szembe kell néznem azzal, hogy mindenki szemberöhög.

Jézus viszont nem fog szembe röhögni:

.  Lk 12,9 
A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, megtagadtatik az Isten angyalai előtt.

Nem tagadom meg Őt és a tettét sem, amit értem tett, legalább én komolyan veszem, nem csak egy szimbólum, bár az emberektől nem fogok itt a földön tisztességet vagy becsületet nyerni, csak Isten előtt, de ezt le is írja előre, hisz az Isten angyalai nem itt a földön mutatkoznak meg.

Igen, Isten belelát a szívedbe, de nem csak belelát, hanem előre meg is mutatta milyen az a Biblia által. Az nem egy szappanopera, amit ha elolvastunk, akkor figyelmen kívül hagyhatjuk és élhetjük az életünket úgy, hogy Isten nevére hivatkozva a saját akaratunknak engedelmeskedünk és a saját gondolatainkat helyezzük előtérbe Isten  akarata/gondolatai helyett.

Most a Bibliából idézek, nem máshonnan, elvileg te is ezt tartod az ékkövednek  :)

Idézet

.  Mt 12,36 
De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
4.  1Pt 4,5 
A kik számot adnak majd annak, a ki készen van megítélni élőket és holtakat.

Csak úgy nem beszélhetsz bármit, csak úgy nem írhatsz le bármit, mert arról el is kell számolnod, azt számon kérik a halálod után. Nem szabad úgy tenni, gondolkodni, hogy tudom meghalok, de nem hiszek benne, mert ez egy valós dolog és utána az, aki a tulajdonosa a testednek s lelkednek az számonkéri a tetteidet s a gondolataidat.

Olyankor már nincs olyan, hogy szerintem, a halál sem kérdez soha, nem alkudozik veled és nem kéri ki a véleményedet, úgy ahogy Isten sem. Isten egy Kirány, ha bárki is megveti Őt, vagy felelősségre vonja, hogy milyen Isten az olyan, aki...
Nincs számonkérés, mert Isten teremtő, mi pedig teremtmények vagyunk, ezt nem tudjuk felcserélni.
A mai napig nem értem, hogy miért édesebb és nemesebb Isten létét megtagadni és indokokat felsorolni, miközben meghalunk  :think:

Na mindegy, egy a lényeg, amit szó szerint neked szánok:

Nem megítélem, megkülönböztetem. Ha egy nőre ránézek és azt mondom kedves hölgyem az nem ítélet. Ha egy férfira ránézek és azt mondom kedves uram, az sem ítélet, hanem megkülönböztetés. Isten elébünk adta a megkülönböztetés jogát. Megtudom különböztetni mi igaz és mi hamis Isten beszéde alapján és az ember beszéde alapján pedig azt, hogy ki igaz és ki hamis ember.

Az igaz embert arról ismered meg, hogy merész kijelentéseket tesz: Jézus eltörölte minden bűnömet, bűntelen s igaz ember vagyok, akiben Isten Szent lelke lakik s nem a saját cselekedeteim által, hanem Isten cselekedete által, amiben hiszek. Ezért igazulunk meg hitből s nem cselekedetből.
Aki mást vall, az nem Isten igazságát hirdeti, bár Isten a szívek vizsgálója s belelát, azért még az ítélet nem marad el. S csak azzal, hogy toleranciáért kajabálunk még nem tudunk kibújni sem a halál alól, sem Isten ítélete alól.

Addig kell gondolkodni, amíg életben vagyunk, addig kell Isten előtt megalázkodni, amíg tart a kegyelme és nem küldi vissza Jézust újra.

Ez nem az én ítéletem, csak Isten igazságát hirdetem.

#2449 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:07

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 18:23

Üdv..

"a szív tejességéből szól a száj..."- a többit úgyis tudod  ;)

#2450 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:31

Idézet: WhiteHunter - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:07

"a szív tejességéből szól a száj..."- a többit úgyis tudod  ;)

...hát itt a száj nemigen tud szólni... írni meg lehet bármit, személyazonosság nélkül...

#2451 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:42

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:31

...hát itt a száj nemigen tud szólni... írni meg lehet bármit, személyazonosság nélkül...

Hmmm... Ne célozgass, főleg ne Gugára (az írásaitól függetlenül) mert szerintem ő pont az, aki nem bújik egy nick mögé...

De ha már a terroros topicban úgyis ebbe az irányba ment el a beszélgetés, had kérdezzek meg valamit amit én nem értek...

A Zsidókat a keresztények a kiválasztott népnek tartják, a zsidók viszont Jézust nem tartják megváltónak. Ha a zsidók a kiválasztottak akkor tudniuk kellene/kellett volna, hogy Jézus a megváltó nem? Vagy hogy is vagy ez? (Ez számomra nagyon furcsa, és nem ismerem annyira a két vallást, hogy erre válaszolni tudtam volna magamnak). Előre is köszi!  :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2452 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 08:50

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 9:42

A Zsidókat a keresztények a kiválasztott népnek tartják, a zsidók viszont Jézust nem tartják megváltónak. Ha a zsidók a kiválasztottak akkor tudniuk kellene/kellett volna, hogy Jézus a megváltó nem? Vagy hogy is vagy ez?

Kéretlenül de válaszolok, de előtte válaszolj légyszi te is :D
A te hited szerint miként lett a föld, nap, ember, csillagok, naprendszer s van e teremtő elmélet vagy bármi, ami az ember felett áll?

A zsidók törvény alatt voltak egészen Jézus kereszthaláláig. Utána a törvény ugyan nem lett eltörölve csak Jézus személye által betöltve. Isten a törvényt nem azért adta, hogy azt betartsák a zsidók, hanem azért, hogy ha felismerik, hogy betarthatatlan, akkor azáltal kegyelemért folyamodhassanak Istenhez.

Idézet

2. Halljátok egek, és vedd füleidbe föld! mert az Úr szól: Fiakat neveltem, s méltóságra emeltem, és ők elpártolának tőlem.
3. Az ökör ismeri gazdáját, és a szamár az ő urának jászlát; Izráel nem ismeri, az én népem nem figyel reá!
4. Oh gonosz nemzetség, hamissággal megterheltetett nép, gonosz mag, nemtelen fiak! elhagyták az Urat, megútálták az Izráel Szentjét, és elfordultak tőle.

12.  Jer 19,15 
Ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene: Ímé én ráhozom e városra és ennek minden városára mindama veszedelmet, a melyről szóltam ő ellene; mert megkeményítették nyakukat, hogy ne hallják az én beszédeimet.
13.  Csel 7,51 
Kemény nyakú és körülmetéletlen szívű és fülű emberek, ti mindenkor a Szent Léleknek ellene igyekeztek, mint atyáitok, ti azonképen.

Később folytatom, most lépnem kell  :D

#2453 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 09:09

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 9:31

írni meg lehet bármit, személyazonosság nélkül...

Ad 1.) Nem Te szoktad emlegetni mindig, hogy Istennek nincs szüksége a személyidre? :think:

Ad 2.) Ha megtekintenéd a profilját, észrevennéd, hogy mennyire bújik el a nickje mögé.

Idézet

Ha a zsidók a kiválasztottak akkor tudniuk kellene/kellett volna, hogy Jézus a megváltó nem? Vagy hogy is vagy ez?

Ez is egyfajta "egyházszakadás". Krisztus előtt a zsidó nép egységes hittel várta a Messiás eljövetelét. Jézus után a zsidók két részre bomlottak - az egyik felük elfogadta Jézust Megváltónak, belőlük lettek a keresztények. Az "ortodox" (tehát mai értelemben vett) zsidók azonban nem ismerik el őt, a mai napig várják a Megváltó eljövetelét. (A történelem során rengeteg szélhámos hirdette magáról, hogy ő a Megváltó. A mai zsidók szerint (durván fogalmazva) Krisztus is az volt.)

#2454 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 09:15

Idézet: guga - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:50

Kéretlenül de válaszolok, de előtte válaszolj légyszi te is :D
A te hited szerint miként lett a föld, nap, ember, csillagok, naprendszer s van e teremtő elmélet vagy bármi, ami az ember felett áll?

Nagyon szívesen: :D

A buddhizmusban nincsen teremtő elmélet, mivel a mienk nem aban az értelemben vett vallás mint mondjuk a kereszténység. Nincsenek dogmák, nincsen "kerettörténet". A végső cél az örök körforgásból való szabadulás. A buddhizmus szempontjából igazából nem érdekes, hogyan keletkezett a világ (létezhetnek ugyan magyarázatok, de azok utólag született mondakörhöz tartoznak és nem képezik a buddhizmus részét), egyetlen megtestesítője Mára aki minden igyekezetével megpróbálja a mostani világban tartani az embereket, de ő is inkább csak az ember természetére, a környezet által kiváltott reakciók, kísértésekre vonatkozó megszemélyesítés.

A buddhizmusban tilos bármit is elfogadni, ha az ember nem győződik meg maga is annak igazságáról. Ez vonatkozik mindenre, teljesen lényegtelen az hogy kitől származik a mondandó. Hiszen ha valamit elhinnénk csak azért mert mondják, akkor a belátható igazságok általi szellemi fejlődés szépen "félrecsúszna". Egyértelműbben válaszolva a kérdésedre: A buddhisták szerint nincs olyan felsőbbrendű lény, isten, egyéb ami bármiféle hatással lehetne rájuk ha nem akarják. A buddhizmus nem rendelkezik istenképpel, ha érdekel egy nálam "hozzáértőbb" személy általi megfogalmazás, akkor javaslom lapozz vissza, valahol belinkeltem egy ilyet "Meghalni kötelező" névvel ha jól emlékszem.

Om mani padme hum.  :)

szerk: Nem válaszoltál kéretlenül! Én ezt minden kereszténytől kérdeztem, általánosságokban sosem teszek fel célzottan kérdést. Az válaszol rá aki tudja a választ... Ha ebből némi vita alakul ki közöttetek (ami normális eredménnyel zárul) az csak jó, mert pontosabb választ kapok.

Szerkesztette: Zsul 2006. 08. 14. 09:18 -kor

#2455 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 10:23

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 8:42

Hmmm... Ne célozgass, főleg ne Gugára (az írásaitól függetlenül) mert szerintem ő pont az, aki nem bújik egy nick mögé...

De ha már a terroros topicban úgyis ebbe az irányba ment el a beszélgetés, had kérdezzek meg valamit amit én nem értek...

A Zsidókat a keresztények a kiválasztott népnek tartják, a zsidók viszont Jézust nem tartják megváltónak. Ha a zsidók a kiválasztottak akkor tudniuk kellene/kellett volna, hogy Jézus a megváltó nem? Vagy hogy is vagy ez? (Ez számomra nagyon furcsa, és nem ismerem annyira a két vallást, hogy erre válaszolni tudtam volna magamnak). Előre is köszi!  :)

Én sem bújok, berakom a fotóimat, már majdnem a címemet is kiírom... És vállalom az irományaimat.
Igen a Zsidók Isten választott népe, Isten úgy döntött hogy szeretne egy népet magának, akiken keresztül meg tudja magát mutatni a föld minden lakójának. Kihívta akkor még Ábrámot aki Ábrahám lett, és megigérte hogy nagy néppé teszi, és megáldja őt. Nagyon hosszú történet. Lényeg a lényeg: Izrael népe több 1000 éves, azt a földet ahol most élnének, (ha hagynák) Isten adta nekik.
Mindeggy, hogy az ENSZ, v. bárki mit mond, Isten így döntött. Egyébként Ábrahám türelmetlensége okozta a mai napig tartó konfliktust az arabok és zsidók között, amikor nem tudta kivárni, hogy Sára megszülje neki Izsákot és a szolgálójától Hágártól született Ismáel. Isten megigérte hogy nagy néppé teszi őket is. Tehát Izsák=Zsidók, Ismáel=Arabok. Egy atyától Ábrahámtól -de két anyától-, egyik Sára=Izsák, a másik az egyiptomból való szolgáló Hágár=Ismáel.
Sajnos az igaz, hogy az engedetlenségük miatt sokat szenvedtek, de Isten megigérte nekik hogy helyre fogja állítani őket, és mikor Jézus visszajön dicsőségben meg fogják látni, hogy Ő az akit megfeszítettek.
Nem gondolkoztál már azon, hogy milyen kis nép, és milyen kis helyen élnek mégis milyen nagy vihart kavarnak az egész földön, és az egész világ figyelme folyamatosan rajtuk függ? Nem érdekes?
És bárhol élnek, bármit tesznek oly tehetségesek és áldottak? Valaki, ha bármibe fog az kudarcra van itélve, de ők még a sivatagból is paradicsomot hoznak létre! Nem érdekes? Isten megigérte nekik, hogy megáldja őket.
Kemény nyakú nép. Ez igaz, de ők már akkor Istennek szolgáltak, mikor mi még az urál tövében sámánkodtunk, meg a szarvasokat hajkurásztuk.
Helyre fognak állni.

#2456 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 10:48

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 10:23

Lényeg a lényeg: Izrael népe több 1000 éves, azt a földet ahol most élnének, (ha hagynák) Isten adta nekik.
Mindeggy, hogy az ENSZ, v. bárki mit mond, Isten így döntött.

Te most direkt kevered ide a másik topic témáját? Én nem ezt kérdeztem!  :omg:

#2457 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 10:54

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 10:48

Te most direkt kevered ide a másik topic témáját? Én nem ezt kérdeztem!  :omg:

Nem, de ez velejárója.

#2458 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 11:24

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 10:54

Nem, de ez velejárója.

Nem, egyszerűen ferdítesz, a másik topicban meg pont azt szajkózod, hogy ne keverjük a dolgokat. Ez erősen kettős mérce...

Arról amit kérdeztem meg egy szót sem írtál, nem mintha baj lenne csak akkor ne az én hozzászólásomat idézd elé... Gondolom érthető miért...

#2459 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 14. 12:53

"Nem gondolkoztál már azon, hogy milyen kis nép, és milyen kis helyen élnek mégis milyen nagy vihart kavarnak az egész földön, és az egész világ figyelme folyamatosan rajtuk függ? Nem érdekes?"

Amerika támogatása nélkül hol lennének?

#2460 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 13:52

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 11:23

Nem gondolkoztál már azon, hogy milyen kis nép, és milyen kis helyen élnek mégis milyen nagy vihart kavarnak az egész földön, és az egész világ figyelme folyamatosan rajtuk függ? Nem érdekes?
És bárhol élnek, bármit tesznek oly tehetségesek és áldottak? Valaki, ha bármibe fog az kudarcra van itélve, de ők még a sivatagból is paradicsomot hoznak létre! Nem érdekes? Isten megigérte nekik, hogy megáldja őket.
Kemény nyakú nép. Ez igaz, de ők már akkor Istennek szolgáltak, mikor mi még az urál tövében sámánkodtunk, meg a szarvasokat hajkurásztuk.

Jujj, én megyek és ugrom is a Dunába, mert nem születtem zsidónak, szóval nekem esélyem sincs...  :D  Amit írsz, az kissé kirekesztés ízű...  :D

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó